Jabłecznik to jedno z ciast, które królują w polskich domach. Choć w klasycznym przepisie na placek znajdziemy cynamon, Rozkoszny udowadnia, że może on smakować równie wspaniale bez dodatku tej przyprawy. Sprawdź, jak przygotować odmienioną wersję słodkiego wypieku.
Jakie słodycze czekają na nas podczas wizyty w nekropoliach w okresie Wszystkich Świętych?
Dlaczego jest tak popularny? W Dzień Dobry TVN sprawdził to kucharz, Piotr Kucharski.
"Będziemy zostawiać pożywkę dla bakterii".
W rozmowie z reporterem Dzień Dobry TVN Mateuszem Hładkim gwiazda opowiedziała nie tylko o nowym początku, ale też o doświadczeniach związanych m.in. z macierzyństwem.
Rok temu w prestiżowym rankingu Best Chef został wybrany drugim najlepszym szefem kuchni na świecie. Ma na swoim koncie najważniejsze, branżowe nagrody. Albert Adria zgodził się opowiedzieć nam o historii swojej kariery i największych osiągnięciach.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Francuska aktorka przywołała kulinarne wspomnienia z dzieciństwa.
Poszukiwanie idealnego zlewozmywaka do kuchni bywa sporym wyzwaniem, zwłaszcza gdy mamy spore wymagania co do takiego produktu. Jest to nieodzowny element wyposażenia każdej kuchni, dający nam wygodę i komfort podczas mycia naczyń. Co jest ważne podczas poszukiwań idealnego zlewozmywaka? Na co trzeba zwracać uwagę?
Dieta ketogeniczna stosowana przez osoby, które potrzebują innego systemu żywieniowego, mogą wywołać wiele długotrwałych szkód. Naukowcy zestawili skutki, porównując je z odstawieniem cukru z organizmu. Czy dieta ketogeniczna ma sens?
Przypominamy z okazji Dnia Ostrygi.
Michał "Rozkoszny" Korkosz po raz kolejny podbił serca fanów nowym przepisem. Tym razem zaproponował idealne danie na letnie wieczory. Dobrze przyrządzone podbije wakacyjne przyjęcia. Sprawdź, jak przyrządzić "Hot honey halloumi pita".
Co warto dodać do potraw?
Wystarczy jedna rzecz. Masz ją w kuchni.
Trwa sezon na truskawki, a więc jest to doskonały czas na przygotowanie przetworów z tego owocu. Dżemy, soki, musy i syropy chętnie goszczą w Polskich kuchniach. Zdecydowanie mniej popularny jest ocet truskawkowy. Czy jest smaczny? Jak go zrobić w warunkach domowych?
"Zwiększa prawdopodobieństwo zatrucia".
Sprawdź, jak wybrać odpowiedni czajnik.
W sercu Sztokholmu spotkaliśmy Małgosię Eriksson, wybitną postać w świecie kulinariów Szwecji. Od prawie 50 lat mieszka w tym pięknym mieście. Swoją pasję do gotowania przekuła w zawód, który przyniósł jej ogromny sukces.
Grill to nieodzowny element każdej majówki. A jak wygląda BBQ w amerykańskim wydaniu? O tym opowiedziała Ewa Sama, Polka żyjąca w Miami. Ewa jest również miłośniczką pysznej kuchni, co udowodniła na warszawskiej plaży nad Wisłą.
Szef kuchni skomentował popisy kulinarne jednego z internautów.
Jak je przyrządzić?
Prawdziwe sekrety, tego wyjątkowego serca Portugalii odkrył przed nami Michał Cessanis.
W kuchni Dzień Dobry TVN gotowali Sebastian Olma i Iwo Minich, uczestnik MasterChef Nastolatki.
Filtrowanie wody z kranu to dobry sposób na stały dostęp do świeżej wody pitnej i niezwykle ekologiczne rozwiązanie.
Jak je przygotować?
Sprawdź, jak zrobić sałatkę z krwistą pomarańczą, fenkułem i awokado.
Grzegorz Zawierucha udał się na bocznicę kolejową w Warszawie. Wszystko po to, by pokazać widzom Dzień Dobry TVN, jak gotuje się w pociągu. W czym tkwi sekret tej kuchni? Koniecznie sprawdźcie.
Najzdrowsze garnki to te, które posiadają atesty i nie wydzielają szkodliwych substancji, a do tego są wyprodukowane z tworzyw bezpiecznych dla organizmu, cechują się wytrzymałością na uszkodzenia, są odporne na wysokie temperatury i nie wchodzą w reakcje z żywnością.
Kuchnie Kaszub oraz Lubelszczyzny były tematem cyklu Dzień Dobry TVN - "W marcu jak w garncu". Sylwia Garska i Bernadetta Chorzępa zaprezentowały specjały swoich regionów i starały się sprawdzić, która część naszego kraju jest atrakcyjniejsza kulinarnie.