Z okazji imienin Barbary Andrzej Polan przygotował pełne menu imieninowe.
Przez 8 lat uczęszczała na lekcje do szkoły baletowej w Warszawie. Dalszą naukę kontynuowała w szkołach w Wielkiej Brytanii oraz Stanach Zjednoczonych. A dziś gościmy ją w naszej kuchni.
Polewka korzenna na winie wiśniach i korzeniach, daktyle suszone z kremem waniliowo-cytrynowy , postny indyk z soczewicą i warzywami czyli średniowieczna kuchnia w Dzień Dobry TVN.
Tomek i Grzesiek pokazali dziś jak zrobić sery domowymi sposobami. Przedstawili także przepisy na serek jogurtowy, sałatkę z zimowych szparagów z camembertem, małże zapiekane z serem gorgonzolą i tabasco oraz leśne rosotto
Pyszne potrawy z ryb zaprezentował dziś w Dzień Dobry TVN Joseph Seeletso.
Od samego rana w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotowywał potrawy z ryb.
W naszej kuchni gościliśmy dzisiaj Szymona Wydrę i Zbigniewa Suskiego, członków zespołu Carpe Diem.
Łozo, polski wokalista i prezenter telewizyjny. Pochodzi z Olsztyna, jest prezenterem MTV Polska oraz wokalistą w zespole Afromental. Dzisiaj macie okazje zobaczyć go w naszej kuchni.
W cyklu: Historia kulinariów, dziś kucharz Bogdan Gałązka zaprezentował nam historię sznycla.
Autorki książki "Klapsa czy konferencja? Czyli jak jeść i nie zostać zjedzonym" od samego rana gotowały w kuchni Dzień Dobry TVN.
Święta już tuż, tuż dlatego też nasz kucharz Joseph Seeletso zaproponował dziś widzom przepisy na dania lżejsze pozwalające dobrze przygotować się do wielkiego świątecznego obżarstwa.
Po ostatnich kuchennych wariacjach na temat śledzia, dziś Andrzej Polan zaproponował nam karpia w trzech odsłonach.
Pierniki doskonale się przechowują, łatwo je przysadzić i mają wiele wcieleń. Co kucharz to przepis warto spróbować z najprostszym, a następnie rozwijać go według własnych upodobań.
Renata Beger zdradziła nam kilka swoich sekretów, nie tylko tych związanych z kuchnia. Między innymi jak sprawić by mężczyzna z ochotą pomagał w kuchni.
Bartłomiej ukończył Wydział Aktorski PWSFTviT w Łodzi, zagrał w kilkudziesięciu filmach, a dzisiaj gotuje w naszej kuchni.
W kuchni Dzień dobry TVN kucharz - Joseph Seeletso zaprezentował przepisy na dania rybne.
Dzisiaj u nas w studiu gości szef kuchni prosto z malborskiego zamku. Zaprezentował nam dzisiaj potrawy, które jadano za czasów papieża Sylwestra.
W naszej kuchni dowiedzieliśmy się jak odpowiednio przygotować noworoczną imprezę.
Zofia Karpiel-Bułecka jest jedną z najbardziej kojarzonych z Zakopanem osób. Często gościła ekipę programu Dzień Dobry TVN, gdy zjawialiśmy się w jej rodzinnym mieście. Dzisiaj przyłapaliśmy ją w kuchni.
Dziś w naszej kuchni gościła Maja Popielarska, sami sprawdźcie co dla nas przygotowała.
Święta Bożego Narodzenia mamy już za sobą, ale w Polsce, w rejonach zamieszkanych przez prawosławnych chrześcijan trwa przedświąteczna atmosfera. 6 stycznia, według kalendarza juliańskiego, wyznawcy prawosławia obchodzą wigilię Świąt Bożego Narodzenia. W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Miszę Hairulina.
W dzisiejszej kuchni zaproponujemy Państwu rozgrzewające dania. Kucharz Joseph Seeletso przygotował trzy potrawy: zupę z indyka i porów z żubrówką, udka indyka duszone w piecu oraz szaszłyki z piersi z indyka i ananasa marynowane w curry.
Grzegorz Łapanowski i Tomasz Jakubiak sięgnęli po stare, polskie przepisy.
W naszej kuchni aktor Piotr Gąsowski pokazał, jak poradzić sobie z gotowaniem, gdy zakręcą nam kurek.
Chłodnik owocowy na trzy sposoby, pieczone śliwki i brzoskwinie i ciasteczka francuskie z czereśniami - to niektóre z propozycji owocowych dań Josepha "Józeka" Seeletso.
Mistrz Andrzej Polan proponuje kaloryczne, ale bardzo smaczne potrawy kuchni austriackiej.
Nasz dyżurny kucharz - Joseph, przygotował dziś dla Państwa kilka propozycji kulinarnych dla podróżujących.
Andrzej Polan, szef kuchni Novotel Airport, proponuje tradycyjne potrawy kuchni tureckiej: szisz kebab, falafel i słodką turecką bakławę. A to wszystko trzeba koniecznie popić Ayranem – tureckim napojem, doskonałym na upalne dni.
Kurs otwierania konserwy i sztuka nacinania wzorów na kiełbasie, czyli wakacyjna kuchnia w wykonaniu kabaretu Ani Mru Mru.
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN mogliście zobaczyć prawdziwe mistrzynie. Potrawy przygotowywały dla nas: pływaczka Otylia Jędrzejczak i taekwondzistki Joanna Paprocka i Ilona Działa. Zobaczcie jaki jest ich przepis na sukces.