Materiał promocyjny

12 wigilijnych potraw w 3 godziny!

W kuchni Dzień Dobry TVN urzędowały dziś dwie Renaty: ekomama Reni Jusis i Renata Rusnak, szefowa zdrowej kuchni opartej na roślinach. W trzy godziny przygotowały dwanaście ekologicznych potraw na wigilijny stół. Skorzystajcie z ich przepisów!

Zdjęcie: Jan Kuchrzyk/ East News

Barszcz

Składniki:

1,5kg buraków czerwonych

cytryna

200g fasoli białej jaś

1 winne jabłko

mały seler

czosnek

garnek 5l

Kapusta

Składniki:

pół kapusty białej

pół kapusty włoskiej

3 duże cebule

sos sojowy

koper suszony

głęboka patelnia lub rondel

puree z grochu

0,5 kg grochu

włoszczyzna

grzyby w wodorostach

0,5 kg pieczarek

5 suszonych prawdziwków

wodorosty

Kasza gryczana z porem

0,5 kg kaszy gryczanej niepalonej

1 por

sos sojowy

soczewica z ziołami

350 g soczewicy czerwonej

suszony i świeży koper i bazylia

kurkuma

ziemniaki w mundurkach

1 kg ziemniaków

surówka

pół kapusty czerwonej

cynamon mielony

pietruszka zielona

cytryna

3 słodkie jabłka

Makaron razowy na słodko z owocami

Składniki:

paczka razowego makaronu orkiszowego

olej kokosowy nierafinownay

300 g daktyli

3 słodkie jabłka

Fasolka mung z malinami

200 g fasoli mung

200 g malin

sos lub sok z granatów

Słodka surówka

Składniki:

sałata

jarmuż

2 słodkie jabłka

200 g winogron słodkich

ocet balsamiczny

ogórek

1 papryka czerwona i 1 żółta

awokado

100 g daktyli słodkich, świeżych

zielona pietruszka

kolendra świeża

Kompot z suszek (śliwki wędzone)

Składniki:

0,5kg tradycyjnych wędzonych śliwek

250 g suszonych kalifornijskich

100 g daktyli

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości