Łukasza Czarneckiego możemy oglądać w nowym spektaklu tanecznym. Francys Barraza Sudnicka właśnie wróciła z Miami, gdzie była na kursie aktorskim. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowali: krewetki w czosnku i chili z tostem razowym, makaron z pomidorami i kurczakiem, jalea de mango, besitos de coco, czyli całuski kokosowe. Gorzko, gorzko, gorzko! :)
Jak przygotować piernikowe ciasto drożdżowe i piernik marchewkowy? To najlepiej wie Dorota Wdowińska-Rozbicka, która prowadzi blog Dorota Smakuje. Pani Dorota, w kuchni Dzień Dobry TVN, przygotowała świąteczne ciasta w nowej odsłonie. Skorzystajcie z jej przepisów i sami zróbcie ciasta na Święta Boże Narodzenia!
Jeśli w ostatniej chwili nie masz czym poczęstować gości, a organizujesz w domu prywatkę - skorzystaj z naszych propozycji: krewetki z chipsami z glonów nori, piekielne skrzydełka, sałatka z pikli, twisty.
Diana Volokhova, finalistka Masterchefa, przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN: owocową choinkę, smażone tortille, serowe kulki, adżikę, śledzia na buraczanym pesto oraz pasztet z czerwonej fasoli. Czy to właśnie są typowe przekąski serwowane podczas armeńskiego sylwestra?
Zdrowa i dobrze skomponowana dieta jest niezbędna gdy chcemy osiągnąć wymarzoną sylwetkę. Kilka przepisów na zdrowe i przede wszystkim smaczne dania dietetyczne zaprezentowały nam dziś: Maria Ożga – finalistka programu „Master Chef” i uczestniczki "EWOlucji": Joanna Oleszkiewicz, Anna Wygowska – Walburg i Agnieszka Brożek.
Dziś gotowaliśmy na wrocławskim rynku. W naszej otwartej kuchni urzędowali: Piotr Kucharski i Beata Śniechowska. Zobaczcie jakie potrawy przygotowali? :)
Cynamon, kardamon i bakalie czyli świąteczne ciasteczka a'la Anna Starmach. Zobaczcie przepisy na kruche ciasteczka z orzechami i karmelem, ciasteczka z żurawiną i czekoladą, herbatniki z bakaliami i czekoladowe kulki. Które zapowiadają się najsmaczniej?
Ania Kerth uwielbia gotować i jeść, choć to drugie wymaga od niej kilku wyrzeczeń ze względu na nietolerancję. Łosoś na parze, zupa grzybowa z kluseczkami, piernik - sami zobaczcie, jak łatwo i prosto przygotowuje się takie potrawy, gdy ma się w kuchni urządzenie Philips Multicooker. Skorzystajcie z naszych przepisów!
Parówki, kabanosy, wursty, kiełbaski . Bartek Kasprzykowski oraz Andrzej Polan, w kuchni Dzień Dobry TVN, przygotowali: szynkę pieczoną z żurawiną, sałatkę z chrupiącej żywieckiej, dyni i fig, kiełbasę wiejską z jarmużem i dynią i brusznicą oraz kabanosy w cieście.
Torcik orzechowy z kukułkami, ciasto czekoladowe z chałwą oraz ciasteczka orzechowe z brusznicą. To nasze słodkie propozycje nie tylko do kawy! Bo słodkie wcale nie tuczy :)
Razem z Maciejem Szaciłło przygotowujemy się do wegańskiej Wigilii. Okazuje się, że można przygotować wieczerzę wigilijną bez ryb, jaj, mleka i mięsa. Skorzystajcie z przepisów na: bigos z wędzonym tofu, boczniaki w panierce i surowy makowiec bez cukru!
W kuchni Dzień Dobry TVN króluje dziś Anna Starmach, a pomaga jej w tym aktorka Aleksandra Woźniak wraz z córkami bliźniaczkami. Jakie są ich ulubione makarony? Skorzystajcie z przepisów na naszej stronie!
Serniki i serniczki - nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. Anna Starmach, w kuchni Dzień Dobry TVN, zdradziła nieskomplikowane przepisy na serniki. Z tymi przepisami sernik nie może się nie udać!
Przez żołądek do serca czyli jak kunsztem kulinarnym urzec każdego chłopaka? Dobrusi i Oliwii z serialu "Wawa non stop" kilka typowo męskich przepisów zaprezentował Piotr Kucharski!
