Kurczak po syczuańsku to kwintesencja chińskiej kuchni i idealne danie dla wielbicieli azjatyckich smaków. Dowiedz się, jak przyrządzić tradycyjnego kurczaka po syczuańsku z orzechami i nowoczesną wersję tej potrawy z selerem naciowym.
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała potrawy bazujące na papryce. Co powiecie na pastę z papryki i orzechów włoskich, sałatkę z pieczonych papryk i kozim serem czy zupę z pieczonej papryki, brzoskwinią i chrupiącym boczkiem?
Z pieczonym kalafiorem, z fasolowym puree czy z gnocchi. Który przepis Davida Gaboriaud na kotlety schabowe najbardziej Wam odpowiada?
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował słodkie pyszności. Co powiecie na kawowe biszkopty z kremem mascarpone, sernik z makiem i białą czekoladą oraz cantuccini?
W naszej kuchni urzędowała dziś Cristina Catese. Przygotowała pyszne i proste w przygotowaniu ciasteczka wg przepisu swojej mamy, gnocchi i kurczaka w pomidorach.
Rodzina Emilii Sznajder-Chmury od 55 lat w Dolinie Baryczy uprawia i kisi kapustę, ogórki oraz inne warzywa. Mikołaj Rey postanowił przyjrzeć się, jak wygląda proces kiszenia kapusty z bliska. Kiszonki są antybakteryjne, przeciwzapalne, zawierają witaminę C. Poprawiają perystaltykę jelit. Im produkty dłużej się kiszą, tym nabierają więcej wartości odżywczych. W czasie fermentacji zawarte w produktach cukry, zamieniają się w kwas mlekowy, przez też są mniej kaloryczne. Dlaczego warto pić sok z kiszonych produktów rano?
W kuchni Dzień dobry TVN Cristina Catese przygotowała specjały kuchni włoskiej. Co powiecie na makaron orecchiette z Jarmużem, brokułem i chili, penne alla puttanesca, bucatini z ragout z grzybów i włoszczyzny?
W kuchni Dzień Dobry TVN Beata Kartowicz przygotowała przepyszne rozgrzewające słodkości. Co powiecie na tartę dyniową z karmelem i orzechami włoskimi, ciasto francuskie z jabłkami czy ciasto marchewkowe?
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował potrawy bazujące na burakach. Poznajcie przepisy!
Co może być lepszego niż własnoręcznie upieczone domowe drożdżówki? Piotr Kucharski przygotował dziś dla nas pyszne słodkie bułki. Zobaczcie też jak zrobić do nich kruszonkę i sos waniliowy, które dodatkowo jeszcze podkreślą ich wyjątkowy smak.
Dziś w naszej kuchni Janek Kuroń przygotuje trzy dania, których wspólnym mianownikiem jest pieczenie. Poznamy ciekawe pomysły na to jak przygotować ciekawe danie z łososia i dorsza. Dowiemy się też jak upiec drobiowo-wieprzowy pasztet.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Ewę Szczęsną, która odpadła we wczorajszym odcinku "Master Chefa". Jak wspomina udział w programie? Pani Ewa przygotowała potrawy jak: policzki wołowe z puree ziemniaczanym oraz raviolo z grzybami.
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała potrawy bazujące na kapuście. Warzywo warto jeść zwłaszcza o tej porze roku, bo jest bogate w witaminę C. By nie wzdymała, dodajemy do niej kminek. Czy wiedzieliście, że kapusta pieczona jest słodsza niż duszona? I jak ją ładnie podać, by nie wyglądała jak bigos?
W kuchni Dzień Dobry TVN David Gaboriaud przygotował proste, jednogarnkowe dania. Co powiecie na kaszotto borowikowe z stekiem wołowym i dressingiem ziołowym, kaszotto cukinia i szpinak z pieczoną cieciorką i kaszotto jarmużowe z filetem z pstrąga i masłem palonym .
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN gratka dla wielbicieli ziemniaków. Daria Ładocha zaprezentowała nam przepisy na: krem z ziemniaków z oliwą truflową, różyczki z ziemniaka, chipsy, sałatkę ziemniaczaną z suszonymi pomidorami i krokiety ziemniaczane ze szpinakiem. Pycha!
