W Dzień Dobry TVN kucharze: Shaggy i Mahmoud Ali zaprezentowali nam przepisy na pyszne dania kuchni arabskiej.
Dzisiaj w naszej kuchni królują smaczne i chrupiące zapiekanki gorące - dzieło mistrza Andrzeja Polana.
Czym tym razem zaskoczył nas kucharz Joseph Seeletso?
Justyna Świerczyńska, to uczestniczka 3 edycji „You Can Dance”. Swoim tańcem podbiła serca jurorów programu, jednak niestety odpadła z show w trakcie warsztatów w Barcelonie. Justyna jest z zawodu barmanką i postanowiła pokazać nam swój kunszt.
Dziś do Kuchni Dzień Dobry TVN Robert Sowa zaprosił Krzysztofa Czeczota, aktora występującego w serialu "BrzydUla". Jako że sezon grzybowy w pełni, nasi kucharze wzięli się za gotowanie potraw z grzybami leśnymi. Razem przyrządzili dla nas żeberka w słodkiej kapuście i tartę z grzybami.
Marcin Chojecki, szef kuchni restauracji "Ale Gloria!", przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN kaczkę z modrą kapustą, tatara ze śledzi i pyszną bezę.
Czym tym razem zaskoczył nas w Dzień Dobry TVN mistrz kuchni Andrzej Polan?
Kucharze z krakowskiej restauracji "Aqua e Vino" przygotowali w Dzień Dobry TVN kilka potraw kuchni włoskiej.
Dzisiaj premiera sztuki Some Girl(s) w warszawskim Teatrze Kamienica. Spektakl realizowany jest przez Projekt Teatr Warszawa w koprodukcji z Teatrem Kamienica Emiliana Kamińskiego. Z tej okazji do kuchni DDTVN zaprosiliśmy obsadę spektaklu: Karolinę Muszalak, Magdalenę Stużyńską–Brauer, Olgę Bończyk i Roberta Kudelskiego.
Kiedyś pierogi przygotowywane były w Polskiej kuchni tylko na święta. Teraz można je jeść codzienne, pod warunkiem, że ma się chwilę na ich przygotowanie, bo pierogi są wymagającą potrawą. Grzegorz Łapanowski i Tomasz Jakubiak przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN pyszne pierogi.
Joseph Seeletso, zwany pieszczotliwie Józkiem, przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN pieczone mule z musem brokułowym, curry z kurczaka z ryżem basmati oraz panna cotta z egzotycznymi owocami. Palce lizać!
Kaczka wiśniaczka, Siedzi kurczak na piwie i Zadyma z indykiem to oryginalne nazwy, skomponowanych przez mistrza Andrzeja Polana, potraw.
Leszek Blanik, pierwszy mistrz olimpijski w historii polskiej gimnastyki, wraz ze swoją mamą byli gośćmi w kuchni Dzień Dobry TVN. Przyrządzili dla nas pierś z indyka z miodem, ryżem i pomarańczą i sałatkę owocową z miodem.
Dziś Robert Sowa do wspólnego gotowania zaprosił Karolinę Nolbrzak. Razem przygotowali pieczoną polędwicę wołową z sosem berneńskim i aromatyczne warzywa z grzybami z patelni.
Kamila Kamińska prowadzi w ośrodku Bim Bom zajęcia kucharskie dla maluchów. Celem zajęć nie jest tylko nauczenie dzieci gotowania, ale także wytłumaczenie im, skąd biorą się produkty, które znajdą się później na ich talerzach.
Książka "Na garnuszku życia" to wspomnienia popularnego i lubianego aktora Andrzeja Grabowskiego. Autor z dużą dawką humoru opowiada o swoim dzieciństwie, młodości, najbliższych, dzieląc się z czytelnikami swoimi spostrzeżeniami i przemyśleniami. Co przygotował w naszej kuchni?
