W niedzielę, w Dzień Dobry Wakacje, Jacek Stachursky przyrządzi wyśmienite steki. Nie tylko krwiste:) Towarzyszyć mu będzie chilli, rozmaryn, kolendra i czarny pieprz :) Bądźcie z nami:) Program poprowadzą: Agnieszka Szulim i Marcin Meller.
Dziś klasyka: kiełbasa z grilla! Rafał, Grzegorz i Filip przygotowali m.in.: bratwursty, majerankowy szaszłyk i kaszankę z konfiturą! Brzmi nieźle? Przetestujcie nasze przepisy i dajcie znać jak wyszło! :)
Dziś kuchnia Dzień Dobry Wakacje przeniosła się na pokład kutra rybackiego w Jastarni. Za grillem stanęli Michał i Dariusz Michalczewscy, którzy pod okiem Grzegorza Łapanowskiego, przygotowali m.in. łososia z grilla, fiszburgera , flądrę po azjatycku... Jak myślicie, jak sobie poradzili?
Dziś w TVN Cafe Andrzej Polan przygotował, na specjalne życzenie Doroty Wellman, mrożoną kawę miętową! Jak zrobić mocną, chłodną, zieloną kawę? Zobaczcie!
Andrzej Polan w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował dania idealne na upały, bo podczas kanikuły jeść się nie chce, a jeść się musi:) Zapraszamy na zimne zupy i ciepłe kąski. Skorzystajcie z przepisów Andrzeja na naszej stronie!
Justyna Tomańska 7 lat mieszkała w Hiszpanii. Tam prowadziła swój program podróżniczy. Mariusz Totoszko, wokalista Volver, oprócz pasji, jaką jest dla niego muzyka - miłością darzy także kuchnię. W studiu Dzień Dobry TVN przygotowali cafe Bombon, gazpacho i paellę.
Weronika Wójcik i Krzysztof Stelmach w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowali potrawy kuchni meksykańskiej: taco, quesadilla i burrito. Skorzystajcie z ich przepisów na naszej stronie.
Za nami pierwsza bitwa kwartalna w konkursie na Kulinarny Blog Roku 2013. Do walki stanęły trzy przepisy, ale to grillowane greckie kofty z dipem z fety i sałatką ogórkową okazały się zwycięzcą. Jego autorka, Sylwia Cisowska z Krakowa, zdradziła w kuchni Dzień Dobry TVN, jak za ich pomocą uwieść aż 55% Polaków. Towarzyszył jej Piotr Bikont.
W kuchni Dzień Dobry TVN Rafał Rutkowski przygotował tradycyjne polskie potrawy: marynowane ogórki w miodzie, karmelizowane letnie warzywa oraz sernik z wiśniami. A pomagał mu Piotr Kucharski
W kuchni Dzień Dobry TVNM same dziwy! Ptyś z Francuzem, PanCAKE i Andrzej Polan, który do ciasta dodał - uwaga - majonez. Czym się "zaciąga" Andrzej Polan? :) Skorzystajcie z przepisów naszego kulinarnego mistrza!
Reni Jusis i jej mała podopieczne przygotowały w kuchni Dzień Dobry TVN wegańską pizzę, zdrowe lody, frytki i naleśniki. Skorztystajecie z ich przepisów!
W naszej kuchni Kinga Paruzel, kulinarna blogerka i uczestniczka pierwszej edycji programu "MasterChef", przygotowała dietetyczne desery. Skorzystajcie z jej przepisów i sprawdźcie, jak smakują "odchudzone" desery!
Truskawki to nasze dobro narodowe. Jedzmy je póki są, bo pogoda nie sprzyja ich wzrastaniu. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował wątróbkę z truskawkami, sałatkę z truskawkami i łososiem oraz tosty z babki z truskawkami oraz klasyczną tartę. A Wy w jakiej postaci najbardziej lubicie truskawki?
Jej rodzina pochodzi ze wschodniej Polski, dlatego też Kasia Glinka, z pomocą Andrzeja Polana, przygotowała kilka dań charakterystycznych dla kresów wschodnich. Pycha!
Na śniadanie kucharz Andrzej Polan poleca owocowe crunchy, a na obiad gołąbki w sosie chrzanowym. Skorzystajcie z jego przepisów także na: smoothie z soku z brzozy, bananów i truskawek oraz kurczaka z sałatką z rabarbaru i truskawek. Polecamy!
Dlaczego szparagi i dlaczego akurat we Wrocławiu? Katarzyna Olubińska spotkała się we Wrocławiu z kucharzem Piotrem Kucharskim. Jak powinno się obierać i przechowywać szparagi?
Co powinna jeść panna młoda, by dobrze wyglądać w dniu ślubu? O tym w kuchni Dzień Dobry TVN Joanna Jabłczyńska i projektantka Viola Piekut, w której kreacjach chodzą m.in.: Edyta Górniak, Joanna Koroniewska i Katarzyna Glinka. Skorzystajcie z ich przepisów!
W kuchni Dzień Dobry TVN mataka i córka - Beata i Paulina Kartowicz - przygotowały: kruche cisto z marmoladą, jabłka w cieście, grzanki francuskie z serkiem i konfiturą, zupę kalafiorową, kurczaka w sosie porowo-cytrynowym z białym ryżem i wiosenną salatkę z nowalijkami. Skorzystajcie z i ch przepisów, zróbcie sami te potrawy i przypomnijcie sobie smaki Waszego dzieciństwa.
Marcelina Zawadzka wraz z siostrą Karoliną zdradziła nam na jakiej diecie wyrasta się na najpiękniejszą Polskę na świecie. Czy robią potrawy po to, by odstraszyć potencjalnych absztyfikantów? W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowały kremowego kurczaka, deser truskawkowy i krewetki na maśle.
W naszej kuchni Andrzej Polan i wielbicielka regionalnych smaków Viola Kołakowska. Pochodzi ze Śląska.. Aktorka zdradziła nam, jakie są smaki jej dzieciństwa. Jakie potrawy wspomina najsmaczniej?
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Andrzeja Polana z trzema małymi asystentkami: Helenką, Aurelią i Karolinką. Mistrz z pomocą uroczych asystentek przygotowała to, co dzieci lubią najbardziej... słodkości. Skotrzystajcie z jego przepisu na: tutki z popcornem karmelowym, bezowe Kacperki z kremem czekoladowym, truskawkowe ludziki z serkiem i pyszne lody truskawkowe!
Monika Mrozowska z pomocą Katarzyny Jaworskiej przygotowały w kuchni Dzień Dobry TVN przysmaki z ciecierzycy. Skorzystajcie z przepisów Moniki Mrozowskiej na szparagi w cieście z ciecierzycy z czerwonym pesto, ryż basmati z ciecierzycą w mleku kokosowym, gęstą zupą z ciecierzycą i mascarpone i humus.
Zupa z młodej kapusty z klopsikami, pieczona łopatka z wiosennymi piklami, sum z sosem z rzeżuchy ogrodowej i rabarbar z biszkoptami. Co jeszcze, w kuchni Dzień Dobry TVN, przygotował Piotr Kucharski? Dlaczego warto hodować warzywa? Skorzystajcie z przepisów Piotra!
Liana Gamcemlidze, właścicielka restauracji gruzińskiej, nie przypuszczała nawet, że Magda Gessler, którą zaprosiła do swojej restauracji, przeprowadzi rewolucję nie tylko w restauracji, ale i w jej życiu. Obie Panie się zaprzyjaźniły i teraz razem prowadzą warsztaty kulinarne. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowały: pierożki chinkali i bakłażana z pastą z orzechów. Skorzystajcie z ich przepisów!