Rosół, kotlety schabowe i zasmażaną kapustę - ulubione potrawy Polaków - przygotowali w Dzień Dobry TVN utalentowani kucharze, Jakub i Jan Kuroniowie, którzy smykałkę do gotowania mają w genach.
Poznali się i pokochali jeszcze na studiach aktorskich. Ona była na pierwszym roku, on na czwartym. Michała zachwyciła podobno jej spontaniczność. Dziś w studiu "Dzień Dobry TVN" pokazali jak układa im się współpraca kulinarna.
Katarzyna Kwiatkowska co tydzień "rozmawia w tłoku" w programie Szymona Majewskiego, parodiując Krystynę Jandę, Kazimierę Szczukę, Dodę, Agnieszkę Chylińską albo Maję Komorowską. Dziś objawiła nam swoje talenty kulinarne.
Kuchnię Dzień Dobry TVN opanowały w majowy weekend Ogórki - na dodatek o tym samym imieniu. Tyle tylko, że jeden - Michał Ogórek - jest dziennikarzem, satyrykiem i felietonistą, a drugi jest kucharzem.
Matura to czas wyjątkowy, czas który na całe życie zapada nam w pamięć. Warto by tego dnia zjeść coś pysznego, coś co nas pobudzi , wzmocni, dając nam lekkości. Kanapki wygodne i ekspresowe w przygotowaniu idealnie pasują na przedmaturalne śniadanie. Zadomowiły się na stałe w menu na całym świecie. A wszystko zaczęło się setki lat temu kiedy Lord Sandwitch zażądał przekąski, która będzie można zjeść nie brudząc kart.
Olga Kwiecińska-Kaplińska i Agata Lewandowska, kucharki z zamiłowania, prowadzą program "Rewolucja na talerzu" w TVN Style. W kuchni Dzień Dobry TVN pokazały, jak przygotować pyszne śniadanie.
Uczniowie Zespołu Szkół Hotelarsko-Turystyczno-Gastronomicznych nr 1 w Warszawie od wielu lat biorą udział w konkursie "Coupe Georges Baptiste", jednak placówka ta nigdy wcześniej nie była jego organizatorem. Finałowa kolacja z ogłoszeniem wyników konkursu odbyła się w restauracji Amber Room.
Są siostrzanym, cukierniczym duetem, który udowadnia, że muffin może być prawdziwym dziełem sztuki. Weronika i Paulina Popradowskie mają wspólną pasję, którą niedawno postanowiły rozwinąć. Założyły firmę So Sweet Project - internetową cukiernię artystyczną, której specjalnością są niecodzienne, fantazyjne muffiny, muffinki i pralinki.
W kuchni Dzień Dobry TVN królowały dziś szparagi. Andrzej Polan przygotował szparagi z sosem holenderskim, tartę ze szparagami i parmezanem oraz pierś kurczaka z fetą i szparagami.
Iza Janachowska to tancerka, która nieodmiennie zachwyca swoim kunsztem w programie "Taniec z gwiazdami". W obecnej, XI edycji zatańczyła u boku Przemysława Salety. Para odpadła w czwartym odcinku. Dziś mogliście zobaczyć jak radzi sobie w kuchni u boku Roberta Sowy.
Odżywianie skóry jest jak odżywianie ciała. Wszyscy wolimy jeść to, co świeże, bo jest zdrowsze i smaczniejsze. Kosmetyki z kilkuletnim okresem ważności pokrywają skórę filmem podobnym do gumowej rękawiczki, zaburzając przez to jej funkcję. Dlatego często zamiast kupować kosmetyki wypełnione chemią lepiej wykorzystać naszą kuchnię i przygotować świeże jedzenie dla naszej skóry.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościmy Annę Starmach, zwyciężczynię konkursu "Gotuj o wszystko". Anna co tydzień w naszym programie będzie prezentować swoje przepisy. Dziś zaprezentowała swoje popisowe potrawy: atak buraka na kurczaka oraz gazpacho.
Wszystkich urzekła rolą Uli Cieplak w serialu "Brzydula". Teraz wszyscy trzymamy za nią kciuki w "Tańcu z gwiazdami". Razem z Rafałem Maserakiem pewnymi krokami zmierzają do finału, który odbędzie się 16 czerwca. A już dziś mogliście zobaczyć ją w kuchni Dzień Dobry TVN w parze z Robertem Sową.
Bogata w witaminę C, fosfor i żelazo. Z jej owoców wytwarza się dżemy, kompoty, a z liści herbatę. Co Tomasz Jakubiak przyrządził w kuchni Dzień Dobry TVN z truskawek?
Pobyt na greckiej wyspie gwiazd i ekipy "Dzień Dobry TVN" stał się inspiracją dla Josepha "Józka" eeletso, który zaserwował nam dania godne prawdziwego Greka. Podstawą greckiej kuchni są oczywiście oliwki, których dziś zdecydowanie nie zabrakło!
W dzisiejszej kuchni Anny Starmach, zwyciężczyni konkursu "Gotuj o wszystko", króluje kolor zielony. Anna proponuje sałatkę z zielonych warzyw, risotto z zielonym groszkiem i szparagami, zielono-biały krem ze szparagów oraz zieloną tartę jabłkową.