W naszej kuchni Piotr Kucharski pokazał, jak samemu przygotować domowy majonez, chleb orkiszowy, przyprawę uniwersalną, jogurt naturalny, cukier waniliowy i domowy żółty ser. Skorzystajcie z przepisów naszego kucharza i zróbcie to sami!
W naszej kuchni Kinga Paruzel, uczestniczka pierwszej edycji "MasterChefa" oraz Basia Ritz, zwyciężczyni pierwszej edycji "MasterChefa" i wariacje na temat cukinii. Wyobraźcie sobie deser z cukinii... To możliwe! Kinga i Basia przygotowały coś na słodko, czyli brownie z cukinią, frostingiem i owocami. Skorzystajcie z ich przepisów na naszej stronie internetowej! Co program "MasteChef" zmienił w ich życiu?
„Slow food” Maćka Miecznikowskiego. W kuchni Dzień Dobry TVN zdradził, jak zmusić dzieci do jedzenia "zielonego".Sprawdźcie, czy Maciek Miecznikowski jest „leszczem” w kuchni? ;)
... czyli wiosenny, lekki obiad w wykonaniu mistrza Andrzeja Polana, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował królika w białym winie i śmietanie, domowe papardelle z sosem z kurczaka i brokułów oraz rybę kąpaną w warzywach. Skorzystajcie z przepisów Andrzeja!
Monika Morozowska przygotowała w kuchni Dzień Dzień Dobry TVN energetyzujące potrawy. Co powinniśmy jeść, by dostaczać organizmowi niezbędnej życiodajnej energii? Skorzystajcie z przepisów przygotowanych przez Monikę Mrozowską.
Katarzyna Czaplejewicz, trenerka fitness, przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN dietetyczne słodycze: sernik na zimno z galaretką i żurawiną, ciasteczka owsiane z ziarnami, mus czekoladowy i sorbet ananasowy. Skorzystajcie z jej słodkich przepisów!
Dobrze planować swoje tygodniowe menu, robić zakupy z listą zakupową, dzięki temu możemy zaoszczędzić - radzi kucharz Piotr Kucharski, który podpowiada, jak przygotować tani i samczny obiad dla rodziny. Szaszłyki drobiowe z pieczonymi warzywami, ryż z łososiem i jajkami gotowanymi na twardo, zapiekanka z kapusty włoskiej i zupa pomidorowa z chlebem i soczewica - to potrawy, które Piotr przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN.
Pierwszoplanową rolę w kuchni Dzień Dobry TVN grają dziś warzywa. Jan Paszkowski, uczestnik „MasterChefa, przygotował sałatkę z kaszy kuskus i piersi kurczaka, warzywny gulasz z cieciorki ze szpinakiem i fetą oraz sałatkę z zielonej soczewicy i brokułów. Jak przygotowuje się kuskus? Lubicie cieciorkę?
Jeden jest gwiazdą disco polo, drugi tancerzem i choreografem w X Factor. W kuchni Dzień Dobry TVN, u boku Piotra Kucharskiego, swoje kulinarne talenty pokazali Tomasz i Karol Niecikowscy.
Andrzej Polan w naszej kuchni Dzień Dobry TVN i pistacje w roli głównej. Jak smakuje beza z pistacjami oraz pieczeń z pistacjami, sałatą i sosem z truskawek oraz sosny? Co zrobić, by beza nie opadła? Skorzystajcie z przepisów mistrza Polana!
Dzięki odpowiednio dobranym produktom możemy oczyścić organizm z toksyn. Kucharz Maciej Szaciłło i Dominika Adamczyk, która gotuje według Teorii Pięciu Przemian, podpowiadają w Dzień Dobry TVN jak to zrobić. Skorzystaj z ich przepisów i oczyść swój organizm!
Desery z pewnością są pyszne, ale wcale nie muszą być kaloryczne - zapewnia blogerka kulinarna Agata Jędraszczak, która w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała miodowy jogurt z sosem jabłkowym, słoneczny koktajl, naleśniki pełnoziarniste z pomarańczami i bananowe babeczki bez tłuszczu. Skorzystajcie z jej przepisów!
Ciasteczka owsiane, owsiane batoniki, malinową owsiankę oraz jabłka i gruszki pod owsianą kruszonką - to wszystko Anna Starmach przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN. Przepisy na te zdrowe smakołyki znajdziecie poniżej, na naszej stronie. Pamiętajcie, że owies to samo zdrowie, bo zawiera dużo błonnika, związki mineralne, białko, tłuszcze i łatwostrawną skorobię. Owsianka naprawdę może być bardzo smaczna - zapewnia Anna Starmach.
