W kuchni Dzień Dobry TVN królują sezonowe owoce i Sebastian Olma. Kucharz z tej okazji zaprezentował, jak wykorzystać sierpniowe plony - przygotował sałatkę z kozim twarogiem i pieczonymi morelami. To połączenie przypadnie do gustu tym, którzy lubią łączyć smaki. Sprawdź jego przepis.
Proste i szybkie dania, a do tego smaczne. Takie potrawy przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha. Na naszym stole pojawiły się: sałatka z cykorii, pieczarkami i serem żółtym, tarta serowa, zapiekane ziemniaki z żółtym serem, a także bułka maślana z serem i sosem holenderskim.
Poznaj przepisy Jagody Łaganowskiej - zwyciężczyni 6. edycji MasterChef Junior i Leny Góry – półfinalistki programu. Zobacz, jak przygotować wyśmienitą sałatkę z gruszką i serem gorgonzola, zupę z pieczonych warzyw z dynią oraz cynamonki.
Serowy akcent to idealny dodatek do różnych posiłków, zarówno obiadu, kolacji czy grilla z przyjaciółmi. Udowodnił to w kuchni Dzień Dobry Wakacje Andrzej Polan. Przygotował dla nas młode buraki z wiśniami i serem Apetina, kopytka bazyliowe ze smażonymi pomidorami i serem Apetina, a także sałatkę z cukinii, arbuza i moreli z serem Apetina.
Sezon na truskawki trwa. Jakie danie przygotować z ulubionym owocem Polaków? Poznaj przepisy na polędwiczki wieprzowe z chutneyem, sałatkę z wędzonym pstrągiem lub łososiem i roladki z kurczaka z kozim serem, orzechami włoskimi i truskawkami.
Chałka, sałatka z pomarańczy i zupa mleczna z kapustą to specjały kuchni żydowskiej. Właśnie te dania przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN Sabina Francuz.
W kuchni Dzień Dobry TVN nasz duet łańcuchowy przygotował potrawy bazujące na mięsie. co powiecie na soczyste burgery z bobem, królika duszonego w warzywach czy sałatkę z kaszą pęczak, indykiem i sosem tajskim?
Do kuchni Dzień Dobry TVN zaprosiliśmy uczestniczkę Masterchefa Gaję Kuroń oraz Patryka Piskorza, uczestnika Masterchefa Junior. Ten duet przygotował dla nas pudding z tapioką i mango, egzotyczną sałatkę z krewetkami i pyszną zupę ramen. Smacznego!
Lunch to nie musi być tylko kanapka z serem i szynką lub danie zjedzone w drogiej restauracji. Smaczny, zdrowy i sycący lunch do pracy lub szkoły, na kilka dni, możemy przygotować sami w domu. Gośc Dzień Dobry TVN, blogerka kulinarna Katarzyna Bukowska, podpowiada jak to zrobić i zdradza swoje przepisy. Skorzystajcie z przepisów na chrupiącą sałatę z sosem orzechowym, kulki z masła orzechowego i kokosa.
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała potrawy, które będą królowały na stołach w 2018 roku. Oto one: kawa grzybowa, owsianka na słono z dynią, szalotką i suszonymi pomidorami, poku z tuńczykiem oraz sałatka z ciecierzycą, szpinakiem i harissą.
W kuchni Dzień Dobry Wakacje gościliśmy rodowitą Rzymiankę i blogerkę kulinarną Cristinę Catese. Przygotowała dla nas same pyszności: kolorową sałatkę włoską i rotolo di frittata. Palce lizać!
Z okazji Dnia Dziecka Beata Kartowicz przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN smaczne i kolorowe dania dla naszych pociech. Na stole pojawiły się: naleśnikowy tort z truskawkami, mrożony jogurt truskawkowo-malinowy, lemoniada truskawkowo-arbuzowa, chłodnik truskawkowy z zielonym ogórkiem i awokado oraz sałatka z truskawkami i smażonym serem camembert. Palce lizać!
Po okresie zimowym nasz organizm łaknie nowalijek i świeżych warzyw. Dobrze przyjąć je w postaci sałatki. Nie masz na nią pomysłu? Sprawdź, jakie propozycje ma dla Ciebie Andrzej Polan. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował: sałatkę na ciepło z awokado, nachosów i chorizo, brokuły z ricottą i botwinką oraz sałatę masłową z kurczakiem, mango i ogórkiem.
Po zimie warto dojść do formy. Można to zrobić dzięki diecie owocowo-warzywnej. W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy dietetyczkę Anetę Łańcuchowską, która przygotowała przykładowe menu na postawie wspomnianej diety.
W kuchni Dzień Dobry TVN Mikołaj Rej przygotował pyszne dania dla ukochanej teściowej: elegancką sałatkę grecką, pitę z porem, wątróbkę cielęcą z fondue z szalotek oraz jogurt jak milion dolarów.
Jarmuż jest warzywem nie tylko smacznym, ale również niezwykle odżywczym i zdrowym. Do kuchni Dzień Dobry TVN zaprosiliśmy Andrzeja Polana i Agnieszkę Cegielską, by przygotowali dania, w których jednym z głównych składników będzie właśnie jarmuż. Mogliśmy spróbować flaczków z boczniaków, kurczaka i jarmużu, ciasta drożdżowego z pesto z jarmużu oraz wiosenną sałatkę z jarmużem. Smacznego!
