Zapraszamy na ekologiczną kuchnię z Reni Jusis, która podowiada, jak przemycić w potrawach warzywa, których dzieci nie lubią. Zobaczcie, jak to zrobiła w kuchni Dzień Dobry TVN. Por, groszek, brokuły i szpinak - czy Twoje dziecko też nie przepada za tymi warzywami? Skorzystajcie z przepisu Reni na zielony koktajl, zupę pokrzywową z mlekiem kokosowym i budyń z awokado.
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała rozgrzewające dania zimowe: rozgrzewającą zupę cebulową ze słodką szalotką i parmezanem, cytrynowo-imbirowe muffiny z pomarańczową skórką, zimowe kakao z bakaliami i cynamonem. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Patrycja Wnorowska przygotowała pyszności dla dzieci, które są uczulone na mleko: pastę z sardynek i słonecznika, zupę krem z brokułów, mleko sezamowe i naleśniki „figa z makiem”.
Marek Zaremba z żoną Adrianą zaproponowali nam jaglany detoks. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowali: kaszę jaglaną z pesto i pieczoną papryką, kaszę jaglaną a’la kus kus z cieciorką, migdałami i granatem, gulasz a’la curry z pieczoną dynią, jarmużem i cieciorką oraz czarny ryż z nutą kokosu, mango i malinami.
W kuchni Dzień Dobry TVN Patrycja Wnorowska w asyście syna Jeremiego przygotowała przepyszne desery bezglutenowe: trufle amarantusowo-chałwowe, sezamki słonecznikowe, pieczone owoce pod pianką i budyń jaglany z sosem z suszonych owoców.
Manna, kukurydziana, jaglana, jęczmienna, gryczana, kus-kus, pęczak - w kuchni Dzien Dobry TVN królowłay kasze i to w wydaniu wegetariańskim! A przygotowali je Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło.
Domowe batony proteinowe to świetna alternatywa dla dostępnych w sklepach batonów energetycznych. Niewielkim nakładem finansowym każdy może samodzielnie przygotować energetyczną przekąskę.
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha wzięła na warsztat botwinkę. Pojawiła się tarta z botwinką, pieczona botwinka z serem kozim i szynką parmeńską i zupa z botwinki, ale z mlekiem kokosowym. Daria nie byłaby sobą, gdyby nie przemyciła do naszej kuchni elementów kuchni tajskiej. Botwinka po tajsku? Musicie to sprawdzić!
Piotr Kucharski został po raz drugi tatą! W kuchni Dzień Dobry TVN opracował koncepcję kuchni dla świeżo upieczonej mamy. Czy takimi daniami karmi też swoją żonę?
Joanna Jabłczyńska preferuje dietę wegańską... z drobnymi odstępstwami. Wspólnie z Darią Ładochą przygotowały, w kuchni Dzień Dobry TVN, owsiankę na mleku kokosowym, wiosenną zupę ze szparagami, koktajl imbirowy i migdałowe praliny. Ku rozpaczy Marcina Mellera, kotlet schabowy nie pojawił się w dzisiejszym menu, łączymy się w bólu :(
Przepisy na wiosenne sałatki i pyszne dressingi zaprezentował w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski. Zobaczcie jak prosto, szybko przygotować pyszną i efektownie wyglądającą sałatę!
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha próbowała przekonać nas do zmiany nawyków żywieniowych. Podobno wystarczy 28 dni na zastąpienie złego nawyku tym dobrym. Od czego zacząć? Daria przygotowała też takie potrawy jak: schabowy w migdałowej panierce, puree ziemniaczane z ziołowym sosem, kapusta z kiwi, kozim serem i kolendrą, krem paprykowo-kokosowy oraz ciecierzyca z awokado.
Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował: nuggetsy z domowym ketchupem, domową colę, batoniki owsiane oraz polędwiczki z warzywami i sosem serowym, kisiel oraz budyń, czyli dania często występujące na półkach supermarketów, jednak nie aż tak bardzo przetworzone.
W kuchni Dzień Dobry TVN prowadząca cykl Naturalnie! Agnieszka Cegielska oraz couch zdrowia i zdrowego stylu życia Karolina Murdzia przygotowały dania, które rozgrzeją nas w te mroźne dni: budyń jaglany z jabłkiem, zimową zupę z warzywami oraz rozgrzewającą kaszę gryczaną z dynią i marchewką. Smacznego!
Ciastka francuskie wyróżniają się delikatnym smakiem oraz warstwową strukturą w postaci cienkich listków. Stanowią one doskonałą przekąskę w pracy i w szkole – uwielbiają je bowiem zarówno dzieci, jak i osoby dorosłe. Mogą występować w postaci słodkiej lub słonej – wszystko zależy od Twoich preferencji i upodobań. Sprawdź najlepszy przepisy na ciastka francuskie.
W kuchni Dzień Dobry TVN Marieta Marecka przygotowała potrawy bazujące na pieczarkach. Co powiecie na: Carpaccio z pieczarek z wędzonym twarogiem i marynowanym pieprzem, krem z pieczarek pod ciastem francuskim, placek pieczarkowy oraz zapiekane portobello pod kruszonką.
Mikołaj Rey odwiedził Francję, gdzie pewna rodzina już od wielu pokoleń uprawia grzyby w dawnych kamieniołomach. Zobaczcie, jakie odmiany grzybów znajdziemy w podziemnych plantacjach.
