Ostre przyprawy pobudzają trawienie, poprawiają samopoczucie, a dzięki nim jemy mniej. Imbir, chilli, czosnek i pieprz nadają smaku delikatnym potrawom i czynią je bardziej intensywnymi. Co w naszej kuchni przyrządził kucharz Grzegorz Łapanowski?
Produkowana najczęściej w postaci tabliczek czekolady. W niektórych krajach popularna jako napój na wodzie lub mleku. Czekolada... gorzka, mleczna, biała, z dodatkami... A Ty, którą lubisz najbardziej? Piotr Kucharski przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN dania z dodatkiem czekolady.
Wypróbujcie przepisów mistrza Andrzeja Polana! Przekonajcie się, że naleśniki mogą mieć bardzo oryginalne smaki, jeżeli przygotuje się je z kaczką, kapustą i miodem lub z serem i boczkiem. A jakie są Twoje ulubione naleśniki?
Beata Kartowicz wraz z córką przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy z twarogów świata - naszego polskiego twarogu, mascarpone i ricotty. Wypróbuj lasagne ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i świeżą ricottą, naleśniki nadziewane twarożkiem, boczkiem i cebulą i sprawdź, jak smakują rurki z pomarańczowym kremem z serka mascarpone.
Polędwiczki i puree ziemniaczane to ulubiony zestaw obiadowy Kacpra Kuszewskiego. W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy zwycięzce XIII edycji "Tańca z Gwiazdami". Czy poradzi sobie równie dobrze w naszej kuchni, jak w tanecznym show?
Kiedy Profesor gotuje, wygania żonę, Dr Lucynę Kirwil, ze swojego królestwa. Dla Profesora zdrowa kuchnia to smaczna kuchnia, a jego ulubione stwierdzenie to: „do każdego dania można dodać boczku”. Jego ulubiony mianownik to celownik. W kuchni Dzień Dobry TVN profesor Jerzy Bralczyk w towarzystwie żony, opowiedział o pierogach, kuchni mazowieckiej i tym, co był w stanie zjeść z miłości.
Tarta meksykańska z nachosami, bardziej europejska z cukinią i krewetkami, klasyczna - francuska oraz na słodko, z wiśniami w białej czekoladzie, ze śliwkami. W kuchni Dzień Dobry TVN królowała tarta i Anna Starmach.
Bliny z avocado i pieczona papryką, cielęcina z ciecierzycą, Józkowe bagnety z anyżem, czyli tzw. chrust. Zobacz najciekawsze przepisy w kuchni Dzień Dobry TVN!
W czterech województwach w Polsce właśnie rozpoczęły się ferie. Przed Jasiem, Gabrysią, Czarkiem także dwa tygodnie upragnionej laby. W kuchni Dzień Dobry TVN Tomasz Woźniak pokazał jak szybko, prosto i bezpiecznie przyrządzić podczas ferii pyszne smakołyki. Będzie trochę słodko, trochę słono, ale przede wszystkim zdrowo.
Do pieczywa , do mięsa, do ryb , do warzyw, do wszystkiego - jakie noże powinny znaleźć się w naszej kuchni? O czym należy pamiętać przy jego zakupie? Czy nóż drogi to zawsze nóż dobry? Piotr Kucharki przetestował noże na swoich potrawach: carpaccio wołowym, schabie z musztardą i tatarze z łososia.
Beata Kartowicz proponuje dania z przetworów przygotowanych na zimę. W jej menu znajduję się: zupa grzybowa z grzybów solonych, zapiekanka z kwaszonej kapusty i tapas z piklami. A na deser poleca szarlotkę...
Na antenę TVN wraca serial „Wszyscy kochają Romana”. Jest to nasz rodzima wersja popularnego amerykańskiego serialu "Everybody Loves Raymond". Perypetie głównego bohatera Raya Barone i jego rodziny to prawdziwy fenomen wśród amerykańskich sitcomów: dziewięć sezonów, 210 odcinków, trzynaście statuetek Emmy oraz kilkadziesiąt nominacji do tej i wielu innych nagród. Czy w Polsce serial odniesie także spektakularny sukces? W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Tamarę Arciuch razem z mężem Bartkiem Kasprzykowskim.
Widzowie TVN znają Michała Lewandowskiego z serialu „Majka”, w którym grał Adama Stankiewicza. W nowym serialu „Julia” gra Maćka Janickiego. Czy różni się Michał od serialowego Maćka i czy obaj potrafią gotować?
Było ich trzech - przynieśli mirrę, kadzidło i złoto. A nasza Anna Starmach do studia Dzień Dobry TVN przyniosła kandyzowane owoce, włoskie orzechy i dużo cukru. Z tych składników przygotowała przepyszne ciasta na święto Trzech Króli i, mało tego, ukryła w nich niespodziankę! Jaką?
Można je dodać do makaronu, ryżu, sałaty, można z nich także zrobić zupę lub podać jako danie główne... krewetki. na różne sposoby przygotował je w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski, zwycięzca drugiej edycji "Gotuj o wszystko". Czy Wy też lubicie, jak Piotr, krewetki?
W kuchni Dzień Dobry TVN Maciej Szaciłło postawił na słodkości: ciasto z winogronami i orzechami, tartę z migdałami, orzechami laskowymi i karmelem oraz jagodowe pączki.
Co jest gwarantem udanej imprezy Sylwestrowej? Według Anny Starmach na pewno super smaczne przystawki. W kuchni dzień Dobry TVN zaproponowała kilka z nich.
Makaroniki, ruloniki, babeczki, czyli małe, pyszne i w sam raz na sylwestrowy deser. W kuchni Dzień Dobry TVN mistrz Andrzej Polan tym razem na słodko!
Mija rok od kiedy Piotr Kucharski wygrał drugą edycję konkursu „Gotuj o wszystko” i został kucharzem Dzień Dobry TVN, który regularnie gości w Waszych domach. To okazja, by uczcić to wyjątkowymi potrawami. Rozsmakujcie się w urodzinowym torcie, combrze z królika z balsamiczną cebulą oraz zupie z pieczonej marchewki i selera.
Po suto zastawionym świątecznym stole, warto przywrócić nasz organizm do równowagi. W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Łapanowski przyrządził potrawy w sam raz na przeciążony świątecznymi daniami żołądek.
Zanim na niebie pojawi się pierwsza gwiazdka i da sygnał, że można już siadać do wigilijnej kolacji warto posłuchać rad Andrzeja Polana, który pomagał naszym widzom w świątecznych sytuacjach awaryjnych. Co zrobić, aby pierogi się nie rozpadały? Tego dowiesz się tylko u nas!
To po prostu smaczne dania! Jak doprawić wigilijny barszcz, by nie był za ostry, jak usmażyć karpia, by go nie spiec i wreszcie, jak zrobić kapustę z grzybami, by nie była zbyt kwaśna. W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach zdradziła nam swoje sposoby na udane wigilijne potrawy.
Mistrz Andrzej Polan poleca na święta ciasto czekoladowe zwinięte w rulon, chrupiące miseczki z bakaliami i chałwą oraz świąteczne ciasto z gór. Koniecznie wypróbujcie przepisów Andrzeja Polana.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski razem z żoną przyrządził zupę jagodową, tatar ze śledzia oraz fasolę z kapustą i grzybami. Jakie potrawy znajdą się na ich wigilijnym stole? Tradycyjne czy raczej wymyślne?
Dzisiejsza kuchnia Dzień Dobry TVN jest pełna słodkości za sprawą Moniki i Maćka , którzy przygotowali prosty, ale pyszny sernik z rodzynkami, pierniki i coś, co nie kojarzy się ze świętami, ale za to jest bardzo pyszne - cisto bananowe z orzechami.
Piękna i utalentowana. Ma idealne ciało, które chętnie prezentuje na okładkach magazynów dla panów. Tańczy od dziecka, a jej umiejętności możemy podziwiać w kolejnych edycjach „Tańca z Gwiazdami”. Tym razem zdradziła nam, jaki jest jej sekret na utrzymanie tak doskonałej figury. W kuchni Dzień Dobry TVN towarzyszył tancerce Tomek Woźniak.
W kuchni Dzień Dobry TVN w roli głównej wystąpił mak, czyli składnik ciast, bez którego nie możemy się obyć w święta. A szefem naszej kuchni był Andrzej Polan.