Kuchnia prosta i wykwintna

W kuchni Dzień Dobry TVN Agata Kościkiewicz. Restauratorka przygotowała takie smakołyki jak: suflet czekoladowy, krem z kalafiora oraz sandacza z warzywami. Smacznego!

Suflet czekoladowy

Składniki:

400 g czekolady

400 g masła

10 jajek

300 g cukru

Przygotowanie:

Rozpuść masło z czekoladą, ostudź, następnie utrzyj jajka z cukrem, wymieszaj wszystko razem ostrożnie i nakładaj do foremek do pieczenia. Piecz 13 min. w 180 st. C.

Krem z kalafiora

Składniki:

masło

cebula

kalafior

mleko tłuste

oliwa truflowa

Przygotowanie:

Podsmaż na maśle cebulę, następnie dodaj kalafior i zalej mlekiem. Gotuj pół godziny, na koniec blenduj i dodaj kropelki oliwy truflowej.

Sandacz z warzywami

Składniki:

sandacz

brokuły

kalafior

koperek

rodzynki

szynka parmeńska

szalotka

masło

pomidorki cherry

sól i pieprz

Przygotowanie:

Na jednej patelni smaż sandacza, a na drugiej podsmaż kalafior, brokuły i szynkę parmeńską. Następnie dodaj namoczone rodzynki i podlewaj rosołem. Na koniec dodaj masło i koperek do warzyw. Następnie ułóż na talerzu warzywa, na warzywach ułóż rybę, a na rybie - pomidorki cherry.

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości