Sonia Bohosiewicz na srebrnym ekranie zadebiutowała filmem "Spis cudzołożnic" Jerzego Stuhra. Dziś razem z siostrą Mają wystąpiła w kuchni Roberta Sowy w Dzień Dobry TVN.
Powiedzenie „nie róbcie tego w domu” – idealnie pasuje do kuchni, którą zaprezentowaliśmy Państwu dzisiaj. Czym jednak jest przyrządzanie potraw bez odrobiny szaleństwa, bo gotowanie to pasja, której trudno się oprzeć. Dania, których próbujemy w restauracjach również można przygotować w domu! Egzotycznie i swojsko, bardzo wykwintnie i niepowtarzalnie!
W tym roku najprawdopodobniej blisko 4 mln ton żywności zmarnujemy i wyrzucimy do śmieci. To tak jakbyśmy trzykrotnie zapełnili jedzeniem Stadion Narodowy w Warszawie. Co zrobić, żeby ograniczyć marnowanie jedzenia odpowiedzieli nam na to nasi goście Jan i Jakub Kuroń, doświadczeni kucharze, którzy wspierają akcję "Nie marnuj jedzenia".
Jak co tydzień w piątek, spotykamy się w kuchni Dzień Dobry TVN Anną Starmach. Tym razem zainspirowana obrazem Pietera Brueghel'a "Zimowy pejzaż z pułapką na ptaki" oraz widokiem za oknem, przygotowała dla Was sycące zimowe potrawy: gulasz, zupę cebulową, ciasto orzechowe i gorącą czekoladę z wanilią. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Tamarę Arciuch, która zdradziła nam kilka swoich autorskich przepisów. Tylko u nas mogliście się przekonać jaki jest przepis Tamary na dobrą linię!
Dziś inspiracją do kulinarnych ewolucji Ani Starmach jbędzie obraz Andy'ego Warhola "Dollar". Tylko w kuchni Dzień Dobry TVN powstają prawdziwe dzieła sztuki!
Znany francuski szef kuchni Constant Michel Labarre przygotował w kuchni DDTVN potrawy m.in. z ostryg i jesiotra. Na deser nasz gość zaserwował creme brulée.
Dziś w kuchni Monika i Maciek zaprezentują nam swoje ulubione przepisy inspirowane Jamie'm Oliverem. Brytyjski kucharz podbił serca i podniebienia nie tylko naszych szefów kuchni ale i telewidzów na całym świecie. Oliver jest autorem kilku książek kulinarnych, programów telewizyjny oraz restauracji. Brytyjczyk uwielbia kuchnię włoską, dlatego przedstawimy Państwu wyśmienity przepis na calzone, risotto i makaron. Specjalnością Oliveria są również proste potrawy z warzyw, dlatego w naszej kuchni upieczemy pyszną kapustę z przyprawami. Będzie soczyście, świeżo i aromatycznie. Zupełnie jak w kuchni Olivera!
W dzisiejszej kuchni Piotr Kucharski przygotował dla nas tradycyjne potrawy z Dolnego Śląska.
Specjalnie dla Dzień Dobry TVN Stachursky przygotował zestaw obiadowy w iście amerykańskim stylu. Wszystko dlatego, że Jacek jest zafascynowany kuchnią amerykańską. Zaczęło się to w czasach kiedy wyjazd na koncerty do USA był dla każdego, polskiego artysty spełnieniem jego najśmielszych snów.