W ramach akcji Zboże smakuje i inspiruje Ania Starmach przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN przepyszne dania z kaszy: babeczki z kaszy gryczanej, kaszę pszenną z zielonymi dodatkami, curry z kaszą jęczmienną oraz deser z kaszy manny i orzechów w karmelu. Nie przegapcie dowcipu, który wymyślił Marcin Prokop.

    Swoje ulubione dania zaprezentowali nam dziś, w kuchni Dzień Dobry TVN, nowożeńcy, Miss Polonia 2010, Rozalia Mancewicz-Jaworska i jej mąż Marcin Jaworski. Nad wszystkim czuwał, oczywiście, mistrz Andrzej Polan! Smacznego!

    W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowaliśmy: pieczone jesienne warzywa i orzechowy ryż, pieczony boczek oraz piekielne burgery. Smacznego!

    Sandomierz - tam prezenter pogody Dzień Dobry TVN Bartek Jędrzejak spotkał Magdę Gessler. Czy ma czas, aby w natłoku obowiązków zawodowych nacieszyć się własnym domem i ogrodem? Dlaczego restauratorka jest ostra dla uczestników programu "Kuchenne rewolucje"? Bartek poprosił również Magdę Gessler o przepis na szarlotkę Francuzki.

    W kuchni Dzień Dobry TVN dziś królowały makarony w różnej postaci! Zapiekanka z makaronu, wędzonki, dyni i bakłażan, grzybowy makaron, makaron z brukselką, śmietaną, pietruszką i cytryną. A jakie jest Wasze ulubione danie makaronowe?

    Kwiaty cukinii są jadalne. To warzywo wcale nie pochodzi z Polski. Cukinia jest idealna dla osób odchudzających się. W jaki sposób można ją przygotować, by potem smacznie ją zjeść ? O tym ekspert Dzień Dobry TVN Mikołaj Rey. Kiedy jest najlepszy sezon na cukinię?

    Andrzej Polan w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował jesienne smakowitości: potrawkę z dyni, choriso i cieciorki, kurczaka pieczonego z cebulą, okrą i fenkułem, rydze zapiekane z mozzarellą oraz knedle ziemniaczane z mięsem. Smacznego!

    Marcin Sołtyk, szef kuchni w amerykańskiej restauracji oraz Robert Kudelski, aktor i miłośnik amerykańskiej kuchni, w kuchni dzień Dobry TVN przygotowali tradycyjne dania kuchni zza oceanu: zupę z kurczaka i owoców morza z Luizjany, skrzydełka z kurczaka, cheeseburgera, brownie ciastko czekoladowe. Smacznego!

    Bardotka TRIO, czyli Agnieszka Choromańska, Marta Podobas, Marta Zubilewicz- Ambroziewicz, w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowały: tartę dyniową z orzechami, syrop lawendowy, placki z mozarellą oraz quiche z kurkami i kozim serem. Smacznego!

    W ramach akcji Zboże smakuje i inspiruje Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN: ciasto z płatków kukurydzianych ze śliwkami, śliwki zapiekane z serem i płatkami kukurydzianymi pełnoziarnistymi, paprykę faszerowaną mięsem i płatkami owsianymi oraz karmelowe ciasteczka z płatków jęczmiennych. Asystowała mu aktorka Tamara Arciuch. Ten duet wyczarował same pyszności.

    Jak smakuje kuchnia afrykańska? Co wspólnego z nią ma kuchnia francuska? Nasz kulinarny podróżnik i smakosz Mikołaj Rey szukał afrykańskich smaków w Polsce. I takie znalazł... w Gdyni! Zobaczcie, jak powinno się przygotowywać kuskus i jaki błąd najczęściej popełniamy serwując kuskus na naszych stołach. Dlaczego niektórzy uważają, że kuskus jest makaronem, a nie kaszą?

    "Przepis jest tylko wskazówką, a nie regułą" mówi Kevin Aiston. W kuchni Dzień Dobry TVN Kevin Aiston przygotował: zapiekankę pasterską, angielskie naleśniki oraz fasolkę w sosie pomidorowym na grzance. Smacznego!

    W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach i Sylwia Chrzanowska, uczestniczka programu "Masterchef", przygotowały: sałatkę ze szpinakiem, gruszką i serem gorgonzola, mini ciastka francuskie z figami i sosem gorgonzola, muffinki z gorgonzolą oraz zupę szpinakową. Smacznego!

    Prawdziwie męskie dania przygotowali dziś, w kuchni Dzień Dobry TVN, Jan Nowicki i Piotr Kucharski!

    Makaron pełnoziarnisty z indykiem, mini frittata, makaron z orzechami, jogurtem i rozmarynem oraz zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z dynią, szpinakiem i słonecznikiem. W kuchni Dzień Dobry TVN, pod czujnym okiem Andrzeja Polana, dania na bazie makaronu przygotowywała Gosia Andrzejewicz!

