Beata Kartowicz proponuje dobrą w mroźne dni zupę cebulową, polędwiczkę wieprzową i jabłko pieczone z bakaliami.
Nasza polska kuchnia potrafi inspirować. Zainspirowała Patryka Wróblewskiego, uczestnika 2. edycji "Gotuj o wszysto", który odpadł w piątym odcinku. Dziś gościmy go w kuchni Dzień Dobry TVN.
Sonia Bohosiewicz firmuje swoim nazwiskiem nową restaurację sushi o wdzięcznej nazwie sushibu.pl, a sushi to zdecydowanie jedna z jej ulubionych potraw. Dziś w Dzień Dobry TVN przyrządziła dla nas cały talerz tych orientalnych przysmaków.
Dziś przygotowaliśmy słodycze, które można podarować na Mikołajki bliskiej osobie. Taki własnoręcznie przygotowany upominek może być świetną alternatywą dla mało oryginalnych prezentów kupionych w sklepie. Ciasteczka zapakowane w tekturowe pudełko lub czekoladki zawinięte w bibułkę i przewiązane koronkową tasiemką to tylko niektóre z pomysłów na drobiazgi od serca.
Chcesz wiedzieć, jak smakuje pudding chlebowy Józka? Przygotuj go w zaciszu swojej kuchni według przepisu Josepha "Józka" Seeletso.
Marieta Durda, uczestniczka "Gotuj o wszystko", która w ostatnim odcinku odpadła z rywalizacji, była gościem Dzień Dobry TVN.
Ulubiony przysmak dzieci i dorosłych. Słodka, tłusta i kaloryczna chałwa. Podróżnik kulinarny, Maciej Nowak, pod lupę wziął chałwę. Skąd pochodzi i jak powstaje przysmak znany na całym świecie?
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN całą górę słodkich wypieków przygotowały dla nas Urszula Dudziak i jej córka Kasia Urbaniak.
Dziś w kuchni Monika i Maciej przygotowali dania według swoich najlepszych przepisów, które znalazły się w poradniku Dzień Dobry TVN. Przypomnieli, jak szybko i zdrowo można przygotować smaczny, pełnowartościowy i bezmięsny posiłek. Dzięki instrukcjom naszych kucharzy już dziś będziecie mogli przygotować smaczne tagliatelle z bobem, chleb marokański, pastę z tofu, a na deser lub pyszne kruche ciasteczka z masą migdałową i musem malinowym.
„Poradnik Dzień Dobry TVN” to prawdziwa skarbnica wiedzy. Jeśli szukasz kulinarnych inspiracji, trafiłeś idealnie! Swoje popisowe dania, spisane na kartach naszego poradnika, w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował mistrz niecodziennych połączeń smakowych Joseph „Józek” Seeletso. Smacznego!
Edyta Herbuś od niedawna jest wegetarianką. Mniej więcej rok temu podjęła decyzje o rezygnacji z jedzenia mięsa. Dziś w Dzień Dobry TVN u boku Roberta Sowy przygotowała dla nas kilka ciekawych, bezmięsnych propozycji.
Zamiast karpia, podczas wigilijnej wieczerzy, możemy zjeść śledzia, pstrąga lub łososia.
W kuchni DDTVN gościliśmy Annę Stoici-Nieprzecką, uczestniczkę "Gotuj o Wszystko", która niestety tuż przed finałem musiała pożegnać się z programem. Ania - z pochodzenia Greczynka - przygotowała typowe, greckie potrawy na święta. Smacznego!
Przed świętami Bożego Narodzenia jest zawsze dużo zamieszania. Dorosłym, miedzy pracą, zakupami, gotowaniem i sprzątaniem, trudno jest znaleźć czas dla dzieci. Rodzice większość czasu spędzają w kuchni, a to jest dobre miejsce, żeby zorganizować czas dzieciom. Dorota Zawadzka przedstawia kilka pomysłów na kolorowe świąteczne kanapki.
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach, zwyciężczyni konkursu "Gotuj o wszystko" razem ze swoją siostrą Agatą przygotowały dla nas kilka ciekawych propozycji kulinarnych na Wigilię.
Sok warzywny z imbirem, energetyczny sok z selera, sałatka ziołowa z sezamem lub kolorowa sałatka wielowarzywna to tylko niektóre z propozycji Beaty Kartowicz, które pozwolą oczyścić organizm po świątecznym obżarstwie.
Beata Kartowicz z Poznania przygotowała razem z córką w studiu Dzień Dobry TVN naleśniki na różne sposoby.
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Kasię Cerekwicką. Przekonaj się co przygotowała specjalnie dla nas.
Tajemnicą dobrej figury Ewy Gawryluk jest jedzenie. Dobre jedzenie - jak podkreśla. Aktorka gotuje sama, stara się nie jeść "na mieście". Unika fast foodów. Pomimo, że jest bardzo aktywna zawodowo, gra w serialu Na Wspólnej, ma czas na gotowanie dla rodziny. Dziś w Dzień Dobry TVN mogliście zobaczyć jak sobie radziła u boku Roberta Sowy.
Monika Mrozowska-Szaciłło wraz z mężem Maciejem przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN dania z ciasta filo.
Dziś zapominamy o sztućcach oraz eleganckiej zastawie i razem z kulinarnym duetem: Grzegorzem Łapanowskim i Tomaszem Jakubiakiem na moment przenosimy się do kuchni, w której jedzenie palcami jest dozwolone. Specjalnie dla prawdziwych smakoszy łakomych kąsków, kucharze zaserwowali potrawy godne miana „palce lizać”.
Joseph "Józek" Seeletso przygotował dziś w Dzień Dobry TVN potrawy z kalafiora i brokułów.
W kuchni Panie Kartowicz, wraz z Tomaszem Szpalkiem, zaprezentowały kuchnię warzywną. Jak zdrowo, smacznie i pomysłowo przyrządzić sezonowe warzywa, a także, jak oryginalnie udekorować stół?
Ezoteryczna i pełna pasji sztuka Fridy Kahlo, tak jak kuchnia meksykańska, różnorodna w smaki i barwy. Słynną południowo-amerykańską artystkę znamy z filmowego wcielenia Salmy Hayek, która zagrała Fridę w autobiograficznej produkcji. Smaki słonecznego Meksyku, tak jak kiedyś Frida, kuszą artystyczną naturą potraw, których każdy element wydaje się być arcydziełem.
Dwóch Włochów, Alfredo i Leonardo, postanowiło nauczyć Polaków miłości do włoskiej kuchni i wielkiego narodowego poety. Podczas pokazów kulinarnych recytują Dantego w wersji polskiej i włoskiej. Dziś mogliście ich zobaczyć w Dzień Dobry TVN.
Obecnie jest w trakcie sesji egzaminacyjnej na aplikację adwokacką. Trzy egzaminy już zdała, ale to dopiero połowa drogi do sukcesu. Właśnie z tego powodu premiera jej pierwszej solowej płyty pod tytułem "Papparapa", została przełożona na 29 listopada. Dziś mogliście się przekonać, jak odnajduje się w kuchni.
Dziś 1 listopada – święto Wszystkich Świętych. Dni pamięci o przodkach, o tych, którzy odeszli obchodzi się na całym świecie. Wiele z tych tradycji jest ściśle związana z kuchnią i przygotowywanymi specjalnie na tę okazję potrawami. Dziś w Dzień Dobry TVN Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło swoimi daniami, przybliżyli nam odmienne obyczaje świętowania tego wyjątkowego dnia.
Jospeh Seelesto przygotował w Dzień Dobry TVN swoje ulubione słodkości do kawy. Czekoladowy tort, słodkie bułeczki i ciasta z niczym nie smakują tak dobrze, jak z przedpołudniową kawą.
W listopadzie królową na polskich powinna być gęś. Niebawem będziemy obchodzić Święto Niepodległości, a to doskonała okazja, by zwrócić się ku tradycji. 11 listopada, pamiętając o Marszałku Piłsudskim, zajadajmy się gęsiną. Może gęś będzie dla nas tym, czym indyk dla Amerykanków w Święto Dziękczynienia.
Inspiracją dla Bartosza Grędysa, uczestnika 2. edycji konkursu "Gotuj o wszystko", jest moda kulinarna z USA, czyli hamburgery, steki, oraz brownie... na deser.