Te pare dodatkowych tygodni zimy możemy wykorzystać, by zrzucić zimowe oponki i zmienić je na letnie:). Kilka tygodni wystarczy bowiem, aby promienieć zdrową cerą i tryskać energią. W kuchni Dzień Dobry TVN Agnieszka Maciąg przyrządziła potrawy, które pomogą nam powrócić do sylwetki sprzed zimy. Jaka jest tajemnica jej niecodziennej urody i nienagannej figury?
W kuchni Dzień Dobry TVN dzieci gotowały dla dzieci. Jakub Kuroń wraz z podopiecznymi Akademii przygotował: petit gateau, focaccię z oliwkami i rozmarynem, burgery wołowe do focacci oraz sałatkę z melona, ogórka i sera korycińskiego. Smacznego!
Torcik wyglądający jak sernik, ciasto, którego spód będzie na wierzchu, lasagne, która nie będzie otwarta. Zaciekawieni? W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski wywrócił wszystko na nice.
W kuchni Dzień Dobry TVN Janek Paszkowski przygotował kurczaka na 3 różne sposoby. Do wariacji na temat kurczaka zainspirował go Grzegorz Ciechowski i jego piosenka „Piejo kury piejo”. Smacznego!
W Dzień Dobry TVN Monika Mrozowska i kuchnia pełna słońca w kontrze do tego, co za oknami! Calzone z grzybami, deser z płatkami owsianymi i śliwkami, roladki z papryką i serem oraz rainbow lassi. Smacznego!
Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował sznycel wiedeński z sałatką ziemniaczaną, schabowego, pikantne nugetsy i bajgle. Skorzystajcie z jego przepisów i przekonajcie się, jak smakują Wam proponowane przez Piotra Kucharskiego dania. Co wolicie - sznycla czy schabowego?
Przepis na tort orzechowy babci Romy pochodzi ze Lwowa, podobnie jak babcia Anny Starmach. Ten i wiele innych przepisów znajdziecie w pierwszej kucharskiej książce Anny Starmach, która w sprzedaży będzie dostępna już od 21 marca. Książka nosi tytuł "Pyszne 25" i znajdziecie w niej 70 różnych przepisów. Dla tych, którzy już dziś zamierzają zrobić orzechowy torcik, zamieszczamy banalnie prosty przepis na naszej stronie internetowej.
W najbliższym odcinku „Ugotowanych” zobaczymy stolicę w nowej odsłonie. Warszawa to tygiel show biznesu. A już teraz Małgorzata Potocka, w kuchni Dzień Dobry TVN, zdradziła swój tajemny przepis na sernik idealny! W sam raz na Wielkanoc!
Jest prosty do zrobienia i jest jednym z ulubionych sosów Andrzeja Polana. Jak się przygotowuje sos beszamelowy? Dlaczego do sosu beszamelowego nie powinno się dodawać czarnego pieprzu? Beszamel to sos uniwersalny, bo można go dodawać do wielu potraw. Mistrz Polan w kuchni Dzień Dobry TVN dodał go między innymi do tarty z serem pleśniowym, gruszkami i migdałami oraz do zapiekanki mięsnej z ziemniakami.
Uprawiany jest od ponad 2 tysięcy lat. W kuchni wykorzystuje się jego korzeń i liście jako warzywo i przyprawę. Seler jest bogatym źródlem witamin. Zawiera dwa razy więcej wiatminy C niż cytrusy. Jest mało kaloryczny i często stosuje się go w dietach odchudzających. Anna Starmach w kuchni Dzień Dobry TVN poleca potrawy z selera: krem z selara, frytki selerowe, sałatkę z selerem naciowym oraz muffinki z selerem i orzechami. Skorzystajcie z przepisów Anny!
Zdrowy, smaczny i bardzo lubi go Anna Starmach. O czym mowa? O miodzie! Anna Starmach przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN kurczaka marynowanego w miodzie, jabłka zapiekane z migdałami, rodzynkami i miodem, bułeczki drożdżowe z miodem i ruloniki z ciasta filo, oczywiście z miodem i orzechami. Na co macie ochotę? Skorzystajcie z przepisów Anny, które zamieszczamy poniżej na stronie!
Za oknem temperatura wciąż pozostawia wiele do życzenia, lecz w kuchni Dzień Dobry TVN już kwitnąco! Wiosenny szpinak, aromatyczny łosoś, czekolada, która poprawia nastrój, oraz owsiane batoniki. Smacznego!