Kuchnia studencka stała się już legendarna. Na szczęście w naprawdę skrajnych sytuacjach pomocą służą rodzice. Jak będzie wyglądało studenckie życie Agnieszki Kaczorowskiej? Czy na co dzień na jej stole gościć będzie makaron z ketchupem i słynne studenckie parówki? Czy może liczyć na wsparcie bliskich? W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy ją razem z mamą Anną Bugajską.
Trzy rodzaje ciasta: kruche, drożdżowe, makaronowe. Z kruchym ciastem Andrzej Polan połączył w kuchni Dzień Dobry TVN leczo, z drożdżowym cebularze, a z ciasta makaronowego zrobił podpłomyki. Na co macie ochotę: na tartę z leczo, podpłomyki z sosem pomidorowym czy cebularze? Nam smakowało wszystko!
Dzisiaj MasterChefem w naszej kuchni była Anna Starmach, jurorka tego programu. Kto odpadł wczoraj z "MasterChefa"? Jak smakują powidła z dodatkiem kakao i czekolady, a jak beza z czekoladowym kremem i malinami? Anna Starmach udowadnia, że czekolada doskonale poprawi nam samopoczucie w chłodnne, jesienne dni.
Marek Kościkiewicz 25 lat temu debiutował na polskiej scenie muzycznie. Z tej okazji wydał płytę, która podsumowuje ten okres i jest zbiorem kilkunastu autorskich kompozycji. W projekcie wzięli udział m.in.: Kayah, Soyka, Piaseczny, Gadowski i Markowska. W naszej kuchni wspólnie z żoną Agatą, w asyście Andrzeja Polana, przygotowali tapas, tatara i cisteczka z oliwek.
W naszej kuchni dziennikarski duet: Paulina Młynarska i Beata Sabała-Zielińska, które napisały subiektywną książkę o Zakopanem "Zakopane odkopane - lekko gorsząca opowieść góralsko-ceperska". Dlaczego miś z Krupówek ma białe futro? Ile trwa zima w stolicy Tatr? W kuchni Dzień Dobry TVN przyrządziły tradycyjną kwaśnicę i moskole z masłem czosnkowym.
Gołąbki z kaszą, soczewicą i pulpetami, duszona wołowina z kapustą, cebularze, tarta jesienna z leczo, czyli kolejna kuchnia na weekend. Andrzej Polan kolejny raz udowodnił, że nic nikomu nie musi się marnować i z powodzeniem możemy gotować na spory zapas.
Czy zastanawialiście się, co dzieje się z żywnością w piekarniku, garnku lub na patelni? Czym jest RAWdieta? O sekretach tej diety rozmawialiśmy w kuchni Dzień Dobry TVN z propagatorką zdrowego i ekologicznego stylu życia Reni Jusis oraz Pawłem Rumińskim, właścicielem restauracji Raw Organic. Jak przyrządza się burgera witariańskiego?
W naszej Kuchni gościliśmy 27-letniego Michała Kwaśnika, który wziął udział w programie "MasterChef". Jak smakują grillowane płatki łososia z sosem malinowym oraz schab w sosie z alkoholu na bazie trawy żubrowej i puree z brukwi? Dlaczego Michał odpadł z programu "MasterChef"?
Dziś na życzenie pewnej pani, która niestety ma piekarnik do bani, mistrz Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy z patelni: hiszpańską tortillę ziemniaczaną, włoską frittatę z warzywami i polskie placki ziemniaczane z szynką. Zróbcie placki według przepisów Andrzeja Polana!
Anna Starmach oraz gruszki i jabłka w roli głównej w kuchni Dzień Dobry TVN. Kto odpadł wczoraj z programu "MasterChef"? Jak smakuje gruszkowa charlotte bez pieczenia? Ile czasu zajmuje przygotowanie gruszek i jabłek w karmelu? Polecamy przepisy Anny Starmach!
