Jak szybko przygotować smaczne dania na przyjęcie, by zrobić na gościach wrażenie? O pomoc poprosiliśmy Aldonę z serialu "Przepisu na życie". Zobacz, co Aldona - w tej roli Izabela Kapiasova - przygotowała pod okiem mistrza Andrzeja Polana w kuchni Dzień Dobry TVN! Jak smakuje kurczak z bananami, kebaby w boczku i carpaccio z ogórków małosolnych? Czym Andrzej Polan natarł ptaka? :)
W Wielki Piątek obowiązuje ścisły post, dlatego Anna Starmach proponuje w kuchni Dzień Dobry TVN śledzie na kilka sposób. Na kanapce, w zapiekance i z plackami ziemniaczanymi...
W kuchni Dzień Dobry TVN nasi goście przedstawili nam dziś świąteczne przepisy ze swoich krajów. Z Francji Pascal Brodnicki z Gruzji Aida Kosojan-Przybysz z córką Alicją, a z Korei Południowej Renata, Rina i Shik Kim.
Na miękko, na twardo, w koszulkach, faszerowane lub w sosie... Można je przygotować na wiele sposobów. Stosowane jest w kuchniach na całym świecie. W polskiej kuchni szczególnie popularne podczas Świąt Wielkanocnych. JAJO wystąpiło w roli głównej w kuchni Dzień Dobry TVN. Przepisy przygotował kucharz Grzegorz Łapanowski.
Ćwikła i chrzan to produkty niezbędne na stole Wielkanocnym. Jak przyrządzić je samemu, by smakowały Tobie i Twojej rodzinie pokazał w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski. Zobacz także, jak zrobić wyśmienity pasztet, w sam raz do Święconki!
Hacen Sahraoui, czyli Żyleta z „Przepisu na życie”, wraz z mistrzem Andrzejem Polanem przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy na niemieckie przyjęcie. Jak smakują reńskie kotlety schabowe, hackepeter i ciasto czekoladowe ozdobione pisankami?
Michał Szpak, w asyście Tomka Woźniaka, w kuchni Dzień Dobry TVN udowodnił, że z pomocą dietetyki można sobie poradzić z objawami wiosennego przesilenia takimi, jak: zmienne nastroje, niepokój, bóle głowy i rozdrażnienie. Spróbujcie sami!
Dużo czosnku, świeżych ziół, chrupiących sałat. Do tego cypryjski ser halloumi oraz słowiańskie podpłomyki - w kuchni Dzień Dobry TVN przepisy idealne na wiosnę w wykonaniu Ani Starmach!
Szefem w kuchni Dzień Dobry TVN jest dziś Joseph "Józek" Seeletso, który podpowiada jakie potrawy można zrobić z czerstwego chleba. Najlepiej do tego nadaje się chleb trzydniowy. Zobaczcie, co wyczarował w naszej kuchni Józek!
W serialu "Przepis na życie" szykują się chrzciny! A jeśli są chrzciny to musi być impreza! Idealne dania na tę okazję przygotował Piotr Kucharski w asyście Edyty Olszówki.
W kuchni Dzień Dobry TVN Dominika Gwint, aktorka znana z filmu „Galerianki”, a obecnie z serialu „Przepis na życie”, razem z dwiema przyjaciółkami i współlokatorkami – Martą Tyszko i Kariną Przybyszewską przygotowały krem z pomidorów, muszle ze szpinakiem , fetą i kurczakiem.
Anna Bilińska-Bohdanowiczowa była jedną z nielicznych Polek, którym w XIX wieku udało się zdobyć wykształcenie plastyczne. W środę, 21 marca do Muzeum Narodowego w Warszawie powrócił obraz Anny Bilińskiej-Bohdanowiczowej, zatytułowany „Murzynka”. Dzisiejsza kuchnia Ani Starmach jest odpowiedzią na dzieło malarki.
W kuchni Dzień Dobry TVN Kasia Bosacka zdradziła przepisy na swoje dietetyczne posiłki. Pokazała, jak ekspresowo przygotowuje niskokaloryczne dania na cały aktywny dzień! Towarzyszyła jej Ania Starmach, która po konsultacjach z Kasią, przygotowała takie dietetyczne potrawy, które z powodzeniem możemy zaserwować całej rodzinie!
Szef Kuchni Tomasz Woźniak specjalizuje się - uwaga - tuningowaniu potraw! Dla Was w naszej kuchni przygotował zupę pomidorową, ekspresowy sernik z mango, makaron z krewetkami i chrupiące warzywa z kozim serem.
Choć wczoraj powitaliśmy astronomiczną wiosnę, dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski zaprezentował wiosenną i multiwitaminową kuchnię! Słodka marchew, chrupiąca roszpunka, szpinak oraz delikatne polędwiczki. Spróbuj sam!
21 marca rozpocznie się długo wyczekiwana kalendarzowa wiosna. Rodzina Szaciłło zainspirowana przedwiośniem przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN dania, które pobudzą Was do życia. Monika i Maciej sprawili, że w naszej kuchni było kolorowo i radośnie.
Aleksandra nie boi się odważnych, rozbieranych scen oraz nowych wyzwań. Zrobiło się o niej głośno za sprawą jej udziału w filmie „Big love”. Aleksandra wystąpiła także w teledysku zespołu Behemoth. Prowadzi w Internecie bloga kulinarno – filmowego. Kocha wszelkiego rodzaju sery. A w naszej kuchni przygotowała puszyste omlety pod okiem mistrza Andrzeja Polana.
