W kuchni Dzień Dobry TVN świętujemy Dzień Chłopaka. Z tej okazji Sebastian Olma przygotował fenomenalny przepis na steka z rostbefu w sosie grzybowym z musztardą francuską. To danie warto przyrządzać z różnych okazji. Sprawdź przepis.
Pieczeń – to brzmi świątecznie. I słusznie, bo w pierwszy czy drugi dzień Bożego Narodzenia to właśnie ona najczęściej pojawia się na naszych stołach. Ale nie tylko wtedy jest wygodnym daniem, bo może zaspokoić obiadowe potrzeby na kilka dni, a to przydatne zwłaszcza teraz, gdy cała energię skupiamy na świątecznych przygotowaniach. Zobacz, jak pieczeń przygotowuje Szymon Czerwiński, finalista MasterChef. Sprawdź przepisy na pieczoną kaczkę z żurawiną, schab pieczony w rękawie oraz rostbef pieczony, z którego można także zrobić kanapki.
Mięso można przyrządzać na wiele sposobów. Szef kuchni Kuba Kasprzak proponuje rostbef pieczony, pieczoną roladę z boczku oraz pieczeń rzymską z sosem śmietanowo grzybowym z kopytkami. Sprawdź jego wypróbowane przepisy na mięso pieczone.
W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy zwycięzców 8. edycji konkursu Wine & Food Noble Night. Maciej Majewski, szef kuchni Le Victoria Brasserie Moderne i Paweł Chomentowski szef kuchni restauracji Bulaj przygotowali takie specjały jak: grzybowe aioli, bekonowe crumble czy rostbef w stylu gravad lax.