Mogą być kwaśne, słodkie, twarde lub kruche, zielone, czerwone i żółte – sezon na jabłka oficjalnie uznajemy za otwarty! W kuchni Dzień Dobry TVN Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło przygotowali smakołyki z jabłek: frytki jabłkowe, placki z jabłkami i pudding ryżowy z jabłkami. Co jeszcze można zrobić z jabłek?
W kuchni Dzień Dobry TVN kulinarna mieszanka żywiołów. Marta Wiśniewska spędziła niedzielne przedpołudnie w towarzystwie Tomasza Woźniaka. Kurczak, owoce, bruschetta to tajemnica pysznej i aromatycznej niedzieli w kuchni.
Tym razem w kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach, zwyciężczyni pierwszej edycji „Gotuj o wszystko” miała twardy orzech do zgryzienia! Zobacz, jak sobie z nim świetnie poradziła.
Kucharz Sebastian Krauzowicz "zmagał się" w kuchni Dzień Dobry TVN z dynią. Ucierał, miksował, smażył, piekł i... wyszła z tego m.in.: tarta z ciasta francuskiego z dynią, bryndzą i rukolą, dynia w occie oraz risotto z dynią i parmezanem. Palce lizać!
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował potrawy sezonowe. Zarumieniona tarta i soczysta wołowina królowały na naszym stole. Wszystkie potrawy Piotr przyrządził w piekarniku. Smacznego!
Monika Adaszkiewicz, jak sama o sobie mówi, jest wielką pasjonatką gotowania, dlatego zgłosiła się do "Rodzinnego gotowania z Kucharkiem". Do studia Dzień Dobry TVN przyszła ze swoim 6-letnim synem, by pod okiem mistrza Andrzeja Polana przygotować zupę z fasoli i kurek oraz...
W kuchni Dzień Dobry TVN Tomasz Woźniak, szalony pasjonat kulinariów, gościł Julię Kamińską, kobietę o milionie pomysłów i umiejętności . Czy wynikło coś więcej z tego spotkania, oprócz przepysznej pizzy i soczystej cielęciny?
W kuchni Dzień Dobry TVN prym wiedli Polacy z wyboru, czyli Stefano Terrazino oraz Jan Kliment. Łączy ich przyjaźń, wielka miłość do tańca, jeszcze większa do żurku, ale najbardziej kochają... Polskę. Skąd w nich taka miłość do naszego kraju?
Pascal Brodnicki oprowadził nas po tradycyjnej, hiszpańskiej kuchni! Setki przekąsek, chrupiąca tortilla i... Hiszpanie mówiący po polsku! Zabraliśmy Was w kulinarną podróż do San Sebastian.
W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach zaprezentowała potrawy, które każda dziewczyna z łatwością przygotuje dla swojego chłopaka i każdy chłopak dla swojej dziewczyny. W Dniu Chłopaka ugotujcie coś wspólnie!
W kuchni Dzień Dobry TVN królował przystojny góral Sebastian Krauzowicz i polska kuchnia. Polskie risotto, zapiekane śliwki z winiakiem, kurki i jagnięcina, czyli made in Poland. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN jesienne przysmaki zaserwował Piotr Kucharski. Zrób według przepisu z Dzień Dobry TVN ser pieczony z konfiturą jabłkowo-malinową, gruszki z orzechami włoskimi w miodzie oraz z serem dojrzewającym i bułeczki serowe. Palce lizać!
Iwona Tyrna-Łojek wraz z córką Alicją gotowały w programie Dzień Dobry TVN pod okiem mistrza Andrzeja Polana. Zapraszamy na rodzinne gotowanie z Kucharkiem!
W kuchni Dzień Dobry TVN królują śliwki. W śliwkowym menu Moniki Mrozowskiej i Macieja Szaciłło znalazło się m.in.: smażone tofu z chińskim sosem śliwkowym, śliwkowy czatnej, ciasto śliwkowo–czekoladowe i kotlety z razowego seitanu z sosem śliwkowo-chrzanowym. Smacznego!
W kuchni dzień Dobry TVN Dawid Woliński, projektant i juror „Top Model” zaserwował spaghetti z tuńczykiem i czarnymi oliwkami oraz pesto rosso z suszonych pomidorów i orzeszków pini. Czy to te potrawy to tajemnica jego świetnej sylwetki?
W kuchni Dzień Dobry TVN rządził dziś Robert Trzópek, szef kuchni restauracji Tamka. Przygotował m.in.: granitę ze szczawiu, buraka pieczonego i jeżyny oraz perliczkę, puree z dyni, musztardowca i sosu jarzębinowego. Palce lizać!
Na warszawskim Torze Wyścigów Konnych rusza Family Open Day. W namiocie, liczącym 4000 metrów kwadratowych będzie można skosztować najlepszych dań polskich restauratorów i najwyborniejsze trunki z winnic całego świata. W kuchni Dzień Dobry TVN kucharz z restauracji Flaming dał przedsmak tej ekskluzywnej kuchni.
W Dzień Dobry TVN żegnamy się z letnimi przysmakami. Już jutro rozpocznie się kalendarzowa jesień! Jednak jeszcze dziś, w naszej kuchni, poszły w ruch sezonowe warzywa i owoce, maliny i bób.
W kuchni Dzień Dobry TVN Alon Than, szef kuchni warszawskich restauracji Izumi Sushi, przeniósł Was w świat azjatyckich przysmaków. Jak przyrządzić sushi we własnym domu? W czym tkwi sekret jego smaku?
W ubiegłym odcinku „Tańca z gwiazdami” musieliśmy pożegnać piękną Martę Krupę, młodszą siostrę Joanny. Po przegranej w tanecznym show szybko stanęła na nogi i rzuciła się w wir pracy. W kuchni Dzień Dobry TVN odkryła przed nami swój talent kulinarny.
Na dodatek nie sam! Wspierany przez swoją córkę pokaże nam, jak niezwykłe dania można przygotować z łososia. Magdalena Sowa, udowodniła, że na rybach się zna równie dobrze jak jej tata - w końcu od dziecka czuje się w kuchni jak ryba w wodzie!
Na warszawskim Torze Wyścigów Konnych rusza Family Open Day. W namiocie liczącym 4000 metrów kwadratowych będzie można skosztować najlepszych dań polskich restauratorów i najlepszych trunków z winnic całego świata. W kuchni Dzień Dobry TVN kucharze z krakowskiej Willi Decjusza zaserwowali marynowane karczochy, oscypka w orzechach, a na deser panacottę jabłkową. Bon Appétit!
Piotr Kucharski poleca potrawy z dyni. Sprawdź, jak smakuje kurczak z gruszkami i dynią, sałatka z dyni i sera feta oraz zupa dyniowa z serwo-orzechowymi ciasteczkami.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy szefa kuchni restauracji Moonosfera Jarosława Uścińskiego, który przygotował m.in. gotowanego halibuta, gruszkę opiekaną na maśle i tartę dyniową z cynamonem.
Jeszcze niedawno szalał po bezkresnych stepach dzikiej Mongolii, a już dziś jest prawdziwą gwiazdą. Jako szalony i nieobliczalny reporter telewizji U1Bator stał się postrachem polskich celebrytów i bywalców salonów. W kuchni Dzień Dobry TVN, razem ze swoją babcią pokaże nam swój nieodkryty talent- gotowanie.
Jesień to najlepsza pora na zrobienie przetworów. Dlaczego powinniśmy unikać cukru w przetworach oraz jak zdobyć ekologiczne warzywa i owoce? W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy eko mamę Reni Jusis.
Borowiki, kurki, rydze, pieczarki. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski wyczarował najsmaczniejsze potrawy z grzybów. Zachęcamy do gotowania!
Mistrz Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN faszerowane warzywa. Poznaj jego sekretne przepisy na ziemniaki faszerowane łososiem i chrzanem oraz paprykę faszerowaną z klopsikami w pomidorach.
Przez ostatnie 100 lat Woldorf Astoria Hotel to jeden z najbardziej ekskluzywnych hoteli świta. Swoim wystrojem nawiązuje do klasyki Art. Deco. Piękna sala balowa, cztery bary, 1250 pokoi, 3 restauracje i niesamowity room serwis, który rocznie serwuje 1 milion posiłków przez 24 godziny na dobę. Nad tym wszystkim czuwa 7 szefów de cuisine, 10 sous-chefs i 110 kucharzy.
Kto lepiej gotuje? Mężczyźni czy kobiety? Przeprowadzone badania pokazują, że według większości, lepiej gotują mężczyźni. Kucharzem roku 2008 została jednak kobieta. Co na to panowie? O to zapytaliśmy m.in. Kurta Schellera, byłego szefa kuchni hotelu Bristol, Scheraton i Rialto oraz Roberta Sowę, szefa kuchni hotelu Jan III Sobieski. Naszym gościem była też Agata Wojda, szefowa kuchni warszawskiej restauracji Absynt.