Comforting food - to znane, proste potrawy, przeważnie przygotowywane w domu. Są to przeważnie przepisy, które w jakiś sposób kojarzą nam się z dzieciństwem. Są to potrawy łatwe do przygotowania, łatwo przyswajalne, smaczne, zdrowe i traktowane jako pewna "nagroda". Przygotowując takie potrawy nie liczy się kalorii, używa się dużo masła, cukru, soli i wszystkich "niezdrowych" składników

    Agata Jędraszczak ma 27 lat, od półtora roku jest mężatką. Potrawy, które umieszcza na blogu gotuje zwykle w weekendy, bo w inne (zwłaszcza zimowe dni) nie ma wystarczająco dobrego światła, żeby móc fotografować je po pracy. Co zaprezentowała nam dziś w kuchni?

    W naszej kuchni królowały dziś tarty i kruche babeczki ze słodkim ryżem. Przygotowała je Monika Mrozowska-Szaciłło i Maciej Szaciłło.

    "Przez żołądek do serca" przekonał się o tym kucharz Tomasz Jakubiak, który swoją ukochaną Monikę zdobył "smakami miłości". Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy, które zmiękczą serce każdej kobiety. Zdaniem naszego kucharza, kuchnia miłości musi być lekka, kolorowa i z każdym kęsem powodować orgazm podniebienia.

    Singiel w kuchni to widok niecodzienny. Osoby niezależne, żyjące w pojedynkę zdecydowanie częściej odwiedzają restauracje. Dlaczego? Bo gotowanie dla samego siebie nie jest zachęcające, nie daje satysfakcji i zajmuje zbyt dużo czasu - argumentują sami zainteresowani. Anna Krasucka, założycielka Akademii Odżywiania dla Zdrowia "Pięć Smaków" obala ten stereotyp i dziś w kuchni DDTVN udowodniła wszystkim singlom, że może być inaczej.

    Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN mogliście zobaczyć prawdziwe mistrzynie. Potrawy przygotowywały dla nas: pływaczka Otylia Jędrzejczak i taekwondzistki Joanna Paprocka i Ilona Działa. Zobaczcie jaki jest ich przepis na sukces.

    Przy tak tęgich mrozach warto sięgnąć po coś rozgrzewającego. Zupa to strzał w dziesiątkę. Może być lekka, najlepiej kremowa z nutą imbiru i domieszką chili. Jeśli krem, to i ziarna, orzechy, świeżo siekane zioła oraz keks jogurtu.

    Dzisiaj w naszej kuchni królował kolor różowy: krewetki z cytrusową sałatką, chłodnik ogórkowy z rzodkiewką, chłodnik melonowy z arbuzem i świeżą miętą, łososia z czerwonym winem i malinami oraz torciki bezowe z malinami i miętą.

    Dzisiaj w naszej kuchni królował kolor biały:tempura z warzyw, sałatka z popcornem, sałatka pieczarkowa,zupa kalafiorowo-czosnkowa, sola w sosie kaparowym oraz ryż z malinami.

    Dzisiaj w naszej kuchni królował kolor fioletowy: sałatka z czerwonej kapusty, roladki bakłażanowe, radicchio na ciepło, racuszki borówkowe i muffinki jeżynowe.

    Dzisiaj w naszej kuchni królował kolor pomarańczowy. Anna Starmach przygotowała dla nas: sałatkę z pomarańczami, szaszłyki z mango, zupę marchewkowo-morelową, naleśniki "Suzette" i ciasto marchewkowe.

    W wakacyjnym cyklu "Kamis - kolorowe smaki lata", Anna Starmach przygotowała potrawy, których wspólnym mianownikiem był zielony kolor. Towarzyszyła jej znana z zamiłowania do ekologii aktorka Iza Miko.

    W dzisiejszej kuchni Ania Starmach wraz z Michałem Pirógiem podsumowali akcję "Kolorowe smaki lata". Przygotowane przez nich potrawy łączą ze sobą wszystkie kolory. Wspólnie zaserwowali nam niezwykle kolorowe śniadanie.

    Julia Gregosiewicz i Małgorzata Blicharz biorą udział w Jarmarku na Próżnej. Będą miały tam swoje stoisko, gdzie każdy może skosztować typowych potraw kuchni koszernej, którą zaprezentowały dziś w studiu Dzień Dobry TVN.

