Kucharze Grzegorz Łapanowski i Tomasz Jakubiak proponują wszystkim potrawy z domieszką orzechów. W kuchni "Dzień dobry TVN" przygotowali kilka smacznych potraw z orzechów.
Dziś naszą kuchnię opanowały panie. Swoje kulinarne umiejętności zademonstrowały nam prowadzące programu "Miasto kobiet": Paulina Młynarska-Moritz i Weronika Marczuk-Pazura.
Znany z pierwszej edycji programu "You can dance" Rafał "Tito" Kryla przyjął nasze zaproszenie i zgodził się stanąć w sobotni poranek w naszej kuchni. Do pomocy wziął ze sobą... mamę, którą udało mu się namówić na powrót po 12 latach do Polski. Z Tito rozmawialiśmy także o ruszającej już jutro szkole tańca, którą uruchamia w Zabrzu.
W poniedziałek zaczyna się Nowy Rok Rosz ha-Szana, pierwszy dzień kalendarza żydowskiego. Święto trwa trzy dni: w poniedziałek jest wigilia, następnie dwa dni świąteczne. Podczas tych dni Żydzi nie pracują, zachowują się jak podczas Szabasu. W tym czasie najważniejsza jest rodzina i odpoczynek. W studiu Dzień Dobry TVN przedstawiliśmy państwu przepisy na kilka koszernych potraw.
Justyna Świerczyńska, to uczestniczka 3 edycji „You Can Dance”. Swoim tańcem podbiła serca jurorów programu, jednak niestety odpadła z show w trakcie warsztatów w Barcelonie. Justyna jest z zawodu barmanką i postanowiła pokazać nam swój kunszt.
Dziś do Kuchni Dzień Dobry TVN Robert Sowa zaprosił Krzysztofa Czeczota, aktora występującego w serialu "BrzydUla". Jako że sezon grzybowy w pełni, nasi kucharze wzięli się za gotowanie potraw z grzybami leśnymi. Razem przyrządzili dla nas żeberka w słodkiej kapuście i tartę z grzybami.
Dzisiaj premiera sztuki Some Girl(s) w warszawskim Teatrze Kamienica. Spektakl realizowany jest przez Projekt Teatr Warszawa w koprodukcji z Teatrem Kamienica Emiliana Kamińskiego. Z tej okazji do kuchni DDTVN zaprosiliśmy obsadę spektaklu: Karolinę Muszalak, Magdalenę Stużyńską–Brauer, Olgę Bończyk i Roberta Kudelskiego.
"Ginza" to nowa warszawska restauracja w hotelu Hilton. To idealne miejsce na kolację we dwoje. Menu restauracji obfituje w bogatą ofertę potraw kuchni japońskiej.
Gwiazdy polskiej estrady - Paweł Stasiak i Krzysztof KASA Kasowski, którzy wychowali się w latach PRL-u, postanowili odświeżyć dla nas tamte czasy. W naszej kuchni przygotowali dania rodem z socjalizmu - śledzia w śmietanie, Kaszę gryczaną z gulaszem i buraczkami, oraz meduzę PRL-u, czyli... galaretę z udek kurczaka.
Chłodnik owocowy na trzy sposoby, pieczone śliwki i brzoskwinie i ciasteczka francuskie z czereśniami - to niektóre z propozycji owocowych dań Josepha "Józeka" Seeletso.
Andrzej Polan, szef kuchni Novotel Airport, proponuje tradycyjne potrawy kuchni tureckiej: szisz kebab, falafel i słodką turecką bakławę. A to wszystko trzeba koniecznie popić Ayranem – tureckim napojem, doskonałym na upalne dni.
Do naszej kuchni zaprosiliśmy Maćka Glebę Florka. Tancerz przygotował nam sałatkę z łososiem, ogniste krewetki, łososia pieczonego w folii z czosnkiem i orzeźwiającą sałatkę z oliwek. Gleba przyjechał do nas razem ze swoją uroczą żoną - Magdą. Nie mogliśmy powstrzymać się i zapytać ile prawdy jest w pogłoskach o tym, że Florków ma być wkrótce więcej...