Sprawdź, jak przygotować smażone pierożki wonton z kuchni Dzień Dobry TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN królują warzywa, które usprawniają pracę wątroby. Z tej okazji Jasiek Kuroń pokazał, jak przygotować szybką i efektowną przekąskę - pierożki z warzywami zawijane w papier ryżowy. Sprawdź, jak zrobić to pyszne danie.
Szare kluski ze skwarkami z boczku i zasmażaną kapustą, spanakopita – greckie pierożki faszerowane szpinakiem i serem feta oraz torcik bezowy Dacquoise - takie pyszności przygotował dla nas Tomasz Grabski. Przepisy wziął od swoich mistrzów - babci Marii oraz greckiego i francuskiego szefa kuchni. A to wszystko z okazji Dnia Nauczyciela.
Dziś w naszej kuchni Marieta Marecka, która prowadzi program ABC gotowania w Kuchnia+ i aktorka Sylwia Arnesen przygotowały: carpaccio ze śliwek w imbirowym dressingu, pierożki orkiszowe z dynią i chorizo, pierś z kaczki z konfiturą ze śliwek kalifornijskich z chipsami z topinambura i pyszny sernik korzenny z musem malinowym.
Lee Chieh-kuei i Ke Zi-An, szefowie kuchni, przybyli do nas z Tajwanu. W Dzień Dobry TVN wyjaśniają, jak zrobić ciasto do chińskich pierożków, tak popularnych w naszym kraju. Przygotowali także farsz do nich i pokazali trudną sztukę lepienia pierogów. Skrzystajcie z ich przepisu!
Liana Gamcemlidze, właścicielka restauracji gruzińskiej, nie przypuszczała nawet, że Magda Gessler, którą zaprosiła do swojej restauracji, przeprowadzi rewolucję nie tylko w restauracji, ale i w jej życiu. Obie Panie się zaprzyjaźniły i teraz razem prowadzą warsztaty kulinarne. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowały: pierożki chinkali i bakłażana z pastą z orzechów. Skorzystajcie z ich przepisów!