Jak co piątek, w kuchni Dzień Dobry TVN gościmy Annę Starmach, zwyciężczynię 1. edycji konkursu "Gotuj o wszystko".
Jak co tydzień w piątek, w studiu Dzień Dobry TVN, gościmy Annę Starmach. Inspiracją dla niej tym razem stał się obraz Chagalla „La mariee".
Isis Gee napisała kilka miesięcy temu piosenkę dla prezydenta Obamy. Times of changes powstała ponad pół roku temu w Nowym Jorku. Przy produkcji utworu Isis pomagał producent Kiki Lesendrica. Wokalistka zaangażowała do tego projektu najpopularniejszy w Ameryce chór gospel "Harlem Gospel Choir".
Już w najbliższą niedzielę, 23 maja, w Warszawie odbędą się ogólnopolskie obchody Dnia Afryki. A już dziś w Dzień Dobry TVN mogliście się zapoznać z afrykańską kuchnią.
Ambasador RPA w Polsce, Pani Febe Potgieter-Gqubule, przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN tradycyjną afrykańską potrawę z mięsa i warzyw zwaną Bobotie. W studiu towarzyszył jej 7-letni syn.
Trzy tygodnie temu, na antenie TVN, podczas programu Dzień Dobry TVN ogłoszono konkurs dla widzów, w którym nagrodą były lekcje gotowania z mistrzem kulinarnym Robertem Sową. Wyprano tylko 4 zgłoszenia. Pierwszym szczęśliwcem jest Pani Anna Misiołek.
Dziś w kuchni "Dzień Dobry TVN" gościliśmy "szalone ciotki" Jagny Marczułajtis. Przekonajcie się jak smakuje prawdziwa, góralska kuchnia!
W kuchni Dzień Dobry TVN Monika Mądra – Pawlak i Jan Pawlak przygotowali potrawy inspirowane kuchnią Ameryki Łacińskiej, Stanami Zjednoczonymi oraz Kanadą. Poznajcie przepisy.
W najbliższym czasie będzie można zobaczyć aktorkę w spektaklu "Berek” wystawianym w warszawskim Teatrze Kwadrat. A dzisiaj możecie zobaczyć ją w naszej kuchni.
Ewa Kasprzyk nie potrafi gotować. Przyznaje się do tego i nie wstydzi się, jak opowiada jest to "wina" jej babci, która tak wysoko postawiła poprzeczkę, że aktorka nawet nie próbowała podjąć wyzwania. Dzisiaj pod okiem Roberta Sowy ma okazję przełamać swój opór.
Sery marynowane w oleju, chleb ziołowy, zapiekanka kalafiorowa oraz nóżki indycze. Aromatycznie, smacznie i wykwitnie - jak zawsze w kuchni Dzień Dobry TVN!
Magda Popławska i Marta Dymek przedstawiły dziś w naszej kuchni kilka przepisów na dania wegetariańskie. Czy udało im się przekonać Bartka Węglarczyka do warzywnych burgerów?
Owsianka, chlebek, kanapka, sałatka, a wszystko to na bazie buraków. W naszej kuchni Samar Khanafer – blogerka kulinarna i uczestniczka „MasterChef” postanowiła pokazać nam, że buraki to nie tylko składnik ćwikły i czerwonego barszczu.
W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese przygotowała potrawy charakterystyczne dla alpejskiej kuchni z Trydentu. W tym regionie Włoch popularne są gulasze, a także potrawy z ziemniaków, kapusty i klusek. Cristina przygotowała rozgrzewający krupnik, włoskie knedle, a na deser strudel. Smacznego!
W ostatnich kilku latach nastąpił rozkwit branży cukierniczej specjalizującej się w tortach. Jakie obowiązują trendy w cukiernictwie? I jakie torty są w tym sezonie najmodniejsze? Sprawdziliśmy to.
W kuchni Dzień Dobry TVN Samar Khanafer przygotowała potrawy, które przyprawiła tymiankiem. Zielona roślina ma wiele właściwości zdrowotnych. Co powiecie na ziemniaki hasselback z kremową fetą, zupę krem z jabłek i ziemniaków z chipsami z boczku oraz pastę z białej fasoli z chrupiącą kaszą gryczaną?
