Podczas nocy Sylwestrowej musimy mieć dużo energii, dlatego szef kuchni Joseph „Józek” Seeletso przygotował oryginalne, egzotyczne przekąski inspirowane smakami Botswany, po które można sięgnąć w krótkiej przerwie pomiędzy jednym a drugim tańcem.
Mazury poza tańcem, to największa pasja Piotra Galińskiego. Kiedy tylko może, ucieka na mazurską wieś, by na łonie natury odpocząć i naładować akumulatory przed kolejną emisją programu "Taniec z gwiazdami". Tam może oddawać się swojej trzeciej pasji - gotowaniu. Czy zaproponowane przez niego potrawy przypadną wam do gustu?
Gwiazdą najnowszego numeru "Playboya" jest Francys Barraza Rudnicka. W sesji wystąpiła jako dziewczyna Zorro (w tej roli wystąpił jej partner życiowy). Znamy ją przede wszystkim jako uczestniczkę 9. edycji "Tańca z Gwiazdami". A dziś mogliście zobaczyćm, jak radzą sobie w kuchni.
Zapraszamy na kolejne rodzinne gotowanie w Dzień Dobry TVN. Swoje ulubione potrawy przygotowały: Monika Walecka, blogerka kulinarna oraz jej mama Stanisława Chmielnicka. W Konkursie „Rodzinne gotowanie” może uczestniczyć każda osoba pełnoletnia, która zgłosi się do konkursu i prześle na adres gotowanie@tvn.pl wykonane przez siebie zdjęcie rodziny oraz przepis kulinarny.
Inspiracją dla Anny Starmach są obrazy 4-letniej Aelita Andre, najmłodszej profesjonalnej malarki na świecie. Obrazy australijskiej artystki można obecnie obejrzeć w galerii Agora na nowojorskim Manhattanie. Jej sztuka cieszy się taką popularnością, że właściciele galerii sprzedali już 9 obrazów dziewczynki. Za jej obraz trzeba zapłacić od 4,5 tys. do nawet 10 tys. dolarów.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy dziś Beatę Tadlę z synem Jasiem. Prezenterka Faktów lubi przyrządzać różne sałaty. Woli jeść na zimno niż na ciepło. w pracy często jada sushi. Jej syn uwielbia zaś pierogi przygotowane przez babcię. Co przyrządzili w naszej kuchni?
W zawsze smacznej kuchni Dzień Dobry TVN serwujemy prawdziwą wybuchową mieszankę. Mama Beata i córka Sara uwielbiają gotować, ale tylko wspólnie. Pod batutą Andrzeja Polana przygotowały swoje zwariowane i odważne potrawy.
„Kapuściane” wariacje w kuchni DDTVN zaserwowały mistrzynie najlepszego smaku - Beata Kartowicz wraz z córką Anną. Quiche z młodą kapustą i boczkiem wędzonym, krokiety ziemniaczane z kapustą i sosem pomidorowym i łosoś w liściach kapusty z sosem śmietanowo–serowym... a na deser serduszka z kremem i truskawkami. A na co ty masz ochotę?
W kuchni Dzień Dobry TVN królują pomarańcze. Anna Starmach, zwyciężczyni pierwszej edycji "Gotuj o wszystko" zainspirowała się soczystymi i słodkimi cytrusami. Zobacz, jakie pyszności wyczarowała dla Was w studiu!
Wokalistka Aga Zaryan i zwycięzca 2. edycji konkursu "Gotuj o wszystko" Piotr Kucharski przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN kilka potraw ze szparag i bobu.
Zabiegane mamy muszą ułatwiać sobie życie przygotowując proste i szybkie posiłki. Jak gotować szybko, smacznie i zdrowo? W kuchni Dzień Dobry TVN aktorka Monika Mrozowska oraz jej mąż Maciej Szaciłło zaserwowali dania prawdziwej Matki Polki. W menu znalazły się razowe naleśniki ze szpinakiem, kotleciki jaglane, grzanki z pastą z ciecierzycy, ziemniaki w jogurcie a na deser… babeczki z owocami.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościła znana dietetyczka Gilian McKeith, która przygotowała kilka zdrowych i smacznych potraw.
W kuchni Dzień Dobry TVN, w cyklu „Rodzinne gotowanie”, swoje ulubione potrawy zaprezentowała Mirosława Klepacka z synem Michałem. Zapraszamy na tortillę z łososiem i duszoną wieprzowinę z brokułami.
W kuchni Dzień Dobry TVN zwyciężczyni pierwszej edycji konkursu "Gotuj o wszystko". Anna Starmach proponuje letnią i słoneczną kuchnię, inspirowaną obrazem Paula Gauguina "Siesta".
Kobieta o niespożytej energii życiowej i wielu talentach, również kulinarnych. Jej śmiech jest już niemal legendarny, nie sposób go pomylić z jakimkolwiek innym. W kuchni Dzień Dobry TVN popisowe danie Katarzyny Pakosińskiej, czyli pikantne curry z wołowiny.
