Dzięki odpowiednio dobranym produktom możemy oczyścić organizm z toksyn. Kucharz Maciej Szaciłło i Dominika Adamczyk, która gotuje według Teorii Pięciu Przemian, podpowiadają w Dzień Dobry TVN jak to zrobić. Skorzystaj z ich przepisów i oczyść swój organizm!
Desery z pewnością są pyszne, ale wcale nie muszą być kaloryczne - zapewnia blogerka kulinarna Agata Jędraszczak, która w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała miodowy jogurt z sosem jabłkowym, słoneczny koktajl, naleśniki pełnoziarniste z pomarańczami i bananowe babeczki bez tłuszczu. Skorzystajcie z jej przepisów!
Ciasteczka owsiane, owsiane batoniki, malinową owsiankę oraz jabłka i gruszki pod owsianą kruszonką - to wszystko Anna Starmach przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN. Przepisy na te zdrowe smakołyki znajdziecie poniżej, na naszej stronie. Pamiętajcie, że owies to samo zdrowie, bo zawiera dużo błonnika, związki mineralne, białko, tłuszcze i łatwostrawną skorobię. Owsianka naprawdę może być bardzo smaczna - zapewnia Anna Starmach.
Te pare dodatkowych tygodni zimy możemy wykorzystać, by zrzucić zimowe oponki i zmienić je na letnie:). Kilka tygodni wystarczy bowiem, aby promienieć zdrową cerą i tryskać energią. W kuchni Dzień Dobry TVN Agnieszka Maciąg przyrządziła potrawy, które pomogą nam powrócić do sylwetki sprzed zimy. Jaka jest tajemnica jej niecodziennej urody i nienagannej figury?
W kuchni Dzień Dobry TVN, zielonymi potrawami, Jerzy Nogal próbował przywołać wiosnę. Jak myślicie uda mu się?
W kuchni Dzień Dobry TVN dzieci gotowały dla dzieci. Jakub Kuroń wraz z podopiecznymi Akademii przygotował: petit gateau, focaccię z oliwkami i rozmarynem, burgery wołowe do focacci oraz sałatkę z melona, ogórka i sera korycińskiego. Smacznego!
Torcik wyglądający jak sernik, ciasto, którego spód będzie na wierzchu, lasagne, która nie będzie otwarta. Zaciekawieni? W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski wywrócił wszystko na nice.
Dziś w naszej kuchni Artur Moroz i Paweł Chomentowski zaproponowali kilka przepisów na dania z ryb.
Dziś Piotr Kucharski przygotował prawdziwą gratkę dla wielbicieli pampuchów, bułek na parze, parzaków i knedli.
Z okazji Dnia Niepodległości Grecji, w naszej kuchni, Ania Starmach przygotowała kilka dań kuchni greckiej. Smacznego!
Za sprawą Andrzeja Polana w naszej kuchni Dzień Dobry TVN znów zrobiło się słodko. A jakie słodkości lubi Liber?
W kuchni Dzień Dobry TVN Janek Paszkowski przygotował kurczaka na 3 różne sposoby. Do wariacji na temat kurczaka zainspirował go Grzegorz Ciechowski i jego piosenka „Piejo kury piejo”. Smacznego!
W Dzień Dobry TVN Monika Mrozowska i kuchnia pełna słońca w kontrze do tego, co za oknami! Calzone z grzybami, deser z płatkami owsianymi i śliwkami, roladki z papryką i serem oraz rainbow lassi. Smacznego!
Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował sznycel wiedeński z sałatką ziemniaczaną, schabowego, pikantne nugetsy i bajgle. Skorzystajcie z jego przepisów i przekonajcie się, jak smakują Wam proponowane przez Piotra Kucharskiego dania. Co wolicie - sznycla czy schabowego?
Przepis na tort orzechowy babci Romy pochodzi ze Lwowa, podobnie jak babcia Anny Starmach. Ten i wiele innych przepisów znajdziecie w pierwszej kucharskiej książce Anny Starmach, która w sprzedaży będzie dostępna już od 21 marca. Książka nosi tytuł "Pyszne 25" i znajdziecie w niej 70 różnych przepisów. Dla tych, którzy już dziś zamierzają zrobić orzechowy torcik, zamieszczamy banalnie prosty przepis na naszej stronie internetowej.
W najbliższym odcinku „Ugotowanych” zobaczymy stolicę w nowej odsłonie. Warszawa to tygiel show biznesu. A już teraz Małgorzata Potocka, w kuchni Dzień Dobry TVN, zdradziła swój tajemny przepis na sernik idealny! W sam raz na Wielkanoc!
