Lekka, zdrowa, ale smaczna - taka powinna być kuchnia sportowców. Właśnie z tego powodu jej podstawą są sałatki, pasty i makarony. Tenisistka Marta Domachowska i surfer Wojciech Brzozowski przygotowali w naszej kuchni swoje ulubione potrawy.
Rosół, kotlety schabowe i zasmażaną kapustę - ulubione potrawy Polaków - przygotowali w Dzień Dobry TVN utalentowani kucharze, Jakub i Jan Kuroniowie, którzy smykałkę do gotowania mają w genach.
Barbara i Piotr Adamczewscy zaprezentowali nam dziś trzy kuchnie europejskie: norweską, hiszpańską i włoską.
Joseph Seeletso przyrządził w kuchni Dzień Dobry TVN tatara. Polecamy, bo był bardzo smaczny!
Spróbuj majowego krupnika i młodej kapusty według przepisu mistrza Andrzeja Polana.
Poznali się i pokochali jeszcze na studiach aktorskich. Ona była na pierwszym roku, on na czwartym. Michała zachwyciła podobno jej spontaniczność. Dziś w studiu "Dzień Dobry TVN" pokazali jak układa im się współpraca kulinarna.
Katarzyna Kwiatkowska co tydzień "rozmawia w tłoku" w programie Szymona Majewskiego, parodiując Krystynę Jandę, Kazimierę Szczukę, Dodę, Agnieszkę Chylińską albo Maję Komorowską. Dziś objawiła nam swoje talenty kulinarne.
Jan i Jakub Kuroniowie przygotowali dziś w kuchni Dzień Dobry TVN kapuśniak ze słodkiej kapusty, guacamole i paprykę faszerowaną mięsem.
Wine & Food Noble Night to wydarzenie towarzyskie, podczas którego najwybitniejsi kulinarni mistrzowie oraz osoby ceniące wyrafinowane smaki kuchni, z różnych stron świata, i jury wyłonią najlepsze dania w trzech kategoriach: przystawka, danie główne i deser. Maciej Nowak wspólnie z organizatorami konkursu odwiedza restauracje, które biorą w nim udział i ocenia jakość serwowanych dań. W tym tygodniu odwiedził warszawską restaurację Papaya.
Mus z białej czekolady z truskawkami, muffinki z truskawkami i kokosem, ciasto francuskie... Na co macie ochotę? Mistrz Andrzej Polan jak zwykle kusi nasze podniebienia.
Chcesz przyrządzić sandacza pieczonego w soli, skorzystaj z przepisu zamieszczonego na naszej stronie.
Z okazji Dnia Dziecka Robert Sowa przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN dania dla najmłodszych. Chcesz sprawić przyjemność swojemu dziecku? Przygotuj dla niego przysmaki, które proponuje Robert Sowa.
Krytyk kulinarny Maciej Nowak wspólnie z organizatorami konkursu Wine & Food Noble Night odwiedza restauracje, które biorą w nim udział i ocenia jakość serwowanych dań. Tym razem wybrał się do restauracji Magdy Gessler "Gar".
Bogdan Gałązka przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN dania w oparciu receptury królów i...
Sałatka z koprem włoskim, pieczony koper włoski z boczkiem i śmietanką kokosową, kasza pęczak z koprem włoskim i krewetkami to propozycje naszego Józka, czyli Josepha Seeletso.
Sylwia Gruchała przyznała nam się, że nigdy nie potrafiła gotować, ale dla swojego ukochanego Luigiego postanowiła to zmienić. Jest właśnie w trakcie kursu gotowania. Sprawdziliśmy jak sobie radzi.
Nasi goście pokazali nam, jak można połączyć polskie i indyjskie tradycje kulinarne. Co wyszło z tego niecodziennego połączenia?
Dzisiaj w naszej kuchni nietypowe zestawienia smakowe. Tomasz Jakubiak i Grzegorz Łapanowski przedstawili przepisy na spaghetti z parówkami i truflą, curry z wołowiny oraz karkówkę po żydowsku.
Do udziału w konkursie "Gotuj z Sową" skłoniła Wojciecha Morycińskiego chęć poznania mistrza, ale także potrzeba zaimponowania swojej dziewczynie. Chciał przygotować specjalnie dla niej coś naprawdę wyjątkowego i wykwintnego, tym bardziej, że często razem gotują.
Rybkę w liściach, pieczone capreze z niedźwiedzia i wiosenną zupę czosnkową przygotowali mistrzowie: Tomasz Jakubiak i Grzegorz Łapanowski.
W naszej kuchni rządził dziś znakomity kucharz Joseph Seeletso.
Kevin Thornton jest wielokrotnym laureatem nagród kulinarnych, autorem, nauczycielem i właścicielem dwóch restauracji w Irlandii, a także pasjonatem sztuki i fotografii. Do grona jego gości należy m.in. Bono. W studiu Dzień Dobry TVN przygotował - uwaga - zapiekaną małżę królewską z odrobiną cukru, kawioru i złotego liścia.
Niektórzy nazywają Wojciecha Medyńskiego szczęściarzem, gdyż na wymarzone studia dostał się za pierwszym razem, choć swój egzamin określił jako "wielka improwizacja". Co zaimprowizuje dzisiaj w kuchni? Przekonajcie się sami.
Robert Stockinger i Ola Szwed przypadli sobie do gustu niedługo po tym, gdy poznali się na planie programu "Jak Oni śpiewają". Ona była uczestniczką show, a on swoją obecnością wspierał filmowego doktora Lubicza w konkursowych zmaganiach. Dziś pokazali nam jak dogadują się w kuchni.
Na lekcję historii i ucztę smaków zaprasza kucharz Bogdan Gałązka.
Nadszedł czas pikników. Poprosiliśmy więc naszego kucharza, Andrzeja Polana, by przedstawił kilka przepisów na łatwe w przygotowaniu i pyszne dania, które możemy zabrać ze sobą na piknik. Zapraszamy na chaczapuri z białym serem, fetą i szpinakiem, kuleczki z wieprzowiny z salsą z papryki, udźce z kurczaka z selerem naciowym i pomidorami suszonymi oraz kruche babeczki z żurawiną i migdałami.
Co bracia Kuroniowie polecają na majówkowy piknik? Przekonajcie się sami i wypróbujcie ich przepisów?
Najlepsze restauracje, najwykwintniejsze dania, najsłynniejsze wina i najwięksi mistrzowie kulinarni, a wszystko to na jedynym w Polsce Festiwalu wyrafinowanej kuchni i wina Wine & Ford Noble Night. To już druga edycja tego prestiżowego wydarzenia organizowanego przez Noble Bank i Noble Concierge. W tym roku Wine & Ford Noble Night odbędzie się 19 września 2009 r.
W wielkim grillowaniu Dzień Dobry TVN na Polu Mokotowskim wzięli udział znakomici kucharze, którzy gotują w naszym programie: Andrzej Polan, Jan i Jakub Kuroniowie, Joseph Seleetso oraz aktorka Paulina Holtz.
Paulina Ignasiak jest wokalistką, finalistką programu "Idol" oraz "Drzwi do kariery". Jest wokalistką o 5-oktawowej skali głosu! Czy w naszej kuchni poradzi sobie śpiewająco?