Mistrz kontra uczniowie, czyli szef kuchni i mentor Andrzej Polan kontra zwycięzcy pierwszej i drugiej edycji konkursu „Gotuj o wszystko”. Anna Starmach, Piotr Kucharski i Andrzej Polan spotkali się w kuchni Dzień Dobry TVN, by stoczyć kulinarny pojedynek. Do dyspozycji mieli te same składniki, z których musieli przygotować trzydaniowe menu, składające się z przystawki, dania głównego i deseru. Ich pracę ocenili wybredni jurorzy: Maciej Nowak i Katarzyna Bosacka.
Produkty w koszu:
kurczak
fenkuł
mrożone maliny/truskawki
rzodkiewka
kasza jęczmienna
czekolada deserowa (po 3 tabliczki)
ser mascarpone
ser ricotta
ser kozi
orzechy (różne)
mięta świeża
banany
rukola
pomidorki cherry
szpinak
zielony ogórek
Kosz wspólny:
przyprawy (zioła)
Cukier
Mąka
Śmietana
Słodka śmietanka
Oliwa
Masło
Czosnek
Olej do smażenia
Bułka tarta
Ocet balsamiczny
Jajka
Co przygotowali z produktów zawartych w koszu? Co Wy zrobilibyście z tych produktów?
Autor: Katarzyna Chrzanowska-Kozioł
Źródło: Dzień Dobry TVN