Ada Fijał aktorka i wokalistka zafascynowana dwudziestoleciem międzywojennym, czarem i szykiem sprzed lat razem z Andrzejem Polanem przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN kilka ciekawych dań.
W dobie kryzysu ekonomicznego i ciągle drożejącej żywności Marcin i Alicja pokażą nam, jak przyrządzić stosunkowo niedrogi, smaczny posiłek z tego, co znajdziemy w lodówce.
Złocisty, w wielu odmianach, prawdziwy pszczeli mód. Posiada składniki odżywcze, które pozwolą utrzymać organizm w dobrej kondycji. W Dzień Dobry TVN, w kuchni Moniki Mrozowskiej i Macieja Szaciłło, przepisy na potrawy z odrobiną miodu.
Joseph Seeletso, czyli popularny "Józek", serwuje dziś banany w boczku na grillu na dachu budynku, w którym znajduje się studio Dzień Dobry TVN. Członek Klubu Szefów Kuchni, elitarnej organizacji zrzeszającej najznamienitszych szefów kuchni w Polsce, zabiera nas w kulinarną podróż.
Właśnie rozpoczął się sezon na szparagi. Potrawa zaledwie kilka tygodni, dlatego warto go w pełni wykorzystać i zaserwować szparagi w sposób klasyczny lub bardziej wykwintny. Jak to zrobić? Podpowiada w Dzień Dobry TVN zwycięzca drugiej edycji konkursu „Gotuj o Wszystko” Piotr Kucharski.
Koty zawsze były otaczane szczególną czcią, zwłaszcza starożytni Egipcjanie umiłowali sobie czarne koty. W średniowieczu, pogan, którzy czcili koty, oskarżano o bratanie się ze złem. W ten sposób czarny kot stał się ucieleśnieniem sił nieczystych. Dziś w kuchni inspirowanej sztuką plakat autorstwa Theophile Alexandre Steinlena, przedstawiający właśnie wizerunek czarnego kota.
Picie soku z trawy jest nieocenione dla naszego zdrowia. Jest wysokoenergetyczny, bogaty w witaminy oraz proteiny. Trawa uprawniana w warunkach domowych jest dostępna o każdej porze roku. Rodzina Mrozowskich w kuchni Dzień Dobry TVN pokazała, jak taki sok przygotować.
W Dzień Dobry TVN kolejna odsłona "Rodzinnego gotowania z Kucharkiem". Swoje kulinarne zdolności zaprezentowały: Maja Włodek i jej córeczka Aleksandra.
Właśnie rozpoczął się sezon na wiosenną, letnią kuchnię. Piotr Kucharski, zwycięzca drugiej edycji "Gotuj o Wszystko",przygotował w kuchni Dzień dobry TVN lekkie dania z wykorzystaniem takich produktów jak: maca, jajka, rukola, szczaw i truskawki. Sponsorem dzisiejszej kuchni jest firma "Kupiec".
Motywem przewodnim naszej dzisiejszej kuchni jest zapowiadany na 21 maja koniec świata. Inspiracją dla Anny Starmach był mroczny i tajemniczy obraz Zdzisława Beksińskiego.
Obecnie jedno z najpopularniejszych dań. Kiedyś ekskluzywne, dziś coraz częściej gości również na polskich stołach. Sushi - jak je przygotować samemu w domu? Podpowiada zwycięzca drugiej edycji konkursu „Gotuj o wszystko” Piotr Kucharski.
Joseph "Józek" Seelestso przygotował specjały na Dzień Matki: ciasto z pistacjami i oliwkami, krem z herbaty rooibos z galaretką z hibiskusa, pieczony rabarbar z greckim jogurtem oraz biszkopt z truskawkami.
Pho - krótka i treściwa nazwa wietnamskiej zupy, która jest prawdziwym kulinarnym hitem w Warszawie. Jej fenomen postanowił zbadać nasz etatowy podróżnik i krytyk kulinarny Maciej Nowak.
Dzisiaj w kuchni Dzień Dobry TVN zmierzyli się: Andrzej Polan i Maciej Stankiewicz, a więc szef kuchni w restauracji "Czarcia łapa" w Lublinie. Czy kulinarne, lubelskie demony pokonają czystą duszę Andrzeja Polana?
W każdy poniedziałek w kuchni Dzień Dobry TVN rządzą Monika i Maciek Szaciłło. Specjalnie dla Was wyczarowali pyszności z z owoców: deser truskawkowy, zielony sorbet, lody melonowe, mango lassi i tartę owocową.
W każdy wtorek w Dzień Dobry TVN gościmy gotujące rodziny, które wspólnie z Andrzejem Polanem przygotowują swoje ulubione potrawy. Dzisiaj spotkanie z Dorotą i Tomaszem Doruchowskimi. Choć w ich kuchni rządzi Tomasz, to właśnie Dorota wysłała do Dzień Dobry TVN zgłoszenie na adres: gotowanie@tvn.pl
30 marca to Światowy Dzień Muffinka. Postanowiliśmy uczcić to święto i przygotować pyszne babeczki. Piotr Kucharski, zwycięzca 2. edycji konkursu "Gotuj o wszystko", zaprezentował kilka ciekawych pomysłów na ciasteczka. Nie tylko na słodko!