Truskawki to nasze dobro narodowe. Jedzmy je póki są, bo pogoda nie sprzyja ich wzrastaniu. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował wątróbkę z truskawkami, sałatkę z truskawkami i łososiem oraz tosty z babki z truskawkami oraz klasyczną tartę. A Wy w jakiej postaci najbardziej lubicie truskawki?

    Jej rodzina pochodzi ze wschodniej Polski, dlatego też Kasia Glinka, z pomocą Andrzeja Polana, przygotowała kilka dań charakterystycznych dla kresów wschodnich. Pycha!

    Na śniadanie kucharz Andrzej Polan poleca owocowe crunchy, a na obiad gołąbki w sosie chrzanowym. Skorzystajcie z jego przepisów także na: smoothie z soku z brzozy, bananów i truskawek oraz kurczaka z sałatką z rabarbaru i truskawek. Polecamy!

    Dlaczego szparagi i dlaczego akurat we Wrocławiu? Katarzyna Olubińska spotkała się we Wrocławiu z kucharzem Piotrem Kucharskim. Jak powinno się obierać i przechowywać szparagi?

    Co powinna jeść panna młoda, by dobrze wyglądać w dniu ślubu? O tym w kuchni Dzień Dobry TVN Joanna Jabłczyńska i projektantka Viola Piekut, w której kreacjach chodzą m.in.: Edyta Górniak, Joanna Koroniewska i Katarzyna Glinka. Skorzystajcie z ich przepisów!

    W kuchni Dzień Dobry TVN mataka i córka - Beata i Paulina Kartowicz - przygotowały: kruche cisto z marmoladą, jabłka w cieście, grzanki francuskie z serkiem i konfiturą, zupę kalafiorową, kurczaka w sosie porowo-cytrynowym z białym ryżem i wiosenną salatkę z nowalijkami. Skorzystajcie z i ch przepisów, zróbcie sami te potrawy i przypomnijcie sobie smaki Waszego dzieciństwa.

    Marcelina Zawadzka wraz z siostrą Karoliną zdradziła nam na jakiej diecie wyrasta się na najpiękniejszą Polskę na świecie. Czy robią potrawy po to, by odstraszyć potencjalnych absztyfikantów? W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowały kremowego kurczaka, deser truskawkowy i krewetki na maśle.

    W naszej kuchni Andrzej Polan i wielbicielka regionalnych smaków Viola Kołakowska. Pochodzi ze Śląska.. Aktorka zdradziła nam, jakie są smaki jej dzieciństwa. Jakie potrawy wspomina najsmaczniej?

    W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Andrzeja Polana z trzema małymi asystentkami: Helenką, Aurelią i Karolinką. Mistrz z pomocą uroczych asystentek przygotowała to, co dzieci lubią najbardziej... słodkości. Skotrzystajcie z jego przepisu na: tutki z popcornem karmelowym, bezowe Kacperki z kremem czekoladowym, truskawkowe ludziki z serkiem i pyszne lody truskawkowe!

    Monika Mrozowska z pomocą Katarzyny Jaworskiej przygotowały w kuchni Dzień Dobry TVN przysmaki z ciecierzycy. Skorzystajcie z przepisów Moniki Mrozowskiej na szparagi w cieście z ciecierzycy z czerwonym pesto, ryż basmati z ciecierzycą w mleku kokosowym, gęstą zupą z ciecierzycą i mascarpone i humus.

    Zupa z młodej kapusty z klopsikami, pieczona łopatka z wiosennymi piklami, sum z sosem z rzeżuchy ogrodowej i rabarbar z biszkoptami. Co jeszcze, w kuchni Dzień Dobry TVN, przygotował Piotr Kucharski? Dlaczego warto hodować warzywa? Skorzystajcie z przepisów Piotra!

    Liana Gamcemlidze, właścicielka restauracji gruzińskiej, nie przypuszczała nawet, że Magda Gessler, którą zaprosiła do swojej restauracji, przeprowadzi rewolucję nie tylko w restauracji, ale i w jej życiu. Obie Panie się zaprzyjaźniły i teraz razem prowadzą warsztaty kulinarne. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowały: pierożki chinkali i bakłażana z pastą z orzechów. Skorzystajcie z ich przepisów!

    W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Moraś, założyciel firmy produkującej makarony, przygotował, z pomocą żony, smaczne rozmarynowe spaghetti z sosem carbonara, czekoladowe fusilli z sosem z serem gorgonzola, czarne tagliatelle z krewetkami i razowy makaron casarecce z pesto pistacjowym i wędzonym łososiemo. Skorzystajcie z przepisów na naszej stronie www!

    Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN przepisy na dania kuchni wegetariańskiej przedstawili aktorzy: Sylwia Boroń i Łukasz Gosławski. Smacznego!

    W środę zakończyła się jej przygoda z programem "Top Model". Słusznie? W naszej kuchni, Justyna Pawlicka wraz z mamą Małgorzatą, przedstawiła przepisy na swoje ulubione dania. Smacznego!

