Oryginalne, wegetariańskie potrawy z sezamem w roli głównej, przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN Monika Mrozowska-Szaciłło i Maciej Szaciłło. W ich sezamowym menu znalazły się m.in.: buraki z sosem koperkowo-sezamowym, pieczone ziemniaki z sosem sezamowo-jogurtowym oraz tempura z sezamem. Wypróbujcie ich przepisy!
Izabela Kapiasowa oraz Hasen Sahaoui z „Przepisu na życie” znów wspólnie rozpoczęli nowy projekt internetowy o nazwie „Przepis na więcej". W kuchni Dzień Dobry TVN gotowali swoje przepisowe dania. Zobacz, jak wzięli sobie do serca pichcenie w naszej kuchni!
W kuchni Dzień Dobry TVN kabaret Ani Mru Mru w pełnym składzie, czyli co trzeba jeść, żeby mieć tyle energii, ile drzemie w Michale Wójciku, Marcinie Wójciku i Waldemarze Wilkołku. Jak skończyła się przygoda Ani Mru Mru z gotowaniem, kto wyszedł z niej zwycięsko, a kto poległ ?
W kuchni Dzień Dobry TVN Joseph Seeletso, czyli popularny Józek, przyrządził rozgrzewające przysmaki. Skuście się na ciepłe babeczki z suszonych śliwek i puree dyniowe z pikantnymi skrzydełkami kurczaka. Smacznego!
Mistrz Andrzej Polan przygotował potrawy, które cię rozgrzeją i poprawią twoją odporność. Skorzystaj z przepisów mistrza i przygotuj ravioli z dynią i chrzanem, kurczaka z rozgrzewającym trio: papryką, chilli i czosnkiem oraz pyszny rosół!
Monika Mrozowska-Szaciłło i Maciej Szaciłło przygotowali potrawy z marchwi. W ich marchewkowym menu znajdą się m.in.: marchewki glazurowane w miodzie, tagliatelle z marchewki i cukinii oraz kofta z marchewki w sosie chrzanowym. Wypróbujcie przepisy!
Rocznie Polacy marnują około 9 milionów ton żywności! W kuchni Dzień Dobry TVN restauratorka i kreatorka smaku Magda Gessler pokazała, jak nie marnować żywności , dała wskazówki, jak robić zakupy, aby nasze jedzenie lądowało na talerzu, a nie w koszu. Czy z obserwacji Magdy Gessler wynika, że Polacy marnują dużo jedzenia? Czy w jej restauracjach także marnotrawi się sporo żywności?
W kuchni Dzień Dobry TVN słodka kuchnia na Dzień Nauczyciela. Ania Starmach, zwyciężczyni " Gotuj o wszystko", przygotowała: ananasy z pierwszej klasy, figę z makiem i podręcznikowy przepis na tartę z owocami.
Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN wyczarował pyszne zupy, w sam raz na jesień i zimę. Smacznego!
Andrzej Polan zaprezentował w Dzień Dobry TVN potrawy kuchni węgierskiej. Czy będzie Ci smakowało leczo z Węgier i zacierki z boczkiem i tort Dobosza?
Mogą być kwaśne, słodkie, twarde lub kruche, zielone, czerwone i żółte – sezon na jabłka oficjalnie uznajemy za otwarty! W kuchni Dzień Dobry TVN Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło przygotowali smakołyki z jabłek: frytki jabłkowe, placki z jabłkami i pudding ryżowy z jabłkami. Co jeszcze można zrobić z jabłek?
W kuchni Dzień Dobry TVN kulinarna mieszanka żywiołów. Marta Wiśniewska spędziła niedzielne przedpołudnie w towarzystwie Tomasza Woźniaka. Kurczak, owoce, bruschetta to tajemnica pysznej i aromatycznej niedzieli w kuchni.
Tym razem w kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach, zwyciężczyni pierwszej edycji „Gotuj o wszystko” miała twardy orzech do zgryzienia! Zobacz, jak sobie z nim świetnie poradziła.
Kucharz Sebastian Krauzowicz "zmagał się" w kuchni Dzień Dobry TVN z dynią. Ucierał, miksował, smażył, piekł i... wyszła z tego m.in.: tarta z ciasta francuskiego z dynią, bryndzą i rukolą, dynia w occie oraz risotto z dynią i parmezanem. Palce lizać!
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował potrawy sezonowe. Zarumieniona tarta i soczysta wołowina królowały na naszym stole. Wszystkie potrawy Piotr przyrządził w piekarniku. Smacznego!
