Mistrz Andrzej Polan, szef kuchni Novotel Aiport, przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN kiszkę ziemniaczaną, ziemniaczane kotleciki z łososiem wędzonym oraz babkę ziemniaczaną z borówkami i oscypkiem.
W przeddzień Wigilii poprosiliśmy Josepha "Józka" Seeletso, by przygotował polskie świąteczne potrawy na swój sposób. Zapraszamy na białą fasolę z suszonymi śliwkami z Makowa Podhalańskiego, rolmopsy z pieczoną papryką, zupę grzybową pachnącą rozmarynem oraz na karpia z makiem i skórką z cytryny, podanego z sałatką z korniszonów i ananasa.
Grunt to szybkość i prostota. Sylwestra spędzamy na parkiecie - nie w kuchni. Ma być ekspresowo i pysznie. I dzięki naszym przepisom, tak właśnie będzie - mówią współpracujący z Dzień dobry TVN kucharze: Grzegorz Łapanowski i Tomasz Jakubiak.
Tradycja wypieku chleba prądnickiego sięga czasów Władysława Jagiełły. W 1421 r. biskup krakowski Wojciech Jastrzębiec nadał część gruntów w Prądniku Białym (dziś dzielnicy Krakowa) swemu kucharzowi, zobowiązując go jednocześnie do dostarczania chleba na stół biskupi. Maciej Nowak poznał recepturę słynnego chleba prądnickiego.
Marek Rybacki, Mistrz Polski w Carvingu i jego uczeń Mariusz Gachewicz wykonali w kuchni Dzień Dobry TVN rzeźby z owoców, które mogą być kolorowym uzupełnieniem karnawałowych stołów.
Tatar, który dziś wykonam, można zrobić z różnych ryb: makrelli, czy pstrąga, ale ta ryba którą chciałem państwu zaprezentować jest wyjątkowa, a tatar z niej uzyskany jest delikatny i odświeżający. Podajemy z majonezem własnej roboty.
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN smakołyki przygotowane przez Monikę Mrozowską-Szaciłło i jej męża Macieja, które pomogą nam zapomnieć o poświątecznym przejedzeniu. Będzie smacznie i dietetycznie.
Postanowiliśmy obalić mit, że mężczyźni to najlepsi kucharze, dlatego Redakcja Dzień Dobry TVN i marka Kamis wspólnie poszukują kobiety, która bardzo dobrze gotuje, a w kuchni czuje się, jak ryba w wodzie. Nie ma znaczenia, czy gotujesz w restauracji, czy tylko w domowym zaciszu, dla nas liczy się Twój talent i osobowość. Jeżeli chcesz stać się kulinarną gwiazdą – weź udział w konkursie "Gotuj o wszystko".
Co jest dobre na kaca? Pomidor, maślanka, woda spod ogórków czy żurek? Ważne, by jedzenie było tłuste, energetyczne i odżywcze - radzą w kuchni Dzień Dobry TVN Tomasz Jakubiak i Grzegorz Łapanowski.
Przypominamy, że trwa konkurs "Gotuj o wszystko", w którym możesz wziąć udział, jeżeli w kuchni czujesz się, jak ryba w wodzie! Postanowiliśmy obalić mit, że mężczyźni to najlepsi kucharze, dlatego wspólnie z marką Kamis poszukujemy kobiety, która bardzo dobrze gotuje. Jeżeli więc chcesz stać się kulinarną gwiazdą – weź udział w naszym konkursie.
Pizza neapolitańska otrzymała w środę przyznawany przez Unię Europejską certyfikat gwarantowanej tradycyjnej specjalności. Dziś w kuchni "Dzień Dobry TVN", szef kuchni Massimiliano Boscaro przygotuje ją specjalnie dla nas.
Urszula Dudziak dwa lata temu przeszła na dietę makrobiotyczną za namową córki, Kasi, która praktykuje ją od wielu lat. Makrobiotyka jest stylem życia polegającym na przestrzeganiu odpowiedniej diety. Dziś w naszej kuchni przygotowała dla nas kilka ciekawych potraw.
Pizza przyjęła się chyba pod każdą szerokością geograficzną. Swoje korzenie ma w rejonie Morza Śródziemnego. Świetnie smakuje ze swojskim oscypkiem i żurawiną, niemieckim wurstem i borowikami. Są i tacy, którzy podają ją na słodko. Podstawą dobrej pizzy jest ciasto.
Receptury są naszą rodzinną tajemnicą, część z nich była przekazywana z pokolenia na pokolenie - mówi Łukasz Blikle. W okresie świątecznym cukiernia Blikle poleca struclę makową Antoniego, placek makowy i prawdziwie świąteczne ciasto, czyli piernik staropolski, który zawiera dużo miodu i ma bardzo korzenny smak.
Kasia Struss, czyli Katarzyna Strusińska jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych modelek na świecie. Bez wątpienia jest dziewczyną, która zrobiła niekwestionowaną, światową karierę. Z podwarszawskiego Ciechanowa trafiła wprost na najsłynniejsze wybiegi świata. Dziś gościliśmy ją w kuchni "Dzień Dobry TVN", przekonajcie się jak sobie poradziła.
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN u boku Roberta Sowy wystąpił Mariusz Pudzianowski i Albert Sosnowski, jak Ci twardzi faceci poradzili sobie wśród garnków? To mogliście zobaczyć tylko w Dzień Dobry TVN.
Dla tych, którzy nie przepadają za karpiem w święta mamy alternatywę - sandaczowe zrazy z kiszonym ogórkiem i kaszą, suma pieczonego z kaszą i pstrąga w sosie holenderskim z puree selerowo-truflowym.
8 września w księgarniach pojawi się nowość dotycząca diety dr Dukana - "Nie potrafię schudnąć. Przepisy specjalnie dla Polaków". Przepisy opracował Jarosław Urbaniuk, pisarz i felietonista kulinarny, który dzięki diecie zgubił 20 kilogramów. Gościliśmy go dziś w Dzień Dobry TVN.
Wizyta autorki „Jedz. Módl się. Kochaj” – Elizabeth Gilbert w Dzień Dobry TVN stała się inspiracją kulinarną dla kucharza – Josepha „Józka” Seeletso. Dziś przygotował potrawy bazując na przepisach zamieszczonych przez autorkę w jej kultowej już książce, dodając oczywiście odrobinę egzotycznych akcentów.
W serialu "Na Wspólnej" wciela się w rolę niepokornej nastolatki, przysparzającej swoim rodzicom wielu trosk, zbuntowanej i wpadającą w ustawiczne kłopoty. W rzeczywistości jest skromną i nieśmiałą dziewczyną. Przekonaj się jak poradziła sobie w naszej kuchni.
Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło, nasi wegetariańscy eksperci, zainspirowani powrotem konsumpcyjnego patriotyzmu, przygotowali w kuchni DDTVN potrawy tylko z polskich produktów. Smacznego!
Koper włoski smażony po sycylijsku, kotlety schabowe po sycylijsku i sycylijski kuskus - to propozycje Josepha "Józka" Seeletso, który - jak w każdą środę - rządzi w kuchni Dzień Dobry TVN.
W miniony weekend w Piszu odbył się Festiwal Leśnych Smaków, podczas którego można było spróbować wielu przysmaków „z lasu”. Jedną z atrakcji Festiwalu było bicie rekordu Guinessa’a w gotowaniu największej jajecznicy mazurskiej z kurkami, sporządzonej z aż z czterech tysięcy kurzych jaj.