Więcej o tym pomyśle możecie dowiedzieć się z:
Domowe papardelle z ragout
Makaron:
1 kg twardej mąki – typ ‘00’ – semolina
10 jaj (na 100 g mąki przypada jedno jajo)
Ragout:
1 kg ulubionego mięsa – w naszym wypadku indyka
2 sosy pomidorowe w kartonie
słoiczek koncentratu pomidorowego
świeże zioła – oregano, liście laurowe, rozmaryn
czerwone wino wytrawne
oliwa z oliwek
czosnek
0,7 kg sera grana padano
rosół warzywny
namoczone grzyby – najlepiej prawdziwki
Ciasto:
1 kg mąki
450 g masła
4 jajka
200 g kwaśnej śmietany 30%
szczypta soli
Nadzienie:
1 kg wołowej karkówki
3 cebule
50 g masła
pieprz, sól, odrobina zimnej wody
Lody
Składniki:
wanilia w laskach
50 g cukru
4 jaja
500 ml śmietanki do ubijania
sól
4 batony – chałwa arabska – pistacje w miodzie
Autor: Marek Węgrzyn
Źródło: Dzień Dobry TVN