Jest prosty do zrobienia i jest jednym z ulubionych sosów Andrzeja Polana. Jak się przygotowuje sos beszamelowy? Dlaczego do sosu beszamelowego nie powinno się dodawać czarnego pieprzu? Beszamel to sos uniwersalny, bo można go dodawać do wielu potraw. Mistrz Polan w kuchni Dzień Dobry TVN dodał go między innymi do tarty z serem pleśniowym, gruszkami i migdałami oraz do zapiekanki mięsnej z ziemniakami.
Uprawiany jest od ponad 2 tysięcy lat. W kuchni wykorzystuje się jego korzeń i liście jako warzywo i przyprawę. Seler jest bogatym źródlem witamin. Zawiera dwa razy więcej wiatminy C niż cytrusy. Jest mało kaloryczny i często stosuje się go w dietach odchudzających. Anna Starmach w kuchni Dzień Dobry TVN poleca potrawy z selera: krem z selara, frytki selerowe, sałatkę z selerem naciowym oraz muffinki z selerem i orzechami. Skorzystajcie z przepisów Anny!
Zdrowy, smaczny i bardzo lubi go Anna Starmach. O czym mowa? O miodzie! Anna Starmach przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN kurczaka marynowanego w miodzie, jabłka zapiekane z migdałami, rodzynkami i miodem, bułeczki drożdżowe z miodem i ruloniki z ciasta filo, oczywiście z miodem i orzechami. Na co macie ochotę? Skorzystajcie z przepisów Anny, które zamieszczamy poniżej na stronie!
Za oknem temperatura wciąż pozostawia wiele do życzenia, lecz w kuchni Dzień Dobry TVN już kwitnąco! Wiosenny szpinak, aromatyczny łosoś, czekolada, która poprawia nastrój, oraz owsiane batoniki. Smacznego!
... w wykonaniu kulinarnego blogera Tomasza Woźniaka, który niedawno wrócił z Meksyku. Skorzystajcie z przepisów na domowe guacamole, ceviche, tacosy Tomka i najlepsze churros. Co zrobić, by awokado nie ściemniało w sałatce? Lubiecie meksykańskie potrawy?
W kuchni państwa Gawlińskich wakacje trwają cały rok. Swoje kulinarne inspiracje czerpią głównie z podróży. W naszej kuchni przygotowali potrawy śródziemnomorskie.
Popularność przyniosła jej rola Moniki Zięby z serialu „Na Wspólnej”. Gra w serialu od samego początku. W międzyczasie zdążyła wyjść za mąż, urodzić dziecko i zostać najlepiej ubraną gwiazdą w rankingach wielu magazynów modowych. W kuchni Dzień Dobry TVN, w towarzystwie mistrza kuchni Andrzeja Polana, odkryła nieco swojej słodkiej natury.
W naszej kuchni zwycięzcy konkursu Kulinarny Blog Roku 2012 – młode małżeństwo Magda i Adam Gendźwiłł, autorzy bloga Crust&Dust. Towarzyszył im juror tego konkursu, znany krytyk kulinarny Piotr Bikont. Zaprezentowali zwycięskie potrawy i wtajemniczyli w świat kulinarnych blogów.
Niedawno wrócili z dwutygodniowego wypoczynku na malowniczej wyspie Bali. W kuchni Dzień Dobry TVN podzielili się z nami nie tylko wspomnieniami z wyjazdu, ale także przyrządzli zainspirowane tą podróżą potrawy. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan zaprezentował potrawy, od których nie utyjemy, a wręcz pozbedzimy się nadmiaru kilogramów. Zatem jedz i chudnij!
Czym jest i na czym polega Slow Food? W kuchni dzień dobry gościliśmy eko mamę Reni Jusis i Beatę Boratyn ze stowarzyszenia Slow Food Warszawa.
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN kulinarne marzenia Roberta Kantereita spełniła, blogerka kulinarna, Agata Jędraszczak. Jak myślicie co najbardziej smakowało Robertowi: klasyczny hamburger, hamburger śródziemnomorski czy może burger z ciecierzycy lub łososia? ;)
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN królował Piotr Kucharski, który specjalnie dla Was, przyrządził kilka potraw z warzyw strączkowych. Znacie te przepisy?
W kuchni Dzień Dobry TVN gościła Anna Starmach. Udowodniła, że marchewka może byc wykorzystywana w kuchni na wiele sposobów! Zobaczcie przepisy na kilka wyśmienitych dań.