Tomasz Woźniak, który prowadzi kulinarny blog, przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy na karnawał: carpaccio wołowe, kaczkę po pekińsku oraz chlebowy pudding z karmelem. Skorzystajcie z jego przepisów! Co poczuł Marcin Prokop, gdy Tomasz Woźniak opowiadał o swoich potrawach?
Sylwester bez wyżerki to żaden sylwester - uważa Marcin Prokop. Dlatego Anna Starmach w kuchni Dzień Dobry TVN proponuje proste w przygotowaniu, ale sycące przekąski na stywestrowy wieczór, tak byśmy się nie napracowali! Przygotujcie żeberka jagnięce z rozmarynem i pieczonymi ziemniaczkami, pałki kurczaka w miodzie i rogaliki z powidłami wedlug przepisów Anny Starmach.
Wrażliwy przystojniak, który uwodzi głosem. Kiedy odkłada mikrofon przygotowuje najlepszą na świecie pizzę. Jednym słowem – ideał. Uwaga- zajęty! W kuchni Dzień Dobry TVN gościem był Marcin Spenner ze swoją narzeczoną, Małgosią. Kim jest dziewczyna, którą pokochał Marcin?
W serialu „Na Wspólnej” wcieliła się w rolę zbuntowanej i niepokornej nastolatki. Prowadzi videobloga o kulinarnych inklinacjach. Niedawno się zaręczyła. W kuchni Dzień Dobry TVN Marta Wierzbicka gościła ze swoimi dwiema największymi miłościami: narzeczonym Maćkiem i... szpinakiem. Pokazała także pierścionek zaręczynowy!
Jeśli po świętach Wasza lodówka świeci pustkami, szef kuchni Andrzej Polan ma dla Was propozycje potraw w sam raz na przedsylwestrowy weekend - zrób dla siebie i dla całej swojej rodziny polędwiczki wieprzowe, zapiekankę z cukinii oraz babeczki z szynką. Gwarantujemy niepowtarzalne doznania smakowe!
Jak szybko i smacznie przygotować potrawy na kolację wigilijną pokazały dziś w kuchni Dzień Dobry TVN trzy siostry: Agata, Katarzyna i Ania Starmach.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski ujawnił tajniki swoich zdolności kulinarnych. Razem żoną Magdaleną oraz synkiem Wiktorem przygotował swoje dania popisowe. Czy, jak wieść niesie, w domu Państwa Kucharskich gotuje Magda, a nie Piotr?
W kuchni dzień Dobry TVN Tomek Woźniak, Kajetan Kopciuch i Kinga Paruzel przygotowali pierogi z kapustą i grzybami, śledzia w kremie z mleczu, karpia faszerowanego oraz wigilijny barszcz czerwony. Zobacz jak zrobić Wigilię, by się nie narobić!
Skorzystajcie z przepisów mistrza Andrzeja Polana na schab wieprzowy z suszonymi śliwkami i jabłkami, ziemniaki pieczone z serem i makiem oraz kurczaka w pomarańczach.
W kuchni Dzień Dobry TVN urzędowały dziś dwie Renaty: ekomama Reni Jusis i Renata Rusnak, szefowa zdrowej kuchni opartej na roślinach. W trzy godziny przygotowały dwanaście ekologicznych potraw na wigilijny stół. Skorzystajcie z ich przepisów!
Poznajcie sekretny przepis Piotra Kucharskiego na okrągły makowiec, zwany kranzem. Ten makowiec koniecznie powinien się znaleźć na Waszym świątecznym stole! Piotr przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN także świąteczny sernik i miękkie, pachnące imbirem, pierniki.
W kuchni Dzień Dobry TVN zapachniało dziś, za sprawą mistrza Andrzeja Polana, suszonymi grzybami i makiem. Polecamy przepisy Andrzeja, bo mogą Was zainspirować do przygotowania na Wigilę niby tych samych, a jednak smakujących trochę inaczej potraw. Co powiecie na gulasz z suszonych grzybów z kapustą włoską, paluchy drożdżowe z makiem, pieczone uszka z kaszą gryczaną i kokardki z ciasta z grzybami?
Małe bezy z kremem kawowym, orzechowe cisteczka z gorącą czekoladą i kruche cisteczka w dwóch wersjach - z białą czekoladą i migdałowe - to słodkie propozycje Anny Starmach, którą gościliśmy w kuchni Dzień Dobry TVN. Skorzystajcie z prostych przepisów Anny i sami przygotujcie wyśmienite słodkości do kawy. Czujecie ten przyjemny, orzechowy zapach w kuchni?
Święta zbliżają się wielkimi krokami, a Wy nie macie pomysłu na menu? Szef kuchni restauracji Amber Room Robert Skubisz i Pawel Ścięgosz, zastępca szefa kuchni mają dla Was kilka propozycji: kaczkę pieczoną z jabłkiem, pomarańczami i majerankiem, keks, piernik z aromatem herbacianym, pasztet cielęcy, sałatkę z pieczonych buraków, cebuli czosnkowej i śledzi oraz pierogi. Jakie potrawy możemy przygotować na ostatnią chwilę i co zrobić, by pierogi podać na wigilijny stół w całości?
Pierogi bez mięsa? Monika Mrozowska, zainspirowana kuchnią swojej babci, przygotowała w Dzień Dobry TVN pierogi z kapustą i pieczarkami oraz pierogi z burakami i kozim serem. Zrobiła też włoskie calzone z cieciorką oraz pomarańczowe ravioli. Jakie pierogi lubicie najbardziej?
