Proste w przygotowaniu i smaczne potrawy z grilla w wykonaniu Piotra Kucharskiego. Skorzystajcie z jego przepisów na: karkówkę w ziołowej marynacie z zieloną sałatką, steki wieprzowe z szałwią i jabłkami, hot dogi z frankfuterek i kaszankę w folii z cebulką. Jak grillować mięso, by nie wysychało?
Truskawki nie tylko pięknie pachną, wyglądają i smakują, ale także są zdrowe i korzystnie wpływają na nasz organizm. Ania Starmach w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała pyszności, w których głównym składniki były właśnie truskawki: chłodnik truskawkowo-arbuzowy, babeczki z truskawkami i mango, biszkopt truskawkowo-rabarbarowy i czerwoną konfiturę.
Zieleń to nie tylko kolor wiosny, ale przede wszystkim zdrowego jedzenia. Wiedzą o tym Mariusz Czerkawski i Andrzej Polan. Dlatego przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN: napój z avocado i zielonego ogórka, łososia smażonego z młodym bobem, szparagi z truskawkami i sosem ziołowo-cytrynowym oraz placki ziemniaczane z jajkiem i zielonymi sałatami.
Truskawki, cukier i mąka ziemniaczana. Tyle wystarczy, żeby zrobić domowy kisiel. Bez konserwantów i barwników!
W kuchni Dzień Dobry TVN było wiosennie i zielono, a to za sprawą kapusty, szpinaku i szparagów, które odgrywały główne role w daniach przygotowanych przez Piotra Kucharskiego. Na stole pojawiły się: gołąbki z młodej kapusty, kapuśniak z młodej kapusty z pulpecikami, sałatka z młodych ziemniaków z grillowanymi szparagami i trójkolorowy placek.
Andrzej Polan udowodnił w kuchni Dzień Dobry TVN, że pączki można przygotować na słono i są tak samo dobre, jak ich słodcy bracia. Obok pączków wiedeńskich na słono z młodymi warzywami i serem przygotował także: pyszne i szybkie ciasto z rabarbarem oraz polskie pomidory z kurczakiem, sałatką z ogórka zielonego i młodego groszku. Pycha!
Matylda Rosłaniec – kostiumograf i blogerka kulinarna oraz Nikodem Rozbicki – aktor. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowali sałatkę ze szczawiu z truskawkami, szparagami i owczym serem, steki z sosem rabarbarowym z czerwonym winem i musztardą chrzanową oraz tartę limonkową Key Lime Pie. Smacznego!
W Wielkopolsce znajduje się zagłębie szparagów. Mikołaj Rey odwiedził Pana Mariana, który uprawia szparagi białe i zielone. Zobaczcie, jak wygląda proces obróbki szparagów i, jak powinno się obierać szparagi. Czy można je jeść na surowo? Dlaczego szparagi trzeba gotować na stojąco?
W kuchni Dzień Dobry TVN Jerzy Nogal przygotował dania, które z chęcią spałaszuje każde dziecko, nawet niejadek. Nasz gość skonsultował menu z córką, która również do „żarłoków” nie należy. Oto te dania: ptysie z serkiem ziołowym, pizza z parmeńską szynką i ananasem, Spring Rolls, parówki ośmiorniczki, naleśniki czekoladowe z owocami, chipsy z warzyw i zupa z zielonego groszku z grzankami.
Piotr Kucharski pokazał, jak przygotować domowe pesto. Wystarczy mieć w domu: bazylię, oliwę z oliwek, parmezan, sól, czosnek i orzeszki piniowe. To wcale nie jest takie trudne.
Agnieszka Maciąg wie, co jeść, aby delektować się smakami i mieć szczupła sylwetkę. Podzieliła się tym z nami, przygotowując w kuchni Dzień Dobry TVN dania, które znajdują się w jej menu. Oto one: łosoś pieczony z imbirem, miodem i świeżymi ziołami, pieczone warzywa i pieczone szparagi z młodym szpinakiem i serem feta. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN rządził Piotr Kucharski, który przygotował smaczne dania z kiełbasami: zieloną frittatę z kiełbasą jałowcową, capresse z kiełbasą krakowską i club sandwiches. Roberta Kantereit nie mógł oderwać od nich wzroku.
W ramach akcji Zboże smakuje i inspiruje Ania Starmach w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała pyszne dania, w których połączyła produkty zbożowe z sezonowymi owocami i warzywami: penne ze szparagami i pistacjami, kaszę jęczmienną zapiekaną w pomidorach, naleśniki pełnoziarniste, wiosenną sałatkę i owsiankę a la tiramisu.
Wielu z nas nie wyobraża sobie śniadania bez parówek, dlatego Tomasz Obara, Artur Olszewski, Przemysław Śliwiński, Sebastian Bajon i Marcin Radziwoń w kuchni Dzień Dobry przygotowali je na pięć sposobów. Na stole pojawiły się: parówkowe owoce morza, Corn Dogi, grillowy świderek i parówkowe wyznanie uczuć. Macie inny sposób na parówkowe danie?
Kucharz Paweł Zając chce przekonać Polaków do tego, by jedli ryby i owoce morza, bo są zdrowe, lekkie i dają nam energię. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował: kulki z krewetek, marynowaną ośmiornicę, tuńczyka w pistacjach, kalmary nadziewane małżami z sosem rakowym i przegrzebki na galaretce porzeczkowej. Co łatwiej przygotować - ośmiornicę czy krewetki? Ile trzeba gotować ośmiornicę, by była miękka? Lubicie ryby i owoce morza?
Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował dania, które można włożyć do piknikowego koszyka. Oto one: croissanty z serową jajecznicą, czosnkowe bagietki, wiosenne pikle, marynowane młode ziemniaczki, sałatka ze szparagów i ciasto rabarbarowo-kokosowe. Dowiecie się również, kto ukradł ser Doroty Wellman.
Piknik to jej pasja, bo jak mówi Magda Gessler, jedzenie w naturze jest cudowne pod warunkiem, że nie ma komarów i mrówek. Jak wspomina rodzinne pikniki z rodzicami? Co jedli podczas takich pikników? Czy Magda Gessler ma czas, by organizować teraz pikniki dla swojej rodziny? Jakiego dania nie może zabraknąć na pikniku znanej restauratorki i kreatorki smaków? Sprawdziła to dziennikarka Dzień Dobry TVN Kinga Burzyńska.
Kasza gryczana ze szparagami i rzodkiewką, kruche serowe ciastka ze szparagami, łosoś w papilotach i szparagach i szparagowe tosty - to specjały, które przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN Ania Szarmach. Zdrowe i pyszne.
Piotr Kucharski pokazał jak krok po kroku przygotować domowej roboty granolę. Nie jest to wcale takie trudne.
Anna Nowak to finalistka II edycji programu Masterchef. Pomimo, że odpadła z programu radzi sobie świetnie. Najważniejsze, że nie przestała gotować:). W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała: chleb z otrębów owsianych z jagodami goji, prażonymi pestkami dyni, słonecznika i siemieniem lnianym, sałatkę z quinoą, zielonymi szparagami, jajkami przepiórczymi i pomidorkami cherry z orzechowo-sezamowym winegretem, kaszę jaglaną z miodem, morelami, jagodami goji, suszonymi śliwkami, mleczny koktajl i pralinki.
W kuchni Dzień Dobry TVN,Andrzej Polan i Conrado Moreno przygotowali: szparagi z sosem szczawiowym i pomidorkami smażonymi, karczochy smażone, sałatkę z ogórka zielonego i cytryny, dressing serowy oraz rostbef wołowy ze szpinakiem i czosnkiem. Smacznego!
W ramach kampanii „Lubię kaszę - kasza na stół, na zdrowie, na co dzień” Andrzej Polan w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował dania z różnego rodzaju kaszami: arancini po polsku, czyli krokiety z kaszy gryczanej z sosem z zielonej sałaty, ogórkami i rzodkiewką, gołąbki z kaszy mazurskiej z botwinką, żurawiną, koprem w sosie chrzanowym, zupa z prażonej kaszy owsianej, sera, rzeżuchy i wędzonego kurczaka, rurki francuskie z kremem z kaszy manny. Smacznego!
Kto z nas nie pamięta kompotu z rabarbaru? Jest pyszny i lekko kwaśny. Oprócz niego szef kuchni jednej z amerykańskich restauracji Paweł Zając przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN tartę rabarbarową, bezę z konfiturą rabarbarową i karmelizowanymi truskawkami, sałatkę stekową z salsą oraz burgera. Na stole pojawił się również fondant z rabarbarem.
Jak się okazuje, kuchnia dla kulturystów to nie tylko jedno danie, na które składa się pierś z kurczaka, ryż i warzywa. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski i właściciel pierwszego w Polsce baru dla siłaczy Jakub Duszewski przygotowali także: zupę multiwitaminową, tortille żytnie: meksykańską, grecką, włoską oraz chudy sernik.
Jak wygląda tradycyjna, śląska Wielkanoc? W kuchni Dzień Dobry TVN kilka swoich popisowych dań przygotowały Maria Ożga, finalistka programu "Masterchef", i jej siostra Anna Dembinska. Smacznego!
Wszyscy dobrze się bawili na wielkim, greckim weselu:) Tym razem Mikołaj udał się do małego gospodarstwa polskiego Greka. Jak przebiega proces tworzenia takiego sera? Po czym rozpoznać prawdziwą fetę? W studiu Dzień Dobry TVN Mikołaj Rey opowiedział o niewątpliwych walorach smakowych tego sera. Można go grillować, idealny do sałatek, można zapiec i panierować. A w jaki sposób Wy przyrządzacie fetę?
Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował kilka swoich propozycji dań wielkanocnych: paszteciki z królika z pistacjami, bulion z królika, żurek na grzybowym wywarze, masło rzeżuchowe i babę rumową. Zobaczcie, co sprawiło, że Marcin Prokop lekko się otrząsnął.
Co zrobić już teraz, a co można odłożyć na później? Zobaczcie, jak przygotować się "na spokojnie" do Wielkanocy.
Bubele, czyli winne placki naszych braci starszych w wierze, charoset, mumie z parówek oraz sałatka z tuńczyka i ciecierzycy - oto sekretne dania Pawła Lorocha, który postanowił się nimi podzielić. Smacznego!
Skorzystajcie z przepisów Piotra Kucharskiego, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował: roladki z indyka z młodymi warzywami, ciepłą sałatkę z ogórka, letnie warzywa z lekkim majonezem, botwinka na ostro z bryndzą i tordu z kiełbasą krakowską.