W 2003 r. Joanna Kowalewska wyjechała z mężem do pracy w Wielkiej Brytanii, gdzie szybko zyskała sławę fachowca. Jednym z pierwszych poważnych zamówień był tort dla Tony’ego Blaira, później wykonała dla królowej Elżbiety tort w kształcie korony z okazji 50-lecia panowania. Dziś w Dzień Dobry TVN zdradziła nam kilka swoich przepisów.
Ania Wyszkoni jest dumna ze swojej doskonałej figury, którą jak przyznaje - zawdzięcza wyłącznie genom. Twierdzi, że może jeść wszystko, na co tylko ma ochotę i nie utyje.
Tematem dzisiejszej kuchni są potrawy szybkie i tanie. Monika Mrozowska-Szaciłło i Maciej Szaciłło pokazali w Dzień Dobry TVN, jak można przygotować dobry obiad, który może kosztować mniej niż 20 złotych.
Macarons wreszcie dotarły do Polski. Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz i Tomek pokazali, jak przygotować najmodniejsze w tym sezonie słodkości. Makaroniki przypominają nieco, znane nam bezy, ale charakteryzują się dodatkiem migdałów do białkowego ciasta i, przede wszystkim, smakowym nadzieniem.
Trend slow Food to kontrpropozycja dla kultury fast food. Zakłada jedzenie bez pośpiechu i w skupieniu. Podczas posiłku należy delektować się smakiem i zapachem potraw. Koniec więc z jedzeniem w biegu i w barach szybkiej obsługi.
Joanna Osyda, serialowa Majka razem ze swoją serialową babcią Różą, czyli Anną Tomaszewską, przygotowały dziś w kuchni Dzień Dobry TVN kilka smacznych potraw.
Anna Starmach, zwyciężczyni pierwszej edycji "Gotuj o wszystko", przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy inspirowane "Wiatrem halnym” Stanisława Witkiewicza.
Bogactwo przypraw, smaków, kolorów i kształtów – skarbnica wiedzy i inspiracji. To nie album, ale kulinarna biblia. „Kuchnia. Produkty spożywcze z czterech stron świata” autorstwa Christiana Teubner’a, właśnie trafiła do naszych księgarń i z pewnością jest pozycją niezbędną dla prawdziwych smakoszy spragnionych nowych, kulinarnych doznań.
Czy wiedzieliście, że Marylin Monroe była wspaniała kucharką? Aktorka uwielbiała gotować, co więcej także sama komponowała swoje potrawy. Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN nasi kucharze - Tomek Jakubiak i Grzegorz Łapanowski wypróbowali odnalezione przepisy jej autorstwa.
Inspiracją do kuchni w dzisiejszym programie jest obraz Francisco Goi „Maja naga”. Wyruszymy w podróż do egzotycznej Hiszpanii, gdzie czas spłynie w zupełnie innym tempie, gotowanie jest pasją, a celebracja posiłku zamienia się w niekończące ucztowanie.
Dziś udało nam się zaprosić dwie wielkie śpiewaczki operowe Małgorzatę Walewską i Aleksandrę Kurzak. W kuchni przygotowały specjalnie dla nas kilka potraw.
To obecnie jeden z najbardziej znanych Czechów w Polsce, a wszystko za sprawą Tańca z Gwiazdami. Tydzień temu odpadł z rywalizacji o kryształowa kulę w XII edycji programu w półfinałowym odcinku. A dziś w Dzień Dobry TVN mógł sprawdzić się w kuchni u boku Roberta Sowy.
Podstawowym źródłem energii są węglowodany. Organizm rozkłada je na pojedyncze molekuły glukozy, które transportowane są przez krew i przechowywane w wątrobie. Możemy dostarczać naszemu ciału węglowodany proste lub złożone. Te drugie są znakomitym źródłem energii. Do tej grupy produktów zaliczamy wszelkiego rodzaju produkty pełnoziarniste.
Cebularz to jeden z najbardziej popularnych produktów tradycyjnych w województwie lubelskim. Tradycje lubelskiego piekarstwa sięgają okresu średniowiecza, a pierwsze wzmianki o cebularzu i przekazywanej z pokolenia na pokolenie recepturze tego wyjątkowego, wywodzącego się z kuchni żydowskiej placka, sięgają dziewiętnastego stulecia.
Patricia Kazadi piecze fantastyczne ciasta, a jej ulubionym jest tzw. murzynek z orzechami. Dziś w Dzień Dobry TVN mogliście się przekonać, jak poradziła sobie u boku mistarza Roberta Sowy.
Sonia Bohosiewicz na srebrnym ekranie zadebiutowała filmem "Spis cudzołożnic" Jerzego Stuhra. Dziś razem z siostrą Mają wystąpiła w kuchni Roberta Sowy w Dzień Dobry TVN.
Powiedzenie „nie róbcie tego w domu” – idealnie pasuje do kuchni, którą zaprezentowaliśmy Państwu dzisiaj. Czym jednak jest przyrządzanie potraw bez odrobiny szaleństwa, bo gotowanie to pasja, której trudno się oprzeć. Dania, których próbujemy w restauracjach również można przygotować w domu! Egzotycznie i swojsko, bardzo wykwintnie i niepowtarzalnie!
Tajemnicą dobrej figury Ewy Gawryluk jest jedzenie. Dobre jedzenie - jak podkreśla. Aktorka gotuje sama, stara się nie jeść "na mieście". Unika fast foodów. Pomimo, że jest bardzo aktywna zawodowo, gra w serialu Na Wspólnej, ma czas na gotowanie dla rodziny. Dziś w Dzień Dobry TVN mogliście zobaczyć jak sobie radziła u boku Roberta Sowy.