Monika Adaszkiewicz, jak sama o sobie mówi, jest wielką pasjonatką gotowania, dlatego zgłosiła się do "Rodzinnego gotowania z Kucharkiem". Do studia Dzień Dobry TVN przyszła ze swoim 6-letnim synem, by pod okiem mistrza Andrzeja Polana przygotować zupę z fasoli i kurek oraz...
W kuchni Dzień Dobry TVN Tomasz Woźniak, szalony pasjonat kulinariów, gościł Julię Kamińską, kobietę o milionie pomysłów i umiejętności . Czy wynikło coś więcej z tego spotkania, oprócz przepysznej pizzy i soczystej cielęciny?
W kuchni Dzień Dobry TVN prym wiedli Polacy z wyboru, czyli Stefano Terrazino oraz Jan Kliment. Łączy ich przyjaźń, wielka miłość do tańca, jeszcze większa do żurku, ale najbardziej kochają... Polskę. Skąd w nich taka miłość do naszego kraju?
Pascal Brodnicki oprowadził nas po tradycyjnej, hiszpańskiej kuchni! Setki przekąsek, chrupiąca tortilla i... Hiszpanie mówiący po polsku! Zabraliśmy Was w kulinarną podróż do San Sebastian.
W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach zaprezentowała potrawy, które każda dziewczyna z łatwością przygotuje dla swojego chłopaka i każdy chłopak dla swojej dziewczyny. W Dniu Chłopaka ugotujcie coś wspólnie!
W kuchni Dzień Dobry TVN królował przystojny góral Sebastian Krauzowicz i polska kuchnia. Polskie risotto, zapiekane śliwki z winiakiem, kurki i jagnięcina, czyli made in Poland. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN jesienne przysmaki zaserwował Piotr Kucharski. Zrób według przepisu z Dzień Dobry TVN ser pieczony z konfiturą jabłkowo-malinową, gruszki z orzechami włoskimi w miodzie oraz z serem dojrzewającym i bułeczki serowe. Palce lizać!
Iwona Tyrna-Łojek wraz z córką Alicją gotowały w programie Dzień Dobry TVN pod okiem mistrza Andrzeja Polana. Zapraszamy na rodzinne gotowanie z Kucharkiem!
W kuchni Dzień Dobry TVN królują śliwki. W śliwkowym menu Moniki Mrozowskiej i Macieja Szaciłło znalazło się m.in.: smażone tofu z chińskim sosem śliwkowym, śliwkowy czatnej, ciasto śliwkowo–czekoladowe i kotlety z razowego seitanu z sosem śliwkowo-chrzanowym. Smacznego!
W kuchni dzień Dobry TVN Dawid Woliński, projektant i juror „Top Model” zaserwował spaghetti z tuńczykiem i czarnymi oliwkami oraz pesto rosso z suszonych pomidorów i orzeszków pini. Czy to te potrawy to tajemnica jego świetnej sylwetki?
W kuchni Dzień Dobry TVN rządził dziś Robert Trzópek, szef kuchni restauracji Tamka. Przygotował m.in.: granitę ze szczawiu, buraka pieczonego i jeżyny oraz perliczkę, puree z dyni, musztardowca i sosu jarzębinowego. Palce lizać!
Na warszawskim Torze Wyścigów Konnych rusza Family Open Day. W namiocie, liczącym 4000 metrów kwadratowych będzie można skosztować najlepszych dań polskich restauratorów i najwyborniejsze trunki z winnic całego świata. W kuchni Dzień Dobry TVN kucharz z restauracji Flaming dał przedsmak tej ekskluzywnej kuchni.
W Dzień Dobry TVN żegnamy się z letnimi przysmakami. Już jutro rozpocznie się kalendarzowa jesień! Jednak jeszcze dziś, w naszej kuchni, poszły w ruch sezonowe warzywa i owoce, maliny i bób.
W kuchni Dzień Dobry TVN Alon Than, szef kuchni warszawskich restauracji Izumi Sushi, przeniósł Was w świat azjatyckich przysmaków. Jak przyrządzić sushi we własnym domu? W czym tkwi sekret jego smaku?
W ubiegłym odcinku „Tańca z gwiazdami” musieliśmy pożegnać piękną Martę Krupę, młodszą siostrę Joanny. Po przegranej w tanecznym show szybko stanęła na nogi i rzuciła się w wir pracy. W kuchni Dzień Dobry TVN odkryła przed nami swój talent kulinarny.