Janek jest niezwykle zdolnym i utytułowanym tancerzem. Zdobył najwyższą w tej dziedzinie klasę "S" w tańcach latynoamerykańskich. Dziś gościliśmy go w naszej kuchni.
Kuchnia ewoluuje. Tradycja splata się z nowoczesnością. Smaki naszego dzieciństwa odkrywamy na nowo i bawimy się z nimi. Polskie produkty, stare receptury i nowa interpretacja.
Ostatnie tygodnie to walka ciepłych dni z zimnymi. W naszej kuchni też panuje zmienna temperatura - Joseph Józek Seeletso serwuje coś na zimno i na ciepło.
Ryba jest źródłem cennych kwasów Omega-3 i niezastąpionym źródłem białka. Choć wielu z nas lenistwo nad morzem bezsprzecznie kojarzy się z zapachem smażonej rybki, rozpływającej się w ustach, nadal zjadamy ich połowę mniej niż mieszkaniec "starych" krajów Unii. Zobaczcie nasze propozycje na pysznego pstrąga, sandacza i karpia. Jedzmy ryby w wakacje!
"Addio pomidory, Addio ulubione, Słoneczka zachodzące za mój zimowy stół, nadchodzą znów wieczory sałatki nie jedzonej, tęsknoty dojmującej i łzy przełkniętej wpół" z nieskrywanym żalem wołał Wiesław Michnikowski w Kabarecie Starszych Panów. Dziś nikt już nikt na szczęście nie musi się żegnać się ze swoim przysmakiem, nawet poza sezonem na pomidory. Dla wszystkich pasjonatów tych smacznych warzyw dziś w DDTVN kuchnia pomidorowa!
Andrzej Polan, szef kuchni Novotel Aairport, przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN m.in.: strogonowa z ogórkami małosolnymi, sandwicza kubańskiego z sosem ogórkowym.
Dziś w Dzień Dobry TVN gościmy Annę Starmach, laureatkę konkursu "Gotuj o wszystko", która zabrała nas w świat pachnący cukiernią - świat ptysiów, krówek i lemoniady.
Lekarz pediatra, kawaler Orderu Uśmiechu, tata Maksa i Lenki, zwycięzca programu "Agent", właściciel knajpki nad morzem, gitarzysta - amator, wielbiciel starych motorów, nauczyciel akademicki i wreszcie poseł na Sejm. Wszystkie te określenia opisują tylko jednego człowieka - Bartosza Arłukowicza, który potrafi świetnie gotować.
Kamila rozpoczęła swoją przygodę ze sportem już w wieku dziewięciu lat. Zafascynowana akrobatyką sportową przekonała swojego ojca leśniczego, by codziennie woził ją na zajęcia do odległego miasteczka. Układy akrobatyczne stały się jej prawdziwą pasją, zatem naturalną koleją rzeczy okazały się studia na Akademii Wychowania Fizycznego. Dziś mogliście zobaczyć ją w naszej kuchni.
Każdy kolor ma przypisane sobie odpowiednie właściwości, tak więc jedząc potrawy w określonych barwach oddziałujemy podświadomie na różne sfery naszego organizmu i umysłu. Ich barwa może zwiększyć lub zmniejszyć nasz apetyt.
Dzisiaj w naszej kuchni królował kolor różowy: krewetki z cytrusową sałatką, chłodnik ogórkowy z rzodkiewką, chłodnik melonowy z arbuzem i świeżą miętą, łososia z czerwonym winem i malinami oraz torciki bezowe z malinami i miętą.
Dzisiaj w naszej kuchni królował kolor biały:tempura z warzyw, sałatka z popcornem, sałatka pieczarkowa,zupa kalafiorowo-czosnkowa, sola w sosie kaparowym oraz ryż z malinami.
Radek nie potrafi gotować. Co najwyżej zrobi kanapkę, ale bez zbytniego entuzjazmu. Aby zachwycić wybrankę swego serca korzysta z następującego podstępu. Zamawia jedzenie w restauracji, układa pięknie na stole, a potem wmawia kobiecie, że sam wszystko przygotował…
Tomasz Jakubowski razem z Anną Janus, półfinalistką konkursu "Gotuj o wszystko", przyrządzili w kuchni Dzień Dobry TVN ser na ciepło. Pani Anna, z zawodu pielęgniarka, to pierwsza półfinalistka kulinarnego konkursu organizowanego przez Dzień Dobry TVN i Kamis. Wczoraj gotowała specjalnie dla strażaków. Przygotowała im chilli con carne z ryżem i podsmażaną papryką.
Kuchnia Tatarska to prawdziwe bogactwo przepisów. Dawno temu głównym pokarmem tatarów była konina i baranina. Współczesna kuchnia tatarska przyswoiła wiele potraw europejskich. Modyfikuje je według swoich przyzwyczajeń, podkreślając zamiłowanie do tłuszczu. O ich smaku przekona się sam Książe Karol, który złoży dziś wizytę w Kruszynianach na Podlasiu, gdzie spotka się z muzułmańską społecznością.
Dziś w roli głównej w Dzień Dobry TVN bezkonkurencyjny makaron spaghetti. W wersji z sosem na bazie warzyw, mięsa, sera lub z owocami morza. Przygotowany przez mistrza Andrzeja Polana i półfinalistkę „Gotuj o wszystko” Dorotę Gnich.
Joseph "Józek" Seeletso poczuł wiosnę i postanowił przyrządzić kurczaka nadziewanego rukolą i kabanosami, gnocchi z pesto z zielonej papryki oraz ziemniaki na ciepło z cykorią i stekiem z łososia.
Zaczęła tańczyć w wieku 6 lat, a regularne treningi rozpoczęła jako dziesięciolatka. Niestety mieszkała na wsi, gdzie nie było żadnych kół tanecznych. Musiała błagać rodziców, aby wozili ją do odległego Sopotu. Była tak zdeterminowana, że w wieku 11 lat zdobyła Mistrzostwo Polski Juniorów. Dziś mogliście ją zobaczyć u boku Roberta Sowy w naszej kuchni.