Piotr Kucharski lubi korzystać w kuchni z bazylii, która ma słodkawy i lekko korzenny zapach i smak. Doskonale nadaje się do zup, sałatek i miąsa. Bez niej trudno sobie wyobrazić włoską kuchnię. Jak smakuje ryba z puree z fasoli i bazylii, a jak brzoskwinie z bazylią i miodem na ciepło lub stecca? Przekonajcie się i zróbcie potrawy według przezpisów Piotra Kucharskiego! Zobaczcie, co przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN.
Tomek Woźniak ma dwa życiowe motta. Po pierwsze uważa, że każdy potrafi gotować, musi tylko odnaleźć to w sobie. Po drugie nie lepszego sposobu na spędzanie wolnego czasu z przyjaciółmi niż gotowanie. Dlatego w wolnym czasie uprawia fooding.
Ta dynia jest prawdziwa i waży - uwaga - 34 kilogramy! Ma niezwykły smak i wyhodowano ją w Posce. Co można zrobić z tak dużej dyni? Mistrz Andrzej Polan przygotował z niej kilka sporych potraw: sałatkę ze świeżej dyni i smażonymi pomidorami, kopytka nadziewane brokułami z puree z dyni oraz ciasto z dynią i jabłkami.
Jurorce programu „MasterChef" Annie Starmach w kuchni Dzień Dobry TVN towarzyszyła Justyna Rychlicka, która zakwalifikowała się do finałowej czternastki tego programu. Jak wspomina swój udział w programie? Anna i Justyna z dyni zrobiły w naszej kuchni dwie różne potrawy. Jakie? Sami się przekonajcie!
Aktor teatralny, filmowy i telewizyjny, ostatnio znany i lubiany przede wszystkim dzięki roli Włodka Zięby z telenoweli „Na Wspólnej”. Zasłynął jako jeden z tytułowych „Zmienników” w kultowym serialu Stanisława Barei. Kocha francuską kuchnię. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował prawdziwki po francusku oraz potrawy z polskich grzybów.
Perfekcyjna Pani Domu zrobiła porządek w domach Polek, ale chaos w świecie feministek. Pokazała jak nie zamiatać swoich problemów pod dywan i wprowadzić ład do swojego życia. Małgorzata Rozenek powraca w drugim sezonie. Tym razem na główną antenę telewizji TVN. Już trzeciego września pierwszy odcinek programu. W kuchni Dzień Dobry TVN pokazała, jak zrobić konfitury i marynaty, czyli przetwory w sam raz na zimę.
Co przygotuje w sobotę w kuchni Dzień Dobry TVN? Tego nam jeszcze Małgorzata Kostrzewska-Rozenek nie zdradziła, ale z pewnością zrobi to perfekcyjnie. Przepisy będą dostępne na naszej stronie w sobotę. Jaką kuchnię lubi Perfekcyjna Pani Domu?
Sezon na truskawki powoli mija, teraz czas na spacery po lesie i jagody, maliny, jeżyny. W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przedstawił kilka przepisów na dania z leśnymi owocami.
Mało kto wyobraża sobie nadmorskie wakacje bez gofrów z bitą śmietaną i przyjemnie ciągnącym się toffi oraz bez chrupiących rurek z kremem. W kuchni Dzień Dobry Wakacje znów dowodził Andrzej Polan i wypłynął na naprawdę głębokie morze!
Ona delikatnie mówiąc nie przepada za gotowaniem, a On uwielbia gotować, choć niewiele brakowało, by został nauczycielem, a nie kucharzem. W kuchni Dzień Dobry Wakacje spotkali się mistrz Andrzej Polan i aktorka Edyta Olszówka. Czy można się nauczyć gotowania w jeden dzień? Czy Edyta Olszówka okazała się pojętną uczennicą? Jak smakuje zimna zupa z buraka i malin?
... z prażonym ryżem i kaszą oraz zupa na zimno z buraków i malin to w kuchni Dzień Dobry Wakacje, pod czujnym okiem mistrza Andrzeja Polana, przygotuje aktorka Edyta Olszówka. Co wybitny kucharz i jego uczennica zaserwują nam na deser? Zobaczycie w najbliższą niedzielę!
W kuchni Dzień Dobry Wakacje rządziła dziś Katarzyna Dowbor, której w gotowaniu pomagała córka Maria Dowbor-Baczyńska. Dziennikarka wyznała, że do czasu narodzin córki nigdy nawet "nie zamieszała w żadnym garnku", ale dla Marysi nauczyła się gotować i coraz bardziej jej się to podoba. Katarzyna Dowbor kocha włoską kuchnię, dlatego zaserowała nam farfale z gorgonzolą i spaghetti bolognese - dania smaczne i proste w przygotowaniu!
W ostatniej edycji programu X Factor znalazła się pod skrzydłami Kuby Wojewódzkiego, ale wyeliminowała ją Tatiana Okupnik. Nigdy nie ukrywała, że było to dla niej bolesne. Jednak para nie poszła w gwizdek i teraz nagrywa swoją pierwszą autorska płytę. W kuchni Dzień Dobry Wakacje Joanna Kwaśnik udowodniła jednak, że oprócz charyzmy i genialnego głosu posiada także głęboko skrywany talent. Przed nami zdecydowała się go odkryć. Towarzyszył jej narzeczony Ziemowit.
Magda Różczka, przy samodzielnie przygotowanej mocnej Frappe, opowiedziała Marcinowi i Kindze o drugim sezonie serialu "Lekarze". Jak przygotowuje sie do roli lekarki, do czego służą jej fantomy oraz jakie narządy wewnętrzne to jej ulubione?