Słodkie odtrutki na jesienne smutki to kulinarne propozycje mistrza Andrzeja Polana.
Do naszej kuchni zaprosiliśmy Maćka Glebę Florka. Tancerz przygotował nam sałatkę z łososiem, ogniste krewetki, łososia pieczonego w folii z czosnkiem i orzeźwiającą sałatkę z oliwek. Gleba przyjechał do nas razem ze swoją uroczą żoną - Magdą. Nie mogliśmy powstrzymać się i zapytać ile prawdy jest w pogłoskach o tym, że Florków ma być wkrótce więcej...
W kuchni Dzień Dobry TVN gotowali: Mariusz Zaniewski i Weronika Książkiewicz, która zagra główną rolę w serialu "Brzydula".
W kuchni "Dzień Dobry TVN" mieliśmy okazję zobaczyć Sonię Bohosiewicz. Robert Sowa, z pomocą aktorki, przygotował dla nas zupę z soczewicy z aromatycznymi przyprawami i naturalnym jogurtem oraz pieczony filet z pangi w sosie śmietanowym.
Maja Włoszczowska, nasza srebrna medalistka z Pekinu, zgodziła się zaprezentować nam swoje zdolności kulinarne. Kolarka przygotowała dla nas omlet, tagiatelle ze szpinakiem i łososia pieczonego w folii.
Nasi dyżurni kucharze, Tomasz Jakubiak i Grzegorz Łapanowski, postanowili pomóc nam zatrzymać na dłużej smak lata. W kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentowali swoje pomysły na letnie przetwory.
Agnieszka Kręglicka jest współwłaścicielką siedmiu warszawskich restauracji: Absynt, Chianti, El Popo, Forteca, Meltemi, Mirador oraz Santorini. Każda z nich oferuje smaki różnych kuchni świata - od francuskiej po meksykańską. Jest też entuzjastką naturalnej żywności, produkowanej w tradycyjny sposób. Jej syn Kajtek rozpoczął w tym roku naukę w pierwszej klasie, dlatego postanowiliśmy zapytać ją, jak powinno wyglądać drugie śniadanie dla dziecka.
Kiedy cały świat zwrócony jest w stronę Białego Domu, Joseph Seleetso przygotował dzisiaj pieczone skrzydełka na ostro, grillowaną kukurydzę z masełkiem ziołowym, żeberka z domowym sosem barbecue oraz ciasto z brzoskwinią, morelą i wiśniami, czyli potrawy kuchni amerykańskiej.
Amatorów smacznej i pachnącej kapusty kiszonej z pewnością ucieszą przepisy mistrza Andrzeja Polana.
Kucharze z restauracji Nowa La Boheme przygotowali w studiu Dzień Dobry TVN trzy potrawy, które będą serwować podczas prezydenckiej gali.
Dorota Deląg, którą znamy z licznych ról serialowych, pod komendą Roberta Sowy, przygotuje dla nas flaki z lina.
Szpinak i mahimahi gotowane na oliwie, sałatka z groszku śnieżnego i jaj przepiórki z dressingiem z tabasco, pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem i rodzynkami to dania, które Joseph "Józek" Seleetso przygotował w kuchni Dzień dobry TVN.
W miniony piątek prezydent Lech Kaczyński poleciał do Brukseli na nieformalny szczyt Unii Europejskiej. Częścią szczytu był uroczysty lunch, który zainspirował nas do przybliżenia potraw kuchni belgijskiej. Maya Wisikiewicz i Gosia Polańczyk z FankyFood przygotowały kilka popisowych potraw.
ONZ ogłosiła rok 2008 Rokiem Ziemniaka. Ziemniak jest bogaty w skrobię i witaminę C. Jest łatwym i tanim w uprawie warzywem. Dzięki niemu Polska jest największych potęg ziemniaczanych świata, a przeciętny Polak zjada 130 kilogramów ziemniaków rocznie.