ONZ ogłosiła rok 2008 Rokiem Ziemniaka. Ziemniak jest bogaty w skrobię i witaminę C. Jest łatwym i tanim w uprawie warzywem. Dzięki niemu Polska jest największych potęg ziemniaczanych świata, a przeciętny Polak zjada 130 kilogramów ziemniaków rocznie.
Nowa La Boheme to ulubiona restauracja prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Kucharze tej restauracji przyrządzali potrawy na prezydencką galę. Dziś przygotowali je dla widzów Dzień dobry TVN.
Ostrygi z dressingiem z chili i kolendry, świeże figi faszerowane imbirem i kurczakiem, roladki z łososia wędzonego oraz smażone banany z sałatką z truskawek... Te pyszne potrawy przygotował niezastąpiony Joseph Seeletso, dla przyjaciół Józek.
Za oknem mróz, dlatego każdy z nas powinien w ciągu dnia zjeść rozgrzewającą zupę. Józek przygotował dla nas kilka pysznych dań: krem z pieczonej cukinii z podsmażoną marchewką i cynamonem, cappuccino z soczewicy z ciasteczkami oraz zupę z kalafiorem, podawaną z sałatką z jabłkiem i serem pleśniowym.
Pierniki doskonale się przechowują, łatwo je przysadzić i mają wiele wcieleń. Co kucharz to przepis warto spróbować z najprostszym, a następnie rozwijać go według własnych upodobań.
Renata Beger zdradziła nam kilka swoich sekretów, nie tylko tych związanych z kuchnia. Między innymi jak sprawić by mężczyzna z ochotą pomagał w kuchni.
Telewizja TVN Turbo już po raz drugi ogłasza plebiscyt na najbardziej męski produkt roku. W naszej kuchni gościmy jurorów konkursu, jak sobie poradzą? Oceńcie sami.
Krab w musztardowcu, pho z węgorzem i shitake oraz tatar z rambutana na carpatio z karamboli, czyli Wietnam nad Wisłą... W naszej kuchni zaszaleli: Grzegorz Łapanowski i Tomasz Jakubiak.
Dzisiaj władzę w kuchni przejęli perkusiści. Czy równie dobrze radzą sobie w kuchni jak na scenie? Dla nas przygotowali francuską zupę cebulową oraz makaron z anchois i tuńczykiem, którego przygotowanie zajmuje tylko 15 minut.
Przez 8 lat uczęszczała na lekcje do szkoły baletowej w Warszawie. Dalszą naukę kontynuowała w szkołach w Wielkiej Brytanii oraz Stanach Zjednoczonych. A dziś gościmy ją w naszej kuchni.
Polewka korzenna na winie wiśniach i korzeniach, daktyle suszone z kremem waniliowo-cytrynowy , postny indyk z soczewicą i warzywami czyli średniowieczna kuchnia w Dzień Dobry TVN.
Tomek i Grzesiek pokazali dziś jak zrobić sery domowymi sposobami. Przedstawili także przepisy na serek jogurtowy, sałatkę z zimowych szparagów z camembertem, małże zapiekane z serem gorgonzolą i tabasco oraz leśne rosotto
Łozo, polski wokalista i prezenter telewizyjny. Pochodzi z Olsztyna, jest prezenterem MTV Polska oraz wokalistą w zespole Afromental. Dzisiaj macie okazje zobaczyć go w naszej kuchni.