Pogoda daje nam nieco odsapnąć ale nie dajmy się jej zwieść, upały mogą wrócic w każdej chwili i właśnie dlatego Andrzej Polan zaproponował nam dziś przepis na waniliową kawę mrożoną!
Można do niej porównać piękną dziewczynę, można także ją komuś zrobić w przypływie miłości. Idelna do lodów i sorbetów. W kuchni Dzień Dobry Wakacje Andrzej Polan wziął w obroty słodkie maliny!
Andrzej Polan postawił dziś na morele! W kuchni Dzień Dobry Wakacje przygotował: tiramisu z morelami, babeczki z morelami, morele pod kruszonką. Smacznego!
Finalista II edycji programu „X Factor” Marcin Spenner razem z mamą Stefanią Spenner, w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowali klopsiki z niespodzianką, sałatkę brokułową oraz naleśniki z truskawkami. Czy Marcin tak dobrze gotuje jak śpiewa?
Co tym razem poleca mistrz Robert Sowa? Co wyczarował w kuchni Dzień Dobry TVN z bekonu, kiełbasek, kotlecików drobiowych i ananasa? Robert Sowa zdradza swoje sekretne przepisy na: grillowane w bekonie białe kiełbaski nadziewane serem, sos sałatkowy polski z jogurtem, pikantnego grillowanego ananasa i kotlety drobiowe z prażoną cebulą. Palce lizać!
Kucharz Robert Sowa serwuje w kuchni Dzień Dobry TVN grillowane warzywa, piersi z kurczaka i wieprzowe kebabczety. Przekonajcie się sami, jak smakują grillowane biała szparagi w plastrach bekonu lub sos tzatziki z filecikami anchois i kaparami.
Kucharz Robert Sowa przyrządził w kuchni Dzień Dobry TVN pyszne szaszłyki wegetariańskie w marynacie ziołowej, grillowane zielone szparagi w bekonie z sosem greckim i grillowane pstrągi z kaparami i chrzanem śmietankowym. Na co macie ochotę?
Jak smakuje grillowany antrykot z dojrzewającej wołowiny lub pikantna polędwica wołowa z białymi szparagami? Skorzystajcie z przepisów mistrza Roberta Sowy i sami przygotujecie te potrawy.
... żeberka z grilla z miodem i musztardą lub włoska sałata wiosenna z jajami przepiórczymi? Na co macie ochotę? Zobaczcie, co przygotował kucharz Robert Sowa. Przygotujcie potrawy według jego przepisów!
Robert Sowa przez siedem lat był kucharzem polskiej reprezentacji, dlatego doskonale wie, co powinni jeść i na co mają ochotę piłkarze. Dlaczego ich posiłek przed meczem musi być lekki? Co jedzą? Kibicom natomiast poleca coś bardziej pożywnego i treściwego: marynowaną karkówkę z piwem miodowym, polędwicę wieprzową z grilla nadziewaną suszonymi morelami, sałatkę z buraczków z sosem tzatziki i sałatkę z pomidorów koktajlowych z serem bundz. Na co masz ochotę?
Mistrz Robert Sowa w kuchni Dzień Dobry TVN niezmiennie grilluje. Tym razem na ruszt wziął żołądki i udka z kurczaka, które przygotował w pikantnym wydaniu. Skorzystajcie z przepisów naszego kucharza i grillujecie razem z nim! Przekonajcie się też, jak smakuje sałatka z truskawek z pomidorami koktajlowymi i orzechami włoskimi.
Jutro w Krakowie odbędzie się pierwszy casting do nowego programu telewizji TVN "Masterchef". Annę Starmach, zwyciężczynię pierwszej edycji konkursu "Gotuj o wszystko", postawiliśmy przed trudnym zadaniem przygotowania kilku potraw z... tajemniczego pudełka. Przygotowaliśmy dla niej pudełko z produktami, o których nie wiedziała przed programem, a z których musiała przygotować zupę, drugie danie i deser. Zobaczcie, jak sobie poradziła!
Monika Mrozowska-Szaciłło i jej mąż maciej przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy biało-czerwone. Choć nasza reprezentacja nie wyszła z grupy, a oczekiwania Polaków były ogromne, Monika dziękuje piłkarzom - jak mówi - za to, co było, bo były emocje, naprawdę się wzruszyłam, nawet poleciało parę niecenzuralnych słów - mówiła w Dzień Dobry TVN.
Popularność "Ugotowanych" i "Kuchennych rewolucji" sprawiła, że już jesienią zobaczymy program "Masterchef", którego gospodarzem w USA jest Gordon Ramsay. Kucharze amatorzy będą przez kilka tygodni zmagać się z różnymi kulinarnymi zadaniami. W każdym odcinku odpadnie jedna osoba, a kto zostanie najlepszym szefem kuchni, zadecydują prowadzący program oraz dwójka jurorów. Castingi do nowego show zaczynają się już pod koniec czerwca. A w kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy uczestniczkę australijskiej edycji "Masterchef" Lindę Kowalski.
Wszystkie swoje występy w programie "X Factor" dedykował babci. To ona towarzyszyła mu podczas występów na żywo, była jego najwierniejszą fanką, najsilniej przeżywała jego odejście z programu. Do kuchni Dzień Dobry TVN Paweł "Biba" Binkieiwcz i Halina Binkiewicz, prosto z Grójca przywieźli aromatyczne jabłka, z których to miasto słynie.
Dlaczego niektóre produkty spożywcze można ze sobą łączyć, a inne nie? Co jeść, by dostarczyć organizmowi jak najwięcej, jak najlepszych składników odżywczych? O tym w kuchni Dzień Dobry TVN kucharze: Monika Mrozowska-Szaciłlo i jej mąż Maciej.