Najlepszy rostbef i grzybowe aioli w Polsce!

W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy zwycięzców 8. edycji konkursu Wine & Food Noble Night. Maciej Majewski, szef kuchni Le Victoria Brasserie Moderne i Paweł Chomentowski szef kuchni restauracji Bulaj przygotowali takie specjały jak: grzybowe aioli, bekonowe crumble czy rostbef w stylu gravad lax.

Rostbef w stylu gravad lax

Składniki:

Sól koszerna-80ml

Syrop klonowy-125ml

Olej canola-125ml

Siekany imbir-5g

Anyż ziarna-2g

Goździki-2g

Siekana kolendra-6g

Kruszony pieprz-3g

Rostbef -454g

Grzybowe aioli

Składniki:

Majonez-100g

Czosnek pasta-1g

Grzyby puder-20g

Utarte zioła (tymianek, rozmaryn, szałwia)-2g

Sól, pieprz

Cytryna sok - 5ml

Chrupiące żółtko

Składniki:

Jajko przepiórcze - 8 szt

Panierka tempura

sól, pieprz

Piklowane czerwone cebule

Składniki:

Czerwona cebula -100g

Ocet winny-50ml

Woda -100ml

sól, cukier

Ziarna pieprzu

Goździki

Dodatki:

Shimeji biały-80g

Kiełki musztardowca-60g

Rzodkiew Daiokon spaghetti-100g

Ogórek zwijany-100g

Bekonowe crumble

Składniki:

Chrupiący bekon zmiksowany - 60g

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości