Ada Fijał aktorka i wokalistka zafascynowana dwudziestoleciem międzywojennym, czarem i szykiem sprzed lat razem z Andrzejem Polanem przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN kilka ciekawych dań.
W dobie kryzysu ekonomicznego i ciągle drożejącej żywności Marcin i Alicja pokażą nam, jak przyrządzić stosunkowo niedrogi, smaczny posiłek z tego, co znajdziemy w lodówce.
Złocisty, w wielu odmianach, prawdziwy pszczeli mód. Posiada składniki odżywcze, które pozwolą utrzymać organizm w dobrej kondycji. W Dzień Dobry TVN, w kuchni Moniki Mrozowskiej i Macieja Szaciłło, przepisy na potrawy z odrobiną miodu.
W każdy wtorek w Dzień Dobry TVN gościmy gotujące rodziny, które wspólnie z Andrzejem Polanem przygotowują swoje ulubione potrawy. Dzisiaj spotkanie z Dorotą i Tomaszem Doruchowskimi. Choć w ich kuchni rządzi Tomasz, to właśnie Dorota wysłała do Dzień Dobry TVN zgłoszenie na adres: gotowanie@tvn.pl
30 marca to Światowy Dzień Muffinka. Postanowiliśmy uczcić to święto i przygotować pyszne babeczki. Piotr Kucharski, zwycięzca 2. edycji konkursu "Gotuj o wszystko", zaprezentował kilka ciekawych pomysłów na ciasteczka. Nie tylko na słodko!
Garstka orzechów włoskich zawiera dwa razy więcej przeciwutleniaczy niż pozostałe orzechy. Jak zauważają naukowcy z American Chemical Society, orzechy włoskie są jednak wciąż zbyt rzadko spożywane. Tymczasem występujące w nich przeciwutleniacze działają od 2 do 15 razy mocniej niż witamina E.
W kolejnym odcinku "Podróżnika kulinarnego" rozmawiamy o jedzeniu w czasie postu. Krytyk kulinarny Maciej Nowak porównuje, jakie menu w tym czasie proponują warszawskie, a jakie moskiewskie restauracje.
W kuchni Dzień dobry TVN, jak w każdy poniedziałek gościliśmy,Monikę Mrozowską wraz mężem Maciejem Szaciłło. Tym razem przygotowali oryginalne potrawy z PIT-em. jak smakuje PIT-36, 37 lub 38?
Mazury poza tańcem, to największa pasja Piotra Galińskiego. Kiedy tylko może, ucieka na mazurską wieś, by na łonie natury odpocząć i naładować akumulatory przed kolejną emisją programu "Taniec z gwiazdami". Tam może oddawać się swojej trzeciej pasji - gotowaniu. Czy zaproponowane przez niego potrawy przypadną wam do gustu?
Gwiazdą najnowszego numeru "Playboya" jest Francys Barraza Rudnicka. W sesji wystąpiła jako dziewczyna Zorro (w tej roli wystąpił jej partner życiowy). Znamy ją przede wszystkim jako uczestniczkę 9. edycji "Tańca z Gwiazdami". A dziś mogliście zobaczyćm, jak radzą sobie w kuchni.
W kolejnym odcinku "Podróżnika kulinarnego" Maciej Nowak "zabrał" nas na Węgry. Czym charakteryzuje się kuchnia węgierska? Czego należy spróbować? Czy w Polsce węgierska kuchnia jest popularna?
Anna Stamach, zwyciężczyni 1. edycji konkursu "Gotuj o wszystko" przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN dania inspirowane obrazem „Mleczarka” Jana Vermeera.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościł dziś Jacek Grochowina, szef kuchni restauracji Amber został zaproszony do Paryża, gdzie w hotelu Bristol zaprezentował swoje niezwykłe umiejętności. Kamera Dzień Dobry TVN towarzyszyła mu w tej wyprawie. A w naszej kuchni przedstawił przepis na kilka wyjątkowych potraw.
Musztarda - przyprawa, której głównym składnikiem są ziarna gorczycy. Powstała w starożytnym Rzymie na początku naszej ery i od razu uznawano ją za przyprawę o wartościach leczniczych. Łagodzi bóle reumatyczne, pobudza trawienie tłuszczu, działa antybakteryjnie oraz obniża ciśnienie krwi.
Joseph Seelesto proponuje potrawy inspirowane włoską kuchnią: risotto z morelami, linguine z groszkiem i krewetkami, klasyczną panna cottę z sałatką owocową i sałatkę z fig oraz gorgonzoli.
Prawidłowe żywienie dzieci to niełatwa sztuka. Często brakuje nam pomysłów jak zachęcić je do zjedzenia wartościowego posiłku albo spróbowania nowych potraw i warzyw. W studiu aktorka Ewa Gawryluk razem ze swoją córka Marysią i Katią Roman Trzaską, właścicielką szkoły gotowania dla dzieci "LIttle Chef", zdradziły nam niezbędne wskazówki dotyczące żywienia dzieci.
Marysia nie umie gotować, wstydzi się tego, bo uważa, że każda kobieta z dobrego domu powinna błyszczeć w kuchni. W Dzień Dobry TVN odebrała pierwszą lekcję od mistrza Roberta Sowy.
Kolorem miłości niezaprzeczalnie jest czerwień. To też kolor rozdziału „Miłość” w książce kucharskiej Magdy Gessler. Czerwień w wielu językach jest synonimem słowa „piękny”. Taka też będzie dzisiejsza kuchnia w Dzień Dobry TVN - miłosna, przepiękna, pełna przepychu. Przepisy, które przygotuje mistrzyni kuchni z pewnością będą ekstazą zmysłów i kombinacją smaków idealną na wieczorną kolację we dwoje.
W dzisiejszym programie Ania Starmach, zwyciężczyni pierwszej edycji konkursu "Gotuj o wszystko", przygotowała smaczne przekąski, które przydać się mogą podczas wyjazdu na zimowe ferie.
Tym razem Monika Mrozowska-Szaciłło i jej mąż Maciej Szaciłło zainspirowani wyjazdem do Włoch przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN pasty i... antipasti. Zapraszamy na wyśmienitą, włoską ucztę!
W propozycjach Józka znajdziecie słodkie ziemniaki i pomidory zapiekane, zapiekane mięso mielone i kaszę gryczana oraz makaron z suszonymi pomidorami i fasolką afrykańską.
Dzisiaj Anna Starmach zainspirowana obrazem Giuseppe Arcimboldo, pt.: "Ogrodnik" postanowiła przygotować dla nas tzw. potrawy jednogarnkowe. Znalazły się wśród nich same smakołyki: strogonow, ratatouille, ryba pieczona w soli, a na deser Ania przygotowała zimowe ciasto kawowe.
Adam Kowalewski i Robert Kubisz przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN kilka smacznych potraw. Podzielili się z nami przepisami, które pomogą Wam przygotować je w domu.