Jeśli karnawał, to tylko w Rio! Jeśli festiwal brazylijskich smaków, to tylko w kuchni Dzień Dobry TVN. Brazylijczyk Valmir Jaskulski oraz dyrektor brazylijskiej restauracji „Churrasco do Landa”, Agnieszka Landa, zadbali dziś o przeniesienie klimatu kraju samby na polskie ostatkowe stoły.
Jednodniowe restauracje mieszczą się w prywatnych mieszkaniach, gospodynie z gotowania dla nieznajomych czerpią satysfakcję, a każdy z gości składa się na pokrycie kosztów przygotowania takiej kolacji.
Pani Sylwia najbardziej lubi kuchnię śródziemnomorską: owoce morza i ryby. Bardzo lubi gotować, a ponieważ ze swoich podróży często przywozi różne przyprawy, często eksperymentuje. Dziś mogliście się przekonać jak radzi sobie w kuchni.
Dziś w Dzień Dobry TVN Monika Mrozowska-Szaciłło i Maciej Szaciłło przygotowali pięć pożywnych, ale lekkich potraw. Skupili się na wyjątkowych wartościach odżywczych mało znanych lub zapomnianych zbóż: komosy ryżowej, kaszy bulgur i kaszy jęczmiennej, a wszystko w nowych i zaskakujących kombinacjach.
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy kucharza Pascala Brodnickiego.
10 lutego w studiu Dzień Dobry TVN w Warszawie odbył się drugi casting konkursu "Gotuj o wszystko" z udziałem dwunastu uczestniczek. W jury konkursu zasiedli: Andrzej Polan, Maciej Nowak i Dorota Wellman. Do kolejnego etapu zakwalifikowano pięć pań. Zobacz reportaż z zmagań uczestniczek w DDTVN! A już dziś, 17 lutego, odbędzie się trzeci casting.
Dziś Środa Popielcowa – koniec karnawału i pierwszy dzień Wielkiego Postu. Ksiądz Sławek Szczepaniak proponuje potrawy postane, choć nie mniej smaczne. Postna kuchnia w odsłonie naszego kucharza jest zdrowa i niekaloryczna. Po okresie świąteczno–karnawałowego szaleństwa kulinarnego mamy szansę oczyścić zarówno ciało, jak i ducha - mówi ks. Sławek Szczepaniak.
Mistrz Andrzej Polan, szef kuchni Novotel Aiport, przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN kiszkę ziemniaczaną, ziemniaczane kotleciki z łososiem wędzonym oraz babkę ziemniaczaną z borówkami i oscypkiem.
W kuchni Dzień Dobry TVN królowała dziś Beata Kartowicz i jej córka Anna.
Dziś w naszej kuchni gościliśmy niecodzienny duet. Przekonaj się co smacznego przygotowali dla nas nasi goście.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy amerykańską pisarkę, dziennikarkę, dawniej krytyka kulinarnego i konsultantkę w zakresie win, Marlenę de Blasi, która od ponad dwudziestu lat mieszka w Włoszech. I właśnie im poświęca swoje książki. W naszym programie gotowała i mówiła o swojej najnowszej książce "Tysiąc dni w Orvieto".
17 lutego w studiu Dzień Dobry TVN w Warszawie odbył się trzeci casting konkursu "Gotuj o wszystko" z udziałem dwunastu uczestniczek. W jury konkursu zasiedli: Andrzej Polan, Maciej Nowak i Dorota Wellman. Kto przeszedł do kolejnego etapu? Tego dowiesz się z reportażu Dzień Dobry TVN. A już dziś, 24 lutego, odbędzie się trzeci casting.
Szef kuchni Novotel Airport Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN strudel z mięsem, z ricottą i rodzynkami oraz ze śliwkami.
Pani Justyna gotowania nauczyła się od babci i mamy, które były znakomitymi kucharkami. Nasz gość nauczył się także robić dżemy, powidła i weki. Dziś mogliśmy się przekonać, jak sobie radzi w kuchni.
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy przygotowała dla nas Magda Gessler, którą już wkrótce będziecie mogli zobaczyć na antenie naszej stacji w jej własnym programie kulinarnym. Tylko u nas mogliście poznać jego przedsmak.
