Piekarnik, lodówka czy kuchenka to sprzęty, bez których trudno wyobrazić sobie kuchnię. Warto jednak sięgnąć również po mniej oczywiste urządzenia, mogące ułatwić codzienne gotowanie, a czasem wręcz całkowicie je odmienić. Oto kilka przykładów!
W jaki sposób zachęcić bliskich do dbania o siebie? Odpowiedzi na to pytanie udzieliła w Dzień Dobry Wakacje Kinga Paruzel, finalistka MasterChefa oraz ambasadorka marki Lidl Polska.
Kuchnia to nie tylko miejsce do przygotowywania posiłków, lecz także przestrzeń do rozmów przy porannej kawie, rodzinnych spotkań czy biesiadowania w gronie najbliższych. Dobrze zaplanowane wnętrze powinno uwzględniać zarówno funkcjonalność, jak i komfort codziennego użytkowania, który sprosta wymaganiom wszystkich domowników.
Dorota Szelągowska, znana z tego, że potrafi zamienić najnudniejsze wnętrze w przytulne cudo, udowadnia, że równie dobrze radzi sobie w kuchni! Tym razem nie chodziło o metamorfozę przestrzeni, zaś o czyszczenie lodówki. Jej obserwatorzy błagali o ten przepis. Co to za danie?
Puszyste, delikatne kanapki, inspirowane japońskim przysmakiem, które stworzył Michał "Rozkoszny" Korkosz, to doskonałe rozwiązanie na upały. Sprawdź, w jaki sposób je przygotować.
Choć parówki często goszczą na stołach w polskich domach, wiele osób wciąż nie wie, jak poprawnie je ugotować. W jaki sposób powinno się je podgrzewać? Robert Makłowicz rozwiał wszelkie wątpliwości.
Blanka Lipińska znalazła się w gronie gwiazd, które postanowiły zainwestować w nieruchomości zlokalizowane w słonecznej Hiszpanii. Teraz zaprezentowała fanom swoją nową kuchnię w tamtejszej willi.
Adam Chrząstowski jest jedynym Polakiem, który od kilkunastu lat zasiada w jury prestiżowego konkursu szefów kuchni, którego finał odbywa się co dwa lata w Lyonie. W Dzień Dobry TVN opowiedział o cenie swojego sukcesu.
"Daquise" to najstarsza polska restauracja w Londynie. W lokalu jadali m.in. Jeremy Clarkson, Hugh Grant czy kuzyn królowej Elżbiety II, książę Edward. Jakie dania zamówili ci znani goście?
O właściwościach pistacji oraz ich znaczeniu opowiedział nam Michał Mohammadreza Rezazadeh – Irańczyk mieszkający w Polsce, autor profilu na Instagramie oraz kanału na YouTubie "Irańczyk w Polsce".
Noc z ceremonią wręczenia Oscarów to wyjątkowa okazja, która inspiruje nie tylko miłośników kina, ale także pasjonatów kulinarnych. W związku z tym Bartek Boratyn przygotował przepisy na hollywoodzkie desery, które pozwolą każdemu poczuć się jak gwiazda filmowa.
Ania Starmach, była jurorka programu "MasterChef", podzieliła się w mediach społecznościowych swoimi kulinarnymi wrażeniami z wizyty w Finlandii. Jej doświadczenia nie były jednak tak pozytywne, jak mogłoby się wydawać. Co nie przypadło do gustu szefowej kuchni?