Kasia Glinka i Ania Korcz razem z Anią Starmach przygotowały w kuchni Dzień Dobry TVN kilka kulinarnych propozycji na święta.

    Piaskowe baby, serniki pełne bakalii i kolorowe mazurki - bez nich nie wyobrażamy sobie Świąt Wielkanocnych. Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN mistrzynie słodkości - Beata Kartowicz wraz z córkami: Anią i Pauliną przeniosły nas w świat świątecznych wypieków.

    Anna Starmach, zwyciężczyni pierwszej edycji konkursu "Gotuj o wszystko", przygotowała w Wielki Piątek w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy postne.

    Dorota wychowała się w domu, w którym tradycje są bardzo ważne. Jako katoliczka stara się spędzić każde święta w zgodzie ze swą wiarą. W Dzień Dobry TVN przedstawiła nam kilka pomysłów na wielkanocne potrawy.

    Majówka za pasem - w Dzień Dobry TVN postanowiliśmy zaproponować Państwu co powinno się znaleźć w piknikowym koszyku!

    Po kulinarnej wyprawie do Bolonii Piotr Kucharski przygotował potrawy tradycyjnej kuchni bolońskiej.

    Krzysztof i Tomasz, koledzy ze szkolnej ławy, którzy spełnili swoje marzenie i założyli prawdziwą fabrykę czekolady. Ich produkty są niezwykłe, w pełni ekologiczne i naturalne. Razem z Joasią Osydą, serialową Majką, pokazali nam jak powstaje czekolada.

    " Małgorzata Szczepańska- Stankiewicz została okrzyknięta polską Susan Boyle, ale jedynym nawiązaniem do słynnej brytyjskiej finalistki programu Mam talent jest wyłącznie świetny głos, jakim dysponuje Małgosia. Jest uroczą, sympatyczna kobietą, która wzbudza wyłącznie pozytywne emocje. W Dzień Dobry TVN zaprezentowała swoje ulubione przepisy.

    Trwa długi weekend majowy dla tych, którzy szukają nowych przepisów na grilla Piotr Monika i Maciej zaproponowali kilka ciekawych przepisów.

    Na rodzinne gotowanie wybraliśmy się z Andrzejem Polanem do Zakopanego. Tam, na Krupówkach dwie rodowite góralki pod okiem mistrza przyrządzały specjały tradycyjnej góralskiej kuchni.

    Z okazji Dnia Piekarza, zwycięzca drugiej edycji konkursu "Gotuj o wszystko", Piotr Kucharski przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN pieczywo w kilku odsłonach.

    Ada Fijał aktorka i wokalistka zafascynowana dwudziestoleciem międzywojennym, czarem i szykiem sprzed lat razem z Andrzejem Polanem przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN kilka ciekawych dań.

    W dobie kryzysu ekonomicznego i ciągle drożejącej żywności Marcin i Alicja pokażą nam, jak przyrządzić stosunkowo niedrogi, smaczny posiłek z tego, co znajdziemy w lodówce.

    Złocisty, w wielu odmianach, prawdziwy pszczeli mód. Posiada składniki odżywcze, które pozwolą utrzymać organizm w dobrej kondycji. W Dzień Dobry TVN, w kuchni Moniki Mrozowskiej i Macieja Szaciłło, przepisy na potrawy z odrobiną miodu.

    Joseph Seeletso, czyli popularny "Józek", serwuje dziś banany w boczku na grillu na dachu budynku, w którym znajduje się studio Dzień Dobry TVN. Członek Klubu Szefów Kuchni, elitarnej organizacji zrzeszającej najznamienitszych szefów kuchni w Polsce, zabiera nas w kulinarną podróż.

    Właśnie rozpoczął się sezon na szparagi. Potrawa zaledwie kilka tygodni, dlatego warto go w pełni wykorzystać i zaserwować szparagi w sposób klasyczny lub bardziej wykwintny. Jak to zrobić? Podpowiada w Dzień Dobry TVN zwycięzca drugiej edycji konkursu „Gotuj o Wszystko” Piotr Kucharski.

    Koty zawsze były otaczane szczególną czcią, zwłaszcza starożytni Egipcjanie umiłowali sobie czarne koty. W średniowieczu, pogan, którzy czcili koty, oskarżano o bratanie się ze złem. W ten sposób czarny kot stał się ucieleśnieniem sił nieczystych. Dziś w kuchni inspirowanej sztuką plakat autorstwa Theophile Alexandre Steinlena, przedstawiający właśnie wizerunek czarnego kota.

    Piotr Kucharski proponuje zdrowe odpowiedniki popularnych fast foodów. Nie mogło zabraknąć także pieczywa, które jest znakiem firmowym zwycięzcy 2. edycji konkursu "Gotuj o wszystko".

    W kuchni Dzień Dobry TVN wystąpili dziś Robert Sowa i Grzegorz Łapanowski, którzy przedstawili Wam kilka ciekawych propozycji na potrawy z ryb.

    Karol, który jest Japończykiem i organizatorem akcji, wraz ze znajomymi chcieli zrobić coś pożytecznego, a zarazem wyjątkowego, chcieli wspomóc swoich rodaków w tej tragedii, dlatego też poprosili wszystkich swoich przyjaciół o pomoc w zorganizowaniu koncertu na rzecz niesienia pomocy Japonii.

    W każdy wtorek w Dzień Dobry TVN gościmy gotujące rodziny, które wspólnie z Andrzejem Polanem przygotowują swoje ulubione potrawy. Dzisiaj spotkanie z Dorotą i Tomaszem Doruchowskimi. Choć w ich kuchni rządzi Tomasz, to właśnie Dorota wysłała do Dzień Dobry TVN zgłoszenie na adres: gotowanie@tvn.pl

    30 marca to Światowy Dzień Muffinka. Postanowiliśmy uczcić to święto i przygotować pyszne babeczki. Piotr Kucharski, zwycięzca 2. edycji konkursu "Gotuj o wszystko", zaprezentował kilka ciekawych pomysłów na ciasteczka. Nie tylko na słodko!

    Garstka orzechów włoskich zawiera dwa razy więcej przeciwutleniaczy niż pozostałe orzechy. Jak zauważają naukowcy z American Chemical Society, orzechy włoskie są jednak wciąż zbyt rzadko spożywane. Tymczasem występujące w nich przeciwutleniacze działają od 2 do 15 razy mocniej niż witamina E.

    W kolejnym odcinku "Podróżnika kulinarnego" rozmawiamy o jedzeniu w czasie postu. Krytyk kulinarny Maciej Nowak porównuje, jakie menu w tym czasie proponują warszawskie, a jakie moskiewskie restauracje.

    Anna Starmach, zwyciężczyni pierwszej edycji "Gotuj o wszystko", przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy inspirowane sztuką Pollocka.

    W kuchni Dzień dobry TVN, jak w każdy poniedziałek gościliśmy,Monikę Mrozowską wraz mężem Maciejem Szaciłło. Tym razem przygotowali oryginalne potrawy z PIT-em. jak smakuje PIT-36, 37 lub 38?