Z okazji Międzynarodowego Dnia Pizzy zaprosiliśmy do kuchni Dzień Dobry TVN właściciela włoskiego bistro Alfredo Boscolo, który wraz z Darią Ładochą przygotował dla nas pyszne pizzy.
W najnowszym odcinku cyklu Naturalnie! Agnieszka Cegielska mówiła o prozdrowotnych właściwościach buraka, a w kuchni Dzień Dobry TVN – wraz z Andrzejem Polanem – przygotowała smaczne dania właśnie z tym warzywem. Mogliśmy skosztować: sałatki z burakami, kozim serem i rukolą, pieczonych buraków z dynią, tatara z buraka z pieczywem ziarnistym i awokado oraz ziemniaczanego placka z burakami, serem kremowym, wędzonką i piklami. Smacznego!
Siemię lniane powinno się znaleźć w diecie każdej kobiety. Badania wykazały, że hamuje rozwój komórek nowotworowych dróg rodnych. Jak wykorzystać te małe ziarenka w kuchni? W kuchni Dzień Dobry TVN Agnieszka Cegielska i lek. Danuta Myłek przygotowały naleśniki, tarkę i sałatkę zawierające siemię lniane.
Quinoa, czyli komosa ryżowa, w kuchni jest bardzo wszechstronna. Udowodniły to: dziennikarka Ewa Ewart i prowadząca cykl Naturalnie! Agnieszka Cegielska. Przygotowały w kuchni Dzień Dobry TVN: sałatkę z kaszą quinoa i tuńczykiem, rozgrzewającą zupę z dyni z kaszą quinoa oraz kaszę quinoa na słodko.
W kuchni Dzień Dobry TVN gotował półfinalista 5. edycji programu „Masterchef” Szymon Czerwiński. Przygotował: sałatkę z kiełków z dresingiem ziołowym, piersi z kaczki w skórce pomarańczowej i Eton Mess. Smacznego!
Makaron z pesto i smażonymi pomidorkami koktajlowymi, sałatkę na ciepło z wędzoną rybą i gofry z lodami, owocami i słonym karmelem - to przysmaki, które przygotowują dla Was w naszej wyjazdowej kuchni w Kołobrzegu - kołobrzeżanka Agnieszka Rylik i kucharz Piotr Kucharski. Piotr nie pochodzi z Kołobrzegu, ale bardzo lubi to nadmorskie miasto, podobnie jak Mateusz Hładki. A Wy?
W kuchni Dzień Dobry Wakacje gościliśmy uczestnika programu MasterChef Adama Kozaneckiego i szefa kuchni Magdalenę Domowicz. Przygotowali: sałatkę z zielonej fasolki szparagowej oraz letnie koktajle i smoothie. Pyszności!
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała sałatki z czterech stron świata: libańską sałatkę z bakłażana i ciecierzycy, tajską sałatkę z mango, jajkiem i orzechami, hiszpańską sałatkę z krewetkami, pietruszką i czosnkiem oraz ceviche. Palce lizać!
Amerykanka Susan Herrmann Loomis jest zakochana w kuchni francuskiej, mało tego - wyjechała do Francji, aby Francuzów uczyć gotowania ich narodowych potraw. My też mogliśmy się przekonać o jej mistrzostwie. W kuchni Dzień Dobry TVN jest przygotowała dla nas specjały znad Sekwany: sałatkę z klasycznym sosem winegret, muszle Michała w czekoladzie oraz jagnięcinę z cytryną, rozmarynem i pomidorkami cherry. Palce lizać!
Miód jest nie tylko pyszny, ale także zdrowy, dlatego Daria Ładocha w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała kilka propozycji dań, w których głównym składnikiem był właśnie miód. Na stole pojawiły się: grillowany lub pieczony łosoś w marynacie miodowej, sałata z orzechami, gorgonzolą i truskawkami w miodowym sosie, pieczone jabłko z nadzieniem truskawkowo-miodowym oraz krewetki w sosie tamaryndowo-miodowym z ananasem. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha gotuje z córką Laurą i jej koleżanką Julią. Blogerka przygotowała ulubione potrawy dziewczynek między innymi: placki ziemniaczane z łososiem i kwaśną śmietaną, makaron z boczkiem i brokułami, a na deser truskawkowe lody oraz arbuzową sałatkę z białą czekoladą.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy zwycięzcę programu „Top Model” Radka Pestkę i jego trenera, wicemistrza świata w karate Tomasza Boruca. Panowie przygotowali zdrowe dania, dzięki którym zbudujesz tkankę mięśniową. Były to: naleśniki z mąki zbożowej z owocami, zupa krem z groszku i brokułów, sałatka z komosy ryżowej z indykiem i jogurtem z burakami oraz mrożony jogurt z owocami leśnymi.
Daria Ładocha odwiedziła w Koninie rodzinę Ani. Razem przygotowały wielkanocne dania bazujące na jajach, ale w wersji fit. W kuchni Pani Ani powstały takie potrawy jak: sałatka jajeczna, omlet biszkoptowy, pasta jajeczna.
Zielona herbata znana jest ze swojego dobroczynnego działania. Między innymi obniża poziom „złego cholesterolu” i wspomaga odchudzanie. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha i Anna Jelonek przygotowały, na bazie zielonej herbaty, między innymi sernik i wiosenną sałatkę. Koniecznie spróbujcie!