Cristina Catese postanowiła zabrać nas dziś an wyprawę do Ligurii. Poznajcie proste przepisy na liguryjskie specjały: minestrone, tartę grzybowo-ziemniaczaną i anchois z orzeszkami pinii. Smacznego!
Przyznacie chyba, że trudno nie zgodzić się z Magdą. Dlatego też, dziś w kuchni Dzień Dobry TVN - Kasia i Zosia Pilitowskie, które o jajecznych potrawach wiedzą wszystko, zabrały nas w jajeczną podróż dookoła świata. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Anikę Ćwiek, finalistkę III edycji "MasterChef Junior" oraz Arkadiusza Prunesti, byłego jużbuczestnikiem obecnej edycji programu "MasterChef", którzy przygotowali swoje popisowe dania. Co powiecie na sushi lub gęsinę na risotto jabłkowym z sosem żurawinowym i porem cydrowym.
W kuchni Dzień Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował potrawy bazujące na warzywach. Co powiecie na zupę z pora, kukurydzy i krewetek, fasolę z warzywami i ananasem i czosnkową ciecierzycę ze szpinakiem i pomidorami?
Jak obchodzi się święto zmarłych w Meksyku, a jak w Argentynie? Na czym polega kult czaszek w Ameryce Południowej? Gościem Dzień Dobry TVN był dziś szef kuchni Martin Gimenez Castro! Poznajcie jego przepisy na czaszki, nachosy, tortille i paluszki z dorsza w halloweenowej stylistyce.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Samar Khanafer. Zaprezentowała nam swoje przepisy na dania faszerowane.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan odmienia oblicze placków ziemniaczanych. Co powiecie na placki ziemniaczane z twarogiem, jabłkami prażonymi i kruszonką z boczku lub placek ziemniaczany z chrzanem, brusznicą z miodem, serem z gór? Brzmi pysznie! :)
Zofia Zienkiewicz jest pionierką uprawy kwiatów jadalnych w Polsce i w tym temacie jest chodzącą encyklopedią. Jakie odmiany hoduje? Ile kosztują? Czy są przebadane? Jakie mają właściwości prozdrowotne? Jakie kwiaty nie są jadalne? Królestwo Pani Zofii zwiedziła prowadząca cykl "Naturalnie!" Agnieszka Cegielska.
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha wytłumaczyła nam, na czym polega dieta ketogeniczna. Przede wszystkim będąc na diecie ketogenicznej należy wyeliminować węglowodany i zastąpić je tłuszczami orz białkiem. Czy dieta ketogeniczna jest dla każdego?
Dziś Światowy Dzień Żywności oraz Światowy Dzień Chleba. Z tej okazji Piotr Kucharski przygotował potrawy bazujące właśnie na chlebie. W kuchni Dzień Dobry TVN pojawiły się takie smakołyki jak: chałka, fugasse z pieczoną papryką, zupa chlebowa z grzybami czy sałatka pomidorowo-ziołowa z czosnkowymi grzankami.
Już po raz jedenasty dwunastu szefów kuchni wraz ze swoimi zespołami walczyło o tytuł najlepszego kucharza. W tym roku motywem przewodnim konkursu był kalejdoskop. Jak dziecięca zabawka podziałała na wyobraźnię kucharzy? O zasadach i przebiegu najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego Wine&Food Noble Night powiedzieli w Dzień Dobry TVN Mikołaj Rey i tegoroczny zwycięzca konkursu Jakub Kasprzak.
W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese przygotowała potrawy charakterystyczne dla północnych Włoch, między innymi: maltagliati z kiełbaskami, bagna cauda czy baci di dama.
Michel Troisgros jest szefem kuchni restauracji, która szczyci się 3 gwiazdkami Michelin! Zobaczcie jakie pyszności przygotował dziś w Dzień Dobry TVN!
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował wariacje na temat naleśników. Co powiecie na naleśniki rustykalne oraz naleśnikowy tort z pleśniowymi serami i śliwkami?
W kuchni Dzień dobry TVN Daria Ładocha przygotowała potrawy z ujemnym bilansem kalorycznym. Okazuje się, że aby schudnąć należy jeść monotematycznie. Co powiecie na stek z tuńczyka z pieca z salsą z awokado i pomidorami podany na sałacie z gruszkami lub sałatkę warzywna z brokułami, fasolką szparagową i pieczonymi pomidorami?