W kuchni Dzień Dobry TVN Janek Paszkowski przygotował kurczaka na 3 różne sposoby. Do wariacji na temat kurczaka zainspirował go Grzegorz Ciechowski i jego piosenka „Piejo kury piejo”. Smacznego!
W Dzień Dobry TVN Monika Mrozowska i kuchnia pełna słońca w kontrze do tego, co za oknami! Calzone z grzybami, deser z płatkami owsianymi i śliwkami, roladki z papryką i serem oraz rainbow lassi. Smacznego!
Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował sznycel wiedeński z sałatką ziemniaczaną, schabowego, pikantne nugetsy i bajgle. Skorzystajcie z jego przepisów i przekonajcie się, jak smakują Wam proponowane przez Piotra Kucharskiego dania. Co wolicie - sznycla czy schabowego?
Przepis na tort orzechowy babci Romy pochodzi ze Lwowa, podobnie jak babcia Anny Starmach. Ten i wiele innych przepisów znajdziecie w pierwszej kucharskiej książce Anny Starmach, która w sprzedaży będzie dostępna już od 21 marca. Książka nosi tytuł "Pyszne 25" i znajdziecie w niej 70 różnych przepisów. Dla tych, którzy już dziś zamierzają zrobić orzechowy torcik, zamieszczamy banalnie prosty przepis na naszej stronie internetowej.
W najbliższym odcinku „Ugotowanych” zobaczymy stolicę w nowej odsłonie. Warszawa to tygiel show biznesu. A już teraz Małgorzata Potocka, w kuchni Dzień Dobry TVN, zdradziła swój tajemny przepis na sernik idealny! W sam raz na Wielkanoc!
Jest prosty do zrobienia i jest jednym z ulubionych sosów Andrzeja Polana. Jak się przygotowuje sos beszamelowy? Dlaczego do sosu beszamelowego nie powinno się dodawać czarnego pieprzu? Beszamel to sos uniwersalny, bo można go dodawać do wielu potraw. Mistrz Polan w kuchni Dzień Dobry TVN dodał go między innymi do tarty z serem pleśniowym, gruszkami i migdałami oraz do zapiekanki mięsnej z ziemniakami.
Uprawiany jest od ponad 2 tysięcy lat. W kuchni wykorzystuje się jego korzeń i liście jako warzywo i przyprawę. Seler jest bogatym źródlem witamin. Zawiera dwa razy więcej wiatminy C niż cytrusy. Jest mało kaloryczny i często stosuje się go w dietach odchudzających. Anna Starmach w kuchni Dzień Dobry TVN poleca potrawy z selera: krem z selara, frytki selerowe, sałatkę z selerem naciowym oraz muffinki z selerem i orzechami. Skorzystajcie z przepisów Anny!
Zdrowy, smaczny i bardzo lubi go Anna Starmach. O czym mowa? O miodzie! Anna Starmach przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN kurczaka marynowanego w miodzie, jabłka zapiekane z migdałami, rodzynkami i miodem, bułeczki drożdżowe z miodem i ruloniki z ciasta filo, oczywiście z miodem i orzechami. Na co macie ochotę? Skorzystajcie z przepisów Anny, które zamieszczamy poniżej na stronie!
Za oknem temperatura wciąż pozostawia wiele do życzenia, lecz w kuchni Dzień Dobry TVN już kwitnąco! Wiosenny szpinak, aromatyczny łosoś, czekolada, która poprawia nastrój, oraz owsiane batoniki. Smacznego!
... w wykonaniu kulinarnego blogera Tomasza Woźniaka, który niedawno wrócił z Meksyku. Skorzystajcie z przepisów na domowe guacamole, ceviche, tacosy Tomka i najlepsze churros. Co zrobić, by awokado nie ściemniało w sałatce? Lubiecie meksykańskie potrawy?
W kuchni państwa Gawlińskich wakacje trwają cały rok. Swoje kulinarne inspiracje czerpią głównie z podróży. W naszej kuchni przygotowali potrawy śródziemnomorskie.
Popularność przyniosła jej rola Moniki Zięby z serialu „Na Wspólnej”. Gra w serialu od samego początku. W międzyczasie zdążyła wyjść za mąż, urodzić dziecko i zostać najlepiej ubraną gwiazdą w rankingach wielu magazynów modowych. W kuchni Dzień Dobry TVN, w towarzystwie mistrza kuchni Andrzeja Polana, odkryła nieco swojej słodkiej natury.
