Dziś w naszej kuchni coś specjalnie dla mężczyzn: Leszek i Wiesław Lichota przedstawili przepisy inspirowane spektaklem „Dobry wieczór kawalerski".
W czterech województwach w Polsce właśnie rozpoczęły się ferie. Przed Jasiem, Gabrysią, Czarkiem także dwa tygodnie upragnionej laby. W kuchni Dzień Dobry TVN Tomasz Woźniak pokazał jak szybko, prosto i bezpiecznie przyrządzić podczas ferii pyszne smakołyki. Będzie trochę słodko, trochę słono, ale przede wszystkim zdrowo.
Do pieczywa , do mięsa, do ryb , do warzyw, do wszystkiego - jakie noże powinny znaleźć się w naszej kuchni? O czym należy pamiętać przy jego zakupie? Czy nóż drogi to zawsze nóż dobry? Piotr Kucharki przetestował noże na swoich potrawach: carpaccio wołowym, schabie z musztardą i tatarze z łososia.
Beata Kartowicz proponuje dania z przetworów przygotowanych na zimę. W jej menu znajduję się: zupa grzybowa z grzybów solonych, zapiekanka z kwaszonej kapusty i tapas z piklami. A na deser poleca szarlotkę...
Na antenę TVN wraca serial „Wszyscy kochają Romana”. Jest to nasz rodzima wersja popularnego amerykańskiego serialu "Everybody Loves Raymond". Perypetie głównego bohatera Raya Barone i jego rodziny to prawdziwy fenomen wśród amerykańskich sitcomów: dziewięć sezonów, 210 odcinków, trzynaście statuetek Emmy oraz kilkadziesiąt nominacji do tej i wielu innych nagród. Czy w Polsce serial odniesie także spektakularny sukces? W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Tamarę Arciuch razem z mężem Bartkiem Kasprzykowskim.
Widzowie TVN znają Michała Lewandowskiego z serialu „Majka”, w którym grał Adama Stankiewicza. W nowym serialu „Julia” gra Maćka Janickiego. Czy różni się Michał od serialowego Maćka i czy obaj potrafią gotować?
Było ich trzech - przynieśli mirrę, kadzidło i złoto. A nasza Anna Starmach do studia Dzień Dobry TVN przyniosła kandyzowane owoce, włoskie orzechy i dużo cukru. Z tych składników przygotowała przepyszne ciasta na święto Trzech Króli i, mało tego, ukryła w nich niespodziankę! Jaką?
Można je dodać do makaronu, ryżu, sałaty, można z nich także zrobić zupę lub podać jako danie główne... krewetki. na różne sposoby przygotował je w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski, zwycięzca drugiej edycji "Gotuj o wszystko". Czy Wy też lubicie, jak Piotr, krewetki?
W kuchni Dzień Dobry TVN Maciej Szaciłło postawił na słodkości: ciasto z winogronami i orzechami, tartę z migdałami, orzechami laskowymi i karmelem oraz jagodowe pączki.
Co jest gwarantem udanej imprezy Sylwestrowej? Według Anny Starmach na pewno super smaczne przystawki. W kuchni dzień Dobry TVN zaproponowała kilka z nich.
Makaroniki, ruloniki, babeczki, czyli małe, pyszne i w sam raz na sylwestrowy deser. W kuchni Dzień Dobry TVN mistrz Andrzej Polan tym razem na słodko!
Mija rok od kiedy Piotr Kucharski wygrał drugą edycję konkursu „Gotuj o wszystko” i został kucharzem Dzień Dobry TVN, który regularnie gości w Waszych domach. To okazja, by uczcić to wyjątkowymi potrawami. Rozsmakujcie się w urodzinowym torcie, combrze z królika z balsamiczną cebulą oraz zupie z pieczonej marchewki i selera.
Po suto zastawionym świątecznym stole, warto przywrócić nasz organizm do równowagi. W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Łapanowski przyrządził potrawy w sam raz na przeciążony świątecznymi daniami żołądek.
Zanim na niebie pojawi się pierwsza gwiazdka i da sygnał, że można już siadać do wigilijnej kolacji warto posłuchać rad Andrzeja Polana, który pomagał naszym widzom w świątecznych sytuacjach awaryjnych. Co zrobić, aby pierogi się nie rozpadały? Tego dowiesz się tylko u nas!
To po prostu smaczne dania! Jak doprawić wigilijny barszcz, by nie był za ostry, jak usmażyć karpia, by go nie spiec i wreszcie, jak zrobić kapustę z grzybami, by nie była zbyt kwaśna. W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach zdradziła nam swoje sposoby na udane wigilijne potrawy.