W kuchni Dzień Dobry TVN Jakub Kasprzak, tegoroczny zwycięzca konkursu Wine&Food Noble Night, przygotował wieprzowinę na różne sposoby. Co powiecie na wieprzowinę gotowaną w sosie z imbirem i warzywami czy pieczoną polędwiczkę z fasolą i chorizo?
Według badań Polacy marnują 9 ton jedzenia rocznie. Jak odwrócić ten trend? David Gaboriaud w kuchni DDTVN doradza, jak nie marnować jedzenia i jakie pyszne potrawy można przygotować z resztek, a także o tym, co będzie "modne" w kuchni w nadchodzącym roku: kasze i kiszonki!
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy dziś Andrzeja Polana i Cristinę Catese, którzy przygotowali dla nas dania, bez których nie wyobrażają sobie swojej wigilii. Poznajcie ich przepisy na sałatkę z ośmiornicą alla cri i rosół grzybowy z pierożkami.
Tym którzy z powodu obowiązków zawodowych nie mieli czasu przygotować potraw wigilijnych, szef kuchni Andrzej Polan przyszedł z pomocą. W kuchni Dzień Dobry TVN pokazał, jak szybko zrobić barszcz czerwony, paszteciki z grzybami, karpia w paście jajecznej, pieczone ziemniaki oraz ciasto francuskie z pomarańczami.
Święta już za kilka dni. Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN podpowiedział, jak wyfiletować karpia, ile trzeba moczyć grzyby na uszka i mak na makowiec. Piotr przygotował takie smakołyki jak: zupa rybna oraz uszka z grzybami.
W kuchni Dzień Dobry TVN Samar Khanafer przygotowała świąteczne, bardzo aromatyczne potrawy. Blogerka podpowiedziała, jak prawidłowo obsmażać mięso oraz jak przygotować domowy karmel.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Kubę Winkowskiego, który został uznany najlepszym kucharzem w Wielkiej Brytanii. Mówi się o nim także, że jest następcą Gordona Ramsaya. Kuba przygotował same smakołyki. Poznajcie przepisy.
Zobaczcie, jakie dania proponuje na jesienne dni David Gaboriaud.
David Gaboriaud przygotował dziś kilka bezglutenowych deserów idealnych na chłodniejsze dni. Wypróbujcie jego przepisy!
Pad thai to tradycyjne danie wywodzące się z kuchni tajskiej. Receptura oparta na wielu świeżych składnikach sprawia, że jest daniem aromatycznym, kolorowym i pachnącym. Pad thai ma bardzo charakterystyczny słodko-ostry smak. Najczęściej podawany jest z krewetkami. W innej wersji można go spotkać również z kurczakiem. Jak przyrządzić pad thai? Jakie są etapy przygotowania tego tajskiego dania?
W kuchni Dzień Dobry TVN David Gaboriaud przygotował świąteczne desery bazujące na budyniu waniliowym. Co powiecie na budyń z karmelizowanymi pomarańczami i pistacjami oraz mini serniki z polewą czekoladową.
Ser tofu to bogate źródło białka i zamiennik mięsa dla wegetarian i wegan. Najbardziej popularne jest tofu naturalne lub silken. Tofu przejmuje smak potraw i przypraw, z którymi jest podawane. Sprawdzonym pomysłem kulinarnym jest marynowanie tofu, które może być podawane w różnych formach. Jak smażyć tofu? Jakie są przepisy na marynowane tofu?
Ola Nguyen jest zwyciężczynią 7. edycji MasterChefa. W programie jej popisowymi daniami były: pieczony kurczak z sosem ostrygowym na sałacie, smażone bułeczki na parze z pastą z bakłażana i boczkiem oraz pierożki gyoza z papryką i kozim serem. I te właśnie te pyszności przygotowała dla nas w kuchni Dzień Dobry TVN.
Czym oryginalnie przyozdobić choinkę na Święta Bożego Narodzenia? Postaw na pierniki! Rodzina Poncyljuszów w "Dzień Dobry TVN" pokazała jak najprościej przyrządzić pyszne pierniczki, które najpierw będą ozdobą na choince, a potem będziesz mógł je zjeść od razu po Świętach. Potrzebujesz tylko kilku składników. Poznaj najprostszy przepis na świąteczne pierniczki!