Jak zrobić krokiety ze śledziami, borowikami i duszoną kapustą, śledzie po cygańsku z grzankami, krem ziemniaczany ze śledziem i chrzanem, a także śledzia w śmietanie z koziego twarogu, z pieczonym ziemniakiem?
Aniela Garecka, siostra zakonna, była pierwszą w Polsce, która prowadziła telewizyjny program kulinarny. Jej książki z przepisami cieszą się niezmienną popularnością i stale goszczą na listach bestsellerów. Siostra Aniela miała także zaszczyt gotować dla Jana Pawła II. Legendy krążą już o jej serniku - puszystym, z czekoladowym spodem i kruszonką. Specjalnie dla Dzień Dobry TVN s. Aniela przygotowała swój sławny sernik. Poznajcie przepis!
Jak zrobić zapiekane klopsiki w korzennym sosie pomidorowym, cienkie plastry schabu w sosie z suszonych śliwek oraz polędwiczki wieprzowe długo pieczone, podane z polskim cumberlandem?
Jak zrobić zupę na bulionie z perliczki, pieczoną perliczkę z jabłkami, żurawiną i goździkami, a także sałatkę na ciepło z kaszą, dynią, perliczką i orzechami?
Michał "Rozkoszny" zaprezentował wielbicielom przepis na pierogi w wyjątkowym świątecznym wydaniu. To idealne rozwiązanie, gdy chcemy połączyć tradycję z nutą nowoczesności. Jak przygotować pierogi z kapustą, grzybami i pomarańczą?
Jak zrobić rostbef z zieloną kruszonką, sosem pieczeniowym i rozmarynowymi ziemniakami, qiche grzybowy z Szynką Basiuni oraz stek z antrykotu na puree pietruszkowo-jabłkowym?
Święty Mikołaj zamarzył sobie, by na jego wigilijnym stole pojawiły się najlepsze pierogi. Tylko które z nich można określić tym mianem? Azjatyckie? Polskie? A może inne światowe wariacje?