Dziś Światowy Dzień Serca. Oni je sobie oddali. Są praktycznie nierozłączni. Dla niej przeniósł się ze słonecznej Kalifornii do Warszawy. Kochają podróżować i gotować. O tym, co jeszcze łączy piękną Julię ze szkockim kowbojem Ianem opowiedzieli w naszej polsko-amerykańsko - orientalnej kuchni Dzień Dobry TVN. Co trzeba jeść, by się tak gorąco kochać?
Aby w weekend wypoczywać po całym tygodniu pracy, a wolnego czasu nie spędzać w kuchni, mistrz Andrzej Polan przyrządził menu na cały weekend. W sobotę przyszedł czas na faszerowanego kurczaka i puree, a w niedzielę z przepysznych "resztek" Andrzej zrobił pyzy, które nazywa pyzami z bazaru Różyckiego.
Co tym razem mistrz Andrzej Polan proponuje na obiad - kurczaka, karczek czy boczniaki? W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował: boczniaki jak schabowe z sosem cebulowym i kaszą, kurczę z jabłkami i smażonym ryżem oraz kotlety z karkówki z pomidorami i dużą grzanką. Pamiętajmy, że jeżeli smażymy na maśle, powinno to być masło klarowane - radzi Andrzej Polan. Dlaczego?
Adam Woźniak, szef kuchni restauracji "Marcato", przygotował w Dzień Dobry TVN potrawy, które zwyciężyły w konkursie Wine & Food Noble Night. Zobaczcie, w których kategoriach byli najlepsi! Jak wygląda jajo zielononóżki, które lubi się napić?
W kuchni Dzień Dobry TVN trzy Aniołki i jeden Charlie, czyli dziewczyny z zespołu „The Chance”: Agnieszka, Monika i Magda opowiedziały o swoich własnych sposobach na zdrowie przez cały rok. Razem z Piotrem Kucharskim - operatorem płyty... grzewczej, czyli DJ-em - przygotowały dorsza z ryżem, siekaną wołowinę oraz eskalopki z kurczaka.
Anna Korcz jest przede wszystkim aktorką, a dopiero potem wedding-planerką. Posiada zmysł estetyczny, smacznie gotuje. W kuchni Dzień Dobry TVN razem z mężem Pawłem Pigoniem przygotowała sałatę z cykorią, tatar z tuńczyka oraz pieczoną kaczkę.
Aby w weekend oddać się zasłużonemu odpoczynkowi, trzeba w piątek zakasać rękawy i przygotować obiad tak na sobotę, jak i na piątek. W myśl naszej piątkowej zasady, by piec dwie pieczenie na jednym ogniu, mistrz Andrzej Polan przygotował duszoną wołowinę, faszerowanego ziemniaka, zrazy wołowe i tortillę.
23 września na Torze Wyścigów Konnych Służewiec odbędzie się piknik połączony z degustacją przeróżnych dań i win, czyli Wine & Food Open Day. Będzie też można wziąć udział w szkoleniach pod okiem najlepszych polskich kucharzy. W Dzień Dobry TVN gościmy kucharzy z trzech warszawskich restauracji, które wezmą udział w tym wydarzeniu. jak przygotować ozorek wołowy, by był miękki i smaczny?
Po raz kolejny w Warszawie, na torze na Służewcu odbędzie się Wine & Food Open Day. To cykliczny piknik połączony z degustacją najlepszych dań i najznakomitszych win. W studiu Dzień Dobry TVN szefowa Delikatesów Esencja Joanna Pawełczak, Kacper Matla, szef kuchni tejże restauracji, a także właściciel restauracji L’arc Chakib Bouchikhi wraz z szefem kuchni Marcinem Legatem, pokazali, czym dobra kuchnia pachnie.
Łosoś, drosz, morszczuk... jakie potrawy mistrz Andrzej Polan wyczarowal w kuchni Dzień Dobry TVN z tych ryb? Dlaczego nie powinno się mielić mięsa z ryby? Zróbcie sami te potrawy!
W kuchni Dzień Dobry TVN juror programu "MasterChef " Anna Starmach i uczestniczka programu Maria Ożga przygotowały roladki z cukinii z pastą orzechową, lasagne bez makaronu, zupę z kabaczków, schab z nadzieniem z borowików oraz kompot z... bani. Jak smakuje taki kompot? Przekonajcie się, jakie apetyczne potrawy można przygotować z kabaczków, cukinii i bakłażana.