W kuchni Dzień Dobry TVN Reni Jusis postawiła na zdrowe słodkości. Towarzyszyli jej: dietetyk medycyny chińskiej - Dominika Adamczyk z synem Antkiem. Przygotowali: tort makowy z kremem czekoladowym, kutię oraz korzenne ciastka bezglutenowe. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Basia Ritz przygotowała mięsne dania w sam raz na święta: kotleciki jagnięce z masłem ziołowym i groszkiem cukrowym, polędwiczki wieprzowe w skórce z migdałów z sosem pieczarkowym i purée z cukinii oraz surf & turf.
Postne, wegetariańskie dania wigilijne w nowej odsłonie - to dzisiejsza propozycja Moniki Mrozowskiej i Macieja Szaciłło. Zobacz, co przyrządzili w kuchni Dzień dobry TVN.
Podczas tradycyjnej polskiej Wigilii nie może zabraknąć śledzi, czerwonego barszczu, pierogów czy świątecznych słodkości. W kuchni Dzień Dobry TVN ich nie zabraknie. Mistrz smaku Andrzej Polan przygotował dziś swoją autorską wigilijną wieczerzę: śledzie w curry, oleju i musztardzie, czerwony barszcz, ciasto na pierogi, a na deser mus z mleczka makowego z morelami w amaretto. Smacznego!
6 stycznia to dla katolików święto Trzech Króli, zaś dla wyznawców prawosławia - Wigilia świąt Bożego Narodzenia. Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Beata i Paulina Kartowicz przygotowały tradycyjne potrawy, które już wieczorem będą królowały na stołach blisko 600-tysięcznej społeczności prawosławnej żyjącej w Polsce. W menu znajdą się m.in. : pierogi z kapustą i grzybami, zupa grzybowa, prawdziwa prawosławna kutia, śledzie z buraczkami a także karp.
Agnieszka Maciąg, ambasadorka zdrowej żywności, w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała: cynamonowe ciastka wigilijne z migdałami i orzechami, migdały z miodem i świeżym imbirem, zimowe ciastka z masłem orzechowym. Smacznego!
Jest doktorantką w Instytucie Klimatyzacji i Ogrzewnictwa Politechniki Wrocławskiej. Ale jej prawdziwą pasją jest gotowanie. Beata Śniechowska, zwyciężczyni II edycji MasterChefa, w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała: faszerowany schab, barszcz z pieczonych buraków oraz podwędzaną pierś z kaczki oraz pierogi. Smaczego!
Czy dieta modelki to same wyrzeczenia? Olga Kaczyńska i Piotr Kucharski postanowili udowodnić, że jadłospis "dbających o linię" wcale nie musi być nudny.
Nic tak nie rozgrzewa zimą, jak smaczne zupy. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował barszcz ukraiński na wędzonce, zupę-krem z gniecionym groszkiem oraz białą zupę rybną ze szpinakiem.
Anna Starmach, Piotr Kucharski, Andrzej Polan i Maciej Szaciłło przygotowują dla Was w jubileuszowym, 2000 odcinku programu, słodkie i słone przekąski: marcepanowe kulki i popcorn w słodko-słonym karmelu, trufle czekoladowe, kruche ciasteczka i tatar z suszonych pomidorów, ogórka kwaszonego, podany na małych okrągłych pumperniklach z kiełkami. Zapraszamy na róg ul. Marszałkowskiej i Hożej w Warszawie! :)
Uliczne jedzenie zdobywa coraz większą popularność. Stendy z jedzeniem w różnych częściach miasta to już nie marnej jakości hot dogi, ale wyśmienite dania orientalnej kuchni. W kuchni Dzień Dobry TVN: kucharz Maciej Piotrowski oraz Maciej Żakowski, właściciel gastrobaru, przygotowali: lobster roll, ceviche z okonia w taco, ruben sandwich, mo'burrito, a jako "ekstras" - sos mo'bernaise.
Piotr Kucharski i jego kuchnia z fantazją, czyli zupa al'a bolognese, blondies i kluski na parze z sosem myśliwskim. Sami zobaczcie, jak łatwo i prosto przygotowuje się takie potrawy, gdy ma się w kuchni urządzenie Philips Multicooker. Skorzystajcie z naszych przepisów!
W poniedziałkowy poranek do naszej kuchni zawitali: Anna Starmach, jurorka programu "MasterChef" i Charles Daigneault, uczestnik programu, który wczoraj odpadł z "MasterChefa". Charles świetnie, jak na Kanadyjczyka przystało, zna się na syropie klonowym, ale w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował tatara z łososia i smażony filet z łososia. Te potrawy często i chętnie jedzą Kanadyjczycy. Jakiego łososia lubi Marcin Prokop? Czy Prokop zapisze się na kurs gotowania?