Grażyna Wolszczak i Robert Kudelski zaprezentowali w kuchni Dzień Dobry TVN proste i szybkie do przyrządzenia potrawy, które są świetnym poczęstunkiem, na wypadek niezapowiedzianej wizyty gości.
Wielkimi krokami zbliża się tłusty czwartek, dlatego chcemy pokazać, że tłusta kuchnia wbrew pozorom może być bardzo zdrowa. Monika Mrozowska-Szaciłło i Maciej Szaciłło zaprezentowali różnorodne oleje tłoczone na zimno oraz wiele sposobów na to, jak można je wykorzystać w kuchni.
Orkisz spożywany był już w starożytności. W czasach rzymskich był posiłkiem gladiatorów i zawodników igrzysk. Zapewniał siłę i wytrwałość. Dziś orkisz powraca z zapomnienia. Produkty na bazie orkiszu dostępne są w wielu sklepach, a w piekarni można kupić orkiszowy chleb. Dlaczego warto go jeść? Piotr Kucharski przedstawia propozycję dań z orkiszu.
W kuchni Dzień dobry TVN, jak w każdy poniedziałek gościliśmy,Monikę Mrozowską wraz mężem Maciejem Szaciłło. Tym razem przygotowali oryginalne potrawy z PIT-em. jak smakuje PIT-36, 37 lub 38?
Joseph Seeletso zabrał nas w podróż w głąb smaków Afryki. Tym razem zamiast eksperymentować z daniami naszej rodzimej polskiej kuchni, powróci do swoich korzeni i zaprezentuje nam popularne dania z Botswany.
W kolejnym wtorkowym, rodzinnym gotowaniu w Dzień Dobry TVN. Swoje ulubione potrawy wraz z Andrzejem Polanem przygotowali rodzice Kuby i Pawła - Dagmara i Krzysztof z Wrocławia.
Piaskowe baby, serniki pełne bakalii i kolorowe mazurki - bez nich nie wyobrażamy sobie Świąt Wielkanocnych. Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN mistrzynie słodkości - Beata Kartowicz wraz z córkami: Anią i Pauliną przeniosły nas w świat świątecznych wypieków.
Dorota wychowała się w domu, w którym tradycje są bardzo ważne. Jako katoliczka stara się spędzić każde święta w zgodzie ze swą wiarą. W Dzień Dobry TVN przedstawiła nam kilka pomysłów na wielkanocne potrawy.
Krzysztof i Tomasz, koledzy ze szkolnej ławy, którzy spełnili swoje marzenie i założyli prawdziwą fabrykę czekolady. Ich produkty są niezwykłe, w pełni ekologiczne i naturalne. Razem z Joasią Osydą, serialową Majką, pokazali nam jak powstaje czekolada.
" Małgorzata Szczepańska- Stankiewicz została okrzyknięta polską Susan Boyle, ale jedynym nawiązaniem do słynnej brytyjskiej finalistki programu Mam talent jest wyłącznie świetny głos, jakim dysponuje Małgosia. Jest uroczą, sympatyczna kobietą, która wzbudza wyłącznie pozytywne emocje. W Dzień Dobry TVN zaprezentowała swoje ulubione przepisy.
Na rodzinne gotowanie wybraliśmy się z Andrzejem Polanem do Zakopanego. Tam, na Krupówkach dwie rodowite góralki pod okiem mistrza przyrządzały specjały tradycyjnej góralskiej kuchni.
Z okazji Dnia Piekarza, zwycięzca drugiej edycji konkursu "Gotuj o wszystko", Piotr Kucharski przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN pieczywo w kilku odsłonach.
Ada Fijał aktorka i wokalistka zafascynowana dwudziestoleciem międzywojennym, czarem i szykiem sprzed lat razem z Andrzejem Polanem przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN kilka ciekawych dań.
W dobie kryzysu ekonomicznego i ciągle drożejącej żywności Marcin i Alicja pokażą nam, jak przyrządzić stosunkowo niedrogi, smaczny posiłek z tego, co znajdziemy w lodówce.
Złocisty, w wielu odmianach, prawdziwy pszczeli mód. Posiada składniki odżywcze, które pozwolą utrzymać organizm w dobrej kondycji. W Dzień Dobry TVN, w kuchni Moniki Mrozowskiej i Macieja Szaciłło, przepisy na potrawy z odrobiną miodu.
Joseph Seeletso, czyli popularny "Józek", serwuje dziś banany w boczku na grillu na dachu budynku, w którym znajduje się studio Dzień Dobry TVN. Członek Klubu Szefów Kuchni, elitarnej organizacji zrzeszającej najznamienitszych szefów kuchni w Polsce, zabiera nas w kulinarną podróż.