W kuchni Dzień Dobry TVN Reni Jusis postawiła na zdrowe słodkości. Towarzyszyli jej: dietetyk medycyny chińskiej - Dominika Adamczyk z synem Antkiem. Przygotowali: tort makowy z kremem czekoladowym, kutię oraz korzenne ciastka bezglutenowe. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Basia Ritz przygotowała mięsne dania w sam raz na święta: kotleciki jagnięce z masłem ziołowym i groszkiem cukrowym, polędwiczki wieprzowe w skórce z migdałów z sosem pieczarkowym i purée z cukinii oraz surf & turf.
Postne, wegetariańskie dania wigilijne w nowej odsłonie - to dzisiejsza propozycja Moniki Mrozowskiej i Macieja Szaciłło. Zobacz, co przyrządzili w kuchni Dzień dobry TVN.
Podczas tradycyjnej polskiej Wigilii nie może zabraknąć śledzi, czerwonego barszczu, pierogów czy świątecznych słodkości. W kuchni Dzień Dobry TVN ich nie zabraknie. Mistrz smaku Andrzej Polan przygotował dziś swoją autorską wigilijną wieczerzę: śledzie w curry, oleju i musztardzie, czerwony barszcz, ciasto na pierogi, a na deser mus z mleczka makowego z morelami w amaretto. Smacznego!
6 stycznia to dla katolików święto Trzech Króli, zaś dla wyznawców prawosławia - Wigilia świąt Bożego Narodzenia. Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Beata i Paulina Kartowicz przygotowały tradycyjne potrawy, które już wieczorem będą królowały na stołach blisko 600-tysięcznej społeczności prawosławnej żyjącej w Polsce. W menu znajdą się m.in. : pierogi z kapustą i grzybami, zupa grzybowa, prawdziwa prawosławna kutia, śledzie z buraczkami a także karp.
Agnieszka Maciąg, ambasadorka zdrowej żywności, w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała: cynamonowe ciastka wigilijne z migdałami i orzechami, migdały z miodem i świeżym imbirem, zimowe ciastka z masłem orzechowym. Smacznego!
Pieczywo to podstawa żywienia. W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan piekł chleb, bułeczki i chałki. A Wy, pieczecie w domu chleb?
Jest doktorantką w Instytucie Klimatyzacji i Ogrzewnictwa Politechniki Wrocławskiej. Ale jej prawdziwą pasją jest gotowanie. Beata Śniechowska, zwyciężczyni II edycji MasterChefa, w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała: faszerowany schab, barszcz z pieczonych buraków oraz podwędzaną pierś z kaczki oraz pierogi. Smaczego!
Jej utwory biją rekordy popularności w internecie. Czy potrafi oczarować odbiorców także w kuchni? Zobaczcie jakie dania przygotowała dziś Jula!
Czy dieta modelki to same wyrzeczenia? Olga Kaczyńska i Piotr Kucharski postanowili udowodnić, że jadłospis "dbających o linię" wcale nie musi być nudny.
Nic tak nie rozgrzewa zimą, jak smaczne zupy. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował barszcz ukraiński na wędzonce, zupę-krem z gniecionym groszkiem oraz białą zupę rybną ze szpinakiem.
Anna Starmach, Piotr Kucharski, Andrzej Polan i Maciej Szaciłło przygotowują dla Was w jubileuszowym, 2000 odcinku programu, słodkie i słone przekąski: marcepanowe kulki i popcorn w słodko-słonym karmelu, trufle czekoladowe, kruche ciasteczka i tatar z suszonych pomidorów, ogórka kwaszonego, podany na małych okrągłych pumperniklach z kiełkami. Zapraszamy na róg ul. Marszałkowskiej i Hożej w Warszawie! :)
Uliczne jedzenie zdobywa coraz większą popularność. Stendy z jedzeniem w różnych częściach miasta to już nie marnej jakości hot dogi, ale wyśmienite dania orientalnej kuchni. W kuchni Dzień Dobry TVN: kucharz Maciej Piotrowski oraz Maciej Żakowski, właściciel gastrobaru, przygotowali: lobster roll, ceviche z okonia w taco, ruben sandwich, mo'burrito, a jako "ekstras" - sos mo'bernaise.
Piotr Kucharski i jego kuchnia z fantazją, czyli zupa al'a bolognese, blondies i kluski na parze z sosem myśliwskim. Sami zobaczcie, jak łatwo i prosto przygotowuje się takie potrawy, gdy ma się w kuchni urządzenie Philips Multicooker. Skorzystajcie z naszych przepisów!
W poniedziałkowy poranek do naszej kuchni zawitali: Anna Starmach, jurorka programu "MasterChef" i Charles Daigneault, uczestnik programu, który wczoraj odpadł z "MasterChefa". Charles świetnie, jak na Kanadyjczyka przystało, zna się na syropie klonowym, ale w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował tatara z łososia i smażony filet z łososia. Te potrawy często i chętnie jedzą Kanadyjczycy. Jakiego łososia lubi Marcin Prokop? Czy Prokop zapisze się na kurs gotowania?
