Soczyste kawałki kiełbas JBB Bałdyga, szaszłyki czy aromatyczne warzywa z rusztu można serwować nie tylko z chlebem, bułkami czy pitami. Warto eksperymentować z dodatkami i zamiast pieczywa podać przekąski, które będą świetnie się komponować z gorącymi pysznościami z grilla. Jak je przygotować?
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Jak zrobić zapiekankę ziemniaczaną, fasolkę szparagową w szynce i pieczone udka z serem śródziemnomorskim?
Sprawdź, co można zrobić z porzeczek.
Są idealne na drugie śniadanie i deser.
Jak zrobić ten pyszny deser?
Choć cukinia dostępna jest przez cały rok, to w drugiej połowie lata rozpoczyna się jej sezon. Warzywo to nie tylko świetnie sprawdza się na wakacyjnym grillu, ale i do domowych przetworów. Podpowiadamy zatem, co warto przygotować z cukinii, by jej smakiem cieszyć się zimą. Oto nasze najlepsze przepisy na przetwory z cukinii.
Poznaj najlepsze przepisy.
Przypominamy z okazji Dnia Ostrygi.
Znany kucharz zachęcił widzów Dzień Dobry TVN do eksperymentowania, a przy tym przypomniał, że najważniejsza jest jakość składników.
Sprawdź proste przepisy.
Jak wygląda klasyczna uczta grillowa? Najczęściej na naszych stołach pojawiają się różne gatunki mięs, pełne witamin dodatki w postaci pieczonych i surowych warzyw, aromatyczne sosy, a do tego zajadamy się jeszcze pieczywem. Świeże bułki, bagietki czy chleby z chrupiącą skórką i delikatnym, miękkim środkiem to coś, bez czego wielu z nas nie wyobraża sobie posiłku.
Możesz go podać na słodko lub wytrawnie.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
"Ceny szybko ostudziły mój entuzjazm".
Czy wiesz, jak poprawnie rozpoznać owoce mirabelki?
Cena może zwalić z nóg... w pozytywnym znaczeniu.
Rukola wyrasta powoli na solidnego konkurenta jarmużu czy szpinaku. Nic dziwnego, nie dość, że rewelacyjnie smakuje, to jeszcze ma wiele wartości odżywczych. Można ją wykorzystać do różnorodnych sałatek oraz innych dań. Z czym smakuje najlepiej? Sprawdź na stronie Dzień Dobry TVN. Warto wykorzystać nasze przepisy.
Mirabelka, inaczej śliwa domowa, to owoc niedoceniany we współczesnej kuchni. Jest nieco mniejsza od klasycznej, znanej nam śliwki, ma żółtą barwę i pod kwaśną skórką kryje słodkie bogactwo witamin. Lato i wczesna jesień to idealny moment, aby przygotować z niej przepyszne przetwory. Sprawdź nasze przepisy.
Oto kilka najciekawszych.
Nie tylko ketchup i musztarda dobrze współgrają ze smakołykami z rusztu. Wystarczy kilka składników, by ekspresowo stworzyć pyszne i aromatyczne sosy z dodatkiem świeżych ziół, wyrazistego czosnku i kremowego majonezu.
Jak przyrządzić sałatkę chlebową, kołacze z owocami i polędwiczki wieprzowe?
Jak je przyrządzić?
Poznaj ciekawe przepisy.
Jest idealny jako smarowidło do pieczywa, dip do warzyw czy też składnik różnego rodzaju potraw.
Kuchnia polska słynie z zup. Parzybroda jest jedną z nich. Niektórzy uważają, że mocno gęsta staje się bardziej kapuściano-ziemniaczanym daniem jednogarnkowym. Skąd wzięła się nietypowa nazwa parzybrody? Wiąże się z "zagrożeniem", jakie niesie jej spożywanie. Jak ją zrobić? Sprawdź przepis.
Możesz się nim rozkoszować również zimą.
"Doskonałe połączenie".
Nalewka z jagód leśnych jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa, dzięki czemu nie traci na popularności. Przygotowanie i obróbka składników nie zajmują wiele czasu, a efekt jest przepyszny. W sezonie na te owoce warto samodzielnie zrobić ten pyszny trunek. W jaki sposób? Dowiesz się ze strony Dzień Dobry TVN.