Mistrz Andrzej Polan poleca na święta ciasto czekoladowe zwinięte w rulon, chrupiące miseczki z bakaliami i chałwą oraz świąteczne ciasto z gór. Koniecznie wypróbujcie przepisów Andrzeja Polana.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski razem z żoną przyrządził zupę jagodową, tatar ze śledzia oraz fasolę z kapustą i grzybami. Jakie potrawy znajdą się na ich wigilijnym stole? Tradycyjne czy raczej wymyślne?
Dzisiejsza kuchnia Dzień Dobry TVN jest pełna słodkości za sprawą Moniki i Maćka , którzy przygotowali prosty, ale pyszny sernik z rodzynkami, pierniki i coś, co nie kojarzy się ze świętami, ale za to jest bardzo pyszne - cisto bananowe z orzechami.
Piękna i utalentowana. Ma idealne ciało, które chętnie prezentuje na okładkach magazynów dla panów. Tańczy od dziecka, a jej umiejętności możemy podziwiać w kolejnych edycjach „Tańca z Gwiazdami”. Tym razem zdradziła nam, jaki jest jej sekret na utrzymanie tak doskonałej figury. W kuchni Dzień Dobry TVN towarzyszył tancerce Tomek Woźniak.
W kuchni Dzień Dobry TVN w roli głównej wystąpił mak, czyli składnik ciast, bez którego nie możemy się obyć w święta. A szefem naszej kuchni był Andrzej Polan.
Migdały, pomimo dość znacznej zawartości tłuszczu, powinny znaleźć się w naszej codziennej diecie. Są nieocenionych źródłem wapnia, błonnika i nienasyconych kwasów tłuszczowych. W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan zaproponował migdały w wersji na słodko!
By nie dać się chandrze, warto skusić się na odrobinę słodyczy. W obłędnym słodkim menu znalazły się m.in.: tort makowy, korzenne tiramisu, kawowe semmifredo, babka drożdżowa z żurawiną i lukrem z passiflory. Smacznego!
Przygotowania do Świąt Bożego Narodzenia mogą stać się przyczyną wielu stresów i frustracji. Szczególnie, kiedy trudno na tyle dobrze zaplanować zakupy i skoordynować przyrządzanie potraw, aby ze wszystkim zdążyć na czas. Dobrze wtedy poprosić o radę specjalistę. W studiu Dzień Dobry TVN, restauratorka i rewolucjonistka Magda Gessler, która o gotowaniu i doskonałym jego planowaniu wie wszystko, zdradziła, co można przygotować na tydzień wcześniej przed Wigilią?
Pieczony, na zimo, a nawet bez sera. Sernik to typowe świąteczne ciasto, którego nie może zabraknąć naszym stole. Anna Starmach, w kuchni Dzień Dobry TVN, postawiła na amerykański cytrynowy cheescake oraz sernik à la tiramisu. A Wy, jakie macie pomysły na swój świąteczny sernik?
Litewskie pieczone , ravioli, samosy - różne przygotowywane, z różnych składników, ale jedno je łączy -wszystkie to pierogi. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski dokonał przeglądu pierogów z różnych stron świata.
Chcemy Was przekonać do tego, że w Wigilię można jeść nie tylko karpia, ale także inny ryby. Alternatywą dla królującego na naszych stołach w święta karpia może być np. dorsz, śledź lub łosoś. Co przygotowała dla Was w kuchni Dzień Dobry TVN Beata Kartowicz? Sami zobaczcie!
Artur Barciś. Bez cienia zażenowania przyznaje się, że nie potrafi samodzielnie wypełnić PIT-a, całą pensję od razu oddaje żonie. Sam aktor posiada wiele talentów. Niedawno pojawiła się na rynku jego biografia. To, że umie grać wiemy, ale czy potrafi gotować? W kuchni Dzień Dobry TVN towarzyszył mu Tomasz Woźniak.
Do świąt pozostały zaledwie dwa tygodnie, dlatego już można zacząć wyrabiać ciasto na piernik oraz pierniczki na choinkę. Warto też samodzielnie zrobić kandyzowane skórki z pomarańczy, cytryn i domowy cukier waniliowy, które to przysmaki bardzo przydadzą się do świątecznych wypieków. W studiu Dzień Dobry TVN Anna Starmach i jej świąteczne pierniczki.
Makrela, dorsz, karp, mintaj , łosoś - do wyboru i do koloru! Co roku musimy zdecydować, jaka ryba zagości na naszych stołach w Święta Bożego Narodzenia oraz Wigilię. W kuchni Dzień Dobry TVN proponujemy kilka z nich.
Kucharz Andrzej Polan i jego mali pomocnicy przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN: maślane croissanty, ślimaczki i szlafroczki, czekoladę w szlafroku oraz ślimaczki z budyniem i rodzynkami. Zapraszamy na mikołajkowe gotowanie z mistrzem Polanem!