Pierczarka portobello faszerowa buraczanym pęczakoto, fondue z pora
Składniki:
4 pieczarki portobello
Kasza pęczak
1 duża cebula
1 por
Ząbek czosnku
Sok z cytryny
Szczypta gałki muszkatołowej
Kawałeczek świeżego imbiru
1 l Wywaru rybnego lub warzywnego
½ szklanki białego wytrawnego wina
1½ łyżki zmiksowanych ugotowanych buraków
Świeży tymianek
Śmietana kremówka do zabielenia
Sól, biały pieprz
Kiełki (por, czerwona kapusta)
Trochę świeżo tartego parmezanu
Trochę masła
Bigos z rzeki
Składniki:
Kapusta kiszona świeża
Kapusta biała
Kieliszek białego wytrawnego wina
Woda lub wywar rybny lub warzywny
Anyż
Czosnek
Pesto bazyliowe
Wędzony węgorz, wędzony pstrąg/lub łosoś
Kostki świeżego fileta z okonia, karmazyna, dorsza…
Krewetki black tiger
Kilka świeżych małż
Oliwa z oliwek
Grzanki z bagietek, mayonaise z oliwy z oliwek czosnek/szafran
Karuzela Krem z białych i czerwonych warzyw
Składniki:
1 mały seler
6/8 średnich bulw topinamburu
Gruszka w occie
2 buraki ugotowane
1 średnia marchewka
Świeża pomarańcz
2 średnie cebule
2 małe ząbki czosnku
Wywar warzywny
Świeża pietruszka
Sól, pieprz
Szklanka białego wytrawnego wina
Trochę śmietany do zabielania
Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN
Źródło: Dzień Dobry TVN