Tomasz Łapanowski i Grzegorz Jakubiak przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowali potrawy dla mistrzyni Justyny Kowalczyk.
Agata Jędraszczak ma 27 lat, od półtora roku jest mężatką. Potrawy, które umieszcza na blogu gotuje zwykle w weekendy, bo w inne (zwłaszcza zimowe dni) nie ma wystarczająco dobrego światła, żeby móc fotografować je po pracy. Co zaprezentowała nam dziś w kuchni?
W naszej kuchni królowały dziś tarty i kruche babeczki ze słodkim ryżem. Przygotowała je Monika Mrozowska-Szaciłło i Maciej Szaciłło.
"Przez żołądek do serca" przekonał się o tym kucharz Tomasz Jakubiak, który swoją ukochaną Monikę zdobył "smakami miłości". Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy, które zmiękczą serce każdej kobiety. Zdaniem naszego kucharza, kuchnia miłości musi być lekka, kolorowa i z każdym kęsem powodować orgazm podniebienia.
Singiel w kuchni to widok niecodzienny. Osoby niezależne, żyjące w pojedynkę zdecydowanie częściej odwiedzają restauracje. Dlaczego? Bo gotowanie dla samego siebie nie jest zachęcające, nie daje satysfakcji i zajmuje zbyt dużo czasu - argumentują sami zainteresowani. Anna Krasucka, założycielka Akademii Odżywiania dla Zdrowia "Pięć Smaków" obala ten stereotyp i dziś w kuchni DDTVN udowodniła wszystkim singlom, że może być inaczej.
Za nami pełne emocji castingi do "Gotuj o wszystko". Osiemnaście uczestniczek przeszło do następnego etapu, czyli ćwierćfinałów, które odbędą się w różnych atrakcyjnych miejscach Polski. Andrzeja Polana, jurora konkursu "Gotuj o wszystko", zapytaliśmy o to, czy ma już swoją faworytkę.
Ryż przesmażany z jajkiem, chleb szafranowy z pomidorami suszonymi i oliwkami i nadziewana cukinia to propozycje naszego Józka, czyli Josepha Seeletso.
Mistrz Andrzej Polan, szef kuchni hotelu Novotel Airport, przygotował dziś w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy z koguta: kogucie grzebyki, kogucik z kaszą gryczaną i pieczarkami oraz piersi z kogucika z soczewicą w sosie śmietanowym.
W dzisiejszej kuchni Ania Starmach wraz z Michałem Pirógiem podsumowali akcję "Kolorowe smaki lata". Przygotowane przez nich potrawy łączą ze sobą wszystkie kolory. Wspólnie zaserwowali nam niezwykle kolorowe śniadanie.
Julia Gregosiewicz i Małgorzata Blicharz biorą udział w Jarmarku na Próżnej. Będą miały tam swoje stoisko, gdzie każdy może skosztować typowych potraw kuchni koszernej, którą zaprezentowały dziś w studiu Dzień Dobry TVN.
Tomasz od roku gra główną rolę męską w przebojowym serialu "Majka". Podbił serca tysięcy kobiet jako przystojny architekt, Michał Duszyński. Jak poradził sobie dziś w naszej kuchni u boku Roberta Sowy?
W każdy poniedziałek spotykać się będziemy w kuchni Dzień Dobry TVN z doskonale Wam znaną Moniką Mrozowską-Szaciłło i jej mężem Maciejem. Co dziś dla nas przygotowali?
8 września w księgarniach pojawi się nowość dotycząca diety dr Dukana - "Nie potrafię schudnąć. Przepisy specjalnie dla Polaków". Przepisy opracował Jarosław Urbaniuk, pisarz i felietonista kulinarny, który dzięki diecie zgubił 20 kilogramów. Gościliśmy go dziś w Dzień Dobry TVN.
Wizyta autorki „Jedz. Módl się. Kochaj” – Elizabeth Gilbert w Dzień Dobry TVN stała się inspiracją kulinarną dla kucharza – Josepha „Józka” Seeletso. Dziś przygotował potrawy bazując na przepisach zamieszczonych przez autorkę w jej kultowej już książce, dodając oczywiście odrobinę egzotycznych akcentów.
Superniania Dorota Zawadzka przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN kilka ciekawych propozycji kanapkowych dla dziecka do szkoły.