W zawsze smacznej kuchni Dzień Dobry TVN serwujemy prawdziwą wybuchową mieszankę. Mama Beata i córka Sara uwielbiają gotować, ale tylko wspólnie. Pod batutą Andrzeja Polana przygotowały swoje zwariowane i odważne potrawy.
Kawior z arbuza? Lody musztardowe? Makaron w aerozolu? A może ptasie mleczko z łososia? Brzmi to jak science-fiction, lecz są to standardowe dania kuchni molekularnej. Wykorzystując prawa fizyki i chemii kucharze tworzą prawdziwe cuda. Nasi dzisiejsi goście postanowili nie ograniczać się w niczym. Zobaczcie, do czego to doprowadziło!
Otręby zawierają dużą ilość błonnika, witamin oraz pomagają zachować szczupła sylwetkę. W kuchni Dzień Dobry Wakacje Piotr Kucharski zaprezentował wyjątkowe dania z otrębów. Przekonaj się, jak zrobić chleb z otrębów, dietetyczne batoniki, nugetsy, a nawet lody! Smacznego !
W kuchni Dzień Dobry Wakacje Weronika Marczuk przybliża nam tajniki jej rodzimej kuchni. Jaka jest kuchnia ukraińska? Jakie są ulubione dania Weroniki? Czy prezeska Towarzystwa Przyjaciół Ukrainy uchyli rąbka tajemnicy odnośnie swojego udziału w "Tańcu z Gwiazdami"? Czy nie boi się powrotu do show biznesu?
Specjalnie dla Dzień Dobry TVN Stachursky przygotował zestaw obiadowy w iście amerykańskim stylu. Wszystko dlatego, że Jacek jest zafascynowany kuchnią amerykańską. Zaczęło się to w czasach kiedy wyjazd na koncerty do USA był dla każdego, polskiego artysty spełnieniem jego najśmielszych snów.
W tym roku najprawdopodobniej blisko 4 mln ton żywności zmarnujemy i wyrzucimy do śmieci. To tak jakbyśmy trzykrotnie zapełnili jedzeniem Stadion Narodowy w Warszawie. Co zrobić, żeby ograniczyć marnowanie jedzenia odpowiedzieli nam na to nasi goście Jan i Jakub Kuroń, doświadczeni kucharze, którzy wspierają akcję "Nie marnuj jedzenia".
Dziś inspiracją do kulinarnych ewolucji Ani Starmach jbędzie obraz Andy'ego Warhola "Dollar". Tylko w kuchni Dzień Dobry TVN powstają prawdziwe dzieła sztuki!
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Tamarę Arciuch, która zdradziła nam kilka swoich autorskich przepisów. Tylko u nas mogliście się przekonać jaki jest przepis Tamary na dobrą linię!
Znany francuski szef kuchni Constant Michel Labarre przygotował w kuchni DDTVN potrawy m.in. z ostryg i jesiotra. Na deser nasz gość zaserwował creme brulée.
Dziś w kuchni Monika i Maciek zaprezentują nam swoje ulubione przepisy inspirowane Jamie'm Oliverem. Brytyjski kucharz podbił serca i podniebienia nie tylko naszych szefów kuchni ale i telewidzów na całym świecie. Oliver jest autorem kilku książek kulinarnych, programów telewizyjny oraz restauracji. Brytyjczyk uwielbia kuchnię włoską, dlatego przedstawimy Państwu wyśmienity przepis na calzone, risotto i makaron. Specjalnością Oliveria są również proste potrawy z warzyw, dlatego w naszej kuchni upieczemy pyszną kapustę z przyprawami. Będzie soczyście, świeżo i aromatycznie. Zupełnie jak w kuchni Olivera!
Jak co tydzień w piątek, spotykamy się w kuchni Dzień Dobry TVN Anną Starmach. Tym razem zainspirowana obrazem Pietera Brueghel'a "Zimowy pejzaż z pułapką na ptaki" oraz widokiem za oknem, przygotowała dla Was sycące zimowe potrawy: gulasz, zupę cebulową, ciasto orzechowe i gorącą czekoladę z wanilią. Smacznego!