Zapraszamy na kuchnię południowo-afrykańską w wykonaniu Josepha "Józka" Seeletso.
Piotr Kucharski, zwycięzca 2. edycji "Gotuj o wszystko" upiekł w kuchni Dzień Dobry TVN bułki z ziarnami, a także przygotował dodatki do pieczywa: bryndzę z orzechami laskowymi, pastę z suszonych pomidorów i pastę z tuńczyka.
Robert Rowński przyznaje, że pochodzi z niezwykle silnie emocjonalnie związanej ze sobą rodziny. Od pokoleń rodzina wspólnie prowadzi interesy. Kiedy Robert był małym chłopcem wraz z babcią i rodzicami prowadził sklepy z nadmorskimi pamiątkami. Dziś razem z siostrą Wiolettą i babcią Zinajdą przygotowali dla nas kilka ciekawych potraw.
Dzień Babci to wyjątkowy moment, w którym świętujemy obecność niezastąpionych, kochanych babć. Z tej okazji, Anna Starmach przygotowała potrawy, które chyba wszystkim kojarzą się z pyszną babciną kuchnią.
Dziś w Kuchni Dzień Dobry TVN Elena i Tomasz Leszczyńscy przedstawili nam dziś kilka swoich przepisów.
Dziś wyjątkowo, Maciej Szaciłło sam w kuchni. Ugotował dla nas indyjskie potrawy , jak sam mówi, typowo męskie i ostre.
Zimą nic nie rozgrzewa lepiej niż pożywna i gorąca zupa. Łatwa w przygotowaniu, może stanowić podstawę posiłku, odpowiednio podana, także popisowe danie. Kucharz Joseph Seeletso zdradził nam swój sekretny przepis na wyjątkowe zupy serwowane w jego restauracji, w tym na zupę cappuccino z pomidorów i pomarańczy.
Potrawy kuchni tyrolskiej przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN Monika Mrozowska-Szaciłło i Maciej Szaciłło.
Piotr Kucharski przedstawi klasyczne dania kuchni francuskiej. W programie tradycyjnie nie zabraknie pieczywa, a jeśli kuchnia francuska to oczywiście bagietki.
Dzisiaj w naszej kuchni gościmy mamy: Martę Szmyd i Martę Wajdę, które stworzyły blog Grysik.com.
Anna Starmach, zwyciężczyni pierwszej edycji "Gotuj o wszystko", przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy inspirowane "Wiatrem halnym” Stanisława Witkiewicza.
Dziś mistrzowi Robertowi Sowie w kuchni Dzień Dobry TVN asystowała Anna Guzik. Przekonaj się jak sobie poradziła w tej roli.
Monika Mrozowska-Szaciło i jej mąż Maciej Szaciłło proponują przepisy na szybkie i proste w przygotowaniu przystawki.
Bardzo popularny, choć nie cieszący się dobrą opinią wśród dbających o idealną linię Polaków, hamburger, jest dzisiaj bohaterem naszej kuchni.
Bogactwo przypraw, smaków, kolorów i kształtów – skarbnica wiedzy i inspiracji. To nie album, ale kulinarna biblia. „Kuchnia. Produkty spożywcze z czterech stron świata” autorstwa Christiana Teubner’a, właśnie trafiła do naszych księgarń i z pewnością jest pozycją niezbędną dla prawdziwych smakoszy spragnionych nowych, kulinarnych doznań.
W naszej kuchni gościmy Adama Czapskiego, uczestnika 2. edycji konkursu "Gotuj o wszystko". Inspirację kulinarną czerpał z kuchni francuskiej.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościmy, jak co piątek, Annę Starmach.
Czy wiedzieliście, że Marylin Monroe była wspaniała kucharką? Aktorka uwielbiała gotować, co więcej także sama komponowała swoje potrawy. Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN nasi kucharze - Tomek Jakubiak i Grzegorz Łapanowski wypróbowali odnalezione przepisy jej autorstwa.
Kucharz Joseph Seeletso w swoich przepisach i potrawach sięga po bakłażana. Co można z niego przyrządzić?
Inspiracją do kuchni w dzisiejszym programie jest obraz Francisco Goi „Maja naga”. Wyruszymy w podróż do egzotycznej Hiszpanii, gdzie czas spłynie w zupełnie innym tempie, gotowanie jest pasją, a celebracja posiłku zamienia się w niekończące ucztowanie.
Dziś udało nam się zaprosić dwie wielkie śpiewaczki operowe Małgorzatę Walewską i Aleksandrę Kurzak. W kuchni przygotowały specjalnie dla nas kilka potraw.
To obecnie jeden z najbardziej znanych Czechów w Polsce, a wszystko za sprawą Tańca z Gwiazdami. Tydzień temu odpadł z rywalizacji o kryształowa kulę w XII edycji programu w półfinałowym odcinku. A dziś w Dzień Dobry TVN mógł sprawdzić się w kuchni u boku Roberta Sowy.
Podstawowym źródłem energii są węglowodany. Organizm rozkłada je na pojedyncze molekuły glukozy, które transportowane są przez krew i przechowywane w wątrobie. Możemy dostarczać naszemu ciału węglowodany proste lub złożone. Te drugie są znakomitym źródłem energii. Do tej grupy produktów zaliczamy wszelkiego rodzaju produkty pełnoziarniste.
Beata Kartowicz proponuje dobrą w mroźne dni zupę cebulową, polędwiczkę wieprzową i jabłko pieczone z bakaliami.
Nasza polska kuchnia potrafi inspirować. Zainspirowała Patryka Wróblewskiego, uczestnika 2. edycji "Gotuj o wszysto", który odpadł w piątym odcinku. Dziś gościmy go w kuchni Dzień Dobry TVN.
Sonia Bohosiewicz firmuje swoim nazwiskiem nową restaurację sushi o wdzięcznej nazwie sushibu.pl, a sushi to zdecydowanie jedna z jej ulubionych potraw. Dziś w Dzień Dobry TVN przyrządziła dla nas cały talerz tych orientalnych przysmaków.
Dziś przygotowaliśmy słodycze, które można podarować na Mikołajki bliskiej osobie. Taki własnoręcznie przygotowany upominek może być świetną alternatywą dla mało oryginalnych prezentów kupionych w sklepie. Ciasteczka zapakowane w tekturowe pudełko lub czekoladki zawinięte w bibułkę i przewiązane koronkową tasiemką to tylko niektóre z pomysłów na drobiazgi od serca.
Chcesz wiedzieć, jak smakuje pudding chlebowy Józka? Przygotuj go w zaciszu swojej kuchni według przepisu Josepha "Józka" Seeletso.
Marieta Durda, uczestniczka "Gotuj o wszystko", która w ostatnim odcinku odpadła z rywalizacji, była gościem Dzień Dobry TVN.