    Tomasz od roku gra główną rolę męską w przebojowym serialu "Majka". Podbił serca tysięcy kobiet jako przystojny architekt, Michał Duszyński. Jak poradził sobie dziś w naszej kuchni u boku Roberta Sowy?

    W każdy poniedziałek spotykać się będziemy w kuchni Dzień Dobry TVN z doskonale Wam znaną Moniką Mrozowską-Szaciłło i jej mężem Maciejem. Co dziś dla nas przygotowali?

    8 września w księgarniach pojawi się nowość dotycząca diety dr Dukana - "Nie potrafię schudnąć. Przepisy specjalnie dla Polaków". Przepisy opracował Jarosław Urbaniuk, pisarz i felietonista kulinarny, który dzięki diecie zgubił 20 kilogramów. Gościliśmy go dziś w Dzień Dobry TVN.

    Wizyta autorki „Jedz. Módl się. Kochaj” – Elizabeth Gilbert w Dzień Dobry TVN stała się inspiracją kulinarną dla kucharza – Josepha „Józka” Seeletso. Dziś przygotował potrawy bazując na przepisach zamieszczonych przez autorkę w jej kultowej już książce, dodając oczywiście odrobinę egzotycznych akcentów.

    Superniania Dorota Zawadzka przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN kilka ciekawych propozycji kanapkowych dla dziecka do szkoły.

    W serialu "Na Wspólnej" wciela się w rolę niepokornej nastolatki, przysparzającej swoim rodzicom wielu trosk, zbuntowanej i wpadającą w ustawiczne kłopoty. W rzeczywistości jest skromną i nieśmiałą dziewczyną. Przekonaj się jak poradziła sobie w naszej kuchni.

    Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło, nasi wegetariańscy eksperci, zainspirowani powrotem konsumpcyjnego patriotyzmu, przygotowali w kuchni DDTVN potrawy tylko z polskich produktów. Smacznego!

    Koper włoski smażony po sycylijsku, kotlety schabowe po sycylijsku i sycylijski kuskus - to propozycje Josepha "Józka" Seeletso, który - jak w każdą środę - rządzi w kuchni Dzień Dobry TVN.

    W miniony weekend w Piszu odbył się Festiwal Leśnych Smaków, podczas którego można było spróbować wielu przysmaków „z lasu”. Jedną z atrakcji Festiwalu było bicie rekordu Guinessa’a w gotowaniu największej jajecznicy mazurskiej z kurkami, sporządzonej z aż z czterech tysięcy kurzych jaj.

    „Zjedz jedno jabłko dziennie, a lekarz nie będzie ci wcale potrzebny” – to angielskie powiedzenie ma w sobie sporo prawdy. Mogą być kwaśne, słodkie, twarde lub kruche, zielone, czerwone i żółte – sezon na jabłka oficjalnie uznajemy za otwarty!

    Grzegorz urodził się zaledwie 26 lat temu w maleńkiej miejscowości Albigowa pod Łańcutem. Dziś jest szefem kuchni jednego z największych hoteli w GB, miejsca vis a vis toru McLarena. Dzięki temu Grzegorz przygotowuje potrawy dla takich sław jak Lewis Hamilton. Gotował także dla Schumachera, Eltona Johna, Rabbiego Williama i Rihanny.

    Nikt nie wierzy jej, że jest Polką. Na dźwięk jej nazwiska wszyscy uważają, że urodziła się w Hiszpanii, kiedy ją widzą, mówią, że na pewno jest latynoską. Dziś w Dzień Dobry TVN mogliście się przekonać jak Weronika Rosati radzi sobie w kuchni.

    W nocy 25 września na gali Wine & Food Noble Night o przychylność gości i prestiżowy tytuł rywalizowali ze sobą szefowie kuchni dwunastu restauracji z całej Polski. Podczas wieczoru z udziałem najwybitniejszych kulinarnych mistrzów oraz osób ceniących wyrafinowane smaki, wyłonione zostały najlepsze dania w trzech kategoriach: przystawka, danie główne i deser. W DDTVN gościmy zwycięzcę, szefa kuchni restauracji Amber Room, Jacka Grochowinę.

    Tomasz Gołębiewski współwłaściciel "Bankiet Serwis", Rafał Ciupa - szef kuchni oraz Mariusz Kościelniak - zastępca szefa kuchni przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN propozycje potraw, które możemy podać podczas weselnego przyjęcia.