Sałatka na ciepło z komosą ryżową, dynią i brokułem
Składniki:
1/2 szklanki ugotowanej komosy ryżowej lub kaszy jaglanej
1 szkl. pokrojonego brokułu
1 szkl. pokrojonej w kostkę dyni
2 łyżki pestki dyni
olej koksowy
szczypta cynamonu
listki bazylii
1,5 świeżego imbiru
sól morska
sok z cytryny
owoc granatu
Przygotowanie:
Przez 15 min. w 180 st. C piec dynię skropioną oliwą i posypaną solą. Brokuły wrzucić na patelnie. Zalać wodą, gotować 4 min. Z imbiru, soli morskiej i soku z cytryny przygotować dresing, uprażyć pestki dyni. Przełożyć do miski, wymieszać. Udekorować listkami bazylii i ziarenkami granatu.
Sałatka na zimno z brokułami
Składniki:
brokuły
kukurydza z puszki
pomidory pokrojone w kostkę albo koktajlowe
ser feta
sos jogurt grecki
czosnek
1 łyżka majonezu
bazylia
Przygotowanie:
Wszystkie składniki układać warstwami.
Tiramisu z malinami
Składniki:
1 szkl. mąki
4 jajka
1 szkl. cukru
wanilia
jajka do kogla mogla
śmietana kremówka 30% mocno schłodzona
maliny mrożone i świeże do dekoracji lub starta gorzka czekolada
cukier puder
Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN
Źródło: Dzień Dobry TVN