Pierogi z mięsem to chętnie przyrządzana w polskiej kuchni potrawa. Podstawą pierogów z mięsem jest ciasto. Niektóre ze szkół radzą, by ciasto do pierogów było parzone, lekkie, niezbyt twarde (bez dodatku jajka), inni zaś nie wyobrażają sobie nie wykorzystać w recepturze przynajmniej jednego jajka. W Dzień Dobry TVN rozmawialiśmy z Joanną Boczek - współwłaścicielką polskiej pierogarni w Chinach. Czy Chińczycy lubią polskie pierogi?
Czas świąt, a potem sylwestra, to trudny okres dla naszych żołądków. Po pełnym dobrobytu okresie czas na detoks! Bądźcie milsi, niż ostatnio, dla swoich wnętrzności :) i wypróbujcie zbawiennego wpływu na nasz organizm takich produktów jak: pietruszka, mleko migdałowe, pomarańcze i rosół. Smacznego!
Julitę Bator i Nataszę Urbańską z pozoru nic nie łączy. Jednak obie panie to propagatorki zdrowego odżywania się. Natasza posiada swoje gospodarstwo rolne w Jajkowicach, a Julita napisała książkę „Zamień chemię na jedzenie”. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowały prawdziwe jedzenie bez całej tablicy Mendelejewa!
Joanna Szachowska-Tarkowska z córką Dianą przygotowały w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy z zapomnianych warzyw. Jak wygląda i smakuje pasternak? Czy można go podawać z deserami? Zachęcamy do tego, by warzywa wykorzystywać do skomponowania głównego posiłku, a nie tylko jako dodatek do posiłku. Skorzystajcie z przepisów na naszej stronie!
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Monika Mrozowska i jej desery w wersji light. Skorzystajcie z przepisu Moniki na chrupiącą grykę z jogurtem i owocami, drożdżówki z dżemem z suszonych śliwek, sernik jagodowo-bananowy na zimno i szarlotka na cieście migdałowym. Jak smakuje syrop z agawy?
W kuchni Dzień Dobry TVN rządziła Beata Śniechowska, zwyciężczyni drugiej edycji Masterchefa. Przygotowała przekąski z produktów, których spożywanie może prowadzić do powstawania ujemnego bilansu kalorycznego w organizmie. Na stole pojawiły się: witaminowy koktajl z kiwi i szpinaku, zielony chłodnik pełen energii oraz ananasowe carpaccio z dietetycznymi lodami z owoców leśnych.
37 dni przed Euro 2012 Franciszek Smuda podał nazwiska 33 kadrowiczów. Do 28 maja, zgodnie z przepisami UEFA, selekcjoner musi zawęzić skład do 23 zawodników, którzy będą reprezentować Polskę na mistrzostwach. O dobre samopoczucie wyselekcjonowanej kadry, a przede wszystkim ich żołądki zadba wyjątkowy człowiek, prawdziwy artysta wśród kucharzy, Tomasz Leśniak. W kuchni Dzień Dobry TVN pokazał przedsmak tego, co zaserwuje naszym piłkarzom.
Maciej Szaciłło w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował potrawy według przepisów z książki kucharskiej dla przedszkolaków. Te potrawy może zrobić każdy z Was ze swoim dzieckiem, dobrze bawiąc się przy tym. Polecamy zupę ogórkową z soczewicą, bułki orkiszowe, kisiel gruszkowy, pierogi z mąki razowej z kaszą gryczaną i krem z dyni z mleczkiem kokosowym.
Może ważyć nawet 24 kilogramów. Pełen kwasów tłuszczowych omega-3 dobroczynnych dla naszego serca i mózgu. W kuchni Dzień Dobry TVN łososia przyrządzali Joseph Seelesto, bardziej znany jako Józek oraz Robert Sowa.
Przepisy na dania idealne dla osób z alergią i astmatyków zaprezentowała Iwona Zasuwa. Blogerka zaproponowała nam racuchy, pieczone marchewki, czekośliwki, zupę warzywną i pyszną lemoniadę. Polecamy!
Odwiedzają niespodziewanie nas goście i trzeba przygotować na szybko jakąś przekąskę. Kucharz Joseph Seeletso proponuje serowe przekąski na ciepło, np. camembert nadziewany anchois i pieczony ser kozi zawijany w cukinię.
Na co dzień wyluzowani, w Dzień Dobry TVN założyli marynarki, białe koszule i muszki. Okazja ku temu jest wyjątkowa. De Mono obchodzi swoje dwudziestopięciolecie! Z tej okazji przygotowali dla swoich fanów nie lada gratkę, trasę koncertową, która przebiegać będzie przez największe polskie filharmonie aż do warszawskiej Sali Kongresowej. Dla Was przygotowali niespodziankę - specjalną, elegancką, wyśmienitą, kuchnię wiedeńską. Na wysokim C!
W kuchni Dzień Dobry TVN mnóstwo przysmaków z karmelem: krem mascarpone karmelowy z jadalną ziemią z kruszonki i migdałów; tarta z bananami i karmelem; tort czekoladowy z karmelem oraz przepiórka z dyniowym assiette i sosem winnym, przyprawiona gorzką czekoladą. Przygotowali je Ania Starmach i Dawid Budzich - uczestnik programu MasterChef. Smacznego!