"Daquise" to najstarsza polska restauracja w Londynie. W lokalu jadali m.in. Jeremy Clarkson, Hugh Grant czy kuzyn królowej Elżbiety II, książę Edward. Jakie dania zamówili ci znani goście?
O właściwościach pistacji oraz ich znaczeniu opowiedział nam Michał Mohammadreza Rezazadeh – Irańczyk mieszkający w Polsce, autor profilu na Instagramie oraz kanału na YouTubie "Irańczyk w Polsce".
Noc z ceremonią wręczenia Oscarów to wyjątkowa okazja, która inspiruje nie tylko miłośników kina, ale także pasjonatów kulinarnych. W związku z tym Bartek Boratyn przygotował przepisy na hollywoodzkie desery, które pozwolą każdemu poczuć się jak gwiazda filmowa.
Ania Starmach, była jurorka programu "MasterChef", podzieliła się w mediach społecznościowych swoimi kulinarnymi wrażeniami z wizyty w Finlandii. Jej doświadczenia nie były jednak tak pozytywne, jak mogłoby się wydawać. Co nie przypadło do gustu szefowej kuchni?
Michał Korkosz, znany wielbicielom swojej kuchni jako Rozkoszny, zaprezentował swój kolejny popisowy przepis. Tym razem poinstruował, jak przyrządzić rozgrzewającą zupę. Jak zapewnia, przy garnkach nie spędzimy więcej niż 15 minut.
Kruche ciasto parzone, aksamitny krem w środku i błyszcząca polewa na wierzchu – to oczywiście eklerki. Klasyczny francuski deser, który podbił serca na całym świecie, za sprawą Bartka Boratyna zagości w naszej kuchni.
Choć ich przygotowanie wymaga odrobinę czasu, efekt końcowy z pewnością wynagrodzi każdy wysiłek. Co więcej, danie pojawia się w najróżniejszych odsłonach, które w kuchni Dzień Dobry TVN pokazał Grzegorz Zawierucha.
Polka, która od ponad 30 lat mieszka w Chile, wzięła udział w tamtejszym "MasterChefie" i prędko zdobyła sympatię publiczności. O swojej miłości do gotowania opowiedziała Irminie Somers.
Wybór mebli kuchennych to jedno z poważniejszych zadań przy urządzaniu lub remoncie mieszkania. Jak wybrać zabudowę kuchenną, aby była jednocześnie piękna, praktyczna i dopasowana do wnętrza?
"Matka" to polska restauracja położona w centrum Paryża. Na jej czele stoi utalentowany szef kuchni Piotr Korzeń. O tym, co znajdziemy w jego lokalu, kucharz opowiedział w Dzień Dobry TVN.
Za oknem jesień, a w studiu Bartek Kieżun wyczarował nam trochę słońca, przenosząc nas smakiem do ciepłej Chorwacji. Zobaczcie, jak w domowym zaciszu ugotować, proste i smaczne dania tj. bakalar na bijelo czy słodki smokvenjak.
Jabłecznik to jedno z ciast, które królują w polskich domach. Choć w klasycznym przepisie na placek znajdziemy cynamon, Rozkoszny udowadnia, że może on smakować równie wspaniale bez dodatku tej przyprawy. Sprawdź, jak przygotować odmienioną wersję słodkiego wypieku.