Liana Gamcemlidze, właścicielka restauracji gruzińskiej, nie przypuszczała nawet, że Magda Gessler, którą zaprosiła do swojej restauracji, przeprowadzi rewolucję nie tylko w restauracji, ale i w jej życiu. Obie Panie się zaprzyjaźniły i teraz razem prowadzą warsztaty kulinarne. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowały: pierożki chinkali i bakłażana z pastą z orzechów. Skorzystajcie z ich przepisów!
Pierożki chinkali
ciasto:
1 kg mąki
1 łyżeczka soli
1 jajko
woda (w ilości, by ciasto było twarde)
farsz:
1 mielonego mięsa wieprzowego lub jagnięcego
3 cebule
kolendra
pieprz sól
zimny rosół
Bakłażan z pastą z orzechów
plastry bakłażana o grubości 5 cm
pasta orzechowa:
300 g mielonych orzechów włoskich
3 ząbki czosnku
papryka ostra
mielona kolendra
ocet biały winny
Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN
Źródło: Dzień Dobry TVN