Agata Kościkiewicz w nowej roli - w roli restauratorki. 8 czerwca, wraz z mężem Markiem Kościkiewiczem, otwiera w Warszawie restaurację. O kuchni serwowanej w restauracji Kościkiewiczów opowiedział w Dzień Dobry TVN szef kuchni Adam Przybysz. Co będzie można zjeść w ich restauracji? Zobaczcie, jakie potrawy przygotowali w naszej kuchni!
Moda, lifesyle, a przede wszystkim kuchnia- to wszystko, co kręci młodą aktorkę. Klaudia Halejcio w naszej kuchni przygotowała estetyczne potrawy w sam raz do zabrania na piknikowy wypad za miasto.
W kuchni Dzień Dobry TVN potrawy na przyjęcie komunijne przygotowała Agata Jędraszczak, która prowadzi blog kulinarny. Tarta ze szparagami, krem z kalafiora i pieczonego czosnku, mus z twarożku oraz kurczak w sosie holenderskim. Które z tych dań zaserwujecie na komunii swojego dziecka?
Mistrz Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN kruche ciasto z botwinką, kurczaka w śmietanie z botwinką i świeżo tartym chrzanem oraz barszcz botwinkowy.
Lasagne ze szparagami i łososiem, bruschetty ze szparagami pomidorami i orzechami, śniadaniowe danie szparagowe i wiosenna zupa szparagowa - te potrawy przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach. Rozpoczynamy sezon na szparagi! kto z Was lubi szparagi?
Czy ma czas na gotowanie w domu i czy łatwo jest pogodzić ze sobą pracę i życie rodzinne, a także czego możemy się spodziewać w ostatnich odcinkach "Prawa Agaty" powiedziała nam, w kuchni Dzień Dobry TVN, Daria Widawska.
Wiosenne łódeczki, szaszłyki i owoce z czekoladą! W kuchni Dzień Dobry TVN przepisy na pyszne i zdrowe potrawy zaprezentowała Anna Kalata!
W kuchni Dzień Dobry TVN uczestnicy programu "Ugotowani": Katarzyna Kraszewska, czyli "Pin Up Candy" i Marcin Duszkiewicz. I chociaż nie wygrali programu, my z przyjemnością gościmy ich w Dzień Dobry TVN. Potrawy, które przygotowali pochodzą z książki kucharskiej pt. "Ugotowani". Skorzystajcie z przepisu na łososia w sosie muślinowym ze szparagami i pomarańczową cykorią, grillowane ostrygi z grzanką krewetkową, waniliowe eklerki i tajską zupę kokosową.
W naszej kuchni Beata Kartowicz i jej kuchnia pod kruszonką. Jak przygotować idealną kruszonkę? Jak smakuje cukinia faszerowana z farszem wegetariańskim i kruszonką, crumble z truskawkami, jabłkami i rabarbarem oraz polędwiczka wieprzowa w ziołowej kruszonce? Wśród przepisów znajdziecie też ten na szarlotkę z kruszonką!
Anna Starmach przyniosła ze sobą do studia Dzień Dobry TVN stare księgi kucharskie Lucyny Ćwierczakiewiczowej i Marii Ochorowicz-Monatowej i i to z nich właśnie przygotowała potrawy w oparciu o stare receptury. Te książki, jak mówi Anna, kryją w sobie prawdziwe cuda, cudeńka, a przepisy nie są skomplikowane i nie wymagają sporo czasu. Czym jest legumina? Jakie śniadania jadano w dziewiętnastym i na początku dwudziestego wieku?
Uwielbia domowe jedzenie. Przebojem zdobywa świat. Jej życiowe motto: "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą". W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Piszczałka i Andrzej Polan przygotowali: fasolę wrzawską, sałatkę z ogórka małosolnego z olejem rydzowym oraz śledzia z suską sechlońską, gorczycą i miodem.
Udowodniła, że jest silną i pełna pasji kobietą. Nigdy się nie poddaje. Jej fraki zdobywają salony. W kuchni Dzień Dobry TVN Kaja Śródka razem z Patrykiem Mikiciukiem przygotowali suflet, gnocchi oraz spaghetti.
Andrzej Polan, Szymon Styrczula-Maśniak i Maciej Koźlakowski w towarzystwie Kingi Burzyńskiej grillowali w Kościelisku. Jak smakują słowackie tredle z lodami i bananami, pajdy chleba z bryndzą, morelami i mięsem duszonym oraz papryka z kaszą i oscypkiem? Przekonajcie się, korzystając z przepisów na naszej stronie!
Zapraszamy na orientalny piknik! W kuchni Dzień Dobry TVN Maciej Szaciłło przygotował m.in.: roladki z bakłażana z twarożkiem z nerkowców, chleb z oliwkami, sałatkę z młodego szpinaku z miodowym winegretem, hummus z zielonego groszku oraz tureckki ratatuj. Skorzystajcie z jego przepisów!
Pomidorowa z ryżem, schabowy z biało-czerwonym puree i sernik z truskawkami - to propozycje Andrzeja Polana na świąteczny obiad. Nie macie pomysłu, co zrobić 1 maja na obiad - skorzystajcie z przepisów mistrza Polana na naszej stronie internetowej!