    Tym razem w Dzień Dobry TVN kuchnia prosto z targu - ze straganów, bazarków, drewnianych skrzynek i pachnących stoisk. Kwiaty nasturcji, liście stewii, truskawki z dressingiem z lippi oraz mięta i czekolada oraz rucola turecka. Maciej Szaciłło wszystkiego spróbował!

    Kuchnię Dzień Dobry TVN odwiedził, nie po raz pierwszy, bloger Tomasz Woźniak, który przygotował letnie przekąski na majowy piknik. Skorzystajcie z jego przepisów na szparagi w panierce Panko z sosem Satay i trawą cytrynową, papier ryżowy z krewetkami i mango, bruschettę z pomidorami oraz... truskawki z bezami.

    Białe i zielone. Cienkie i grube. Szparagi - warto jej jeść, bo są smaczne i zdrowe, a teraz mamy sezon na szparagi! Jak powinno się obierać szparagi? O tym w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski.

    Agata Kościkiewicz w nowej roli - w roli restauratorki. 8 czerwca, wraz z mężem Markiem Kościkiewiczem, otwiera w Warszawie restaurację. O kuchni serwowanej w restauracji Kościkiewiczów opowiedział w Dzień Dobry TVN szef kuchni Adam Przybysz. Co będzie można zjeść w ich restauracji? Zobaczcie, jakie potrawy przygotowali w naszej kuchni!

    Moda, lifesyle, a przede wszystkim kuchnia- to wszystko, co kręci młodą aktorkę. Klaudia Halejcio w naszej kuchni przygotowała estetyczne potrawy w sam raz do zabrania na piknikowy wypad za miasto.

    W kuchni Dzień Dobry TVN potrawy na przyjęcie komunijne przygotowała Agata Jędraszczak, która prowadzi blog kulinarny. Tarta ze szparagami, krem z kalafiora i pieczonego czosnku, mus z twarożku oraz kurczak w sosie holenderskim. Które z tych dań zaserwujecie na komunii swojego dziecka?

    Mistrz Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN kruche ciasto z botwinką, kurczaka w śmietanie z botwinką i świeżo tartym chrzanem oraz barszcz botwinkowy.

    Lasagne ze szparagami i łososiem, bruschetty ze szparagami pomidorami i orzechami, śniadaniowe danie szparagowe i wiosenna zupa szparagowa - te potrawy przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach. Rozpoczynamy sezon na szparagi! kto z Was lubi szparagi?

    Czy ma czas na gotowanie w domu i czy łatwo jest pogodzić ze sobą pracę i życie rodzinne, a także czego możemy się spodziewać w ostatnich odcinkach "Prawa Agaty" powiedziała nam, w kuchni Dzień Dobry TVN, Daria Widawska.

    Wiosenne łódeczki, szaszłyki i owoce z czekoladą! W kuchni Dzień Dobry TVN przepisy na pyszne i zdrowe potrawy zaprezentowała Anna Kalata!

    W kuchni Dzień Dobry TVN uczestnicy programu "Ugotowani": Katarzyna Kraszewska, czyli "Pin Up Candy" i Marcin Duszkiewicz. I chociaż nie wygrali programu, my z przyjemnością gościmy ich w Dzień Dobry TVN. Potrawy, które przygotowali pochodzą z książki kucharskiej pt. "Ugotowani". Skorzystajcie z przepisu na łososia w sosie muślinowym ze szparagami i pomarańczową cykorią, grillowane ostrygi z grzanką krewetkową, waniliowe eklerki i tajską zupę kokosową.

    W naszej kuchni Beata Kartowicz i jej kuchnia pod kruszonką. Jak przygotować idealną kruszonkę? Jak smakuje cukinia faszerowana z farszem wegetariańskim i kruszonką, crumble z truskawkami, jabłkami i rabarbarem oraz polędwiczka wieprzowa w ziołowej kruszonce? Wśród przepisów znajdziecie też ten na szarlotkę z kruszonką!

    Anna Starmach przyniosła ze sobą do studia Dzień Dobry TVN stare księgi kucharskie Lucyny Ćwierczakiewiczowej i Marii Ochorowicz-Monatowej i i to z nich właśnie przygotowała potrawy w oparciu o stare receptury. Te książki, jak mówi Anna, kryją w sobie prawdziwe cuda, cudeńka, a przepisy nie są skomplikowane i nie wymagają sporo czasu. Czym jest legumina? Jakie śniadania jadano w dziewiętnastym i na początku dwudziestego wieku?

    Uwielbia domowe jedzenie. Przebojem zdobywa świat. Jej życiowe motto: "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą". W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Piszczałka i Andrzej Polan przygotowali: fasolę wrzawską, sałatkę z ogórka małosolnego z olejem rydzowym oraz śledzia z suską sechlońską, gorczycą i miodem.

    Udowodniła, że jest silną i pełna pasji kobietą. Nigdy się nie poddaje. Jej fraki zdobywają salony. W kuchni Dzień Dobry TVN Kaja Śródka razem z Patrykiem Mikiciukiem przygotowali suflet, gnocchi oraz spaghetti.