Była doskonale znana i rozpoznawalna zanim jeszcze wydała swoją debiutancką płytę. Skalę jej popularności najlepiej oddają liczby. Ostatni singiel Honey „Sabotaż” ma, na dzień 14 września 2012, ponad 2 miliony odsłon, 30 milionów wyświetleń na YouTube, 60 000 unikalnych użytkowników dziennie, kilka milionów odsłon miesięcznie. W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy wokalistkę i blogerkę Honoratę Skarbek, szerszej publiczności znaną jako Honey. Towarzyszył jej Andrzej Polan.
Kompozytor, performer, reżyser wideoklipów i koncertów oraz inicjator akcji społecznych nagrodzony m.in. Paszportem Polityki, Wrocławską Nagrodą Muzyczną i Yachem. Okrzyknięty przez dziennikarzy Artystą XXI wieku. Człowiek wielu talentów. Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN sprawdziliśmy, czy posiada także ten kulinarny!
Kurczę pieczone, winogrona smażone, sos serowy oraz kruchy placek, cukinia, dynia i udka pieczone - to propozycje mistrza Andrzeja Polana na weekend. Zobacz, jak rozprawił się z kurczakami w kuchni Dzień Dobry TVN. Jak wyfiletować kurczaka? Wypróbujcie przepisy!
Z oknem nie jest dziś kolorowo, ale w naszej kuchni, za sprawą Macieja i Moniki, jest bardzo kolorowo. Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN pomidory w roli głównej! Monika Mrozowska przygotowała dania na zimno, a Maciej potrawy na ciepło. Jak smkuje sałatka pomidorowa z awokado, czatnej pomidorowy z pieczonymi ziemniakami i krem z pora z pieczonymi na soli pomidorami?
Mistrz Andrzej Polan wrócił z wycieczki do lasu, z której przyniósł kurki, podgrzybki i borowiki, a z nich w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował m.in. chrupiący placek ziemniaczany ze szpinakiem i kurkami. Dlaczego nie powinniśmy myć długo grzybów? O tym nasz kucharz, dla którego najważniejsze, by w kuchni dobrze się bawić, a dopiero później dobrze zjeść.
Nie śródziemnomorska, a dieta DASH jest najzdrowszą dietą na świecie – taką opinię wydało 22 światowych ekspertów. Odżywianie zgodne z dietą DASH nie tylko pomaga zgubić zbędne kilogramy, ale też obniża ciśnienie i chroni przed chorobami serca. W kuchni Dzień Dobry TVN Monika Mrozowska-Szaciłło i Maciej Szaciłło przygotowali potrawy bazujące na założeniach najzdrowszej diety na świecie.
Niedawno polskie media obiegła wiadomość, że prezes PJN i eurodeputowany Paweł Kowal poprowadził w ukraińskiej telewizji kulinarne show. My postanowiliśmy sprawdzić jego umiejętności. W kuchni Dzień Dobry TVN przyrządził, bijące rekordy popularności na Ukrainie, nadziewane bakłażany oraz arabiatę, a na deser śliwki pod kruszonką. Czym różni się kultura przy stole na Ukrainie od tej w Polsce i dlaczego poseł zdecydował o tym, by stać się gwiazdą ukraińskiej kuchni?
Nie samym weekendem człowiek żyje! Dlatego w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan postawił na soczyste mięso, którego przygotowaniem możemy zająć się w wolnych chwilach podczas leniwej dwudniowej laby. Motywem przewodnim dzisiejszej kuchni była szynka wieprzowa. Zobacz, jak sprytny mistrz Andrzej upiekł dwie pieczenie na jednym ogniu.
W studiu Dzień Dobry TVN Anja Rubik razem z mężem Sashą Knezevicem pokazali, jak wygląda ich codzienne menu. Zobacz, jak co jada jedna z najlepszych modelek świata. Czy musi decydować się na wiele wyrzeczeń? Co jest daniem popisowym jej męża?