Monika Mrozowska-Szaciłło i jej mąż Maciej Szaciłło przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN swoje propozycje weselnego menu.
Obecnie jedno z najpopularniejszych dań. Kiedyś ekskluzywne, dziś coraz częściej gości również na polskich stołach. Sushi - jak je przygotować samemu w domu? Podpowiada zwycięzca drugiej edycji konkursu „Gotuj o wszystko” Piotr Kucharski.
Joseph "Józek" Seelestso przygotował specjały na Dzień Matki: ciasto z pistacjami i oliwkami, krem z herbaty rooibos z galaretką z hibiskusa, pieczony rabarbar z greckim jogurtem oraz biszkopt z truskawkami.
Pho - krótka i treściwa nazwa wietnamskiej zupy, która jest prawdziwym kulinarnym hitem w Warszawie. Jej fenomen postanowił zbadać nasz etatowy podróżnik i krytyk kulinarny Maciej Nowak.
Dzisiaj w kuchni Dzień Dobry TVN zmierzyli się: Andrzej Polan i Maciej Stankiewicz, a więc szef kuchni w restauracji "Czarcia łapa" w Lublinie. Czy kulinarne, lubelskie demony pokonają czystą duszę Andrzeja Polana?
W każdy poniedziałek w kuchni Dzień Dobry TVN rządzą Monika i Maciek Szaciłło. Specjalnie dla Was wyczarowali pyszności z z owoców: deser truskawkowy, zielony sorbet, lody melonowe, mango lassi i tartę owocową.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski, zwycięzca drugiej edycji konkursu "Gotuj o wszystko", wraca do smaków z dzieciństwa.
Jakie potrawy z truskawek proponuje gość Dzień Dobry TVN Kucharz Tomasz Jakubiak?
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy dziś Aidę i jej córkę Alicję, które zaprezentowały nam tradycyjną, gruzińską kuchnię.
W kuchni Dzień Dobry TVN Maria Winiarska i Zofia Zborowska razem z Andrzejem Polanem przyrządziły dla nas kilka smacznych potraw.
Pascal razem ze swoimi małymi pomocnikami pokazał ciekawe potrawy z warzyw i owoców możemy razem z naszymi pociechami przygotować latem w kuchni.
Jakie potrawy można przygotować z jarmużu? Wiedzą to najlepiej nasi wegetarianie - Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło.
W każdy wtorek w Dzień Dobry TVN gościmy gotujące rodziny, które wspólnie z Andrzejem Polanem przygotowują swoje ulubione potrawy. Dzisiaj spotkanie z Dorotą i Tomaszem Doruchowskimi. Choć w ich kuchni rządzi Tomasz, to właśnie Dorota wysłała do Dzień Dobry TVN zgłoszenie na adres: gotowanie@tvn.pl
30 marca to Światowy Dzień Muffinka. Postanowiliśmy uczcić to święto i przygotować pyszne babeczki. Piotr Kucharski, zwycięzca 2. edycji konkursu "Gotuj o wszystko", zaprezentował kilka ciekawych pomysłów na ciasteczka. Nie tylko na słodko!
Garstka orzechów włoskich zawiera dwa razy więcej przeciwutleniaczy niż pozostałe orzechy. Jak zauważają naukowcy z American Chemical Society, orzechy włoskie są jednak wciąż zbyt rzadko spożywane. Tymczasem występujące w nich przeciwutleniacze działają od 2 do 15 razy mocniej niż witamina E.
W kolejnym odcinku "Podróżnika kulinarnego" rozmawiamy o jedzeniu w czasie postu. Krytyk kulinarny Maciej Nowak porównuje, jakie menu w tym czasie proponują warszawskie, a jakie moskiewskie restauracje.
Anna Starmach, zwyciężczyni pierwszej edycji "Gotuj o wszystko", przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy inspirowane sztuką Pollocka.
Papryki mają teraz swoje pięć minut. Warto je wykorzystać w kuchni. Teraz są najtańsze i najsmaczniejsze. Sezon na paprykę czas zacząć!
Choć do Halloween jeszcze daleko, kulinarny sezon na dynię trwa już od początku września. W Polsce potocznie zwana "banią", z zupełnie niezrozumiałych powodów, jest warzywem niedocenianym, a wręcz zapomnianym. To wielki błąd, gdyż poza zbawiennymi właściwościami dla naszego organizmu, jest po prostu pyszna!
Dzisiaj w Dzień dobry TVN przenieśliśmy się do epoki kamienia łupanego. Nie zamienimy naszego w studia w jaskinię, ale wprowadzimy do niej klimat panujący przed dziesiątkami tysięcy lat, przygotowując potrawy, którymi prawdopodobnie żywili się ludzie pierwotni. Smaki poprzednich epok przywołali: Tomasz Jakubiak oraz Wojciech Charewicz.
Dziś w naszej kuchni, u boku Roberta Sowy pojawili się Karolina Nawojka Chałupińska i Maciej Górski, którzy występują w nowym programie "Ugotowani". Przekonaj się, jak poradzili sobie u boku mistrza Roberta Sowy.
Jesień w pełni. Po upalnym lecie pozostało tylko mgliste wspomnienie. Taka aura sprzyja różnym infekcjom. Co zrobić, by zapobiec katarom, bólom gardła i gorączce, a przy okazji smacznie zjeść? Kuchnia wspomagająca odporność to najlepsze lekarstwo, a przy okazji uczta dla naszego podniebienia. Chcesz być zdrowy tej jesieni? Marsz do kuchni!
Tomasz Jakubiak i grzegorz Łapanowski przygotowali: focaccia z suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami, podana z tapenadą, drożdżowe bułeczki nadziewane boczniakami, chilli i kolendrą oraz grisini żytnie w trzech odsłonach z sosem błękitnym i winogronami.
Co tym razem przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN kucharz Joseph Seelesto?
Przepis gruszki w cieście francuskim z miodem i sosem z gorgonzoli, zupę z pieczonych pomidorów i pesto bazyliowym, ragout z indyka z pieczarkami i rozmarynem oraz ciastka z bakaliami, serkiem mascarpone i konfiturą malinową to dzisiejsze propozycje Beaty Kartowicz.
Cebularz to jeden z najbardziej popularnych produktów tradycyjnych w województwie lubelskim. Tradycje lubelskiego piekarstwa sięgają okresu średniowiecza, a pierwsze wzmianki o cebularzu i przekazywanej z pokolenia na pokolenie recepturze tego wyjątkowego, wywodzącego się z kuchni żydowskiej placka, sięgają dziewiętnastego stulecia.
Patricia Kazadi piecze fantastyczne ciasta, a jej ulubionym jest tzw. murzynek z orzechami. Dziś w Dzień Dobry TVN mogliście się przekonać, jak poradziła sobie u boku mistarza Roberta Sowy.
Czy można przygotować potrawy w 30 minut? Tak, można. Udowadnia to Monika Mrozowska i jej mąż Maciej Szaciłło.
Joseph Józek Seeletso przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN smaczne jesienne desery.
Anna Starmach przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy inspirowane sztuką Salvadore Dali.