Na plaży w Dźwirzynie powstała kulinarna sensacja – "cross dog" łączy tradycyjne polskie składniki z estetyką i smakiem rodem z Azji. Reporter Dzień Dobry TVN sprawdził, na czym polega fenomen nowego przysmaku. Sprawdź, czy sam byś się skusił.
Jak zrobić lemoniadę lawendową, lemoniadę ogórkową z cytryną i bazylią, bezalkoholową margaritę z arbuzem, smoothie mango-marakuja, chłodnik z pomidorów, sałatkę z kozim serem i galaretkę z herbatą owocową?
Jak zrobić zapiekankę z młodych ziemniaków, z tuńczykiem i serem, gnocchi z kremowym sosem grzybowym, zapiekanego kalafiora z serem w wiórkach, a także zupę z pora i ziemniaków, ze snackiem suszone pomidory?
Jak zrobić zupę krem z kalafiora i świeżej kukurydzy, z chili i limonką, sałatkę Cezar z bobem i krewetkami, fasolkę szparagową w pikantnym sosie orzechowym, a także steki z młodej kapusty z glazurą miso-miodową, fetą i granatem?
Sezon na grzyby trwa. Zupa z młodych kurek od Magdy Gessler to prawdziwy hit lata. Jest pyszna i zdrowa, a jej podstawą są najlepsze, sezonowe składniki. Można ją przygotować zarówno w wersji mięsnej, jak i wegetariańskiej. Sprawdź prosty przepis na letnią zupę z kurek. Zachwyci całą twoją rodzinę.