    W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan, szef kuchni, przygotował pizzę w kilku wersjach: pizzę z serem pleśniowym, z grzybami, orzechami, gruszkami, kiełbasą czy pomidorami. Wszystkie pachnące i chrupkie.

    Ta kura naprawdę znosi złote jaja! Zielononóżkowe jaja są bogatym źródłem wartości odżywczych, aminokwasów, kwasów tłuszczowych, witamin i związków mineralnych. I mają mniej cholesterolu niż tradycyjne. Kiedyś utożsamiane z folklorem dziś - trochę zapomniane. W studiu Dzień Dobry TVN Mikołaj Rey opowiedział o kurach, które znoszą złote jajka!

    W ramach akcji zboże smakuje i inspiruje blogerzy kulinarni: Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN smakowite dania z kasz: pieczone roladki z piersi kurczaka nadziewane kaszą gryczaną z suszonymi śliwkami podawane z sosem z natki pietruszki, kaszotto z pomidorami i smażonymi kurkami oraz natką pietruszki, tarta z kaszy jęczmiennej z grillowanym kurczakiem curry oraz czarnymi oliwkami oraz deser waniliowy z kaszy manny z jagodami karmelizowanymi miodem i miętą.

    Piotr Kucharski pokazał w kuchni Dzień Dobry TVN, że można przygotować tanie dania, które wyglądają bardzo ekskluzywnie. Oto one: pizza Margaritta, domowy makaron z sosem kurkowym, dorsz na makaronie z pora z kremem krewetkowym, filet z kaczki, brukselka, jeżyny, piklowana szalotka oraz owoce pod zabajone. Smacznego!

    W sierpniu Monika Mrozowska i Sebastian Jaworski przywitali na świecie małego Józefa. Noworodek miał 57 cm i ważył 3970 gramów. Monika w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała dania, dzięki którym świeżo upieczone mamy będą się czuły lekko i zdrowo. Towarzyszyła jej córka Karolina.

    Lana Nguyen urodziła się w stolicy Wietnamu w Hanoi. Zajmuje się projektowaniem mody. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała dania kuchni orientalnej: doradę w sosie sojowym na smażonych warzywach, tajską zupę z krewetkami i makaronem oraz Pad Tai z kurczakiem.Towarzyszył jej Piotr Kucharski.

    Ania Starmach poczęstowała tortillą wszystkich tych, którzy... chcieli. Dziennikarka Dzień Dobry TVN Kinga Burzyńska także została obdarowana. Jak myślicie, czym była nafaszerowana tortilla?

    Napój z aronii i banana, brzoskwinie, nektarynki z mozzarellą i szynką; smażone żeberka, marchewka z dereniem, kalafior romanesco oraz ciasteczka kokosowe z kiwi i borówką - takie owocowe specjały przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan.

    Monika Goździalska przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN przepyszne afrodyzjaki: łososia marynowanego w białym winie, szaszłyki z krewetek na musie mango z chili, ravioli z podgrzybkami i serem ricotta z masłem bazyliowym oraz lazanię z leśnych grzybów z pomidorkami.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Danuta i Paweł - uczestnicy programu „Kto poślubi mojego syna” przygotowali: kurczaka na słodko, sałatkę warstwową, banany w cieście kokosowym oraz czekoladę na gorąco na szybko.

    Kozi ser jest zdrowy i łatwo przyswajalny przez ludzki organizm. Zawiera nie tylko sporo białka, ale też kwas foliowy, witaminy z grupy A i B oraz mikroelementy. Dlaczego zatem kozi ser nie jest w Polsce popularny? Kto powinien go jeść? O tym kulinarny smakosz, ekspert Dzień Dobry TVN Mikołaj Rey. Jakie potrawy z koziego sera poleca Dorota Wellman, a jakie Marcin Prokop?

    Piotr Kucharski postanowił w kuchni Dzień Dobry TVN zatrzymać smaki lata. Przygotował więc: suszone pomidory w oliwie, pomidorki słodko-kwaśne, konfiturę z malin z chili, ciasto borówkowe z bezą, schab z fasolką, pomidorami, figami i rozmarynem, a także chleb pszenny na zakwasie. Smacznego!

    Dziś, w kuchni Dzień Dobry TVN, gościł ekspert kulinarny John Csukor. Zdradził nam kilka przepisów na pyszne dania z wołowiny. Smacznego!

    Dziś przepisy dla wielbicieli gruszek! Anna Starmach przygotowała pyszne tiramisu z karmelizowanymi gruszkami, waniliowe gruszki z kardamonem, jesienną zupę z gruszką i gnocchi z gruszkami i gorgonzolą. Smacznego!