Niektórzy nazywają Wojciecha Medyńskiego szczęściarzem, gdyż na wymarzone studia dostał się za pierwszym razem, choć swój egzamin określił jako "wielka improwizacja". Co zaimprowizuje dzisiaj w kuchni? Przekonajcie się sami.
Robert Stockinger i Ola Szwed przypadli sobie do gustu niedługo po tym, gdy poznali się na planie programu "Jak Oni śpiewają". Ona była uczestniczką show, a on swoją obecnością wspierał filmowego doktora Lubicza w konkursowych zmaganiach. Dziś pokazali nam jak dogadują się w kuchni.
Nadszedł czas pikników. Poprosiliśmy więc naszego kucharza, Andrzeja Polana, by przedstawił kilka przepisów na łatwe w przygotowaniu i pyszne dania, które możemy zabrać ze sobą na piknik. Zapraszamy na chaczapuri z białym serem, fetą i szpinakiem, kuleczki z wieprzowiny z salsą z papryki, udźce z kurczaka z selerem naciowym i pomidorami suszonymi oraz kruche babeczki z żurawiną i migdałami.
Najlepsze restauracje, najwykwintniejsze dania, najsłynniejsze wina i najwięksi mistrzowie kulinarni, a wszystko to na jedynym w Polsce Festiwalu wyrafinowanej kuchni i wina Wine & Ford Noble Night. To już druga edycja tego prestiżowego wydarzenia organizowanego przez Noble Bank i Noble Concierge. W tym roku Wine & Ford Noble Night odbędzie się 19 września 2009 r.
W wielkim grillowaniu Dzień Dobry TVN na Polu Mokotowskim wzięli udział znakomici kucharze, którzy gotują w naszym programie: Andrzej Polan, Jan i Jakub Kuroniowie, Joseph Seleetso oraz aktorka Paulina Holtz.
Paulina Ignasiak jest wokalistką, finalistką programu "Idol" oraz "Drzwi do kariery". Jest wokalistką o 5-oktawowej skali głosu! Czy w naszej kuchni poradzi sobie śpiewająco?
Jan i Jakub Kuroniowie przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy dla tegorocznych maturzystów, które pozwolą im, jak mówi Marcin Prokop, rozładować stres. Wszystkim maturzystom życzymy powodzenia podczas egzaminu dojrzałości!
Wojciech Oświęcimski i Iwona Pavlović są parą od trzech lat. Kiedy się spotkali, mieli jeszcze swoje rodziny. Zakończyli swoje poprzednie związki i postanowili zamieszkać razem. Zobaczcie sami jak im wychodzi współpraca w kuchni.
Szacuje się, że w Polsce obecnie jest około 2 milionów wegetarian i liczba ta stale rośnie. Dlaczego ludzie decydują się na taki styl życia? W związku z Ogólnopolski Tygodniem Wegetarianizmu Jan i Jakub Kuroniowie proponują niskokaloryczne, zdrowe wegetariańskie potrawy.
Grillowana pierś z kaczki w marynacie szlacheckiej oraz szaszłyki z tuńczyka i krewetek to potrawy, które Maria Sadowska przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN wspólnie z mistrzem Robertem Sową.
Mieszkańcy Kraju Kwitnącej Wiśni słyną z zamiłowania do jedzenia. Przywiązują oni wagę nie tylko do smaku potraw, ale i do formy ich prezentacji. Sadami Harada i Randy Daliva przedstawili nam kilka typowo japońskich potraw.
Lekka, zdrowa, ale smaczna - taka powinna być kuchnia sportowców. Właśnie z tego powodu jej podstawą są sałatki, pasty i makarony. Tenisistka Marta Domachowska i surfer Wojciech Brzozowski przygotowali w naszej kuchni swoje ulubione potrawy.
W Dzień Dobry TVN gościliśmy Jana i Jakuba Kuroniów oraz Marię Gosiewską, propagatorkę ogólnopolskiej kampanii społecznej "Nie marnuj jedzenia. Wyrzuć do śmieci stare przyzwyczajenia".
"Nie marnuj jedzenia. Wyrzuć do śmieci stare przyzwyczajenia" to kampania społeczna, której celem jest uświadomienie negatywnych skutków ekologicznych, społecznych i ekonomicznych marnowania żywności.
Krytyk kulinarny Maciej Nowak wspólnie z organizatorami konkursu Wine & Food Noble Night odwiedza restauracje, które biorą w nim udział i ocenia jakość serwowanych dań. Tym razem testowali restaurację "Domu Zdrojowego" w Jastarni.
Zaczęła tańczyć w wieku 6 lat, a regularne treningi rozpoczęła jako dziesięciolatka. Niestety mieszkała na wsi, gdzie nie było żadnych kół tanecznych. Musiała błagać rodziców, aby wozili ją do odległego Sopotu. Była tak zdeterminowana, że w wieku 11 lat zdobyła Mistrzostwo Polski Juniorów. Dziś mogliście ją zobaczyć u boku Roberta Sowy w naszej kuchni.
Bułgaria, modna w Polsce w latach 80-tych i 90-tych, dziś jest na nowo odkrywana przez polskich turystów. Kusi pięknymi plażami, krystalicznie czysta wodą, a przede wszystkim, przystępnymi cenami. W kuchni Dzień dobry TVN gościliśmy Beatę Lipov, autorkę książki "Bułgaria na talerzu" i jej męża Lubomira Lipova.
Rafał traktuje gotowanie jako relaks, uwielbia spędzać czas w kuchni, gotując i wymyślając nowe potrawy. Dziś mogliście się przekonać jak sobie radzi przy garnkach.
Autorzy książki - Monika Mrozowska-Szaciłło i Maciej Szaciłło - po napisaniu pierwszej książki pt. "Przemytnicy marchewki, groszku i soczewicy", która opierała się na pomyśle rodzinnego i zdrowego gotowania postanowili napisać kolejną, która jest poświęcona tylko słodyczom.
Wielkanoc za pasem, a to oznacza, że na naszych stołach pojawią się: żur wielkanocny, biała kiełbasa, chrzan, ćwikła, baby i mazurki. Wielkanoc to dla każdej gospodyni spore wyzwanie, ale warto je podjąć, by rodzina zasiadła przy wspólnym świątecznym stole.
Historia Pascala i Agnieszki to prawdziwa romantyczna love story z happy endem. Poznali się przypadkowo w restauracji. Właściwie to Pascal zwrócił uwagę na piękną Francuzkę. Regularnie bywał w tym miejscu z nadzieją spotkania niezwykłej nieznajomej, która okazała się Polką, tak świetnie mówiąca po francusku, że zmyliła tym Pascala. Teraz są szczęśliwą parą, wspólnie podróżują, odkrywają nowe smaki. Dziś w studiu Dzień Dobry TVN przygotowali dla nas kilka potraw, które kojarzą im się z Wielkanocą.