Temat rosnących cen jajek pojawiał się w ostatnim tygodniu w niemal każdej gazecie tradycyjnej, każdym portalu internetowym oraz w każdych wiadomościach telewizyjnych. Eksperci alarmują- będzie coraz drożej. Tuż przed świętami Wielkiej Nocy cena jajka może wynosić nawet złotówkę. Czy za wzrost cen odpowiadają producenci jaj, przepisy unijne czy może ekolodzy, a nawet celebryci? Rozgorzała dyskusja o kosztach ekonomicznych w opozycji do humanitarnego traktowania zwierząt. Powraca odwieczne pytanie: co jest pierwsze - jajko czy kura? W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Beatę Tyszkiewicz i jej córkę Karolinę, która o kurach i jajkach wie wszystko.
Kwaśnica z Podhala, małopolski sernik wiedeński, kiszka ziemniaczana z Podlasia, kujawska czarnina z golcami, kluski śląskie z dziurką - to tylko niektóre z typowo regionalnych potraw, które z powiedzeniem możemy przyrządzić w domu. W kuchni Dzień Dobry TVN restauratorka Aneta Kręglicka pokazała jak.
Jak łączyć smaki? Czy jest jakaś metoda? Foodpairing to młoda dziedzina, która ma za zadanie dokumentowanie tradycyjnych i odkrywanie nowych połączeń smakowych, czasem oczywistych, a innym razem zaskakujących. Bazylia z truskawkami czy szparagi z estragonem? Seler i lubczyk? Masło orzechowe i tofu? Na kulinarną zabawę zaprasza szef kuchni Grzegorz Łapanowski!
Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował pierogi, które z powodzeniem możesz zabrać ze sobą do pracy lub na spacer; pierogi idealnie nadające się zarówno jako danie główne oraz jako przekąska.
Ravioli, penne, lasagne, gnocchi, gnocchetti, farfalle, farfalline, farfalloni, cannelloni. Kochają go Włosi, a najstarszy znaleziono w Chinach. W kuchni Dzień Dobry TVN kucharz i, jak mówi Marcin Prokop, czarnoksiężnik Andrzej Polan proponuje makarony w nowych odsłonach!
Na naszą skrzynkę ddtvn@tvn.pl przyszedł e-mail od młodej mamy, która karmi piersią, z prośbą, by w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowano potrawy bez jaj i mleka, bo jej kilkumiesięczna córeczka uczulona jest na mleko, a także na jajka i konserwanty. W odpowiedzi na prośbę Pani Ani z Gdańska Maciej Szaciłło wraz z córką Karoliną przygotował potrawy bez jaj i mleka.
Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło weekend spędzili w Barcelonie. Ta wycieczka zainspirowała ich do tego, by po powrocie - w kuchni Dzień Dobry TVN - przygotować hiszpańskie przysmaki. Jak smakuje smażona cukinia w cieście z sosem z orzeszków pinii lub empanadillas z serem i oliwkami? Zróbcie potrawy według przepisów Moniki i Macieja!
Jako jedna z niewielu polskich wokalistek była tam przyjmowana przez samego Prezydenta, odbywała spotkania z najważniejszym politykami, udzielała wywiadów najpopularniejszym stacjom telewizyjnym, a w wolnej chwili uczyła się gry na panduri. Tak w skrócie wyglądał plan pobytu Natalii Lesz w Gruzji. Z podróży przywiozła mocną głowę, wspomnienia oraz... dowód! Na co? Zobaczcie sami!
Gillian McKeith jest cieszącą się międzynarodową sławą specjalistką w dziedzinie holistycznego żywienia. Jej metoda odżywania się to postrzeganie siebie i świata jako całości i świadomy wybór tego, co jemy. 7 marca 2012 swoją premierę miała jej najnowsza książka „Zdrowe kobiety”, którą Gillian dedykowała swojej mamie i córkom, czyli kobietom najważniejszym w jej życiu. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała energetyczny koktajl bananowo-jagodowy, zupę z soi i zielonego groszku oraz marokańską sałatkę z ciecierzycy. Czy to prawda, że księżna Kate stosuje się do zasad diety Gilian?
Anna Starmach, zwyciężczyni pierwszej edycji konkursu "Gotuj o wszystko", poleca dietetyczne słodkości. Bezowe pianki z kremem angielskim, clafoutis z wiśniami, ciasteczka owsiane i deser jogurtowo-truskawkowy wcale nie muszą być kaloryczne.
Joseph "Józek" Seeletso z okazji Dnia Kobiet przygotował dla wszystkich pań wyjątkowe potrawy oraz pyszne desery. Przekonajcie się, jak smakuje torcik z zieloną i jaśminową herbatą i polędwiczka wieprzowa w ziołach dla dwojga. Wszystkim Paniom w dniu ich święta życzymy wszystkiego najlepszego!
Piotr Kucharski w górach, a górale u nas! Do kuchni Dzień Dobry TVN zaprosiliśmy górala prosto z Kościeliska, który przygotował smakołyki kuchni regionalnej. Szymon Styrczula-Maśniak jest właścicielem restauracji, którą odwiedziła i ulepszyła Magda Gessler w „Kuchennych rewolucjach”. A sposób przygotowania potraw jest słodką tajemnicą równie słodkiego Szymona:)
Zwyciężczyni pierwszej edycji konkursu "Gotuj o wszystko" przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN smakowite przekąski, które można schrupać przed telewizorem. Poleca domowe nachosy z guacamole lub sosem pomidorowym, popcorn z pesto, paluszki z ciast francuskiego i tort lodowy.