W naszej kuchni zwycięzcy konkursu Kulinarny Blog Roku 2012 – młode małżeństwo Magda i Adam Gendźwiłł, autorzy bloga Crust&Dust. Towarzyszył im juror tego konkursu, znany krytyk kulinarny Piotr Bikont. Zaprezentowali zwycięskie potrawy i wtajemniczyli w świat kulinarnych blogów.
Niedawno wrócili z dwutygodniowego wypoczynku na malowniczej wyspie Bali. W kuchni Dzień Dobry TVN podzielili się z nami nie tylko wspomnieniami z wyjazdu, ale także przyrządzli zainspirowane tą podróżą potrawy. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan zaprezentował potrawy, od których nie utyjemy, a wręcz pozbedzimy się nadmiaru kilogramów. Zatem jedz i chudnij!
Czym jest i na czym polega Slow Food? W kuchni dzień dobry gościliśmy eko mamę Reni Jusis i Beatę Boratyn ze stowarzyszenia Slow Food Warszawa.
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN kulinarne marzenia Roberta Kantereita spełniła, blogerka kulinarna, Agata Jędraszczak. Jak myślicie co najbardziej smakowało Robertowi: klasyczny hamburger, hamburger śródziemnomorski czy może burger z ciecierzycy lub łososia? ;)
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN królował Piotr Kucharski, który specjalnie dla Was, przyrządził kilka potraw z warzyw strączkowych. Znacie te przepisy?
W kuchni Dzień Dobry TVN gościła Anna Starmach. Udowodniła, że marchewka może byc wykorzystywana w kuchni na wiele sposobów! Zobaczcie przepisy na kilka wyśmienitych dań.
Czy da się szybko, prosto i zdrowo przygotować rodzinny obiad? Owszem! Olga Borys i Piotr Kucharski udowodnili to w kuchni Dzień Dobry TVN.
Witold Szmańda na co dzień mieszka i pracuje w Hollywood. Piękne sylwetki Heidi Klum, Keanu Reevesa czy idealnie płaski brzuch tuż po ciąży Alicji Bachledy- Curuś - to jego dzieło. Jest nie tylko trenerem gwiazd, ale także dietetykiem. Mówi o sobie, że ma bzika na punkcie zdrowia. Czy zaraził nim swoją przyjaciółkę Edytę Herbuś?
W kuchni Dzień Dobry TVN królował Andrzej Polan, który udowodnił nam, że ser mascarpone nie musi być tylko wykorzystany do tiramisu. Było na słodko i słono.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Macieja Szaciłło, który pokazał jak można przygotować pyszne dania wegetariańskie.
W kuchni Dzień Dobry TVN Monika Goździalska, blogerka i uczestniczka I edycji programu Masterchef, przygotowała zupkę chińską, sushi oraz kurczaka w warzywach. A na deser ananasa w cieście. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN, Ania Starmach przedstawiła francuską wersje obiadu, która nie jest skomplikowana w wykonaniu i można zrobić ją na słodko lub na słono!
Piotr Kucharski tym razem w kuchni Dzień Dobry TVN w męskim wydaniu. Przygotował kiełbaski w cieście, zupę- krem z selera ze smażoną kaszanką oraz stromboli z krakowską i kindziukiem. Smacznego!
Niebawem będzie miało miejsce uroczyste otwarcie restauracji Borysa Szyca. A już w kuchni Dzień Dobry TVN Borys przygotował: ośmiornicę na salsie z granata i puree kalafiorowe oraz jagnięcinę z karmelizowanymi marchewkami i puree ziemniaczanym aromatyzowanym truflą. A na deser...tiramisu.
Pomidorowa z ryżem, kapuśniak z ziemniakami, grzybowa z makaronem, barszcz z uszkami, krupnik z kaszą. A może tak na odwyrtkę? W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan zaproponował niecodzienne dodatki do codziennych polskich zup.
Truskawki, krewetki, kurczak oraz koktajl z owoców. W czasie walentynkowej kolacji we dwoje nie może zabraknąć tak słodkości jak i wykwintnych smaków pieszczących nie tylko podniebienie :) Smacznego!
Zazwyczaj do ich przygotowania używamy klasycznego sera żółtego oraz chleba tostowego. Jednak Monika Mrozowska poszła o krok dalej. W kuchni Dzień Dobry TVN przyrządziła tosty z pieczywa razowego z dodatkiem fety, sera camembert i gorgonzoli. Wszystko to w towarzystwie grillowanego bakłażana.