Pierniki doskonale się przechowują, łatwo je przysadzić i mają wiele wcieleń. Co kucharz to przepis warto spróbować z najprostszym, a następnie rozwijać go według własnych upodobań.
Renata Beger zdradziła nam kilka swoich sekretów, nie tylko tych związanych z kuchnia. Między innymi jak sprawić by mężczyzna z ochotą pomagał w kuchni.
Telewizja TVN Turbo już po raz drugi ogłasza plebiscyt na najbardziej męski produkt roku. W naszej kuchni gościmy jurorów konkursu, jak sobie poradzą? Oceńcie sami.
Krab w musztardowcu, pho z węgorzem i shitake oraz tatar z rambutana na carpatio z karamboli, czyli Wietnam nad Wisłą... W naszej kuchni zaszaleli: Grzegorz Łapanowski i Tomasz Jakubiak.
Dzisiaj władzę w kuchni przejęli perkusiści. Czy równie dobrze radzą sobie w kuchni jak na scenie? Dla nas przygotowali francuską zupę cebulową oraz makaron z anchois i tuńczykiem, którego przygotowanie zajmuje tylko 15 minut.
Przez 8 lat uczęszczała na lekcje do szkoły baletowej w Warszawie. Dalszą naukę kontynuowała w szkołach w Wielkiej Brytanii oraz Stanach Zjednoczonych. A dziś gościmy ją w naszej kuchni.
Polewka korzenna na winie wiśniach i korzeniach, daktyle suszone z kremem waniliowo-cytrynowy , postny indyk z soczewicą i warzywami czyli średniowieczna kuchnia w Dzień Dobry TVN.
Tomek i Grzesiek pokazali dziś jak zrobić sery domowymi sposobami. Przedstawili także przepisy na serek jogurtowy, sałatkę z zimowych szparagów z camembertem, małże zapiekane z serem gorgonzolą i tabasco oraz leśne rosotto
Łozo, polski wokalista i prezenter telewizyjny. Pochodzi z Olsztyna, jest prezenterem MTV Polska oraz wokalistą w zespole Afromental. Dzisiaj macie okazje zobaczyć go w naszej kuchni.
Święta już tuż, tuż dlatego też nasz kucharz Joseph Seeletso zaproponował dziś widzom przepisy na dania lżejsze pozwalające dobrze przygotować się do wielkiego świątecznego obżarstwa.
Zofia Karpiel-Bułecka jest jedną z najbardziej kojarzonych z Zakopanem osób. Często gościła ekipę programu Dzień Dobry TVN, gdy zjawialiśmy się w jej rodzinnym mieście. Dzisiaj przyłapaliśmy ją w kuchni.
Święta Bożego Narodzenia mamy już za sobą, ale w Polsce, w rejonach zamieszkanych przez prawosławnych chrześcijan trwa przedświąteczna atmosfera. 6 stycznia, według kalendarza juliańskiego, wyznawcy prawosławia obchodzą wigilię Świąt Bożego Narodzenia. W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Miszę Hairulina.
W dzisiejszej kuchni zaproponujemy Państwu rozgrzewające dania. Kucharz Joseph Seeletso przygotował trzy potrawy: zupę z indyka i porów z żubrówką, udka indyka duszone w piecu oraz szaszłyki z piersi z indyka i ananasa marynowane w curry.
Zimą powinniśmy zwracać uwagę na odpowiednie zestawienie składników odżywczych, jakie dostarczamy organizmowi. Jest zimno, więc jesteśmy bardziej narażeni na infekcje, zatem potrzebujemy witamin. Jednak zamiast łykać syntetyczne kapsułki, lepiej przygotować sobie sałatkę uodparniającą z pomarańczy (witamina C), natki (witamina C i żelazo) i czosnku (naturalny antybiotyk).
Tartinka orzechowa faszerowana tatarem, Kaszka na różowo, Pumpernikiel z pastą z awokado i robakiem to karnawałowe propozycje Grzegorza Łapanowskiego i Tomasza Jakubiaka, gości Dzień Dobry TVN.
Daniel Twardo, szef kuchni w restauracji "Smaki Warszawy", wspólnie z Rafałem Krzysztoniakiem, przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN krem z białych ziemniaków ze śmietanką i oliwą truflową, zraziki z polędwiczek wieprzowych z krewetkami i malinowy suflet w pomarańczy.