Mistrz Andrzej Polan nowy sezon w Dzień Dobry TVN rozpoczął od przygotowania w naszej kuchni potraw z kokosem.
Dziś w kuchni "Dzień Dobry TVN" królowali politycy. Posłanka Renata Zaremba i poseł Ryszard Kalisz pokazali nam co jadają parlamentarzyści. Wspólnie przygotwali boczniaki w panierce, spaghetti’ala Ola, macę Brey,prawdziwkowy "Wstęp do Jesieni", sałatkę z mortadelą i lody z szampanem.
Jakie potrawy można przygotować z winogron? By się o tym przekonać, wybraliśmy się do Zielonej Góry, która słynie z uprawy winorośli.
Jeżeli jesteśmy na diecie, możemy jeść makarony pod warunkiem, że nie będziemy ich łączyć z ciężkimi sosami - tak uważa Daniel Kucharski, kucharz Bistro Bordo, który specjalizuje się w kuchni włoskiej.
W kuchni Dzień Dobry TVN dania przygotowali uczniowie Zespołu Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych nr 1 w Warszawie, a ocenił je Pascal Brodnicki.
Co smakowitego przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan? Przekonajcie się sami.
Jesienią chętnie sięgamy po potrawy, które pachną mijającym latem. Joseph Seeletso przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN proste dania z gruszki.
"Ginza" to nowa warszawska restauracja w hotelu Hilton. To idealne miejsce na kolację we dwoje. Menu restauracji obfituje w bogatą ofertę potraw kuchni japońskiej.
Gwiazdy polskiej estrady - Paweł Stasiak i Krzysztof KASA Kasowski, którzy wychowali się w latach PRL-u, postanowili odświeżyć dla nas tamte czasy. W naszej kuchni przygotowali dania rodem z socjalizmu - śledzia w śmietanie, Kaszę gryczaną z gulaszem i buraczkami, oraz meduzę PRL-u, czyli... galaretę z udek kurczaka.
Zdrowe i smaczne jesienne sałatki to porcja tak potrzebnych jesienią witamin.
Bogusław Buczek, właściciel restauracji "Smaki Warszawy", przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN przepyszny deser z kasztanów.
Robert Sowa w tym tygodniu do pomocy w kuchni "Dzień Dobry TVN" zaprosił Kasię Zielińską. Razem przyrządzili jagnięcinę duszoną z pomidorami i pikantną czerwoną fasolę z mieloną wołowiną.
Jak przyrządzić dobre risotto? Maya Wisikiewicz i Gosia Polańczykz Funky Food zdradziły kilka sekretów w kuchni Dzień Dobry TVN. Przygotowały też risotto klasyczne, risotto z dynią i wędzonym oscypkiem oraz risotto biało-czerwone.
Ostrygi z dressingiem z chili i kolendry, świeże figi faszerowane imbirem i kurczakiem, roladki z łososia wędzonego oraz smażone banany z sałatką z truskawek... Te pyszne potrawy przygotował niezastąpiony Joseph Seeletso, dla przyjaciół Józek.
To rada mistrza kuchni Andrzeja Polana, który proponuje do beaujolais pieczone kiełbaski i rożne sery.
W naszej kuchni odkrywamy przed wami nieznane dotychczas oblicza Ludwika Dorna.
Dziś w naszej kuchni gościliśmy jurorkę programu "Taniec z gwiazdami". Możecie sami ocenić jak sobie poradziła.
Anna Kłosińska, autorka książki "Zdrowa kuchnia dla dzieci", była gościem Dzień Dobry TVN.
Za oknem mróz, dlatego każdy z nas powinien w ciągu dnia zjeść rozgrzewającą zupę. Józek przygotował dla nas kilka pysznych dań: krem z pieczonej cukinii z podsmażoną marchewką i cynamonem, cappuccino z soczewicy z ciasteczkami oraz zupę z kalafiorem, podawaną z sałatką z jabłkiem i serem pleśniowym.
Tomasz Jakubiak i Grzegorz Łapanowski w listopadzie stawiają na warzywa!
Telewizja TVN Turbo już po raz drugi ogłasza plebiscyt na najbardziej męski produkt roku. W naszej kuchni gościmy jurorów konkursu, jak sobie poradzą? Oceńcie sami.
Krab w musztardowcu, pho z węgorzem i shitake oraz tatar z rambutana na carpatio z karamboli, czyli Wietnam nad Wisłą... W naszej kuchni zaszaleli: Grzegorz Łapanowski i Tomasz Jakubiak.
Dzisiaj władzę w kuchni przejęli perkusiści. Czy równie dobrze radzą sobie w kuchni jak na scenie? Dla nas przygotowali francuską zupę cebulową oraz makaron z anchois i tuńczykiem, którego przygotowanie zajmuje tylko 15 minut.
Nasz dyżurny kucharz - Joseph Seeletso w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowywał dziś pyszne dania z ryżem.
Z okazji imienin Barbary Andrzej Polan przygotował pełne menu imieninowe.
Przez 8 lat uczęszczała na lekcje do szkoły baletowej w Warszawie. Dalszą naukę kontynuowała w szkołach w Wielkiej Brytanii oraz Stanach Zjednoczonych. A dziś gościmy ją w naszej kuchni.
Polewka korzenna na winie wiśniach i korzeniach, daktyle suszone z kremem waniliowo-cytrynowy , postny indyk z soczewicą i warzywami czyli średniowieczna kuchnia w Dzień Dobry TVN.
Tomek i Grzesiek pokazali dziś jak zrobić sery domowymi sposobami. Przedstawili także przepisy na serek jogurtowy, sałatkę z zimowych szparagów z camembertem, małże zapiekane z serem gorgonzolą i tabasco oraz leśne rosotto
Pyszne potrawy z ryb zaprezentował dziś w Dzień Dobry TVN Joseph Seeletso.
Od samego rana w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotowywał potrawy z ryb.