Andrzej Polan zaprasza na wiosenną kuchnię! Mistrz skorzystał z pierwszych wiosennych warzyw, czyli młodej kapusty, marchewki i rabarbaru, które doskonale nadają się do tego, by przygotować z nich smaczny obiad. A Wy koniecznie skorzystajcie z przepisów Andrzeja na gołąbki z młodej kapusty i ciasto z rabarbarem!
Tortilla z grillowanymi warzywami, chipsy warzywne, kulki ryżowe z ziołami i serem i wafle z kremem orzechowo-czekoladowym - takie całodniowe menu, które możemy ze sobą zabrać na majówkę, przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach. Skorzystajcie z jej przepisów na naszej stronie! Jak powinniśmy przechowywać tortilla?
W kuchni Dzień Dobry TVN, kubańskie smaki, zaprezentowali nam dj Adamus i Ada Szulc. Dlaczego postanowili przygotować właśnie kubańskie dania i jak smakuje "stare ubranie"?
Mistrz Pascal Brodnicki udowadnia w kuchni Dzień Dobry TVN, że gillować można wszystko, nie tylko kiełabasę, karkówkę i kaszankę. Rownie smaczna jest grillowana ryba, owoce morza i warzywa. Skorzystajcie z przepisu Pascala na grillowanego łososia z purée z jabłek i kopru włoskiego!
W studiu Dzień Dobry TVN gosciliśmy Karinę Snuszko, autorkę bloga o restauracjach "Latające Talerze", wraz z przyjaciółką Dorotą. Obie Panie uwielbiają smaki Italii, dlatego w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowały włoskie potrawy. Jak zrobić sałtakę z ośmiornicy z ziemniakami, która jest popularnym daniem we Włoszech? Skorzystaj z ich przepisów na naszej stronie internetowej!
W naszej kuchni Piotr Kucharski pokazał, jak samemu przygotować domowy majonez, chleb orkiszowy, przyprawę uniwersalną, jogurt naturalny, cukier waniliowy i domowy żółty ser. Skorzystajcie z przepisów naszego kucharza i zróbcie to sami!
W naszej kuchni Kinga Paruzel, uczestniczka pierwszej edycji "MasterChefa" oraz Basia Ritz, zwyciężczyni pierwszej edycji "MasterChefa" i wariacje na temat cukinii. Wyobraźcie sobie deser z cukinii... To możliwe! Kinga i Basia przygotowały coś na słodko, czyli brownie z cukinią, frostingiem i owocami. Skorzystajcie z ich przepisów na naszej stronie internetowej! Co program "MasteChef" zmienił w ich życiu?
„Slow food” Maćka Miecznikowskiego. W kuchni Dzień Dobry TVN zdradził, jak zmusić dzieci do jedzenia "zielonego".Sprawdźcie, czy Maciek Miecznikowski jest „leszczem” w kuchni? ;)
... czyli wiosenny, lekki obiad w wykonaniu mistrza Andrzeja Polana, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował królika w białym winie i śmietanie, domowe papardelle z sosem z kurczaka i brokułów oraz rybę kąpaną w warzywach. Skorzystajcie z przepisów Andrzeja!
Monika Morozowska przygotowała w kuchni Dzień Dzień Dobry TVN energetyzujące potrawy. Co powinniśmy jeść, by dostaczać organizmowi niezbędnej życiodajnej energii? Skorzystajcie z przepisów przygotowanych przez Monikę Mrozowską.
Katarzyna Czaplejewicz, trenerka fitness, przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN dietetyczne słodycze: sernik na zimno z galaretką i żurawiną, ciasteczka owsiane z ziarnami, mus czekoladowy i sorbet ananasowy. Skorzystajcie z jej słodkich przepisów!
Dobrze planować swoje tygodniowe menu, robić zakupy z listą zakupową, dzięki temu możemy zaoszczędzić - radzi kucharz Piotr Kucharski, który podpowiada, jak przygotować tani i samczny obiad dla rodziny. Szaszłyki drobiowe z pieczonymi warzywami, ryż z łososiem i jajkami gotowanymi na twardo, zapiekanka z kapusty włoskiej i zupa pomidorowa z chlebem i soczewica - to potrawy, które Piotr przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN.
Pierwszoplanową rolę w kuchni Dzień Dobry TVN grają dziś warzywa. Jan Paszkowski, uczestnik „MasterChefa, przygotował sałatkę z kaszy kuskus i piersi kurczaka, warzywny gulasz z cieciorki ze szpinakiem i fetą oraz sałatkę z zielonej soczewicy i brokułów. Jak przygotowuje się kuskus? Lubicie cieciorkę?
Jeden jest gwiazdą disco polo, drugi tancerzem i choreografem w X Factor. W kuchni Dzień Dobry TVN, u boku Piotra Kucharskiego, swoje kulinarne talenty pokazali Tomasz i Karol Niecikowscy.
Andrzej Polan w naszej kuchni Dzień Dobry TVN i pistacje w roli głównej. Jak smakuje beza z pistacjami oraz pieczeń z pistacjami, sałatą i sosem z truskawek oraz sosny? Co zrobić, by beza nie opadła? Skorzystajcie z przepisów mistrza Polana!