Jesienią chętnie sięgamy po potrawy, które pachną mijającym latem. Joseph Seeletso przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN proste dania z gruszki.
"Ginza" to nowa warszawska restauracja w hotelu Hilton. To idealne miejsce na kolację we dwoje. Menu restauracji obfituje w bogatą ofertę potraw kuchni japońskiej.
Gwiazdy polskiej estrady - Paweł Stasiak i Krzysztof KASA Kasowski, którzy wychowali się w latach PRL-u, postanowili odświeżyć dla nas tamte czasy. W naszej kuchni przygotowali dania rodem z socjalizmu - śledzia w śmietanie, Kaszę gryczaną z gulaszem i buraczkami, oraz meduzę PRL-u, czyli... galaretę z udek kurczaka.
Zdrowe i smaczne jesienne sałatki to porcja tak potrzebnych jesienią witamin.
Bogusław Buczek, właściciel restauracji "Smaki Warszawy", przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN przepyszny deser z kasztanów.
Robert Sowa w tym tygodniu do pomocy w kuchni "Dzień Dobry TVN" zaprosił Kasię Zielińską. Razem przyrządzili jagnięcinę duszoną z pomidorami i pikantną czerwoną fasolę z mieloną wołowiną.
Jak przyrządzić dobre risotto? Maya Wisikiewicz i Gosia Polańczykz Funky Food zdradziły kilka sekretów w kuchni Dzień Dobry TVN. Przygotowały też risotto klasyczne, risotto z dynią i wędzonym oscypkiem oraz risotto biało-czerwone.
Ostrygi z dressingiem z chili i kolendry, świeże figi faszerowane imbirem i kurczakiem, roladki z łososia wędzonego oraz smażone banany z sałatką z truskawek... Te pyszne potrawy przygotował niezastąpiony Joseph Seeletso, dla przyjaciół Józek.
To rada mistrza kuchni Andrzeja Polana, który proponuje do beaujolais pieczone kiełbaski i rożne sery.
W naszej kuchni odkrywamy przed wami nieznane dotychczas oblicza Ludwika Dorna.
Dziś w naszej kuchni gościliśmy jurorkę programu "Taniec z gwiazdami". Możecie sami ocenić jak sobie poradziła.
Anna Kłosińska, autorka książki "Zdrowa kuchnia dla dzieci", była gościem Dzień Dobry TVN.
Za oknem mróz, dlatego każdy z nas powinien w ciągu dnia zjeść rozgrzewającą zupę. Józek przygotował dla nas kilka pysznych dań: krem z pieczonej cukinii z podsmażoną marchewką i cynamonem, cappuccino z soczewicy z ciasteczkami oraz zupę z kalafiorem, podawaną z sałatką z jabłkiem i serem pleśniowym.
Tomasz Jakubiak i Grzegorz Łapanowski w listopadzie stawiają na warzywa!
Telewizja TVN Turbo już po raz drugi ogłasza plebiscyt na najbardziej męski produkt roku. W naszej kuchni gościmy jurorów konkursu, jak sobie poradzą? Oceńcie sami.
Krab w musztardowcu, pho z węgorzem i shitake oraz tatar z rambutana na carpatio z karamboli, czyli Wietnam nad Wisłą... W naszej kuchni zaszaleli: Grzegorz Łapanowski i Tomasz Jakubiak.
Dzisiaj władzę w kuchni przejęli perkusiści. Czy równie dobrze radzą sobie w kuchni jak na scenie? Dla nas przygotowali francuską zupę cebulową oraz makaron z anchois i tuńczykiem, którego przygotowanie zajmuje tylko 15 minut.
Nasz dyżurny kucharz - Joseph Seeletso w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowywał dziś pyszne dania z ryżem.
Z okazji imienin Barbary Andrzej Polan przygotował pełne menu imieninowe.
Przez 8 lat uczęszczała na lekcje do szkoły baletowej w Warszawie. Dalszą naukę kontynuowała w szkołach w Wielkiej Brytanii oraz Stanach Zjednoczonych. A dziś gościmy ją w naszej kuchni.
Polewka korzenna na winie wiśniach i korzeniach, daktyle suszone z kremem waniliowo-cytrynowy , postny indyk z soczewicą i warzywami czyli średniowieczna kuchnia w Dzień Dobry TVN.
Tomek i Grzesiek pokazali dziś jak zrobić sery domowymi sposobami. Przedstawili także przepisy na serek jogurtowy, sałatkę z zimowych szparagów z camembertem, małże zapiekane z serem gorgonzolą i tabasco oraz leśne rosotto
Pyszne potrawy z ryb zaprezentował dziś w Dzień Dobry TVN Joseph Seeletso.
Od samego rana w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotowywał potrawy z ryb.
W naszej kuchni gościliśmy dzisiaj Szymona Wydrę i Zbigniewa Suskiego, członków zespołu Carpe Diem.
Łozo, polski wokalista i prezenter telewizyjny. Pochodzi z Olsztyna, jest prezenterem MTV Polska oraz wokalistą w zespole Afromental. Dzisiaj macie okazje zobaczyć go w naszej kuchni.
W cyklu: Historia kulinariów, dziś kucharz Bogdan Gałązka zaprezentował nam historię sznycla.
Autorki książki "Klapsa czy konferencja? Czyli jak jeść i nie zostać zjedzonym" od samego rana gotowały w kuchni Dzień Dobry TVN.
Święta już tuż, tuż dlatego też nasz kucharz Joseph Seeletso zaproponował dziś widzom przepisy na dania lżejsze pozwalające dobrze przygotować się do wielkiego świątecznego obżarstwa.
Po ostatnich kuchennych wariacjach na temat śledzia, dziś Andrzej Polan zaproponował nam karpia w trzech odsłonach.