Suflet czekoladowy
Składniki:
400 g czekolady
400 g masła
10 jajek
300 g cukru
Przygotowanie:
Rozpuść masło z czekoladą, ostudź, następnie utrzyj jajka z cukrem, wymieszaj wszystko razem ostrożnie i nakładaj do foremek do pieczenia. Piecz 13 min. w 180 st. C.
Krem z kalafiora
Składniki:
masło
cebula
kalafior
mleko tłuste
oliwa truflowa
Przygotowanie:
Podsmaż na maśle cebulę, następnie dodaj kalafior i zalej mlekiem. Gotuj pół godziny, na koniec blenduj i dodaj kropelki oliwy truflowej.
Sandacz z warzywami
Składniki:
sandacz
brokuły
kalafior
koperek
rodzynki
szynka parmeńska
szalotka
masło
pomidorki cherry
sól i pieprz
Przygotowanie:
Na jednej patelni smaż sandacza, a na drugiej podsmaż kalafior, brokuły i szynkę parmeńską. Następnie dodaj namoczone rodzynki i podlewaj rosołem. Na koniec dodaj masło i koperek do warzyw. Następnie ułóż na talerzu warzywa, na warzywach ułóż rybę, a na rybie - pomidorki cherry.
Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN
Źródło: Dzień Dobry TVN