Gruzińska kuchnia palce lizać!

Liana Gamcemlidze, właścicielka restauracji gruzińskiej, nie przypuszczała nawet, że Magda Gessler, którą zaprosiła do swojej restauracji, przeprowadzi rewolucję nie tylko w restauracji, ale i w jej życiu. Obie Panie się zaprzyjaźniły i teraz razem prowadzą warsztaty kulinarne. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowały: pierożki chinkali i bakłażana z pastą z orzechów. Skorzystajcie z ich przepisów!

Pierożki chinkali

ciasto:

1 kg mąki

1 łyżeczka soli

1 jajko

woda (w ilości, by ciasto było twarde)

farsz:

1 mielonego mięsa wieprzowego lub jagnięcego

3 cebule

kolendra

pieprz sól

zimny rosół

Bakłażan z pastą z orzechów

plastry bakłażana o grubości 5 cm

pasta orzechowa:

300 g mielonych orzechów włoskich

3 ząbki czosnku

papryka ostra

mielona kolendra

ocet biały winny

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości