Nie tylko pierwsze, ale także drugie śniadanie powinno dziecku dostarczyć wszelkich składników odżywczych. Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło przedstawiają swoje pyszne pomysły na drugie śniadanie. Smacznego!
Nie bez powodu symbolem Slow Food został ślimak. Idea ruchu to nie tylko pochwała dobrego smaku. Oprócz tego co jemy, ważne jest także jak jemy. Jaką bowiem przyjemność czerpiemy z jedzenia, skoro zamiast delektować się smakiem i zapachem – w pośpiechu je połykamy?
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Magdę Gessler, która przygotowała dla nas kilka wyjątkowych dań i opowiedziała więcej o najnowszym sezonie "Kuchennych rewolucji".
Czosnkowo-rozmarynowa, tymiankowo-jałowcowo-kminkowa, cytrynowa czy grzybowa... Oliwę smakową można łatwo przygotować w domu. Posmaruj nią grzanki, dodaj do gazpacho. W kuchni Dzień Dobry Wakacje Andrzej Polan pokazał, jak smacznie wykorzystać oliwę w kuchni.
Czym charakteryzuje się kuchnia z Bayonne? Czy w Polsce można kupić składniki typowe dla kuchni Kraju Basków? Czy jest coś, czego Pascal Brodnicki nie bierze do ust? Zobacz, co przygotował w kuchni Dzień Dobry Wakacje!
Piotr Kucharski, zwycięzca drugiej edycji „Gotuj o wszystko”, tym razem zdradza, jak przygotować pyszne kanapki a'la pizza i gołąbki bez zawijania. Zobacz, jakie to proste!
W Krakowie odbył się s Wielki Finał siódmej edycji Małopolskiego Festiwalu Smaku. Nie mogło tam zabraknąć Dzień Dobry Wakacje. „Ekologiczne przysmaki”, „Tradycyjne specjały” i „Smakołyki z legendą” i „Jak u mamy” - to trzy kategorie, w których biorali uczestnicy konkursu
Dieta Dukana to jedna z najbardziej kontrowersyjnych diet. W ostatnim czasie zrobiła jednak zawrotną karierę. Aż 24 miliony ludzi stosuje tą dietę. Książki dr Dukana sprzedają się na całym świecie jak ciepłe bułeczki. W kuchni Dzień Dobry Wakacje Grzegorz Łapanowski zaprezentował kilka najbardziej interesujących przepisów.
W naszej kuchni spotkaliśmy się z aktorskim małżeństwem - Marcinem Perchuciem i Anetą Todorczuk-Perchuć. Towarzyszył im kucharz Piotr Kucharski, który przygotował orientalne dania, bo aktorzy niedawno wrócili z wyprawy do Turcji.
Pstrąg faszerowany ryżem, ryż z pomidorami, szpinakiem i orzechami, roladę z cukinii oraz risotto przygotował w kuchni Dzień Dobry Wakacje Piotr Kucharski, zwycięzca drugiej edycji "Gotuj o wszystko".
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN lider zespołu Pectus - Tomek Szczepanik wystąpił razem ze swoją mamą Bogumiłą.
W kuchni Dzień Dobry Wakacje Piotr Kucharski zdradził, jak przygotować bezmięsne dania na grill. Zastąp wieprzowinę grochem, a wołowinę bakłażanem i cukinią.
Podczas nocy Sylwestrowej musimy mieć dużo energii, dlatego szef kuchni Joseph „Józek” Seeletso przygotował oryginalne, egzotyczne przekąski inspirowane smakami Botswany, po które można sięgnąć w krótkiej przerwie pomiędzy jednym a drugim tańcem.
Mazury poza tańcem, to największa pasja Piotra Galińskiego. Kiedy tylko może, ucieka na mazurską wieś, by na łonie natury odpocząć i naładować akumulatory przed kolejną emisją programu "Taniec z gwiazdami". Tam może oddawać się swojej trzeciej pasji - gotowaniu. Czy zaproponowane przez niego potrawy przypadną wam do gustu?
Gwiazdą najnowszego numeru "Playboya" jest Francys Barraza Rudnicka. W sesji wystąpiła jako dziewczyna Zorro (w tej roli wystąpił jej partner życiowy). Znamy ją przede wszystkim jako uczestniczkę 9. edycji "Tańca z Gwiazdami". A dziś mogliście zobaczyćm, jak radzą sobie w kuchni.
Zapraszamy na kolejne rodzinne gotowanie w Dzień Dobry TVN. Swoje ulubione potrawy przygotowały: Monika Walecka, blogerka kulinarna oraz jej mama Stanisława Chmielnicka. W Konkursie „Rodzinne gotowanie” może uczestniczyć każda osoba pełnoletnia, która zgłosi się do konkursu i prześle na adres gotowanie@tvn.pl wykonane przez siebie zdjęcie rodziny oraz przepis kulinarny.