Dzięki dietetykowi, Annie Jelonek, wiemy już dlaczego warto jeść zboża. A jak mogą nas zainspirować w kuchni? Jakie potrawy można przygotować z produktów zbożowych? Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował: chleb z ziarnami, kaszę jęczmienną z burakami i kozim serem, kurczaka z płatkach kukurydzianych na kalafiorze oraz batoniki owsiano-kukurydziane. Skorzystajcie z jego przepisów!
"Kaszotto" z prawdziwkami, pierogi z kaszą gryczaną i serem, waniliowa kasza manna z jabłkami, papryki faszerowane kaszą jęczmienną oraz pudding czekoladowy z kaszy manna. W kuchni Dzień Dobry TVN blogerka Agata Jędraszczak odczarowała kaszę.
Tańczy, uczy tańca i zdobywa nagrody. W kuchni Dzień Dobry TVN, razem z Anią Starmach - jurorką programu "Masterchef", Jan Kliment przygotował piersi kaczki w sosie żurawinowym, udka z kurczaka z suszonymi śliwkami, sałatkę z ciecierzycą i orzechami laskowymi oraz sałatkę z łososiem. Smacznego!
Od ponad 8 lat zawodowo związana z architekturą i aranżacją wnętrz. Tworzy też własną biżuterię. Natalia Nguyen, prowadząca program „Bitwa o dom”, w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała zupę z zielonej fasolki, kurczaka po meksykańsku oraz kruche ciasto podwójnie wiśniowe.
Już jutro rusza przegląd filmów kulinarnych kuchnia+ food film fest. W tym roku przegląd zagości, aż w czterech miastach Polski. Naszym gościem, w kuchni Dzień Dobry TVN, był Paweł Loroch, który poprowadzi ten kulinarny festiwal.
Już jutro, o godz. 18.00, na antenie telewizji TVN wyjątkowy odcinek „Ugotowanych”. Do gwiazdorskiego pojedynku kulinarnego staną: Marta Wierzbicka, Rafał Brzozowski, Natalia Nguyen oraz Michał Szpak. Czy sławny ze swojego ekstrawaganckiego stylu bycia i wyglądu Michał w kuchni też nas zaskoczy?
Dziś niespodzianka - kuchnia muzyczna :) Przepisy na włosko-francuskie dania, przy nastrojowej muzyce przedstawiła nam Joanna Chacińska, wokalistka zespołu Bisquit.
Czy można trafić na dywanik do dyrektora szkoły za ... drugie śniadanie? Okazuje się, że można! Zobacz za jakie kanapki Anna Nowak-Ibisz została wezwana do szkoły!
Zdaniem jurorów programu "Top Model" Justyna Pawlicka jest zbyt seksowna na modelkę! Tajemnice swojej diety zdradziła dziś w kuchni Dzień Dobry TVN gdzie wspólnie ze swoim ojcem Piotrem Pawlickim i Piotrem Kucharskim przygotowała kilka zdrowych i pysznych dań!
Jeśli lubisz makaron, a jesteś uczulony na gluten, skrobię czy laktozę - masz wybór. Możesz samodzielnie przygotowywać domowy makaron z warzyw. Jak? O tym, w kuchni Dzień Dobry, TVN Reni Jusis. Posmakujcie makaronu z marchwi, z dyni oraz z cukinii.
Na świętego Marcina najlepsza jest gęsina! Razem z Anną Starmach, chcemy przywrócić tradycję jedzenia gęsiny 11 listopada, zwłaszcza, że jak zapewnia Anna, bardzo łatwo przygotować potrawę z gęsich piersi lub udek. Co woli Marcin Prokop - piersi czy udka? :)
Gdyby nie zostali muzykami to poszliby w ślady Roberta Kubicy. Kochają szybkie samochody. Kiedy tylko pojawiają się na scenie, ludzi ogarnia ludyczny trans. W kuchni Dzień Dobry TVN Łukasz i Paweł Golec z żonami: Edytą i Katarzyną! A pstrągi przywieźli prosto z górskiego potoku :)
Drugie śniadanie jest równie ważne jak pierwsze. Może być na bazie pieczywa, którego rodzajów jest bez liku. Chleb można też zastąpić domowymi wypiekami typu racuszki. Andrzej Polan, w kuchni Dzień Dobry TVN, przygotował: racuszki drożdżowe z jabłkami, bułeczki pomidorowe i banana dog z serem. A jak wygląda Wasze drugie śniadanie?
Robert Kantereit był dziś niepocieszony, bo w kuchni Dzień Dobry TVN zamiast potraw mięsnych powstały słodycze. Dorota Kamińska, autorka kulinarnego bloga, przygotowała w naszej kuchni: muffiny z jagodami, muffiny marchewkowe z orzechami i żurawiną, babeczki cupcakes potrójnie czekoladowe i babeczki cupcakes red velvet. Skorzystajcie z jej przepisów!
W kuchni Dzień Dobry TVN królowały zapomniane warzywa, czyli pieczony topinambur z wątróbką wołową, zapiekana skorzonera, salsefia z orzechami, gruszkami i serem, zupa z jarmużu oraz panna cotta z miechunką. Lubicie te warzywa?