Bogata w witaminę C, fosfor i żelazo. Z jej owoców wytwarza się dżemy, kompoty, a z liści herbatę. Co Tomasz Jakubiak przyrządził w kuchni Dzień Dobry TVN z truskawek?

    Wszystkich urzekła rolą Uli Cieplak w serialu "Brzydula". Teraz wszyscy trzymamy za nią kciuki w "Tańcu z gwiazdami". Razem z Rafałem Maserakiem pewnymi krokami zmierzają do finału, który odbędzie się 16 czerwca. A już dziś mogliście zobaczyć ją w kuchni Dzień Dobry TVN w parze z Robertem Sową.

    W kuchni Dzień Dobry TVN gościmy Annę Starmach, zwyciężczynię konkursu "Gotuj o wszystko". Anna co tydzień w naszym programie będzie prezentować swoje przepisy. Dziś zaprezentowała swoje popisowe potrawy: atak buraka na kurczaka oraz gazpacho.

    Odżywianie skóry jest jak odżywianie ciała. Wszyscy wolimy jeść to, co świeże, bo jest zdrowsze i smaczniejsze. Kosmetyki z kilkuletnim okresem ważności pokrywają skórę filmem podobnym do gumowej rękawiczki, zaburzając przez to jej funkcję. Dlatego często zamiast kupować kosmetyki wypełnione chemią lepiej wykorzystać naszą kuchnię i przygotować świeże jedzenie dla naszej skóry.

    Iza Janachowska to tancerka, która nieodmiennie zachwyca swoim kunsztem w programie "Taniec z gwiazdami". W obecnej, XI edycji zatańczyła u boku Przemysława Salety. Para odpadła w czwartym odcinku. Dziś mogliście zobaczyć jak radzi sobie w kuchni u boku Roberta Sowy.

    W kuchni Dzień Dobry TVN królowały dziś szparagi. Andrzej Polan przygotował szparagi z sosem holenderskim, tartę ze szparagami i parmezanem oraz pierś kurczaka z fetą i szparagami.

    Są siostrzanym, cukierniczym duetem, który udowadnia, że muffin może być prawdziwym dziełem sztuki. Weronika i Paulina Popradowskie mają wspólną pasję, którą niedawno postanowiły rozwinąć. Założyły firmę So Sweet Project - internetową cukiernię artystyczną, której specjalnością są niecodzienne, fantazyjne muffiny, muffinki i pralinki.

    W dzisiejszej kuchni Anny Starmach, zwyciężczyni konkursu "Gotuj o wszystko", króluje kolor zielony. Anna proponuje sałatkę z zielonych warzyw, risotto z zielonym groszkiem i szparagami, zielono-biały krem ze szparagów oraz zieloną tartę jabłkową.

    Pobyt na greckiej wyspie gwiazd i ekipy "Dzień Dobry TVN" stał się inspiracją dla Josepha "Józka" eeletso, który zaserwował nam dania godne prawdziwego Greka. Podstawą greckiej kuchni są oczywiście oliwki, których dziś zdecydowanie nie zabrakło!

    W Dzień Dobry TVN gościliśmy Jana i Jakuba Kuroniów oraz Marię Gosiewską, propagatorkę ogólnopolskiej kampanii społecznej "Nie marnuj jedzenia. Wyrzuć do śmieci stare przyzwyczajenia".

    W związku z okresem, w którym trzeba składać zeznania podatkowe w kuchni Dzień Dobry TVN zajęliśmy się pitami.

    Krytyk kulinarny Maciej Nowak wspólnie z organizatorami konkursu Wine & Food Noble Night odwiedza restauracje, które biorą w nim udział i ocenia jakość serwowanych dań. Tym razem testowali restaurację "Domu Zdrojowego" w Jastarni.

    "Nie marnuj jedzenia. Wyrzuć do śmieci stare przyzwyczajenia" to kampania społeczna, której celem jest uświadomienie negatywnych skutków ekologicznych, społecznych i ekonomicznych marnowania żywności.

    Nie tylko pierwsze, ale także drugie śniadanie powinno dziecku dostarczyć wszelkich składników odżywczych. Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło przedstawiają swoje pyszne pomysły na drugie śniadanie. Smacznego!

    Nie bez powodu symbolem Slow Food został ślimak. Idea ruchu to nie tylko pochwała dobrego smaku. Oprócz tego co jemy, ważne jest także jak jemy. Jaką bowiem przyjemność czerpiemy z jedzenia, skoro zamiast delektować się smakiem i zapachem – w pośpiechu je połykamy?

    W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Magdę Gessler, która przygotowała dla nas kilka wyjątkowych dań i opowiedziała więcej o najnowszym sezonie "Kuchennych rewolucji".

    Czosnkowo-rozmarynowa, tymiankowo-jałowcowo-kminkowa, cytrynowa czy grzybowa... Oliwę smakową można łatwo przygotować w domu. Posmaruj nią grzanki, dodaj do gazpacho. W kuchni Dzień Dobry Wakacje Andrzej Polan pokazał, jak smacznie wykorzystać oliwę w kuchni.

    Czym charakteryzuje się kuchnia z Bayonne? Czy w Polsce można kupić składniki typowe dla kuchni Kraju Basków? Czy jest coś, czego Pascal Brodnicki nie bierze do ust? Zobacz, co przygotował w kuchni Dzień Dobry Wakacje!

    Piotr Kucharski, zwycięzca drugiej edycji „Gotuj o wszystko”, tym razem zdradza, jak przygotować pyszne kanapki a'la pizza i gołąbki bez zawijania. Zobacz, jakie to proste!

    W Krakowie odbył się s Wielki Finał siódmej edycji Małopolskiego Festiwalu Smaku. Nie mogło tam zabraknąć Dzień Dobry Wakacje. „Ekologiczne przysmaki”, „Tradycyjne specjały” i „Smakołyki z legendą” i „Jak u mamy” - to trzy kategorie, w których biorali uczestnicy konkursu

    Dieta Dukana to jedna z najbardziej kontrowersyjnych diet. W ostatnim czasie zrobiła jednak zawrotną karierę. Aż 24 miliony ludzi stosuje tą dietę. Książki dr Dukana sprzedają się na całym świecie jak ciepłe bułeczki. W kuchni Dzień Dobry Wakacje Grzegorz Łapanowski zaprezentował kilka najbardziej interesujących przepisów.

    W naszej kuchni spotkaliśmy się z aktorskim małżeństwem - Marcinem Perchuciem i Anetą Todorczuk-Perchuć. Towarzyszył im kucharz Piotr Kucharski, który przygotował orientalne dania, bo aktorzy niedawno wrócili z wyprawy do Turcji.

    Pstrąg faszerowany ryżem, ryż z pomidorami, szpinakiem i orzechami, roladę z cukinii oraz risotto przygotował w kuchni Dzień Dobry Wakacje Piotr Kucharski, zwycięzca drugiej edycji "Gotuj o wszystko".

    W kuchni Dzień Dobry Wakacje Piotr Kucharski zdradził, jak przygotować bezmięsne dania na grill. Zastąp wieprzowinę grochem, a wołowinę bakłażanem i cukinią.

    W dzisiejszej kuchni Piotr Kucharski przygotował dla nas tradycyjne potrawy z Dolnego Śląska.

    Specjalnie dla Dzień Dobry TVN Stachursky przygotował zestaw obiadowy w iście amerykańskim stylu. Wszystko dlatego, że Jacek jest zafascynowany kuchnią amerykańską. Zaczęło się to w czasach kiedy wyjazd na koncerty do USA był dla każdego, polskiego artysty spełnieniem jego najśmielszych snów.