W Dzień Dobry TVN Pascal Brodnicki grillował zakręcone szaszłyki. Towarzyszyły mu wyjątkowo pojętne dzieciaki. Zobacz efekt tej kulinarnej przygody.
Piotr Kucharski udowodnił że gotować zdrowo nie znaczy nudnie i bez smaku! W kuchni DDTVN króluje maca, wafle ryżowe , crunchella i prażony sezam. To wszystko w towarzystwie równie zdrowych jabłek i truskawek, które będą promować Polskę podczas polskiej prezydencji w Radzie Unii Europejskiej.
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski otworzył niedawno nowy kierunek studiów inżynierskich. Jest on nauką o tym, jak smacznie gotować, a nosi nazwę: gastronomia – sztuka kulinarna. Pod okiem praktyków i teoretyków studenci będą się uczyć trudnej sztuki gotowania. Co mówią o modzie na gotowanie tacy fachowcy, jak Magda Gessler, Karol Okrasa i Dariusz Struciński?
Wojtek Lewandowski jest z wykształcenia PR-owcem, a kucharzem z zamiłowania. Prowadzi także kulinarnego bloga. W Dzień Dobry Wakacje przeniósł nas w świat sezonowej kuchni świata. W przygotowanym przez niego menu znalazły się m.in. sałatka z arbuza z pasterskim serem i młotkowanym pieprzem, sałatka z młodego bobu czy jagnięcina z glinianego garnka.
Tomek Woźniak ma 22 lata i studiuje zarządzanie w języku angielskim. Gotowanie jest jego największą pasją. Prowadzi także kulinarnego bloga. W kuchni Dzień Dobry TVN udowodnił, że oprócz zapachu i smaku w kuchni, niebanalne znaczenie ma również kolor przyrządzanych potraw. Jakie barwy pobudzają nasz apetyt, a jakie zniechęcają do jedzenia?
Kawior z arbuza? Lody musztardowe? Makaron w aerozolu? A może ptasie mleczko z łososia? Brzmi to jak science-fiction, lecz są to standardowe dania kuchni molekularnej. Wykorzystując prawa fizyki i chemii kucharze tworzą prawdziwe cuda. Nasi dzisiejsi goście postanowili nie ograniczać się w niczym. Zobaczcie, do czego to doprowadziło!
Otręby zawierają dużą ilość błonnika, witamin oraz pomagają zachować szczupła sylwetkę. W kuchni Dzień Dobry Wakacje Piotr Kucharski zaprezentował wyjątkowe dania z otrębów. Przekonaj się, jak zrobić chleb z otrębów, dietetyczne batoniki, nugetsy, a nawet lody! Smacznego !
W kuchni Dzień Dobry Wakacje Weronika Marczuk przybliża nam tajniki jej rodzimej kuchni. Jaka jest kuchnia ukraińska? Jakie są ulubione dania Weroniki? Czy prezeska Towarzystwa Przyjaciół Ukrainy uchyli rąbka tajemnicy odnośnie swojego udziału w "Tańcu z Gwiazdami"? Czy nie boi się powrotu do show biznesu?
Robert Sowa z pomocą aktora Marka Kaliszuka przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN kotleciki wieprzowo-wołowe z przyprawą kebab-gyros.
Leonardo Da Vinci był jednym z pierwszych zdeklarowanych wegetarian - wyjaśnia Anna Starmach, która w kuchni DDTVN przygotowała dania kuchni włoskiej w wersji wegetariańskiej.
Nie lubi określenia "hedonista", choć postawa cieszenia się życiem i dążenia do uzyskania szczęścia jest mu bliska. Uważa, że hedonista brzmi pejoratywnie, a on jest po prostu szczęśliwym człowiekiem. W kuchni Dzień Dobry TVN Ryszard Kalisz zdradził nam swój przepis na szczęście.
Na dobry początek dnia zapraszamy na słodkie śniadanie z Piotrem Kucharskim, który wygrał 2. edycję konkursu "Gotuj o wszystko". Piotr upiekł słodkie bułki i chałkę, a także przygotował śniadaniowe dodatki do słodkich wypieków. Smacznego!
Anna Starmach i Piotr Kucharski - finaliści I i II Edycji konkursu "Gotuj o wszystko" pokazali dziś w kuchni Dzień Dobry TVN kilka ciekawych propozycji kulinarnych na imprezę karnawałową.
Ojciec Patricii Kazadi, Josa, pochodzi z Demokratycznej Republiki Konga, stąd w kuchni Państwa Kazadi nie trudno o egzotyczne potrawy. W Dzień Dobry TVN razem z mamą ugotowały dla nas kilka z nich.
Grzegorz Łapanowski i Tomasz Jakubiak proponują potrawy z polskiej jagnięciny. Dlaczego to zdrowe, delikatne i popularne na świecie mięso nie jest doceniane w Polsce?