Inspiracją dla Anny Starmach są obrazy 4-letniej Aelita Andre, najmłodszej profesjonalnej malarki na świecie. Obrazy australijskiej artystki można obecnie obejrzeć w galerii Agora na nowojorskim Manhattanie. Jej sztuka cieszy się taką popularnością, że właściciele galerii sprzedali już 9 obrazów dziewczynki. Za jej obraz trzeba zapłacić od 4,5 tys. do nawet 10 tys. dolarów.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy dziś Beatę Tadlę z synem Jasiem. Prezenterka Faktów lubi przyrządzać różne sałaty. Woli jeść na zimno niż na ciepło. w pracy często jada sushi. Jej syn uwielbia zaś pierogi przygotowane przez babcię. Co przyrządzili w naszej kuchni?
W zawsze smacznej kuchni Dzień Dobry TVN serwujemy prawdziwą wybuchową mieszankę. Mama Beata i córka Sara uwielbiają gotować, ale tylko wspólnie. Pod batutą Andrzeja Polana przygotowały swoje zwariowane i odważne potrawy.
„Kapuściane” wariacje w kuchni DDTVN zaserwowały mistrzynie najlepszego smaku - Beata Kartowicz wraz z córką Anną. Quiche z młodą kapustą i boczkiem wędzonym, krokiety ziemniaczane z kapustą i sosem pomidorowym i łosoś w liściach kapusty z sosem śmietanowo–serowym... a na deser serduszka z kremem i truskawkami. A na co ty masz ochotę?
W kuchni Dzień Dobry TVN królują pomarańcze. Anna Starmach, zwyciężczyni pierwszej edycji "Gotuj o wszystko" zainspirowała się soczystymi i słodkimi cytrusami. Zobacz, jakie pyszności wyczarowała dla Was w studiu!
Wokalistka Aga Zaryan i zwycięzca 2. edycji konkursu "Gotuj o wszystko" Piotr Kucharski przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN kilka potraw ze szparag i bobu.
Zabiegane mamy muszą ułatwiać sobie życie przygotowując proste i szybkie posiłki. Jak gotować szybko, smacznie i zdrowo? W kuchni Dzień Dobry TVN aktorka Monika Mrozowska oraz jej mąż Maciej Szaciłło zaserwowali dania prawdziwej Matki Polki. W menu znalazły się razowe naleśniki ze szpinakiem, kotleciki jaglane, grzanki z pastą z ciecierzycy, ziemniaki w jogurcie a na deser… babeczki z owocami.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościła znana dietetyczka Gilian McKeith, która przygotowała kilka zdrowych i smacznych potraw.
W kuchni Dzień Dobry TVN, w cyklu „Rodzinne gotowanie”, swoje ulubione potrawy zaprezentowała Mirosława Klepacka z synem Michałem. Zapraszamy na tortillę z łososiem i duszoną wieprzowinę z brokułami.
W kuchni Dzień Dobry TVN zwyciężczyni pierwszej edycji konkursu "Gotuj o wszystko". Anna Starmach proponuje letnią i słoneczną kuchnię, inspirowaną obrazem Paula Gauguina "Siesta".
Kobieta o niespożytej energii życiowej i wielu talentach, również kulinarnych. Jej śmiech jest już niemal legendarny, nie sposób go pomylić z jakimkolwiek innym. W kuchni Dzień Dobry TVN popisowe danie Katarzyny Pakosińskiej, czyli pikantne curry z wołowiny.
W Dzień Dobry TVN Pascal Brodnicki grillował zakręcone szaszłyki. Towarzyszyły mu wyjątkowo pojętne dzieciaki. Zobacz efekt tej kulinarnej przygody.
Piotr Kucharski udowodnił że gotować zdrowo nie znaczy nudnie i bez smaku! W kuchni DDTVN króluje maca, wafle ryżowe , crunchella i prażony sezam. To wszystko w towarzystwie równie zdrowych jabłek i truskawek, które będą promować Polskę podczas polskiej prezydencji w Radzie Unii Europejskiej.
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski otworzył niedawno nowy kierunek studiów inżynierskich. Jest on nauką o tym, jak smacznie gotować, a nosi nazwę: gastronomia – sztuka kulinarna. Pod okiem praktyków i teoretyków studenci będą się uczyć trudnej sztuki gotowania. Co mówią o modzie na gotowanie tacy fachowcy, jak Magda Gessler, Karol Okrasa i Dariusz Struciński?