Jak przyrządzić tiramisu z puree z mango, makaron z sosem z brzoskwiń i pomidorów, a także drożdżówki z nadzieniem sernikowym i figami?
Jak je przyrządzić?
Za nami kolejne zmagania kucharzy-amatorów w programie "MasterChef". Tym razem uczestnicy stanęli przed wyzwaniem przygotowania specjalnych słodkości do candy barów. Konkurencja była oceniana przez wyjątkowe jury – nastoletnich kucharzy z 8. edycji "MasterChef Junior". Sprawdźmy przepisy na udane cinamon rolls, tiramisu oraz doskonałe bezy z mascarpone, które w sam raz nadadzą się na jesienne wieczory.
Budyń to tak pyszny i uniwersalny deser, że doczekał się swojego święta. 31 marca obchodzony jest światowy dzień budyniu. Z tej okazji budyniowymi przepisami podzielił się Damian Kordas. Jak zrobić tiramisu z budyniem czekoladowym i malinami? Sprawdź przepis.
Włoskie desery cieszą się dużą popularnością. W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese przygotowała dla nas pyszne słodkości, z których słyną Włochy: cantucci, tiramisu oraz panna cotta. Palce lizać!
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Justynę Czekaj-Grochowską. Miłośniczka włoskiej kuchni przygotowała pierożki z dynią, sałatkę z toksańskim chlebem, a na deser - tiramisu. Smacznego!
Bartosz Kulik i Aleksander Dąbrowski, którzy odpadli wczoraj z programu "MasterChef Junior", dziś pod czujnym okiem Anny Starmach przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN soczystego łososia z pieczonymi batatami, tiramisu, faszerowane jabłka i kurczaka na leśnej łące. Skorzystajcie z ich przepisów!
Karnawał to czas licznych zabaw i spotkań towarzyskich. W kuchni Dzień Dobry TVN Joanna Orleańska przygotowała efektowne i smaczne potrawy, które nadają się na spotkania ze znajomymi. Aktorce towarzyszyły dwie pomocnice: Tosia i Maja.
Gruszki Pięknej Heleny i Panna Cotta, czyli kobiecie desery:) oraz Pan Tiramisu z borówkami. Vloger Dariusz Gutkowski, w kuchni Dzień Dobry TVN oczarował Annę Kalczyńską słodkościami.
Charles Daigneault udowodnił, że połączenie kuchni włoskiej i azjatyckiej jest możliwe. W Dzień Dobry TVN przygotował sataye z kurczaka z sosem orzechowym, a na deser tiramisu po tajsku.
W ramach akcji Zboże smakuje i inspiruje Ania Starmach w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała pyszne dania, w których połączyła produkty zbożowe z sezonowymi owocami i warzywami: penne ze szparagami i pistacjami, kaszę jęczmienną zapiekaną w pomidorach, naleśniki pełnoziarniste, wiosenną sałatkę i owsiankę a la tiramisu.