Dietetyczka kliniczna dr Paulina Ihtanowicz zaprezentowała w Dzień Dobry TVN, jak łatwo i tanio przygotować odżywcze szoty i koktajle. W tym celu wybrała się na targ, żeby udowodnić, że nie trzeba wydać fortuny, aby przyrządzić zdrowy napój.
Sprawdź, jak zrobić zupę cytrynową z krewetkami, carpaccio z arbuza z fetą i miętą, ptysie z kruszonką lemon curd i kremem biała czekolada-rozmaryn, a także makaron papardelle w cytrusowym sosie ze szparagami i orzeszkami pini.
Jak przyrządzić chrupiącą rzodkiewkę z różnymi sosami, krem selerowy z sałatką na bazie łodygi, sałatkę z młodymi warzywami i kurczakiem, a także truskawki macerowane z syropem z kwiatów bzu i miętą?
Sprawdź, jak zrobić sałatkę z pomarańczy z fenkułem, burratę na zimno z ożywczym sosem pomarańczowym i kwiatami nasturcji, bulion cytrynowy z lanymi kluchami z parmezanem, proste kluchy z pieprzem marynowanym, skórką cytrynową i płatkami Pecorino Romano, a także grillowaną sałatę rzymską.
Zobacz, jak przyrządzić placki ziemniaczane z kaszanką, wątróbkę drobiową ze śliwkami, sałatkę z cykorią, stek z selera i makaron cytrynowy z ratatouille
Już dziś wieczorem kolejny, 4. odcinek programu "Masterchef Nastolatki". Tymczasem w kuchni Dzień Dobry TVN gościła jedna z uczestniczek show - Julia Krasnowska w towarzystwie Darii Ładochy. Duetowi udało się wyczarować niebanalne dania z kaszą w roli w głównej.
W kuchni Dzień Dobry TVN dziś rządzi zieleń. Sebastian Olma zaprezentował pyszne i proste przepisy z wykorzystaniem mrożonego szpinaku. Sprawdź, jak przygotować tartę, spaghetti czy faszerowanego kurczaka.
Sprawdź, jak przyrządzić klasyczną białą kiełbasę, tartę z białą kiełbasą, pasta alla Norcina, bites z białej kiełbasy, a także białą pinsę z ziemniakami i surową kiełbasą.