Piotr Kucharski postanowił w kuchni Dzień Dobry TVN zatrzymać smaki lata. Przygotował więc: suszone pomidory w oliwie, pomidorki słodko-kwaśne, konfiturę z malin z chili, ciasto borówkowe z bezą, schab z fasolką, pomidorami, figami i rozmarynem, a także chleb pszenny na zakwasie. Smacznego!
Dziś, w kuchni Dzień Dobry TVN, gościł ekspert kulinarny John Csukor. Zdradził nam kilka przepisów na pyszne dania z wołowiny. Smacznego!
Dziś przepisy dla wielbicieli gruszek! Anna Starmach przygotowała pyszne tiramisu z karmelizowanymi gruszkami, waniliowe gruszki z kardamonem, jesienną zupę z gruszką i gnocchi z gruszkami i gorgonzolą. Smacznego!
Basia Ritz wygrała pierwszą edycję programu MasterChef. Od tego czasu zdążyła już wydać dwie książki i otworzyć własną restaurację. Teraz postanowiła spróbować swoich sił w telewizji jako prowadząca program "Kuchnia z sercem". Jak sobie poradzi? Na pierwszy odcinek zapraszamy do kuchnia+ już dziś o 17.30.
Pieczone jabłka z winogronami, jarmużem, orzechami i serem, risotto z jabłkami i kurczak pieczony oraz babeczki jabłkowo-bananowe z musem czekoladowym - te pyszności przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan.
Michel Moran podjął wyzwanie fanów programu Masterchef i przygotował pizzę ze zgłoszonymi przez nich dodatkami. Jaki jest jego sekret na dobrą pizzę? Sprawdziła to dziennikarka Dzień Dobry TVN Kinga Burzyńska.
Jacek Bilczyński w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował wysokobłonnikowe słodkości: jęczmienne i owiane ciasteczka Sante z twarogiem i dietetycznym masłem czekoladowym, dietetyczne otrębowo-bananowe muffiny oraz płatki z owocami i miodem. Smacznego!
Tym razem Mikołaj Rey odwiedził Kurpie i panią Danusie, która jest mistrzynią w przyrządzaniu gołąbków z rejbakiem. Czym tak bardzo zaskoczyły Mikołaja? O tym w Dzień Dobry TVN opowiedział nasz podróżnik kulinarny. Na co pomaga sok z kiszonej kapusty?
Charles Daigneault udowodnił, że połączenie kuchni włoskiej i azjatyckiej jest możliwe. W Dzień Dobry TVN przygotował sataye z kurczaka z sosem orzechowym, a na deser tiramisu po tajsku.
Sezon na grzyby już się rozpoczął, dlatego Ania Starmach w kuchni Dzień Dobry TVN pokazała, jak przygotować pyszne dania z kurek: kuskus z ziołami i kurkami, placuszki z kurkami i cukinią, krem z kurek oraz ptysie faszerowane kurkami. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski zaprezentował niestandardowe podejście do jogurtów. Towarzyszyła mu zwyciężczyni ostatniego odcinka programu „Ugotowani” Iga Sadowska.Bułeczki jogurtowe, wołowina w jogurcie, pieczone brzoskwinie z jogurtem i jogurtowymi ciasteczkami, zupa malinowa z makaronem i jogurtem. Palce lizać!
Prowadzi bloga kulinarnego Mamałyga. Głównym powodem jego założenia było pojawienie się w jej życiu dwóch córeczek. Córki Darii nie jedzą glutenu, nabiału i mięsa, stąd w jej kuchni jest bardzo dużo dań wykluczających te produkty. W kuchni dzień Dobry TVN gościem była Daria Ładocha. Przygotowała dania kuchni tajskiej.
Tym razem w kuchni Dzień Dobry TVN gościmy blogerkę kulinarną Joannę Prus, która w ramach doskonale Wam znanej akcji "Zboże smakuje i Inspiruje", przygotuje potrawy ze zbożem w roli głównej. Skorzystajcie z jej przepisów na: omlet z płatkami, sałatkę z kaszy gryczanej, suszonych pomidorów, kaparów i fety, puszyste ciasto ze śliwkami na oleju i klasyczny makaron z leśnymi grzybami.
W ramach akcji „Zboże smakuje i inspiruje” zwyciężczyni konkursu Blogerzy w zbożu Karolina Awiżeń przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN pyszne potrawy. W menu znalazły się: kasza gryczana z grillowanym awokado i salsą z mango, chili i granatem, naleśniki z pastą z pieczonego buraka i serem kozim, granola kukurydziana z deserem kokosowo-owocowym i penne ze szpinakowym pesto i roladkami z bakłażana.
Jesień to doskonały moment na przygotowanie weków z owocami sezonowymi. W kuchni Dzień Dobry TVN powidła śliwkowe, dżem z rabarbaru i malin oraz żurawinę do mięs i serów przygotowała blogerka kulinarna Dominika Fetraś.