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski razem z babeczkami! I to nie byle jakimi, bo: z babą piaskową i babką piernikową:) A wtórował im młody por! Smacznego
Święta Bożego Narodzenia już za dwa tygodnie, a to oznacza, że w naszych kuchniach wkrótce pachnieć będzie kapustą, grzybami, grochem, makiem i karpiem. Mistrz Andrzej Polan zdradza swoje sekretne przepisy na pierogi z grochem na kapuście smażonej, łazanki z kapustą i grzybami dla tych, którzy pierogów nie lubią lepić oraz struclę drożdżową z kapustą i grzybami.
Zapiekanka ziemniaczana z czosnkiem, czosnek marynowany w oliwie z ziołami, zupa czosnkowa, czosnek pieczony oraz lasagne ze szpinakiem - te potrawy przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach. Lubicie smak i zapach czosnku w potrawach?
Po raz kolejny cieszy się macierzyństwem. Od zawsze kojarzona ze zdrowiem i urodą. W kuchni Dzień Dobry TVN udowodniła, że wcale nie musimy rezygnować ze słodkości, by utrzymać idealną figurę. Przygotowała ciasteczka owsiane z cynamonem i żurawiną oraz chałwę domowej roboty. Smacznego!
Czerwone mięso z dodatkiem kaszy gryczanej, klopsy i ziemniaki naszpikowane kabanosami i dobrym smakiem. Andrzej Polan w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował potrawy w sam raz na zimny i śnieżny weekend. Czy wyśmienite potrawy Andrzeja stymulują Roberta? Zobacz orgazm w kuchni!
Piotr Kucharski poleca coś słodkiego na mroźne dni. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował słodkości z mrożonych owoców: śliwek, truskawek i wiśni. Skorzystajcie z jego przepisów na: odwrócone ciasto ze śliwkami, muffinki z wiśniami i truskawkowe tiramisu.
Kucharz Andrzej Polan specjalnie dla wszystkich Baś przygotował w Dzień Dobry TVN potrawy kuchni śląskiej: karminadle, czyli kotlety mielone z oscypkiem, ciapkapustę, czyli puree ziemniaczane z kapustą i boczkiem, grzybowe kluski śląskie i krupniok jak kotlet domowy. Wszystkim Barbarom składamy najserdeczniejsze życzenia! Kto z Was lubi kluski z dziurką?
Ona - Polka, on rodowity Niemiec. Ona - pierwszy w Polsce „Masterchef”, on - największy fan jej tatara z łososia. O kim mowa? W kuchni Dzień Dobry TVN Basia Ritz przygotowała potrawy prosto z niedawno wydanej książki kucharskiej. Jakie danie zaserwowałaby Thomasowi Andersowi, który z zaciekawieniem jej się przyglądał?
Andrzejowi Polanowi i wszystkim Andrzejom z okazji ich imieni życzymy wszystkiego najlepszego! W naszej kuchni mistrz Polan przygotował świąteczny obiad andrzejkowy, wyżywając się przy tym kulinarnie i fizycznie. Zrobił bite mięso, czyli bitki wieprzowe z pieczarkami, zrazy wieprzowe z kaszą i porami oraz kartacze z oscypkiem i cukinią. Skorzystajcie z naszych przepisów na stronie!
Tym razem Piotr Kucharski zdecydował się na potrawy dla zabieganych. Mrożonki pozwalają zaoszczędzić czas, są smaczne i zdrowe. A szczególnie zimą, kiedy smak świeżych warzyw pozostawia wiele do życzenia. W kuchni Dzień Dobry TVN królowała zupa grzybowa z razowymi kluseczkami, leczo z kurczakiem i zupa fasolowa. Smacznego!
W kuchni dzień Dobry TVN, oprócz Andrzeja Polana, prym wiódł łosoś. Bogaty w kwasy omega 3, smaczny i nietuczący. Czego chcieć więcej? Ano pysznej fasoli Jaś, w sosie pomidorowym, która stymuluje nasz proces trawienia. Smacznego! Co łączy Boguslawa Lindę i Andrzeja Polana.
Na słodkości w kuchni Dzień Dobry TVN zapraszają Was Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło.
Marieta Marecka, uczestniczka drugiej edycji konkursu "Gotuj o wszystko", która prowadzi kulinarny blog, do kuchni Dzień Dobry TVN przyniosła odrobinę słońca wraz z hiszpańskimi potrawami, które przygotowała. Tortilla z kabaczkiem i papryką, papryczki faszerowane kaszanką, sałatka ziemniaczana, tosty z pastą pomidorową i oliwą oraz deser - churros con chocolate. Skusicie się na jedną z potraw? Lubicie hiszpańską kuchnię?
Zakopiańska, warszawska czy nadmorska? Jaka jest Magda Schejbal, która w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała: wykwintne orzechowe trufle z kaszy jaglanej, chrupiącą macę z pastami z fasoli oraz aromatyczny torcik z kaszy gryczanej? Zobacz jakie sekrety, nie tylko kulinarne, zdradziła Kindze i Bartkowi!
Prosto z Odessy, w kuchni Dzień Dobry TVN Paweł gościł ze swoim przyjacielem i misjonarzem księdzem Janem Dargiewiczem. Wspólnie "uchylili pokrywki" i przygotowali potrawy słynące z cudownego aromatu i smaku. A wszystkie one prosto ze słynnego miasta nad Morzem Czarnym, gdzie panują łagodne zimy i długie lata.