Coraz więcej osób szuka szybkich i prostych rozwiązań na zdrowe odżywianie. Dieta pudełkowa od kilku lat robi furorę w dużych miastach w Polsce, jednak jej cena często odstrasza. Jak przygotować zdrową, tanią i smaczną alternatywę w domu? Co dać dziecku w lunchboksie do plecaka, by nie chciało sięgać po niezdrowe przekąski? Sprawdź te przepisy.
Wraca szkoła, a razem z nią odwieczny problem - co dać dziecku w lunchboksie do plecaka, by nie chciało sięgać po niezdrowe przekąski? Mamy na to rozwiązanie, które wcale nie jest czasochłonne i każdy rodzic bez problemu może je przygotować w domu. Sprawdź przepisy Aleksandry Juszkiewicz.
Jak zrobić krem kawowo-czekoladowy, z kruszonką orzechową i konfiturą porzeczkową, panna cottę kawową z karmelizowanymi śliwkami, kawowy sernik baskijski ze słonym karmelem, a także frappuccino "Kokosowo-karmelowa przyjemność"?
Jak zrobić kofty w kolorowym sosie, ziemniaki z grzybami w zielonym sosie, prosty makaron z fasolką szparagową, serem, czarnym pieprzem i grzankami, a także brzoskwiniowe amore?
Jak zrobić paprykę konserwową w zalewie słodko-kwaśnej, sałatkę z cukinią i ogórkiem, sałatkę z kapusty, ogórków, cebuli i papryki, a także sałatkę z cukinii, papryki i cebuli z kurkumą?
Kiszone ogórki to nieodłączny element polskiej kuchni. W czym tkwi sekret ich idealnego przygotowania? Odpowiedzi na to pytanie udzielili goście Dzień Dobry TVN.
Jak zrobić krem z gruszki z selerem i chorizo, gruszkę flambirowaną z gorgonzolą, orzechami i świeżymi kurkami, gruszki faszerowane orzechami i czekoladą, a także tortillę ala pizza, z gruszką i serem?