Święta Bożego Narodzenia mamy już za sobą, ale w Polsce, w rejonach zamieszkanych przez prawosławnych chrześcijan trwa przedświąteczna atmosfera. 6 stycznia, według kalendarza juliańskiego, wyznawcy prawosławia obchodzą wigilię Świąt Bożego Narodzenia. W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Miszę Hairulina.

    W związku z trwającym brazylijskim karnawałem, gościem w kuchni Dzień Dobry TVN, była Neuma da Oliveira, rodowita Brazylijka.

    Marcin Rusnarczyk, Mistrz Polski Baristów, jeden z pięciu w Polsce certyfikowanych sędziów międzynarodowych zawodów baristów zademonstrował dziś w Dzień Dobry TVN, jak przygotowuje się prawdziwą kawę z mlekiem, czyli café latte.

    Ananas może być także smacznym dodatkiem do potraw. Co wyczarował z niego w naszej kuchni Joseph Seeletso?

    W kuchni Dzień Dobry TVN, jak co wtorek, gościliśmy Tomasza Jakubiaka i Grzegorza Łapanowskiego.

    Jak wyglądała uczta weselna u Indian Navaho? Bogdan Gałązka zabrał nas w podróż w czasie, by przybliżyć kuchnię i kulturę Indian Navaho.

    Specjalnie dla nas, Natalia Lesz ze swoim ukochanym, Svenem, przygotowała niezawodne potrawy-afrodyzjaki.

    Marcin Rusnarczyk, jeden z pięciu w Polsce certyfikowanych sędziów międzynarodowych zawodów baristów, zaprezentował nam jak profesjonalnie przygotować cappuccino.

    Jakie potrawy można przygotować z brukselki? W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Josepha Seeletso.

    Co najbogatsi Rzymianie robili z resztkami jedzenia? Ile posiłków jadali? Czy kobiety mogły brać udział w rzymskich ucztach? O tym Bogdan Gałązka.

    Ilona Felicjańska pokazała nam jak według niej wygląda zdrowe odżywianie się.

    W dzisiejszej kuchni, Andrzej Polan proponuje przepisy na polskie, chyba trochę zapomniane potrawy. Poznamy sposób na kartacze z grzybami leśnymi i oscypkiem, bryndzowe hałuski oraz dwie leniwe kluski na osobę.

    Co można zrobić z kalafiora? Do kuchni Dzień Dobry TVN zaprosiliśmy eksperta - kucharza Josepha "Józka" Seeletso.

    Ponoć Kupidyn zanim zranił zakochane serce, zanurzał ostrze strzały w miodzie, a Egipcjanie miodem płacili za pracę. Aby wytworzyć 1 kg miodu, pszczoła musi przysiąść około 4 miliony razy na kwiatach lub liściach. Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN kucharz Bogdan Gałązka przygotował kurczaka marynowanego w miodzie z pieprzem, figami i orzechami, zupa miodowa, ulubiony deser Platona oraz kora królowej Kleopatry z migdałami, miodem i pomarańczami.

    Krystian Zalejski to kucharz ambasadora Wielkiej Brytanii i prowadzący programu "Smaki miasta". Specjalnie dla nas przygotował w studiu kilka przysmaków.

    Zofia Karpiel-Bułecka jest jedną z najbardziej kojarzonych z Zakopanem osób. Często gościła ekipę programu Dzień Dobry TVN, gdy zjawialiśmy się w jej rodzinnym mieście. Dzisiaj przyłapaliśmy ją w kuchni.

    W naszej kuchni dowiedzieliśmy się jak odpowiednio przygotować noworoczną imprezę.

    Dzisiaj u nas w studiu gości szef kuchni prosto z malborskiego zamku. Zaprezentował nam dzisiaj potrawy, które jadano za czasów papieża Sylwestra.

    Bartłomiej ukończył Wydział Aktorski PWSFTviT w Łodzi, zagrał w kilkudziesięciu filmach, a dzisiaj gotuje w naszej kuchni.

    Renata Beger zdradziła nam kilka swoich sekretów, nie tylko tych związanych z kuchnia. Między innymi jak sprawić by mężczyzna z ochotą pomagał w kuchni.

    Pierniki doskonale się przechowują, łatwo je przysadzić i mają wiele wcieleń. Co kucharz to przepis warto spróbować z najprostszym, a następnie rozwijać go według własnych upodobań.

    Święta już tuż, tuż dlatego też nasz kucharz Joseph Seeletso zaproponował dziś widzom przepisy na dania lżejsze pozwalające dobrze przygotować się do wielkiego świątecznego obżarstwa.

    Autorki książki "Klapsa czy konferencja? Czyli jak jeść i nie zostać zjedzonym" od samego rana gotowały w kuchni Dzień Dobry TVN.

    W cyklu: Historia kulinariów, dziś kucharz Bogdan Gałązka zaprezentował nam historię sznycla.

    Łozo, polski wokalista i prezenter telewizyjny. Pochodzi z Olsztyna, jest prezenterem MTV Polska oraz wokalistą w zespole Afromental. Dzisiaj macie okazje zobaczyć go w naszej kuchni.

    W naszej kuchni gościliśmy dzisiaj Szymona Wydrę i Zbigniewa Suskiego, członków zespołu Carpe Diem.