Gruszki z jarzębiną jako dodatek do mięs, konfitura z jarzębiny jako dodatek do serów i sok z jarzębiny to smakowitości, które przygotowali w Dzień Dobry TVN Maria i Jakub Pasek.
Czas na warzywa strączkowe. Piotr Kucharski ma ich pod dostatkiem w swoim ogródku. W Dzień Dobry TVN pokazał, jak przygotować z nich pyszne potrawy. Na stole pojawiły się: fasolka z jajem sadzonym i wędzoną kruszonką, zapiekanka z fasoli, fasolka z czosnkiem, cebulą i migdałami, fasola z kukurydzą, papryką i klopsikami, zupa fasolowa i chlebek z pomidorami i oliwkami.
Rozpoczął się sezon na śliwki, dlatego Ania Starmach przygotowała w Kuchni Dzień Dobry TVN: najprostsze ciasto ze śliwkami, chutney śliwkowy, sałatka z kaczką i ze śliwkami, śliwki z ciastem filo i z orzechami. Smacznego!
Blogerka Daria Ładocha radzi w kuchni Dzień Dobry Wakacje, jak oczyścić organizm po wakacjach. Skorzystajcie z jej przepisów na smaczną i zdrową zupę krem z kolorowych papryk, carpaccio z buraka z kozim serem oraz gulasz z bobu z sałatą z zielonego ogórka. Dlaczego Bartosz Węglarczyk nie jadł w tym roku bobu? :-)
Niedawno przeprowadziła się do Polski, by prowadzić w Gdańsku własną restaurację. Czy jest wymagającą szefową? Czy sama przygotowuje potrawy? W kuchni Dzień Dobry Wakacje Basia Ritz i jej popisowe dania z grzybów. Skorzystajcie z przepisów na: zupę krem z borowików, borowiki na rukoli i polędwiczkę wieprzową z borowikami w sosie śmietanowym. Smacznego!
Jak w kuchni molekularnej zrobić sorbet z Pepsi? Pokazali tę sztukę Paweł Wątor i Mateusz Trzeciak. Jak Olivier Janiak poradził sobie z Wyzwaniem smaku?
Charles Daigneault i Klaudia Miszczuk w kuchni Dzień Dobry Wakacje przygotowali smakołyki z owocami: ptasie mleczko na biszkoptach z malinami i borówkami, tarta Tatin, eton mess czyli kruszone bezy ze śmietaną i owocami, a także gruszki pięknej Heleny. Ślinka cieknie.
W kuchni Dzień Dobry Wakacje Jacek Bilczyński, ekspert ds. żywienia i aktywności fizycznej przygotował posiłki dające mnóstwo energii: domowy napój izotoniczny z solą himalajską, pieczywo chrupkie z wędzonym łososiem, guacamole i solą himalajską oraz naleśniki z Musli Lo, gruszką i kawałkami arbuza.
W kuchni Dzień Dobry Wakacje Beata Śniechowska - zwyciężczyni II edycji programu MasterChef przygotowała przepyszne dania kuchni śródziemnomorskiej: krewetki z czarnym makaronem, foccacia z morelami i rozmarynem, labraksy pieczone w cytrusowej soli i cielęcinę z szynką parmeńską i szałwią. Smacznego!
W serialu "Przepis na życie" zagrała Grubą, prywatnie postanowiła jednak schudnąć! Zobaczcie kilka przepisów, dzięki którym, Dominika Gwit, w 4 miesiące zrzuciła 30 kilogramów!
Lekko, smacznie i przede wszystkim zdrowo! W kuchni Dzień Dobry TVN, dobrana para, Andrzej Polan i Anna Nowak-Ibisz zaproponowali kilka propozycji dań gotowanych na parze! Skorzystacie z ich przepisów?
Przed nami gorący tydzień dlatego Piotr Kucharski zdecydował się przygotować kilka dań, na bazie jogurtu, idealnych na upały. Może skorzystacie z jego przepisów i przygotujecie dziś w domu: chłodnik z pieczonej papryki i pomidorów, grillowane kotleciki z jogurtem, jogurtowa panna cotta migdałowa z musem malinowym?
Justyna i Michał wybierają się w długą podróż poślubną po Europie. On będzie uczył windsurfingu, a ona będzie pisać książkę kucharską dla podróżników. Dziś w naszej kuchni opowiedzieli jak wyobrażają sobie swoją przygodę!
Dziś w kuchni Dzień Dobry Wakacje niepodzielnie rządziła zwyciężczyni 2. edycji "MasterChefa" Beata Śniechowska. Przygotowała: Omlet z młodymi ziemniakami, kwiatami cukinii i kabanosami, Letnią sałatkę w stylu „surf & turf”, Quiche z zielonymi warzywami, bryndzą i kabanosami i Musztardowe bułeczki. Pycha!
Morele smażone z popcornem z kaszy gryczanej i jogurtem gęstym, ciasto z jogurtem i z owocami leśnymi, napój mrożony z jogurtu gęstego, malin i czekolady oraz chłodnik jabłkowo-kokosowy. Skorzystajcie z naszych przepisów!