Do naszej kuchni zaprosiliśmy Maćka Glebę Florka. Tancerz przygotował nam sałatkę z łososiem, ogniste krewetki, łososia pieczonego w folii z czosnkiem i orzeźwiającą sałatkę z oliwek. Gleba przyjechał do nas razem ze swoją uroczą żoną - Magdą. Nie mogliśmy powstrzymać się i zapytać ile prawdy jest w pogłoskach o tym, że Florków ma być wkrótce więcej...
W kuchni Dzień Dobry TVN gotowali: Mariusz Zaniewski i Weronika Książkiewicz, która zagra główną rolę w serialu "Brzydula".
W kuchni "Dzień Dobry TVN" mieliśmy okazję zobaczyć Sonię Bohosiewicz. Robert Sowa, z pomocą aktorki, przygotował dla nas zupę z soczewicy z aromatycznymi przyprawami i naturalnym jogurtem oraz pieczony filet z pangi w sosie śmietanowym.
Maja Włoszczowska, nasza srebrna medalistka z Pekinu, zgodziła się zaprezentować nam swoje zdolności kulinarne. Kolarka przygotowała dla nas omlet, tagiatelle ze szpinakiem i łososia pieczonego w folii.
Nasi dyżurni kucharze, Tomasz Jakubiak i Grzegorz Łapanowski, postanowili pomóc nam zatrzymać na dłużej smak lata. W kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentowali swoje pomysły na letnie przetwory.
Agnieszka Kręglicka jest współwłaścicielką siedmiu warszawskich restauracji: Absynt, Chianti, El Popo, Forteca, Meltemi, Mirador oraz Santorini. Każda z nich oferuje smaki różnych kuchni świata - od francuskiej po meksykańską. Jest też entuzjastką naturalnej żywności, produkowanej w tradycyjny sposób. Jej syn Kajtek rozpoczął w tym roku naukę w pierwszej klasie, dlatego postanowiliśmy zapytać ją, jak powinno wyglądać drugie śniadanie dla dziecka.
Kiedy cały świat zwrócony jest w stronę Białego Domu, Joseph Seleetso przygotował dzisiaj pieczone skrzydełka na ostro, grillowaną kukurydzę z masełkiem ziołowym, żeberka z domowym sosem barbecue oraz ciasto z brzoskwinią, morelą i wiśniami, czyli potrawy kuchni amerykańskiej.
Amatorów smacznej i pachnącej kapusty kiszonej z pewnością ucieszą przepisy mistrza Andrzeja Polana.
Kucharze z restauracji Nowa La Boheme przygotowali w studiu Dzień Dobry TVN trzy potrawy, które będą serwować podczas prezydenckiej gali.
Dorota Deląg, którą znamy z licznych ról serialowych, pod komendą Roberta Sowy, przygotuje dla nas flaki z lina.
Szpinak i mahimahi gotowane na oliwie, sałatka z groszku śnieżnego i jaj przepiórki z dressingiem z tabasco, pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem i rodzynkami to dania, które Joseph "Józek" Seleetso przygotował w kuchni Dzień dobry TVN.
W miniony piątek prezydent Lech Kaczyński poleciał do Brukseli na nieformalny szczyt Unii Europejskiej. Częścią szczytu był uroczysty lunch, który zainspirował nas do przybliżenia potraw kuchni belgijskiej. Maya Wisikiewicz i Gosia Polańczyk z FankyFood przygotowały kilka popisowych potraw.
ONZ ogłosiła rok 2008 Rokiem Ziemniaka. Ziemniak jest bogaty w skrobię i witaminę C. Jest łatwym i tanim w uprawie warzywem. Dzięki niemu Polska jest największych potęg ziemniaczanych świata, a przeciętny Polak zjada 130 kilogramów ziemniaków rocznie.
Na planie „ BrzydUli” panuje rodzinna atmosfera, którą aktorzy postarali się przenieść do naszej kuchni.
Robertowi Sowie asystuje dziś Alan Andersz. Wiemy już, że umie tańczyć, ale jak poradzi sobie w kuchni?
Nowa La Boheme to ulubiona restauracja prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Kucharze tej restauracji przyrządzali potrawy na prezydencką galę. Dziś przygotowali je dla widzów Dzień dobry TVN.
Prosto z "Szymon Majewski Show" do naszej kuchnia zawitały : Doda, Krystyna Janda, Kazimiera Szczuka, Renata Beger... Czyli kuchnia parodystek!
Marcin Kręglicki, restaurator i współwłaściciel kilku warszawskich restauracji, swój pierwszy lokal otworzył w czasach, gdy w Polsce można było dobrze zjeść jedynie w eleganckich hotelach. Dzięki temu powstał Mekong, pierwsza chińska restauracja w Polsce. Jego przyjaciele żartują, że po każdej podróży otwiera z siostrą nową restaurację. W naszej kuchni przygotował przysmaki z grzybów!
Mistrz Andrzej Polan nowy sezon w Dzień Dobry TVN rozpoczął od przygotowania w naszej kuchni potraw z kokosem.
Dziś w kuchni "Dzień Dobry TVN" królowali politycy. Posłanka Renata Zaremba i poseł Ryszard Kalisz pokazali nam co jadają parlamentarzyści. Wspólnie przygotwali boczniaki w panierce, spaghetti’ala Ola, macę Brey,prawdziwkowy "Wstęp do Jesieni", sałatkę z mortadelą i lody z szampanem.
Jakie potrawy można przygotować z winogron? By się o tym przekonać, wybraliśmy się do Zielonej Góry, która słynie z uprawy winorośli.
Jeżeli jesteśmy na diecie, możemy jeść makarony pod warunkiem, że nie będziemy ich łączyć z ciężkimi sosami - tak uważa Daniel Kucharski, kucharz Bistro Bordo, który specjalizuje się w kuchni włoskiej.
W kuchni Dzień Dobry TVN dania przygotowali uczniowie Zespołu Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych nr 1 w Warszawie, a ocenił je Pascal Brodnicki.
Co smakowitego przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan? Przekonajcie się sami.
Jesienią chętnie sięgamy po potrawy, które pachną mijającym latem. Joseph Seeletso przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN proste dania z gruszki.
"Ginza" to nowa warszawska restauracja w hotelu Hilton. To idealne miejsce na kolację we dwoje. Menu restauracji obfituje w bogatą ofertę potraw kuchni japońskiej.
Gwiazdy polskiej estrady - Paweł Stasiak i Krzysztof KASA Kasowski, którzy wychowali się w latach PRL-u, postanowili odświeżyć dla nas tamte czasy. W naszej kuchni przygotowali dania rodem z socjalizmu - śledzia w śmietanie, Kaszę gryczaną z gulaszem i buraczkami, oraz meduzę PRL-u, czyli... galaretę z udek kurczaka.
Zdrowe i smaczne jesienne sałatki to porcja tak potrzebnych jesienią witamin.
Bogusław Buczek, właściciel restauracji "Smaki Warszawy", przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN przepyszny deser z kasztanów.
Robert Sowa w tym tygodniu do pomocy w kuchni "Dzień Dobry TVN" zaprosił Kasię Zielińską. Razem przyrządzili jagnięcinę duszoną z pomidorami i pikantną czerwoną fasolę z mieloną wołowiną.