Tagliatelle z masłem truflowym i czarną truflą
Składniki:
Makaron tagiatelle
masło
sól
płatki parmezanu
czarna trufla
Sposób wykonania:
Na patelni rozpuszczam domowej roboty masło truflowe, dodajemy ugotowany makaron tagliatelle. Delikatnie solimy. Wykładamy na talerz i posypujemy płatkami parmezanu i na zakończenie kroimy cienko czarną truflę.
Tłuczone carpaccio z polędwicy wołowej z płatkami parmezanu i czarną truflą
Składniki:
polędwica wołowa
parmezan
oliwa
sól
pieprz młotkowany,
ciabata
płatki czarnej trufli
Sposób przygotowania:
Plastry polędwicy rozbijamy na pergaminie na grubość kartki papieru a następnie wykładamy na schłodzony talerz, skrapiamy cytryną i oliwą, obsypujemy płatkami parmezanu doprawiamy sola i pieprzem. Na koniec kroimy czarną truflę.
Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN
Źródło: Dzień Dobry TVN